Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)
ha nincs messze a bölcsi meglehet oldani... én is jártam tavaly gyakorlatokról szoptatni nagyihoz. vagy behozták
nálunk a napirend kialakításában is segítség volt. Igenis fel kell kelni, igenis öltözni kell, ott vetkőzni, enni kell, nem lehet válogatni, stb...
nem értem ezt a bölcsiellenességet
nem hiszem, hogy árva vki attól, hogy bölcsis. sőt vannak olyan családok(pl, gyerek nem fürdik, nem eszik rendesen), ahol, kötelezővé tenném a bölcsit
neked hány gyerkősöd van?
ez arra vonatkozik aki 3 gyereket nevel és otthon van a kicsivel.
Nem szorosan a temahoz, kacsolodik, de megjegyeznem, hogy csak Magyaroszagon lehet otthon maradni a gyerekkel ilyen hosszu idore.
Az orszagok tobbsegeben, 4-6 honap, max egy evig lehetsz tavol utana vissza kell menni dolgozni.
Igen nem konnyu es nem is a legjobb megoldas, de ez van es megoldjak, hogy meg a szoptatos babak is megkapjak az anyatejet.
de ha nem vagyok otthon, akkor teljes időben lehet oviban, ugye? és ez csak az anyaságira vonatkozik? Ha tgyás-on vagyok, attól egész nap lehetnek oviban és bölcsiben, ugye?
nálunk egyik gyerek sem szopott, de tejem volt, 1 éves korukig azt kapták, sőt, még volt, aki hordta is. (ebédszünetben fejtem)
ingyen kaja jár ingyen tankönyv viszont csak délig lehetnek a nagyok ha az anya otthon van a jogszabáy szerint.
ez igaz de egy 6 hónapos gyerek gondolj már bele és ha még szopik vagy inkább le kell szoktatni mert bölcsibe kell menni????az én fiam 5 hónapos mult napi 6-7 alkalommal szopizik azt hogy lehetne megoldani???sehigy szóval mindenkinek a maga döntése hogy mit tud vállalni..
a 3 gyerekes ismerősöm azt mondja, van egy csomó kedvezményük, meg a kaja az oviban, suliban, a könyvek, stb... Erről tud valaki?
lehet, hogy igazad van... de nem akarok öregen szülni, akkor lehet, hogy jobb, ha csak 2 marad. Pl. 10 év múlva -mikor már ők értelmesek lesznek- előről kezdeni????
Ha ennyire számít az anyagi akkor maradjon csak 2 gyerek. Ahogy nőlnek egyre többe kerülnek!!
persze...én csak azt írtam, hogy nekünk egyelőre nem fér bele...
na szóval gyes mellet 8 gyet mellett 4 órában lehet dolgozni de nem haladhatja meg a heti 20 órát.
nekem is van alkáshitel kocsihitel és még áruvásárlási is ez nem ok arra hogy a gyerek bölcsibe menjen:((( ha igy gondolod jobb ha vársz mert három gyerek meg a háztartás mellett képtlenség dolgozni ...hidd el nekem..örülsz ha le tudsz ülni néha ..
persze, mindenki úgy csinálja ahogy akarja...
tudom, hogy magunknak vállaltuk, de ez már -az autó 8 évig- a lakás meg méd vagy 17 évig lesz... gyereket meg 20 év múlva nem szülnék
kösi, hogy ezt mondod, mert tegnap is dumcsiztunk lányokkal és nagyon lehordtak mindennek...
lakáshitel van, és egyéb a felújítás miatt...autót csak használtat tudtunk venni-amit igaz néha szerelőhöz kell vinni, de még így is olcsóbb, mint törleszteni...:(
átlag kereset mellett... ez van...
aha, köszi. Én úgy tudom -.de csak mondták- hogy az nincs max. ezért jó , ha csak szülés után kezdi meg az ember letölteni, mert akkor kb. 5 hónapig jár
szerintem be lehet vállalni, és nem hiszem , hogy mindenkinek az lenne a legjobb, ha otthon va n a gyerekekkel.
Minden család más, és sztem ha jól érzik magukata gyerekek a bölcsiben, nem kell lelkifurdalást kelteni más anyukákban, csak mert vki nem akart visszamenni. Mindenkinek egy élete van , és saját döntései.
ezt nem tudom...gyedről is csak onnét tudok, hogy anno amit védőnő adott füzetet, abban volt a támogatásokról egy fejezet
a pénz nagy úr... lakáshitel, autóhitel, diákhitel. stb....
3 gyerekkel visszamenni dolgozni, és munkában, otthon, anyaként, feleségként megfelelni....le a kalappal azelőtt, aki mind bírja...:)
a tgyás van maximalizálva?
nincs olyan, hogy a 3 gyerekből 2 összetart, a harmadikat meg kirekesztik? Mert most olyan aranyosan tudnak játszani együtt... persze néha elhangzik "nem vagyok a barátod" de kb 5 percig tart
hát igen, mi nő jobban bírjuk:) párom is mondta, ő biztos nem tudná ezt csinálni...ők nem erre vannak kódolva...
úgy tudom: a gyed maximalizálva van, amennyit nettóba kaphatsz, hiába keresett valaki 2-3százezreket, akkor is annyi a max...fizetéstől függetlenül
További ajánlott fórumok: