Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Inzulinrezisztencia fórum

Inzulinrezisztencia (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
máj. 21. 06:22
Azóta már haza költöztek de a baba azóta sem sikerült 😞
865. Ágio8405 (válaszként erre: 864. - BMA87)
máj. 21. 06:22
Sajnos kevés a jó doki. Naszodyhoz az országból mindnehonnan és. Csomó külföldön èlő magyar nő haza jár hozzá. Van olyan csaj aki Amerikából haza jött, mert 500 dollárért két hormont néztek neki és közölték semmi baja. Mindezt úgy hogy volt biztosítása. Mondta neki jobban megéri ha fel évente haza jön. Aztán szegénynek kiderült komoly endomteriozisa van, azot
864. BMA87 (válaszként erre: 863. - Ágio8405)
máj. 20. 20:24

Gyula-Szeged vonalon jobban örültem volna egy jó orvosnak, mert ez anyagilag nagyon megterhelő most nekem. De szemmel látható és érzem is, hogy nem mennek jól belül a dolgok, és szeretnék a végére járni. Azt hittem itt a fórumon találok valakit, aki a közelben tud egy lelkiismeretes orvost ajánlani.

Még ezen a Kecskeméten gondolkodom, most újítjuk fel teljesen a lakást, lehet, csak ősszel nézetem meg magam. Meg félek is már, hogy mindenhová csak fizetek és semmi eredmény. Szegeden 1 éve azt mondta a doki, (ahol szintén otthagytam némi összeget), hogy ha nem derül ki semmi, akkor el kell fogadnom, hogy ilyen lettem....

863. Ágio8405 (válaszként erre: 862. - BMA87)
máj. 20. 20:08
Az ehgyomri inzulin. Magas. 5ig jó egyes orvosok szerint 8-ig. Botrány hogy nem kert terhelést. Amúgy hallottam már róla nem egy negatív tapasztalatot 😞 pajzsmirigyed is határértékes. Azért termékeny korú nőnek 1,5-ig ok a tsh, de mondjuk nagyon ugrálos dolog igy ez így nem mérvadó. Ha tudsz menj el Kecskemétre. Érdemes telefonon érdeklődni mi a helyzet a rendeléssel, telefonon amugyis sokszor van időpont amikor a nézés felületen már nincs. Meditres.hu. Hogy megspórolj magadnak egy utat vigyél majd friss pajzsmirigy labort tsh t3, t4 és 3 pontos cukor inzulin terhelést. Később tud adni beutalót tb alapon csak előtte kérdezz rá nalatok a laborban megcsinálják-e mert önkényesen hajlamosak ezt az elhagyni néha. A homa amugy egy elavult dolog csak 0 perces értékekből számítás de sokaknak van durva ir úgy hogy a 0 perces értékek jók így a homa is.
862. BMA87 (válaszként erre: 861. - Ágio8405)
máj. 20. 19:56

Nem volt terhelés. Egy egyszerű éhgyomri vérvétel volt.


Ezek az eredményeim:


Glükóz 5,1 (3,8-6,0)

Inzulin 9,1 (3,0-25,0)

HOMA index 2,10 (0,00-2,00)

Haemoglobin A1c (NGSP) 4,8 (4,0-6,0)

Haemoglobin A1c (IFCC) 29,0 (20,0-42,0)

T4 16,32 (11,50-22,70)

TSH 1,820 (0,550-4,780)

FSH 3,7

Tesztoszteron 1,150

A zárójelben lévő referenciaértékekbe belefér minden. Még az az egy HOMA is minimálisan tér el.

Egyébként Dr. Koppány Viktóriánál voltam. Egyetlen mondatomat nem tudtam befejezni, állandóan közbevágott, hogy igen, jól van, közben legyintett. Óriásit csalódtam benne, és több, mint 50 ezer Ft-om bánja eddig. De én vagyok a hülye, hogy kiadtam ennyi pénzt. Bár most annyira bíztam.

