Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szuper hír, szívből gratulálok :)))
Nagyon vigyázz magadra és rá is. Majd gyere a fejleményekkel!
Persze, privibe leírom.
Nem tudom, miért nem fogysz, súlyfelesleged sok van? Nekem tegnap azt mondta a diatetikus, ha még 10-11 kilót lefogyok, helyre kell állnia a dolgoknak.
Egyébként én is így indultam tavaly, hogy nem és nem akart megindulni..
Ja, centiket is mérhetnél, mert sokszor csak a centi megy le, az is jó, sőt! Nem lehet hogy a tornád izmosít, és azért nem fogysz?
A króm nem fölösleges!!!
Segíti a ch háztartást, erősíti az inzulin választ, azaz inzulin érzékenyítő.
Elég fafej ez az orvos...
Na ebben biztos igaza van, én próbáltam őket és semmit nem segítettek, szóval ez tényleg fölösleges pénzkidobás... üzlet ez is csak.
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy tartsd a CH diétát, mozogj jó sokat legalább heti 5-ször 40-60 percet (de nem ám sétálás meg ilyenek, kemény edzés) és el fognak indulni a kilók. Én 1500 kalóriát eszek egy nap és nem fogyok (nem is kell már), szóval az 1300 lehet jó kb, számold ki, mennyit égetsz el egy edzéssel és ahhoz nézve mennyit kell elfogyasztanod. Én másfél év alatt fogytam 19 kilót, de ilyen havi 1-1,5 kilók mentek le, szóval lassan. Kitartás, menni fog ez!
Én általában megeszem a ch-t (140-et) és kb. 1200 kalóriát eszem. Betartod egyébként? Miket eszel? Nekem szépen mennek le a kilók, 7 hét -7 kiló, pedig alig-alig mozgok, néha van meg csak a heti 3. Szerintem írd és számold a ch-t és kalóriát is, úgy jobban látod miből eszel többet. Méred a kajákat?
Köszi az avivás beszámolót:)
Sziasztok Csajok!
Szerda délután kellett visszamennem a dokimhoz és elég érdekes dolgokat mondott. Ami miatt elkeseredtem, mert nem ment le egy kg-se a kb 2 hó alatt gyógyszer+diéta+mozgás mellett :( Megint visszatértünk oda, hogy a kalória számolást csinálnom kell és függetlenül a mozgástól 1200, mert azt mondta, hogy ha többet eszem és abból leszámolom a mozgást az nem jó, mert ez nem ilyen egyszerű. Kérdeztem a gyógyszert és azt mondta, hogy nincs más, mint a merckformin xr.......no komment, szóval már minden segítséget megkaptam a fogyáshoz, tehát írjak étkezési naplót és meglátjuk, hol a probléma. Azt mondta a ch csak másodlagos, tehát, ha a kalóriába túllépném az étkezést, akkor inkább ne egyek ch-t. + ha mondjuk eszek egy salit húsival ne egyek mellé tk kenyert, mert csak plusz kalória. Tehát egy a lényeg, hogy 1200 vagy inkább kevesebbet egyek és a ch csak másodlagos és ezek szerint, ha ing a ch-m emiatt nem gond az sem. Nem tudom már komentálni.....Vélemények :)?
Köszi, nézik is.
Már az elején is emelték a negyedével az adagot, és 1 hét múlva kell megint mennem.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?