Inzulinrezisztencia (beszélgetés)
Mindkettő! Nap végére olyan fáradtnak érzem magam, hogy már nem tudok erőt venni magamon. Azért ritkán sikerül. A térdem egy sérülés miatt fáj, így nehezen tudok vele tartós mozgást végezni.
A kaja...cukrot nem használok. Fehérlisztet sem. Viszont nem tudok ellenállni a gyümölcsöknek, a túró rudinak és ma megettem egy danone pudingot is :/ Vagy ha anyukám süt, akkor sem. Tésztából a durumtésztát használom, és igyekszem heti egy alkalomra korlátozni (de hát ez a leggyorsabb étel, amit el tudok készíteni, és "olcsó" is). Elég válogatós vagyok ételek terén.
Éppen bent :)
Én még árilis végén voltam nézetni, elvileg ez enyhe IR:
Vc Inzulin
0 4,6 8,1
30 5,8 47,4
60 4,1 44,6
120 4,7 37,9
Erre még nem kaptam gyogyit, hanem 160g CH diéta és mozgás.
Mostanában készülök kontrollra.
Szia!
Nálam pár kb. egy hónappal ezelőtt álapították meg, hogy PCOS miatt nem tudok teherbeesni. A nődoki azt mondta, hogy cukorbeteg vagyok (éhgyomri 6, terhelt 6,5). Ezen kicsit elcsodálkoztam. Műtét elmaradt, így a ciszták megmaradtak. Kezelést nem kaptam. Most diétázni próbálok, de elég nehezen megy :(
Sziasztok,
én is ezzel a problémával küldök immáron 1 éve.
Szeretnék olyanokkal megismerkedni, akik ezen már túl vannak, vagy éppen bent :-)
Várok minden hasznos hozzászólást .-)
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Létezik ilyen inzulinrezisztens étrend?
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- Cukorbetegek, inzulinrezisztensek, ti vigyáztok arra, hogy a gyerekeitek is egészségesen táplálkozzanak? Ha igen, mennyire?
- Csökkent glükóz tolerancia, avagy inzulinrezisztencia....
- Tulajdonképpen mi az az inzulinrezisztencia? Segítsetek, hogy pontosan megértsem.