Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Inszemináció donor spermával! Tapasztalatok? fórum

Inszemináció donor spermával! Tapasztalatok? (beszélgetés)

85. add1a77f41 (válaszként erre: 84. - Courageuse)
2013. márc. 1. 20:00

Mit jelent, hogy donor támogatással?És ha mondjuk nem szeretnétek akkor nem mehettek volna?

És igaz az, hogy sokszor tudtunk nélkül donort is igénybe veszenk, hogy nagyobb legyen a teherbe esés?Vagy azért erről tájékoztatnak és engedélyt kérnek a pártól?

84. courageuse (válaszként erre: 77. - Pupákné13)
2013. márc. 1. 19:04

Azért mentünk lombikra, mert a férjemnél találtak spermiumot a 2. biopszia alkalmával. Így donor támogatással mehettünk lombikra. De egyik sem sikerült, most várjuk a 12-t, akkor találkozunk a dokival és a biológussal, aki elmondja, hogy mit látott, miért nem sikerült a lombik.

Igazából azért nem bánom, hogy nem tudja senki a környezetünkben, mert az még szörnyűbb lenne, ha sajnálnának minket és folyamatosan kérdezgetnének, hogy mi hogy zajlik.

Én éjszakánként számtalanul felriadtam, hogy mi lesz velünk, kinek a gyerekét fogom megszülni. De eleve úgy vagyok vele, hogy aki donor lesz biztosan jó ember, mert segíteni akar másokon.

Az is biztos, hogy ha egyszer lesznek saját, egészséges gyermekeink elmegyek petesejtdonornak...

2013. márc. 1. 19:04

Hát iogen nem adjs meg nekem ezt a boldogságot:(

Egyrészt mindig azzal jön, hogy Ő már a kora miatt nemmeg nevetséges lenne meg, hogy most már neki nem kell Ő ezt így szokta meg.

De ha a tv-ben egy olyan hír van, hogy valakinek 60 évesen vagy utána lesz gyreke arra azt mondja látod nem szégyen ez ki foglakozik vele.

Szóval ebből úgy érzem talán ha lehetne neki bele menne de nem tudom:((

Hát igen adonorhoz Ő nem kellene tudom mert állítólag már egyedüliként is igénybe lehet venni csak hát ő azt nem nézné el tudom kitenne engem:((

De azért mikor olyan a helyzet mindig mondom neki hátha egyszer meggondolná magát.

82. Pupákné13 (válaszként erre: 78. - Add1a77f41)
2013. márc. 1. 17:57
Most olvasom újra,hogy régen próbálkoztak.De azóta sok minden változott.Mások az orvosi körülmények.És a donorhoz ő nem is kellene.Én az Ő helyébe azért miattad megpróbálnám....
81. Pupákné13 (válaszként erre: 80. - Add1a77f41)
2013. márc. 1. 17:53
Hát nem irigyellek.Rossz érzés ezt olvasni és úgy gondolom,hogy sajna esélyed sincs rá hogy meggondolja magát.Hevesen tiltakozik és az nem jó.Lehet hogy a kora miatt??Vagy Ő régen sem szeretett volna babát??Fura hogy minden ember máshogy lát,máshogy él meg egy bizonyos szituációt.Nálunk minden olyan simán ment.Egyértelmű volt a donor.
80. add1a77f41 (válaszként erre: 79. - Pupákné13)
2013. márc. 1. 17:40

58 éves.

Hát én is mondtam neki ha megszületne más lenne de nem hiszi valamiért úgy érzem fél.

Persze ez egy nagy döntés de nem vesztenénk vele semit és ha Ő is szeretné könnyebb lenne ebbe bele menni.

Igen elfogadtam mert nem szeretném elhagyni csak, hogy babám lehessen szeretem Őt.

És ezért is nehéz mert Őt is meg ababát is szeretném.

Sokszor beszélnék erről vele de nem merem felhozni mert csak ingerültködik és kiabbál már majdnem , hogy már megint ez a réma nem tudom már abba hagyni ezt...

Mondtam neki sokszor egy nem saját gyerek többet segít az emberen mint ha a vérszerinti gyereke lenne.

Sok tv műsor is foglalkozik ezzel ezt Ő is mindig nézte meg azzal, hogy 60 flett is vállnak férfiak babát de valahogy nem változtatja meg a döntését sajnos.(((

Már azt is mondta(de lehet csak mérgében), hogy ha lehetne sajátja akkor sem kellene már.De tudom, hogy ez nem így van.Csak lelke mélyén ez nagyon fáj neki.

79. Pupákné13 (válaszként erre: 78. - Add1a77f41)
2013. márc. 1. 17:26
Nagyon sajnálom,hogy nálatok ez a helyzet.Az biztos,hogy ez nem egyszerű döntés.Nem mindenki fogadja el.És neked igy nem rossz?Bele törődtél??Nehéz lehet.Hát igen ,Ő annak idején elmondta ezt neked,de az emberek változnak...bár biztos kor függő is,ki hogy áll hozzá.Aztán lehet,hogy ha megszületne,teljesen máshogy viselkedne.Hány éves a párod?
78. add1a77f41 (válaszként erre: 76. - Pupákné13)
2013. márc. 1. 17:11

Hát ritka, hogy egy férfi ilyenbe bele megy és ez jó:)

Az én párom 30 éve így él baba nélkül anno mindent megpróbáltak és azt mondta elég belefáradt nem csinálja tovább.

Mikor megismerkestünk közölte, hogy nem lehet babája.Én nem firtattam elfogadtam de most pár éve felhoztam ezt neki és mérges ilyenkor mondvná hagyjam békén miért piszkálom ezzel értsem meg, hogy nem lehet.Donort említettem neki azt mondta másét nem neveli annyira nem akar már babát Ő, hogy ebbe belenjen 20 évesen lehet más lett volna de ilyen korban már nem.Neki mindig benne lenne ha ránéz a gyrekre, hogy semmi köze hozzá csak neveli azt mondta tudja, hogy úgysem szeretné...és ha babát akarok menjek kerrsek magmnak mást de hagyjam békén élni.

Szóval így még adonor is nehéz lenne.De ha Ő is elfogadná akkor persze más lenne.

77. Pupákné13 (válaszként erre: 70. - Courageuse)
2013. márc. 1. 14:56
Nálunk tudja a család meg a barátnőm.Az nagyon rossz ha nem tudod kibeszélni senkivel ezt a dolgot.Én nem is tudtam volna magamban tartani.Nagyon sokat segít,segített a támogatásuk.Te hogy hogy lombikra mentél?Én inszeminációra megyek,bár nálam minden ok,szerencsére.Az én párom már nem vállalna be még egy biopsziát.Bár nem is mondták,hogy szükség lenne rá.Mi is igy vagyunk...minden hogy,csak legyen kisbabánk...:-)))
76. Pupákné13 (válaszként erre: 75. - Add1a77f41)
2013. márc. 1. 14:45
Kicsit mesélek rólunk...Mi egy évig próbálkoztunk,nem jött össze.Aztán tavaly ilyenkor elkezdtem kivizsgáltatni magam.Nálam minden ok volt.Igy a páromon volt a sor.Spermavizsgálat eredménye:azoospermia.Minket hideg zuhanyként ért.Nem is hallottunk még ilyenről.A párom 31 éves volt,hogy lehet ilyen???!!!Napokig csak sírtam.Nem tudtam hogy lesz igy gyermekem a szeretett pasitól.Aztán kerestünk egy jó dokit.A Kopa doktor urat ajánlották.Ekkor derült ki hogy még biopsziával lehet rajtunk segíteni.Van remény.Aztán január elején volt a műtét, sajnos semmit sem találtak.Akkor megint össze törtünk.Aztán mivel mi nagyon szeretnénk babát,a donor mellett döntöttünk.A kiválasztás elötti nap alig aludtam éjjel,kétségeim voltak,mondtam a páromnak,hogy én mégis inkább tőle szeretnék babát.Erre Ő:de hát sajna az lehetetlen.Így hát elindultunk a Krióba.Utána napokig még fura volt,de most már nem foglalkoztat.Mi úgy állunk hozzá hogy az a párom babája.A miénk,közös!!!Neki is jobb így lelkileg.Szerencsére ő is könnyen elfogadta a helyzetet.Nem volt ellene.Én most úgy érzem ez igy működni fog.Várjuk a március végét,hogy mehessek az inszeminációra.Amúgy az a baba félig belőlem lesz,nem lehet csúnya. :-))Nagyon sok erő kell ehhez.Más ezt nem is érzi át.
2013. márc. 1. 07:40

Azért jó hallnai, hogy ennyire sokan elfogadják a donor dolgot.:)

Mivel nem tudom páromnál van espermium a herében így más.Ha lenne biopszia és kiderülne nincs akkor persze máshogy látná az ember és talán jobban elfogadná s donor dolgot.DE amig van lehetőség orvosi vizsgálatra addignem nagyon szeretnék.

Csak hát párom nem akar dokihoz menni:((

A donornál mindig atól félke, hogy ha terhes leszek akkor mi van ha azt mondomnem nem kell ez a gyreke nem a páromé lehet egy csunya pasitól van ránézek majd és azt mondom a gyreknek magamban ki vagy te kinek a fia...Tudom hülyén hagzik de ez van.Nem tudom ,hogy így is érdemes e belevágni vagy ez normális dolog és elmúlik?

Mert mikor már terhes az ember nincs visszaút:(

Ti ezektől nem féltek?

74. courageuse (válaszként erre: 72. - Pupákné13)
2013. febr. 28. 20:09

Nekünk sem találtak az első alkalommal, de visszarendelték a páromat. A 2. alkalommal találtak. De a petesejt nem termékenyült meg, igaz a donor spermáéval sem...

Nagy az esély a donorral, azok elvileg jó minűségűek.

73. courageuse (válaszként erre: 71. - Add1a77f41)
2013. febr. 28. 20:07

Sajnos nem tudni, valószínű fejlődési rendellenesség.

Mi ezt már elintéztük magunkban, túl vagyunk egy sikertelen lombikon, ami nagyon-nagyon megviselt minket.

Így most várjuk a következő megbeszélést a K. Intézetben, mit mondanak, nekem van-e valami problémám. Mostmár tényleg csak az a fontos, hogy állapotos legyek és egészséges gyermekünk szülessen.

2013. febr. 28. 13:06
Sziasztok!Végre találtam egy oldalt,ahol donor spermások vannak!Mi is azok leszünk.A páromnak a biopszia után sem találtak egy darab spermát sem.Sajna nem is lehet rajta segíteni.Nagy a valószinűsége,hogy így született.A bmc-be járunk,március végén lesz az első inszeminációnk.Mi nagyon bízunk benne,hogy sikerül.Sok helyen olvastam,hogy sokaknak sikerült az első.Meg hát a donor sperma tuti jó minőségű,szerintem. Shaunie nálatok mi helyzet???
71. add1a77f41 (válaszként erre: 70. - Courageuse)
2013. febr. 27. 21:16

Mi nálunk mindenki tudja, hogy a páromnak nem lehet babája:(

De én ezt nem tudom elfogadni főleg azt, hogy nem megy orvoshoz meg nem is szeretne már babát.

Nálatok milyen betegség van a párodnak?

Hát nehéz ez a donor dolog egy életre szól én meg félek nehogy megbánjam majd mondjuk félúton akkor már késő érted:((Úgy érzem nem szeretném azt a babát hosz egy vadidegené semmi közöm hozzá nem tudom kié , hogy néz ki...(

Szóval nem tudom de nagyon szeretnék babát.

2013. febr. 27. 17:43

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a környezetetekben tudják min mentek keresztül? Nekünk senki nem tudja és engem már kezd felemmészteni, hogy nem beszélhetek erről senkivel.

Mi most vagyunk túl az első lombikon, sajnos sikertelenül, nem termékenyültek meg a petesejtek.

Azt hozzá teszem, hogy a férjemnél az első biopszia alkalmával nem találtak semmit. De a doki visszahívta, van még 5% esély. Sikerült, újabb remény. De a lombik sikertelen volt.

Eddig nem igazán akartunk donort, de mostmár annak is örülünk, ha velem minden rendben lesz és valahogy lehet kisbabánk...

69. add1a77f41 (válaszként erre: 68. - Shaunie)
2013. febr. 27. 14:26
Értem.De nálatok volt már biopszia?Gondolom igen mert azért maradtatok a donornál ugye?
68. Shaunie (válaszként erre: 67. - Add1a77f41)
2013. febr. 27. 13:48
Némi esélyünk van, de nem most fogjuk megtudni, mert donor inszemünk lesz.Sugárnál én egyébként úgy tudom, hogy nincs lehetőség herebiopsziára sem.
67. add1a77f41 (válaszként erre: 66. - Shaunie)
2013. febr. 27. 13:10
jaértem akkor Ti nektek anniyval" könyebb", hogy nem roncsolt asugár semit szét így jobban van esély spermium találásra.
66. Shaunie (válaszként erre: 65. - Add1a77f41)
2013. febr. 27. 08:56
Az biztos jó lesz, ha lesz ilyen kezelés. Nálunk más a helyzet, nem sugárzás miatt van ez a probléma.
2013. febr. 25. 14:24

Szia én hallottam már olyat, hogy nagyobb az esély igen.

Épp most olvastam, hogy akiknél nincs spermium sugarazás miatt talán az őssejt kezelés segítség lesz:))remélem mielőbb nálunk lesz erről valami hhír mert sok párnak segítégre lenne:))

2013. febr. 25. 12:46
Sziasztok!Hallottatok már arról, hogy donor spermával nagyobb az esély?Gondolom, ezt úgy értik, hogy akkor, ha a férfinál van baj.
2013. febr. 14. 11:05
Sziasztok!Annyira kár, hogy haldoklik egy kicsit ez a fórum. Tegnap voltunk a pécsi meddőségiben és donor inszemünk lesz.
62. add1a77f41 (válaszként erre: 61. - Shaunie)
2013. febr. 5. 16:23

Hát igen.De lehet jobban szeretem a apárom mint, hogy lépjek a baba ügy miat vagy nem szeretnék annyira babát, hogy ezt megtegyem:(nem tudom de nehéz.

Na akkor legalább ti haaldtok:)

61. Shaunie (válaszként erre: 60. - Add1a77f41)
2013. febr. 5. 14:33
Nálunk annyi van, hogy jövő héten szerdán megyünk a pécsi meddőségibe, mert ott minden tb támogatott és e-maileztem már velük, nagyon együttműködőnek tűnnek. Kérni szeretnénk a donor inszemet és bele is vágunk, ahogy lehet. Nálam rendben a hormonok, a ciklusom, a rákszűrés és a kenet, megvolt a petevezeték átjárhatósági, az is ok szerencsére. Így állunk most és nagyon reménykedünk, hogy kapunk segítséget. Szerintem a Te helyzetedben én azt mérlegelném, hogy tudok-e gyermek nélkül élni. Tudom, hogy ez baromi nehéz döntés. Én nem tudtam volna a párommal együtt maradni, ha nem egyezett volna bele ebbe a megoldásba. Ez persze mindenkinek a maga döntése.
60. add1a77f41 (válaszként erre: 59. - Shaunie)
2013. febr. 4. 13:59

Nagyon igen:))))

10 éve élünk így nagyon nehéz legalábbis neekm.Páromnak nem Ő azt mondta idáig igy élt baba nélkül ez után is tud élni.

Hát én is inkább a donort választanám ha párom is szeretne babát de az örökbefogadás hát azt nem:((

végül is a fonornak annyi előnye van, hogy te szülöd meg félig tudod kié

És léptetek már ez ügyben valamit?

59. Shaunie (válaszként erre: 58. - Add1a77f41)
2013. febr. 4. 13:50
Nem irigyellek...nehéz lehet a helyzetetek, mert még így is nehéz, hogy mi már döntöttünk és nem érezzük rosszul magunkat ettől.Igazából mindketten nagyon szeretnénk gyereket és úgy láttuk, hogy még így is jobb, mint az örökbefogadás, mert akkor én hordom ki a terhességet, végigélhetjük az egészet.Mi az örökbefogadást sem zárjuk ki, ha nem lesz más esélyünk gyermekre. Te nagyon szeretnél babát?
58. add1a77f41 (válaszként erre: 57. - Shaunie)
2013. febr. 2. 11:54

Akkor ezért nem ajánlottak fel here biopsziát:(((

Hát párom elzárkózik a donortól meg az örökbefogadástól.MOndván ha sajátja nem lehet akkor másé nem kell sosem fogja sajátjaként szeretni mert tudja semmi köze nem lesz hozzá.

Hát igy nehéz.DE ha ő is jobban benne lenne akkor én is.

Nekem is nehéz ez meg hát én sem örülnék a donornak de ha egy kicsit is látnám, hogy benne van az más.

57. Shaunie (válaszként erre: 56. - Add1a77f41)
2013. febr. 1. 13:50
Szia!Nálunk simán azoospermia, nem tudjuk az okát, a hormonok rendben, az ondóváladék mennyisége rendben, herék rendben, nincs hereviszérsérv sem.Genetikára gyanakszunk.Úgy hallottam, hogy a hererákosoknál nem is csinálnak herebiopsziát a korábbi sugárkezelés miatt. Egyébként a mi álláspontunk szerint teljesen elfogadható a spermadonoros megoldás. Ebben gondolkodtatok már?
56. add1a77f41 (válaszként erre: 55. - Shaunie)
2013. jan. 29. 08:53

Azoosmeria esetén donor lesz ezt biztos ő is mondta.

megkérdezhetem nálatok mi a gond?

Párom nem akar elmenni here biopsziára pedig lehet lenne esély.

30 éve here rákja volt majd sugarazták na utána lett azoospermia azóta a kenetben sosem találtak spermiumot:((((

Így párom azt mondta felesleges a here biopszia értsem meg úgy sem lehet gyereke:((

DE hátha találnának valami ott

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook