Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Ja igen én meg zöldteázom :)
én gyümölcsteázom. persze, meg kell nézni, mert van, amilyben cukor van, főleg a liptonban...
ok-ok! :))) én nem azt mondom, h mindenkinek ir-je lesz, aki egész életében minden reggel tejet ivott, csak próbálok rájönni arra, h lehet-e összefüggés oly módon, h a tejivók körében gyakoribb az ir. úgy tűnik, ez lehet helyes.
Ó én türelmes vagyok, de annyira jó érzés, hogy végre van menzeszem! Komolyan mondom egész eddig utáltam, de most még ennek is tudok örülni :)
Nóri!
Szerintem fog rendeződni a ciklusod is csak annak nálad több idő kell, mivel te nem is véreztél spontán. Nekem mindig is volt mensim, csak szabálytalan, 16-45 nap között. Érdekes volt mert mindig egy rövid (16-25 nap) és egy hosszú (33-45 nap) váltotta egymást. De legalább volt, és így meg is volt a 12-14 db egy évben.
Na de a lényeg, hogy nekem már egymás után kétszer megjött pontosan 24 napra amióta szedem a gyógyszert. Az MM-ben azt mondta a dokinő, hogy szerinte pár hónapon belül be fog állni rendesen. És ha már 26-30 napos ciklusaim lesznek az azt jeleni, hogy hormonálisan teljesen helyre jött az egyensúly és bármikor állapotos maradhatok spontán. Pedig én nem is fogyok, de csak hat akkor a diéta-gyógyszer-sport, ha más nem, akkor hormonális egyensúlyt ad.
Úgyhogy neked is oké lesz, csak türelem :)
Tényleg nem olyan ízre, mint a többi szörp. Szerintem gyümölcsöt életében nem látott. De mikor már nagyon víz undorom van, akkor még mindig jobb a semminél.
Volt már terhelése, nincs IR-je, de azért köszi :))))))
a párod nem akart teherbeesni, szóval hacsak nem volt terhelésen, nem tudhatod, h van-e ir-je. :))))
azt én is rendeltem szalimtól, de nekem nagyon műíze van, a norbi picivel jobb.
én mindig vékony voltam, szóval, a túlsúly sem szentirás. sőt, gyerekkoromban piszkafa, aztán gimiben lett normális alakom (női), de ez is 50-52 kg-t jelentett. mikor elkezdtem táncolni (balett) 20 évesen, onantól 49-50.
Az aszpartámra gyanakszom én is, mert más diabetikus üdítőt meg tudok inni. De én örülök, hogy nem tudok kólát inni.
Lehet, hogy az édesítő miatt? egyébként sokat nem tudok belőle inni mert Nekem is hányingert okoz.
Én nagyon imádtam, de mióta a Meforált szedem, de lehet, hogy nincs összefüggés, annyira émelygek tőle. Van, hogy veszek, mert megkívánom, és egy-két korty után megundorodom tőle.
Az még nem, csak a terhelt. Igazából ez IGT, de a dokim azt mondta, hogy gyakorlatilag ez már cukorbetegség.
40 perce 9,9, a 120 perce 8,7 volt.Inzulinom nem volt már magas. A dokim azt mondta, hogy már bétasejt pusztulás van, ezért nincs extrém nagy inzulin válasz.
Akkor jó mert pont most vettem 2 liter light colát és ittam ma már 2 pohárral belőle
egyébként nagyon ritkán iszom
általában vizet, vagy üres teát, de most olyan jó esett a cola a székelykáposzta mellé:)
Lányok, Én megkívántam egy kis linzertésztát, csinálok is uzsira.
Nem az éhomit akartad írna? hogy az van az egekben?
Én talán a múlt héten vettem cukormentes szörpöt (asszem Fizzy márkájút) és most néha azt iszom mikor már unom a vizet.
Meg pont a hétvégén vettünk citromos vizet a tecsóban amiben szintén van egy kis édesítőszer, na még azt iszom most 1-1 pohárkával.
Én kislánynak is vékony, de pocakos voltam. Imádtam mindig is az édességet.Bármennyit meg tudtam volna enni. A hasam nagyon zavart, és 19 éves koromtól állandóan fogyókúráztam. Most 40 vagyok, és fél éve derült ki a pm. alulműködés. és már én is cukorbeteg vagyok, mert már a terhelt cukrom is az egekben van.
Én light kólát szoktam inni, de csak ritkán, mert aszpartám van benne. Pedig nagyon imádom!!!! Diétás szörpből csak N--bi-sat vettem, de nekem szó szerint hamar megbuggyant.
Lányok, Ti szoktatok inni light colát? vagy diabetikus szörpöt?
Igen, már az egész család aszerint eszik, ahogyan nekem kellene. Eleinte furcsa volt a kislánynak, de már szereti a tk kenyeret. Nekünk való sütiket eszik, azok is ízlenek neki, csak ritkán van neki "bűnözés". Az MM-ben a doktornő azt javasolta, hogy pl egy kiadós mozgás után kaphasson édességet, mint jutalmat. Javasolta, hogy tavasszal sokat kerékpározzunk, sétáljunk. Nekünk még nincs biciklink, de hamarosan veszünk, aztán megmozgatjuk a kisasszonyt, bár nekünk sem árt majd.
Én sajnos minden rosszat örököltem anyukámtól, de Neki a teherbeeséssel sosem voltak gondjai.
Minden reggel kakaó, magában évtizedekig.
Biztosan jót fog Neki tenni:)
Ha örökölte is esetleg, akkor is ha az ember oda figyel akkor el lehet kerülni a diabéteszt és teljes életet lehet élni.
Jobb, hogy ha már most tudjátok hol áll, és hogy ha romlik egyből közbe tudtok lépni. Gondolok otthon amúgy is olyan alapanyagokból sütöl-főzöl, amin nekünk jó?!
A héten kezdi a kézilabdát, remélem tetszeni fog neki, mert nagyon kis esetlen a mozgása. Akkor jól gondoltam, hogy inzulint is kellene nézni. Köszönöm lányok, sokat segítettetek. Tudom, hogy a hajlamot örökölheti, de remélem nem lesz annyira peches, mint én. Nem szeretném!!!
Úgy is van:) Nekem is elsőre sikerült:)
További ajánlott fórumok: