Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kedvenceink egészsége fórum

Kedvenceink egészsége (beszélgetés)

13. Amaunet (válaszként erre: 12. - Amaunet)
máj. 23. 19:20
máj. 23. 19:02

Lucynek 1,5 hónaposak a negyedik vemhességből származó kölykei. Mára nagyon ügyes anyuka lett.:)

Képet majd töltök.

11. Amaunet (válaszként erre: 8. - Timycat)
2025. jún. 9. 13:05

Nálam csak egy nőstény van, Lucy a macska. Nem vittem időben ivartalanítani így jött össze az első két vemhessége. Mivel kinti cica az elsőt nem is a portán fialta meg. A másodikról tudtam, hogy hol vannak, de olyan gyengék voltak, hogy az első napokban elpusztultak.

Most, a harmadik fialásból 3 cica van.

Tervezem, hogy ivartalanítom és remélem, a dokit meg tudom kérni, hogy vigye, hozza.

Igen, tudom. Nem tenyésztésre terveztem egyiket sem magamhoz venni. Csak Bruno, a németjuhász törzskönyvezett. Nem fedeznék egyikkel sem.

Viszont most már érzem a pénztárcámon, hogy többet költök rájuk, mint a saját kajámra.🙄 Jó, ez kis túlzás...

Májusban volt veszettség elleni oltás/féregtelenítés/chipelés + berendeltem számukra a féregtelenítőt+bolha és kullancsriasztót.

10. Amaunet (válaszként erre: 9. - Liliom10)
2025. jún. 9. 12:40
Nálam a kandúr (most pusztult el) nagyon figyelmes "nagybácsi" volt. Testvérek voltak a mamacicával, Lucyvel. Egy lábasból ettek és Negró addig nem nyúlt a kajához, míg Lucyi evett. Az éjszakákat pedig ott töltötte mellettük.
9. liliom10 (válaszként erre: 5. - L.luiselotte)
2025. jún. 9. 12:17
Ilyen van ? Gyerekkorom óta több cicánk volt, olyan is, amelyik többször szült ,3-4-6 kölykük is lett. Egyet sem ettek meg, nagyon gondos anyák voltak. Nem is hallottam még ilyenről. Talán a kandúroktól lehet félteni az újszülött kiscicákat, de anyacicáról nem is tudom ezt elképzelni.
8. timycat (válaszként erre: 1. - Amaunet)
2025. jún. 9. 10:48

Rengeteg sok álltunk van, nyilván az alap az etetés, itatás, tisztántartás, élősködők elleni védekezés és az állatorvos.

Nálunk alap a kis állatoknál az ivartalanítás is. Nincs "beesett" alom, annak sosincs jó vége.

Vannak tenyészcélú kutyáink, őket nyilván nem. De az sem szaporítás, kiállítás, edzés, prémium táp, tervezett párok és almok és nincs papír nélküli jószág, nincs 4 hónapos kor előtti "gazdisítás", állatszavatosság van, genetikai szűrés, a tenyészetbe állítandó kicsik kivételével kötelező az ivartalanítás, kötelező a szerződés, elővásárlási/visszavásárlási joggal. Ezzel a hozzáállással gyakorlatilag lehetetlen ebből pénzt csinálni és a hobbi tartók nem is veszik az állatot, de ebből nem engedünk.

2025. jún. 7. 16:37
Elpusztult Negró a fekete kandúr. Kint élő, vadászó, csavargó cica volt.
6. Amaunet (válaszként erre: 5. - L.luiselotte)
2025. jún. 7. 16:35

Nálam Lucy harmadik ellése volt sikeres. Három kicsit nevel. Sajnos, fedett rekeszekben, mert el akarta hordani őket. Holnap lesznek 1 hónaposak.

Az első elléséről nem is tudtunk semmit. A másodikat tudtuk, hogy hova ellett, de a kicsitók elpusztultak. Ezeknél még nem volt egy éves.

2025. jún. 7. 15:33

Gyanús volt az 1 éves kismacskank, elvitték állatorvoshoz, nézze meg, terhes- e. Ultrahanggal megállapitotta , hogy hamarosan 2 cica születik , láttuk .hogy mozogtak

./ U H. 15 e Ft volt/

Az éjjel megszülettek, de a szülők megették őket. nem akartunk több macskát, tkp jól jártunk

4. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Amaunet)
2025. jún. 6. 16:33
Mindig nagytestű kutyánk volt, jelenleg egy amstaff + cane corso boldog tulajdonosai vagyunk. Megkapja a kötelező oltásokat, ha a kertben vagyunk foglalkozunk vele, ha odajön megszeretgetjük, nem csinálunk ügyet belőle. A Lidl-ben kapható konzerv a kedvence, amikor Royal Canin konzervet kapott, 2 napig inkább nem evett :D Időnként kap házi kaját, mikor mit. Nyugodt, kiegyensúlyozott, játékos kutya. Az elődje 13 évet ért meg, ugyanez volt a módszer.
3. Tai
2025. jún. 6. 12:07
Nekem egy Yorkim van 4 éves és egy skót lógófülű cicám 2 éves. Mindkettő bent van, megkapták az oltásokat, minőségi tápot kapnak. A kutyust kozmetikushoz hordom nyíratkozni és fürdetni.A karmait is vágatom, sétálni nem szokott, nem tűri a pórázt :)
2025. jún. 6. 11:16

Kutyák és a féreghajtás

NAGYON FONTOS a szívférgesség megelőzésében!

A féreghajtót időnként váltani szükséges, mert nem ugyan arra a fertőzésre készültek. Nem fedi le a teljes spektrumot. (állatorvostól származik az info)

Igen, használom az AI-t ilyen kérdések esetén, mert sokmindent olvasok a neten, de ezzel az eszközzel gyorsabban és összefoglalóan kapok választ.

Az alábbi innen származik:

A kutyáknak **rendszeres féreghajtásra** van szükségük az egészségük és a környezetükben élő emberek védelme érdekében. Az ajánlott féreghajtási gyakoriság az életkortól, életmódtól és környezettől függ. Íme az általános irányelvek:

---

### 🐶 **Kölyökkutyák:**

* **2 hetes kortól** kezdve **2 hetente** 12 hetes korig.

* Ezután **havonta** 6 hónapos korig.

### 🐕 **Felnőtt kutyák (6 hónapos kortól):**

* Általános javaslat: **3 havonta egyszer** (negyedévente).

* Ha a kutya **vadászik**, **nyers húst kap**, **sokat van szabadban**, vagy **kisgyerekekkel él együtt**, akkor:

* **havonta egyszer** is ajánlott lehet a féreghajtás.

---

### 🧪 Fontos még:

* Évente legalább egyszer **bélsárvizsgálat** is ajánlott (állatorvos végzi), hogy célzottan lehessen kezelni a parazitákat.

* Használj megbízható, állatorvos által javasolt féreghajtót (tabletta, paszta, spot-on stb.).

2025. jún. 6. 11:05

Sziasztok!

Nem sok fajt (kutya (4), macska (2+3), csirke/tyúk (40+8)), de sok állatot tartok.

Fontos számomra, hogy megelőzzem a megbetegedésüket, ezért tisztán tartom a környezetüket, minőségi eledelt válogatok számukra össze. A mentális fejlődésük érdekében sok időt töltök velük.

A kutyák, macskák rendszeresen kapják a féreghajtót és a bolha/kullancs riasztót, mivel kinti tartásuak.

Szerencsére van a közelben olyan állatorvos, aki lelkiismeretesen járja a környéket és ellátja az állatokat.

A fórumot azért hozom létre, hogy tapasztalatainkat megosszuk.

Te hogyan gondoskodsz a kedvencedről?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook