Japán Kristálygomba (beszélgetés)
Sziasztok!
Bocsánat hogy csak úgy hívatlanul berobbanok ide,de égen-földön japán kristálygombát keresek,mert a nagymamám ezzel foglalatoskodott még régen és imádtuk.Neki már sajnos nincs,de ha itt lenne valakinek aki postázni is tudna azt nagyon megköszönném :)
Sziasztok!
Hatvan környékén nincs valakinek felesleges kristály gombája?
Sziasztok!
Én felesleges japán kristálykombát szivesen elfogadnák,de nem tudok elutazni érte!Valaki postán tudna nekem küldeni?Természetesen én fizetném a postaköltséget!
Köszi Marika
Sziasztok !
Szegeden ha van valakinek felesleges japán kristálygombája, szivesen elfogadnám.
köszönöm
Sziasztok!
Budapesti vagyok és tudok adni kristálygombát, több adagot is ha kell, ingyen természetesen. Ha szükségetek van rá, akkor írjatok az email címemre: veronika.timar@freemail.hu
üdv, Vera
Szisztok ha valakinek kell kristálygomba ingyen elviheti ha érte jön Szigetcsépi vagyok
06 20 9 347 148 as telefonszámon elérhettek.
Szió!
Van most esetleg "felesleges" kristálygombád? Szeretnék belőle, ha lehet. Kefírgombát (tejes) tudok cserébe felajánlani!
Szép napot!
Andi
Sziasztok!
Szeretnék kristálygombát, valakinek van esetleg felesleges? Kefírgombát tudok adni cserébe! :-)
Budapest/Kispest/Gödöllő környékén!
Köszönöm!
Kedves Fórumozók!
Nekem épp ma gyűlt össze 1 adagnyi (6 evőkanál). Akinek még szükségen lenne rá, szívesen továbbadom! Én is innen kaptam:)
Budapesten a XI. kerület környékén hétvégén, Budaörsön minden nap 6 után tudom átadni.
Akit érdekel, írjon! Egyelőre még csak 1 adagot tudok adni 1 valakinek.
Szia Florel!
Várom hátha felélfenek, de szívesen fogadom ha tudsz adni, mert kevés van belőlle és így csak minden 3. nap tudok inni belőlle 2 litert. :-D Nagyon szeretem, nekem nagyon ízlik. Ha tudnál küldeni azt nagyon megköszönném, mert akkor többet tudnék készíteni is. :-D
Igen, valószinüleg az lesz a baj. Pihentetéskor is adj nekik egy kis cukrot és mazsolát. 2-3 hetente érdemes átmosni őket és újra megismételni a müveletet.
Hátha életre kapnak még, ha pedig mégsem, akkor tudok adni. :-)
Szia!
Köszönöm a gyors választ, és az álltalad leírtak mind így történtek és történnek. Egy műanyag kanállal kevergetve is vannak naponta 1x. Bár a hűtőben való tároláskor mazsolát biztosan nem kaptak, cukorban pedig nem vagyok biztos. A kis kolónia a hűtőbe tétele előtt nagyon szapora volt. Nem győztem osztogatni. :-D De a hűtő után nem nagyon "virgonckodnak". Sajnos lehet az lesz a baj, hogy kb. 3 hónapot pihentek, és az idő alatt nem kaptak semmit.
Szia!
Nem hiszem, hogy a hütőben tárolástól lett baja, nekem is van ott egy adag, volt amelyik nőtt is tőle. :-) Amikor a hütőben (bocs, nincs hosszú i-m, meg ü-m se) pihenteted, akkor teszel rá cukrot is? Müanyagban vagy üvegben kell, egy-két kanál cukor, pár szem mazsola, viz, ami éppen ellepi.
Ha pedig a "löttyöt" készited, akkor langyos vizzel mosd át őket, közvetlenül a gombára tedd a cukrot. Szeretik, ha min. napi 1x meg vannak keverve. Más ötletem nincs sajnos, ha ezeket betartod, akkor lehet, hogy tényleg cserélni kellene őket..
Ha igy sem müködik, akkor passz!
Szia!
Olvatsam a forumot és láttam a bejegyzésed, miszerint neked van fölös japán gombád. Tudsz nekem segíteni abban, hogy én is foglalkozom vele, de nekem nem szaporodik valami miatt. Talán azért mert sokat pihentettem a hútőben. A színe fehér, de már nem igazán kristályos. A méretei kicsik és én úgy vettem észre, hogy nem szaporodik, hanem inkább mintha fogyna. Fém nincs a környékén természetesen. Az elkészítésénél odafigyelek a gombák átmosására is, illetve megkapja a cukor mennyiésget és a belevaló mazsolát és a fél citromot is. A víz cserét 3 naponta elvégzem. A leszűrt lé nem szénsavas, kellemes limonádé ízű. Szobahőmérsékleten próbálom életre kelteni őket. Tudsz nekem ebben segíteni? Vagy le kellene cserélnem a kolóniát? A válaszodat, vagy válaszokat küldheted / küldhetitek e-mail címre is: oliver.szegedi84@gmail.com Segítségedet / Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Indigó- és kristálygyerekek, avagy egy új kor gyermekei
- A kaukázusi kristálygomba tényleg gyógyító hatású?
- Pécsett vagy környékén van valakinek felesleges kristálygombája?
- Japán kristálygomba cukor helyett működik fruktózzal is?
- Japán kristálygombát gyerekeknek lehet adni?
- Ki tudja hogy Gyulán hol lehet Japán kristálygombát kapni?Kb. milyen áron van?