Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Túl sok prolaktinra a Bromocryptint szokták felírni, gondolom még várnak a 2. MRI eredményre is. Plusz, ha nem adenóma (prolaktinóma) okozza ugye, majd ugye kiderül hogy akkor van e vagy nincs, akkor valszeg megnézik a többi esetleges okot is.
Én eddig az összes Bromot szedőtől jó tapasztalatokat olvastam.
Az inzud ha jól értelmezem a mértékegységet, magas, de ez ugye a prolaktinnal van öf-ben.
Én azt olvastam, a prolaktinóma a 3. leggyakoribb komplex hormon-anyagcsere zavar a pajzsmirigy bajok után.
Az nagy baj ha szénhidrátot nem eszel pont az a lényeg IR esetén, hogy enni kell csak arra kell figyelni milyet, mikor s mennyit. Cukor felejtős az oké.
Az inzulin érték nagyon magas erre tuti gyógyszer kell, szerintem nem elég diéta & mozgás, de ezt orvosnak kéne megmondania. Mindenesetre a diéta& sport már most mehet az biztos!
mindenképpen, de akkor már késő volt. Most megcsináltatom és nem lesz gond.
Remélem
Aranyos vagy, köszi.
Inszem előtti napon elkezdett fájni az első fogam, vagyis nem is fájni. A gyökércsúcson van egy kis gyulladás és azt kell kiműteni.
Talán emiatt nem sikerült most.
Nem én következtetek az orvosok.
Éhgyomri cukor 5.5 fölött, de legújabban már 5 fölött arra enged következtetni az inzulinnal gond van, barátnőmnél például 5,6-os éhgyomri cukor miatt lett kérve orvos által inzulin vizsgálat is és így derült ki IR-e van. A 120-as meg pláne azt mutatja, főleg ha a kettőt együtt nézzük, de be is bizonyosodott hisz leírták a váltót inzura, ami rossz.
Szia!
6,9-el kell osztani, hogy a másik mértékegységet kapd. Egyébként 0-174-ig a referencia tartomány, de mindhárom (0,60,120p-nél) értéknél, szóval nyilván a 0-ásnak jóval kevesebbnek kéne lennie, kb 30 körül már jó lenne, a 120 perces pedig max az éhgyomri 5*szöröse.
Az a baj, hogy csak a glükóz mellett van referencia tartomány (az szerint belül vagyok egyébként. Hogy-hogy IR-re következtetsz belőle?)
Az inzulin mellé sajnos nem raktak ref. tartományt. Ezért vagyok tanácstalan. :(
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Voltam terheléses vércukor mérésen és kezemben van az eredmény, de dokihoz csak jövő héten tudok menni és már nagyon ideges vagyok, hogy mit is jelent az eredményem, mert nálam az inzulin pmol/l-ben lett megadva és nem igazán tudom átváltani.
Köszi, ha segít vki!
glükóz terhelés 0. perc: 5,34
glükóz terhelés 120. perc: 6,06
inzulin profil 0. 138,4 pmol/l
inzulin profil 1. 442,3 pmol/l
Ó, de sajnálom! Kitartás, majd a következő sikerül.
Mit kell csináltatnod a szájsebészeten?
Szia,
ígértem, hogy jelentkezem az "eredménnyel". Sajnos nem sikerült az első inszemünk. Ma jól kibőgöm magam még, de nem adom fel. Jövő héten kezdem újra.
Megpróbálok időpontot szerezni a szájsebészetre, hogy még ez alatt a két hét alatt megmütsenek és talán akkor sikerülhet.
Szia!
Köszi a tippet, mindenképpen utánanézek! Nagyon rendes tőled, hogy segíteni próbálsz, köszönöm még egyszer!:)
Ajaj, nagyon neki kéne állnom tornázni, így olvasva benneteket..
Amilyen vizsgálatokat írtok, a feléről azt sem tudom mi. Nem tudom, hogy örüljek-e neki, ez mind előttem van?
Szerintem az egy és ugyanaz. Hívd fel az Istenhegyi géndiagnosztikát ott csinálják és elmondják mit is takar, ha meg nincs meg akkor meg is lehet ott csinálttani igaz pénzért.
Az utrótól nem biztos, hogy megjön, van akinek igen van akinek nem. Az abbahagyás előtt érdemes egy tesztet csinálni a 14 és 16 napon aztán ha negatív abbahagyni, utána meg kell jönnie ha addíg nem jött meg. De ezt jobb lenne inkább dokira bízni, mert én nem vagyok orvos!!!!
Kromoszómavizsgálat mindkettőnkél volt, de ez, amit te említesz, nem. Ezt hol tudják nézni?
És ha beszedem az Utrót peteéréstől, utána abba kell hagyni, ha mégis megjön, jól tudom?
Már teljesen össze vagyok zavarodva...:(
Szia!
3 hónapos kivizsgáláson vagyok túl, mindent megnézettem, amit te írtál, és minden tökéletes (pajzsmirigy, immunológia, gén, kromoszóma, trombózis panel, teljes vérkép).
Egyedül a cukorterhelésem lett érdekes (éhgy.inz. 8, a terhelt jó, éhgy.cukor jó, a terhelt egy kicsivel alá megy). Emiatt bejelentkeztem Bérczy dr.hoz, de csak 1 hónap múlva kaptam időpontot.
Clostival estem teherbe (pedig a hormonjaim rendben voltak előtte is, csak megpróbálta a doki, hátha segít). De utána már nem kaptam prog.pótlást. Most másik nődokinál vagyok, szedem a Clostit 2 hónapja és ő felírta az Utrogestant is, azt mondta, amint összejön, használjam és kiír. Nem tudom, mi mást tudnék még tenni.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?