Inzulinrezisztencia (beszélgetés)
Egyébként én nem akarok már babát, de nekem is azt mondta az orvosom, hogy 1 körül tartsam a tsh-t, max. 1,5.
De annál ne menjen feljebb.
A tsh-t gyógyszerrel rendbe lehet tenni.
Esetleg egy MensMentises konzi?
Ertem.Koszonom! Akkor nem èrtem, hogy a dokim (akit lelkiismeretes jo szakembernek tartok) miért nem foglalkozott ezzel az értékkel. Ha tartom a 3-as kezelèst, a TSH èrtèkem nem lesz jobb, igaz? Ezeknek ilyen tèren nem fuggnek ossze. Alltalàban egyutt jàr a 2 betegsèg, de kulon-kulon kell kezelni oket ha jol èrtem...Hàt, mindenkèpp ràkèrdezek erre ha megyek vissza decemberben ujabb vèrvètel + hormonvizsgàlatra...
Most jo kis szomoru vagyok...Olyan lelkiismeretesen csinàlom a diètàt, sport stb.. erre hiàba is vàrom, hogy babàs leszek igy? :(
Nekem mindkettő van. ( pm alulműxi és ir). Azt megerősítem, hogy együtt jár.
Babásodáshoz 1 körül kell tartani a Tsh-t.
Próbáld ki a durumlisztet! Nem érezhető annyira, hogy nem fehér, tök jók a sütik abból sütve.
A palacsinta és a nokedli is normális állagú lesz.
Sziasztok!
Uj vagyok itt, mèg nekem sem volt idom Mindenkit vègigolvasni...
Egy sikertelen terhesség ès egy ujabb sikertelen èv utàn augusztusban diagnosztizàltàk nàlam a PCO-t ès az IR-t.Igazàbol mikor endokrinologushoz fordultam, tudtam, hogy valami nincs rendben,koros hajhullàssal szenvedtem, ami olyan foku volt, hogy szinte belebetegedtem, a homlok rèszen teljesen kiritkult a hajam. A ciklusom rendszertelen volt, 38-50 naposak. Azt hittem sok a fèrfi hormon a szervezetemben stb. IR-re nem gondoltam, de meg sem lepodtem. Mivel lelkileg màr minden rosszon tul vagyok amit egy missed ab. ès majd egy èv sikertelen probàlkozàs okozott, szinte "orultem" hogy megvan a problèma,hogy vègre cèlirànyosan kezelnek majd. A kèrdèsem az lenne Hozzàtok (akik màr tapasztaltabbak, tobbet tudnak) hogy igaz-e, hogy ha elkezd javulni az IR, rosszabb lesz a TSH vagyis a pajzsmirigy èrtèk.Tobb, mint 2 honapja szedem a Merckformint (napi 2x 500-ast) tartom ezerrel a diètàt ès a sportot is, pedig fogynom vègkèpp nem kène, 50 kg vagyok ès 160 cm.Szoval a ciklusaim nem lettek rovidebbek, de gondolom 2 honap utàn ne vàrjak csodàt, bàrcsak konnyebb lenne turelmesnek lenni...Mivel àllandoan fàzom, ma egy ismerosom ràkèrdezett nincs-e pm alulmukodèsem, mivel az IR ès ez gyakran egyutt jàr. Sot, ha javul az IR, romlik a TSH. Nekem màr eddig is 2.74 volt, pedig àll.2 alatt kell lennie boven a babàsodàshoz. Most akkor hogy van? Ha javul az egyik problèma, jon egy màsik? Van kozottetek valaki aki talàlkozott màr ezzel? Tudtok errol valamit?
Koszi hogy vègig olvastatok! :)
Nálam semmi különös. Várom az időpontomat :) Közben diétázni próbálok, kisebb-nagyobb sikerrel. Igyekszem elkerülni a fehérlisztet és a cukrot. A liszttel van egy kis gondom :D De beszereztem zablisztet és graham is van, most már rendben leszek. Kétnaponta mozgás is van. Fél óra tekerés a traineren.
Veled mi újság?
Mindenki eltűnt innen :(
Mi a helyzet csajok?
Korababa gratulálok:)
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon így ha még nem olvastam mindenkit elnézést ha ismétlek.
Magamról annyit 41 éves vagyok 3 gyermekkel.
PCOS, endometriózissal, hypofizis hypofunkcióval 60 kg túlsúllyal, prolactin emelkedéssel és pánik beteg.
22 évesen véletlenül lettem terhes ebből lett a fiam majd 14 év szünet orvosok találgattak, gyerek sehol. Meguntam, elmentem Szegedre Molnár G. Béla tanár úrhoz. Most van egy 6 éves és egy 2 éves lányom.
Nagyobb lányomat fekve hordtam ki, de tényleg fekve.
A kisebbnél már nem tudtam megoldani a teljes pihenést, plusz amnion szalagok és köztesfali mióma mellet 24 héten megrepedt a burok. Debrecenbe mentem szülni és most van egy egészséges lányom az esélytelenségből.
Ne keseredjetek el van pozitív példa. Tudom mit jelent hosszú évekig reménykedni. Írjatok ha több is érdekel. A PCOS ról vsn mit mondanom.
Jaj, dehogy is. Én sem vagyok csinos. Zsírbüfé, szumóbarbie :D Olyan vagyok, mint a kisgömböc :DDD Pont ma elmélkedtem el ezen egy barátnőmmel :(
De tenni kell érte, hogy ez változzon!
Hát azért 3 hónap alatt 7 kiló nagyon is szép fogyás!
Ügyes vagy, csak így tovább.
Kezdem magam szégyelni, hogy mindnki csini Én meg dagi vagyok.hihihihihihihi
egyébkén most az utóbbi 3 hónapban fogytam vagy 7 kg-ot, de azért nem viszem túlzásba
Én meg sosem voltam vékony :D De kövér sem, csak az utóbbi 10 évben kezdődött a hízás. Azalatt már sokszor fogytam és híztam.
20 éves baba? :D Akkor tényleg az unokák jönnek lassan :)
Hát anyud jó fiatal volt akkor, tényleg.
Én azért nem annyira, 23 voltam.
És hát manapság ez is korainak számít:)
ne haragudjatok,h ogy így írok, de közbe a fiammal harcolok mert meg akarja szerezni a laptopot
vannak hibák, látom:(
ja értem
anyum is fiatalon szült, Ő épp, hogy 15 évet betöltötte mikor Én születtem:)
Én egy kicsit vártam de Én is 26 évesen szültem
viszont a férjem már jóval idősebb Tőlem, kiegyenlítődik a korunk
Csini leszel, mert nem lehet másként.
Azért az unokához kicsit fiatalnak érzem magam.
Fiam van,még bőven tanul, úgyhogy még adhat nekem vagy tíz évet, míg felkészülök.
Elég korán szültem:)
juj jucus, akkor Te nemsoká unokázol:) De jó:)
Én is járok zumbázni, bár már 1 hete nem voltam és ma sem megyek szerintem, meg pénteken sem mert nincs kire hagyni a fiam. Viszont jövőhéten 3x is fogok menni:)
Akkor Én vagyok a legdagobb most:S
Én stopi alatt híztam meg sajnos ennyire, több mint 10 kg-ot hjztam sajnos
amit terhesség alatt felszedtem at szülés után rögtön le is ment
persze azért eleve volt egy kis súlyfeleslegem
Nekem olyan 26 kg-ot kell fogynom, hogy nagyon csini lehessek
3 éve még nagyon csini voltam de a sok hormonkezelés és persze most a szopi alatt felszedett kilók is megviseltek fizikailag
Biztos, hogy sikerül.
Tudod, én mindig vékony voltam.Ezért is tudtam, hogy valami nagyon nem stimmel.Csak falakba ütköztem.
Aztán rátaláltam arra a fórumra, amit belinkeltem, és annyi segítséget és bíztatást kaptam, hogy már azért megérte.
Tény, hogy nagyon betartottam mindent, heti kétszer zumbázom is áprilrs óta, a diéta megy, most már látom az alagút végét.
Nagyon szeretném elkerülni a cukorbetegséget, vagy késleltetni, ameddig lehet.
( volt olyan orvos-diabetológus- aki azt mondta, minek erőlködöm, úgyis cukorbeteg leszek...no comment).
Neked is ott a cél,egy édes kisbaba! És értük úgyis mindent megteszünk-megtesztek.
Az én kisbabám már 20 éves, de nagyon szorítok, hogy nektek is sikerüljön.
Elküldtem mégegyszer.
Lehet, hogy az előbb Kirának küldtem el újra?
Kicsit összekavartam a dolgokat.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Létezik ilyen inzulinrezisztens étrend?
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- Cukorbetegek, inzulinrezisztensek, ti vigyáztok arra, hogy a gyerekeitek is egészségesen táplálkozzanak? Ha igen, mennyire?
- Csökkent glükóz tolerancia, avagy inzulinrezisztencia....
- Tulajdonképpen mi az az inzulinrezisztencia? Segítsetek, hogy pontosan megértsem.