Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)
Szia!
Gondoltam,hogy nem lesz leányálom, még a fiam egy tündér, addig a másfél éves lányom lo ördögöt is kitesz :-))
Detti05 és micimacko72: Nem azért, hogy megijedjetek! De nehezebb lesz 3-mal, mint 2-vel! :D Csak kinek mennyi ereje van, és ki hogy éli meg. Ki mellett mennyit van a párja, és melyik családban hogy viselkedik a két nagyobb. Sok mindentől függ...
Nálunk pl. a két lány napról napra kiadkaszt, mert nem férnek meg egymás mellett nyugton, a középső hisztizik állandóan, stb...
Szia!
Nálunk is most jön a 3. én 26 hetes vagyok.
Picit félek én is, milyen lesz 3 gyerkőc, mert mostanság ez a 2 is néha sok :-))
Sziasztok,én nem egészen 20 évesen szültem az első gyerekemet,majd rá 3 évre a másodikat.Akkor mikor a fiam megszületett/második/azt mondtam soha többet nem szülök nem is volt tervben 3 gyerek.Viszont olyan gyorsan nőnek és mivel én fiatalon szültem így eldöntöttük belefér az életünkbe még egy gyerek.Majd 1,5 év után,több vetélésen túl sikerült a baba akivel most vagyok 22 hetes terhes,nagyon nagy szeretettel várjuk a nagyok nem győzik simogatni a pocakomat.Nem tudom milyen lesz majd 3 gyerekkel,de mivel az első kettő aránylag már nagyobb így bízok benne,hogy ha nem is könnyen,de legyőzünk minden akadályt.
Gratulálok mindenkinek a gyerekekhez.
Hát amíg van időm hoxázni is...:)
Komolyra fordítva: nekem az a Legfőbb gondom, hogy csak kétszobás házunk van. Igaz családi ház, 770nm-es kerttel, és azért az is sokat számít, hogy egész délután kint lehetnek, és akár közben feldobom a vacsorát főni, belépek megkeverem, stb...bedobom a mosást,kiteregetek, amit egy panelban ugye nem lehet, és közben őrjönghetnek a gyerekek az udvaron.
Van (szerencsére) hinta, homokozó, csúszda, medence szóval nem panaszkodom...csak azért még egy szoba volna jó. De nem itt akarunk megöregedni, tervben van mindenképp a házcsere, remélhetőleg 4-5 éven belül!:)
Valószínűleg a második lányom nekem is azért volt a legkönnyebb, mert 4200 grammal született. Én eddig úgy hallottam, hogy a nagyobb babaák könnyebben születnek meg. A fiam 3570 grammal volt a legnehezebb, és az első szülésem, a nagyobbik lányom 2800 grammal.
Attól függ, hogy bírnád-e a 3 gyereket lelkileg és fizikailag. Mi is 4-et beszéltünk, de ha most kellene eldöntenem, akkor azt mondanám,hogy nem lesz 4. baba.
Sosincs két egyforma szülés(4 szülésből anyunál)
Első: 24hétre, lelkileg volt nehéz, mert nem maradt meg(élve született, de hát 30éve még nem volt ilyen technika), második voltam én a szerény 4 kgmal,öcsém harmadik a legnehezebb szülése, 32. hétre és az utolsó, de legnagyobb súlyú 4500g-os öcsém volt a legkönnyebb. Szóval lehet a negyedik abba nálad is "kirepül(ne)"...:)
Azért gondoljuk úgy, hogy jó lenne most, mert még benne vagyok az éjszakázásban, de ki tudja, lehet 4-5 múlva azt mondanám, nem kezdem újra. De viszont, akkor nem lenne meg, amit szerettünk volna már 7 évvel ezelőtt is:) Elvégre már a kezdetekkor megbeszéltük, hogy 3 baba lesz:)
Tudnak meglepő dolgokat csinálni!
Amelyik előbb ébred, azt áthozom, mert különben addig piszkálná a tesóját reggel, amíg fel nem ébred, mert ugye játszani kell már hajnalban!:)
Mindig is úgy terveztem, (terveztük), hogy fiatalon szeretnénk szülők lenni, és ugye nagycsaládot.:)
És talán megérem még az unokáimat is...!:)
Azt szeretném, hogy ne legyen nagy korkülönbség, együtt nőjenek fel...
Olyan jó nézni, amikor a két "gazfickó" együtt játszik már!:)
35 évesen ráirta a nődokim a papiromra, idős anyai életkor :-))
De neked kell eldönteni, mikor szeretnél babát és milyen terveid vannak még.
Nekem egyedül az a "visszatartó" még, hogy 26leszek idén, ha teherbe esek, jövő évben baba, és utána vége....mármint a másállapotnak, én úgy szeretek babát várni!:)
De itt leszek(lennék) 26 évesen 3 gyerekes anyukaként, és nem valószínű, hogy lesz több...és akkor még messze van a 30-35, más meg csak akkor szül. És ha elkap 5-10év múlva újra a "babaláz"?nem akarok felelőtlen lenni...de jó lenne egy kislány is a családba...
Gondolkodom a 3. babán...:)szeretnénk, párom mondta...látszik tavasz van, beindultak a hormonok, és ugye letelt az egy év...
(kisebbik születése óta, pont így voltunk az első után is, tavasz ...egy éves elmúlt...két év lett köztük..)
mondtam: nem jó, mert megint januári lenne:)
Mi 7 éve, amikor megismerkedtünk és pár hónap múlva szóba került a baba kérdés, hogy ki mennyit szeretne, akkor megbeszéltük, hogy 3 lesz!(ők is mi is 3an vagyunk testvérek)
Mi számít ma stabil háttérnek?
Egy nyugdíj "stabilabb" jövedelem, mint bármilyen munkahely.De maradjunk a gyermekvállalóknál, a gyed stabilabb, mint az állás, mert azt legalább biztos kapod a gyermek 2 éves koráig, de nem lehetsz biztos abban, hogy két év múlva ott dolgozol, ahol ma...
Sajnos ilyen világ van.
Én sem azt mondtam hogy segélyre szorulunk, de nem érzem úgy hogy most betudnánk vállalni még egy gyereket. Azért a pénz sem utolsó szempont, ha mindent megakarsz adni a gyerekeidnek.
Jó egészséget kívánok Nektek!!!
Akkor én meggondolatlan vagyok!!!!
A 3. babánk nem véletlen fél évet vártunk rá:)
Már alig várom,hogy láthassam ,és babázhassak,még így utoljára:)
a válasz meg milyen meggondolt :S
ez sztem nem ilyen egyszerű kérdés :S
További ajánlott fórumok:
- Indigó gyerek a családban
- Kisgyerek és kutya a családban
- Egyedülálló szülők és ilyen családban felnőtt gyerekek
- Egykeség, egyedüli gyerek a családban, élmények, tapasztalatok - szakdolgozathoz!!
- A Ti gyerekorvosotok hány hónapos korig ajánlotta a HA-s táp használatát, ha nincs tejallergiás a családban?
- Tartósan beteg gyerek van a családban. Nincs ez esetben valami adókedvezmény?