861. Ágio8405 (válaszként erre: 860. - BMA87)
máj. 19. 12:42
Muti a labort. Durva mik vannak 😞 kinél voltál? terheleses cukor és inzulin nem volt hogy 10 perc alatt vegeztél? Ajánlom dr Naszody Pétert Kecskeméten. 10e a konzi és hiába 15 percenként van az időpont addig vagy bent amíg kell. Mindent elmond ki kérdez, elmagyaráz stb. Viszonylag be is lehet hozza jutni békeidőkben.
860. BMA87
máj. 18. 12:48

Sziasztok!


Több problémám miatt endokrinológushoz fordultam. Vidéki vagyok, nálunk nem az igazi az orosi ellátás, így Peszten ajánlottak valakit. Jónak tűnt, videókat is néztem róla, gondoltam hátha... A "vizsgálat" a következő volt:

Vinnem kellett korábbi eredményeket, ezeket bepötyögte a gépbe, a korábbi eredményeim alá odaírta, hogy milyen laborvizsgálatot javasol. Annyit mondott a doki, hogy elmondásom szerint biztosan IR, ha megvan az eredmény, feltétlen hívjam fel. Hát jó! Ennek is ott kellett kérnem időpontot, majd kb 10 perc után végeztünk is. 26 500Ft. Állam a földig. Gondoltam egy "nívós" központ ennél azért többet fordít a betegeire, de gyorsan rájöttem, hogy ellátás szempontjából semmivel nem különb az sztk-s rendelésnél. (Ja de, itt fülig érő szájjal vigyorognak, persze ilyen összegek mellett muszáj is nekik.) Ok, pár nappal később vissza a vérvételre. Vidék-Pest távolság bazi hosszú, ha nem ehetsz. 4-kor keltem, hogy felvonatozzak Pestre. 10-re volt időpontom. 2 db perc alatt végeztem a vérvételnél, 17 500Ft. Állam ismét a földig. Másnap délelőtt meg is érkezett az eredményem. Laikusként nézve semmi bajom. Hívom a dokit, innen vidékről munkából. Illedelmesen bemutatkozom, mondom neki mit szeretnék. (fingja nem volt ki vagyok) Ok, akkor délután 5-re jöjjön be. Mondom neki, elnézést, orosházi vagyok. Mire Ő: igen, és?????

Ba*ki!!!! Döbbenet!

Mondom nekem nem megy olyan könnyen most így hirtelen le kéne lépnek a munkából és rohanni a vonathoz, ami vagy oda ér, vagy nem. Így 3 héttel későbbi időpontot beszéltünk meg.

Na most gondoltam azért annyira sürgős visszahívnom, mert elmondja telefonban, hogy mi a helyzet, azért ne kelljen már ismét utazgatni, meg szabadnapokat kivenni, tizen-huszon ezreket meg pláne nem akarok kidobálgatni.

Döbbenet mik vannak! Ennyire pénzéhes lenne a világ?? Undorító!

Valaki ért a laboreredményekhez? Nem hiszem, hogy visszamegyek hozzá.

Minden eredményem jó, egyedül ez az egy, ami minimális eltérést mutat, szerintem ez is tök normális.

Ez van írva:

HOMA index (natív cső) 2,10 referenciaérték pedig 0,00-2,00-ig. Ezért én nem fizetek megint egy vagyont!

Valaki tud segíteni?

Ezer köszönet, ha igen!

859. Ágio8405 (válaszként erre: 858. - Pudlipotty)
máj. 14. 17:20
Nem, brutál ir
858. Pudlipotty (válaszként erre: 840. - Ágio8405)
máj. 14. 17:17
Ágio8405! Szerinted ezekkel az értékekkel már cukorbetegségről beszélünk?
857. Ágio8405 (válaszként erre: 856. - Mammer73)
ápr. 7. 20:18
Azt csak viszonyításként írtam, természetesen nem terhesen is 7 alatt illik lennie a 60 perces cukornak étkezés után.
856. Mammer73 (válaszként erre: 855. - Ágio8405)
ápr. 7. 14:28
Szia!Köszönöm a válaszod.Terhes nem vagyok és már nem is leszek. :) Remélem hamar helyreáll a "rend" és tudok menni szakorvoshoz.
855. Ágio8405 (válaszként erre: 854. - Mammer73)
ápr. 6. 22:50
Igen, ez már inkább diab mint ir. Magas az éhgyomri cukrod is már általában az az ami a legtovább jó mikorzben minden más elszállt már. A 60 percesed is jó magas, 7 fölötti 60 perces cukor már terhesen is terhességi diabétesz.
854. Mammer73 (válaszként erre: 822. - Mammer73)
ápr. 6. 19:35
Szia! A válaszod óta azon gondolkodom,hogy hogy értetted azt,hogy ez még visszahozható ir-be? Az értékeim alapján esetleg a 2-es diabétesz is felmerül? Bocs,hogy kérdezek,de a jelenlegi helyzetben szerintem lőttek a májusi endokrinológiai kontrollomnak.Én meg tiszta "hülyének" érzem magam.Köszi ha válaszolsz (ismét).
853. Nusika88 (válaszként erre: 851. - Ágio8405)
ápr. 6. 09:57
Köszi a választ, az a durva, hogy már meddőségin vagyunk, már túl vagyunk az első inszemen és nem értem, hogy ilyen eredményekkel miért nem foglalkoznak...
852. Pudlipotty (válaszként erre: 840. - Ágio8405)
ápr. 6. 09:49
Ágio8405 köszönöm a válaszod!! Nagyon elkeserítő, hogy magánrendelésen ilyet mond a doktornő. Nem értem, hogy mi az "érdeke", hogy azt mondja nem IR!! Annyira el vagyok keseredve, kettő éve sikertelen a babaprojekt. Csinálom a diétát, sokkal jobban érzem magam, bár még van mit fejlődnöm. Kecskemét kizárt, az ország másik felén élek. Nem semmi, hogy ennyi éve foglalkozol IR-es, pajzsmirigyes..stb kérdésekkel.
851. Ágio8405 (válaszként erre: 850. - Nusika88)
ápr. 6. 08:07
Akkor az elég alacsony ahogy a t3 is lehetne több. Mindkettő a maximumhoz közel jó, viszont sajnos sok orvos nincs képben igazából a pajzsmiriggyel. Majd felkereshetnél egy hozzàértöbb orvost. Ir-re addigis érdemes dietatnod, ugyis az a fő kezelése.
850. Nusika88 (válaszként erre: 849. - Ágio8405)
ápr. 5. 22:35

Köszönöm a gyors választ.

A referencia tartomány T4-nél 11.50-22.70

849. Ágio8405 (válaszként erre: 848. - Nusika88)
ápr. 5. 22:16
Nem nincs rendben mert beesik a cukor. Nagyobb inzulin fröccs lehet 60 percnél. Legközelebb mindenképp 3 pontosra menj, ha nem írjak ki, magánba is tudsz menni majd. T4-nél mi a ref határ?
ápr. 5. 21:51

Sziasztok,

szeretném a véleményeteket kérni az eredményeimről. Sajnos csak két pontos terhelést csinált a nőgyógyászom. Az értékeimre az mondta, hogy teljesen rendben vannak...


vércukor o' 5,1 nmol/l

vércukor 120' 3,7 nmol/l


inzulin 0' 5,3 uIU/mL

inzulin 120' 9,7 uIU/ml


TSH: 1,529 mIU/l

FT4: 13,83 pmol/l

FT3: 4,91 pmol/l


Köszönöm szépen!

847. Dorci9 (válaszként erre: 846. - Ágio8405)
ápr. 5. 08:33
Köszönöm szépen és Nektek szívből gratulálok :-)
846. Ágio8405 (válaszként erre: 845. - Dorci9)
ápr. 4. 21:24
Értem. Én nem tudom ott milyennek kell lenni az értékeknek, de a beeső cukor semmiképp nem jó. Drukkolok a babához. Kitartás. Nekünk 9,5 év után jött a meglepi baba, lehetetlen hormonális körülmények között. Ma 8 hónapos 😍
845. Dorci9 (válaszként erre: 844. - Ágio8405)
ápr. 4. 11:36
Az eddigi endokrinológiai vizsgálatok során csak a "szokásos" cukor és inzulin terheléseket vizsgálták. Sportot és diétát javasoltak, de a tünetek nem javultak. Kerestem egy "új" endos dokit és ő az eddigi vizsgálatok alapján javasolta, hogy csináljuk egy növekedési hormon és egy keményítő vizsgálatot (kisbabát szeretnénk elég régóta). Úgy gondolom emiatt is kérte.
844. Ágio8405 (válaszként erre: 843. - Dorci9)
ápr. 4. 10:10
Értem és nem tudod véletlenül miért ezt kellett? Orvos kérte így gondolom.
843. Dorci9 (válaszként erre: 842. - Ágio8405)
ápr. 3. 17:59
Szia, olyan mint a cukor terhelés csak keményítőt kell inni a terhelés előtt.
842. Ágio8405 (válaszként erre: 841. - Dorci9)
ápr. 3. 17:28
Mi az hogy keményitő terhelés? Mit kellett enni/inni? 12 éve fordítók ir-es körökben de erről még nem hallottam.
841. Dorci9
ápr. 3. 15:27

Sziasztok,

szeretném a véleményeteket kérni az alábbi laboreredményekkel kapcsolatban (keményítő terheléses vizsgálat eredményei):

anti-TPO: 46 IU/ml

ATG: <15 IU/ml

TRAK: 0,32 U/L

APC rezisztencia: 1,59 (alacsonyabb, mint a határérték)

AT-III: 120 (magasabb, mint a határérték)

Vércukor keményítő terhelés '0 perc: 5,3 mmol/L

'60 perc: 5,4 mmol/L

'120 perc: 5,5 mmol/L

Vércukor '0 perc: 5,1 mmol/L

IGF-1 '0 perc: 262,70 ng/mL (magasabb, mint a határérték)

'60 perc: 210,40 ng/mL

'120 perc: 228,50 ng/mL

Inzulin '0 perc: 10,70 mIU/L

'60 perc: 9,20 mIU/L

'120 perc: 9,40 mIU/L

Homa: 2,44 (magasabb, mint a határérték)


Köszönöm szépen!

840. Ágio8405 (válaszként erre: 839. - Pudlipotty)
márc. 31. 07:57
Atyám 🤦‍♀️ csöppet sem ellentmondásos hogy nincs bajod de szedj gyógyszer és dietazz.... keress majd egy hozzáértő orvost (pl Bp endocareben vagy Dr Naszody Kecskeméten) Úgy megkérdezném az ilyen orvost hogy szerinte mennyi a jo inzulin érték vagy mikortól rossz..???🤷‍♀️
839. Pudlipotty (válaszként erre: 838. - Ágio8405)
márc. 29. 21:24

Köszönöm


Orvos szerint nem az. Nagyon gyanús számomra is a kiemelkedően magas inzulin érték. Ráadásul a doki endokrinológus, belgyógyász és diabetológus egyben. Magánrendelésen. Normoxil szedését javasolta, meg a szokásos diéta + torna kombót.

838. Ágio8405 (válaszként erre: 837. - Pudlipotty)
márc. 29. 19:45
Durva ir. Ha nem is jutsz el most orvoshoz addig is 160g ch diéta és sport.
márc. 29. 15:31

Sziasztok! Véleményt kérnék.

0' glukoz 4, 8mmol/l

60' glukoz 8.3 mmol/l

120' glukoz 6.6mmol/l



0'inzulin 14.40 mU/L

60'inzulin 267.00 mU/L

120' inzulin >300mU/L



KÖSZÖNÖM a választ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook