Mintha egy filmben lennék (beszélgetés)
Ennél "bonyolultabb" a pszichiátria, PONTOSABBAN NEM BONYOLULT CSAK NEHÉZ ELTALÁLNI A GYXÓGYSZERT
Nem egzakt tudomány A mögötte levő biokémisai kutatás talán az
Mert mit IS ir a hogyishívják
" A magas szerotonin szint boldogságérzetet és elégedettség érzését váltja ki, míg a szerotonin alacsony szintje szomorúságot és depressziót okozhat."
Nem úgy tűnik hogy magas szerotoninja lenne. De ez annál is bonyolultabb
Szerotonin visszavételgátló SSRI nem engedi a magas szerot.szintet a neurotranszmitterekben, amik a szerotonint átadják más agyi idegvégződéseknek
Vagy valahogy így
A pszichiáter a hasára üt és ad gyógyszert. Legyen egy hónap vagy kettő és ha nem válik be akkor csere másikra, ami majdnem ugyanazt csinálja az agyban, de kicsit másképpen
Többféle SSRI létezik
Sajna saját évtizedes tapasztalatom
Nagy az internet, leirják orvosi oldalak
"Mivel a szerotonin szindróma diagnosztizálásához nincsenek speciális tesztek, eljárások, a diagnózis felállítása más betegségek kizárásán, fizikális vizsgálaton, a tünetek értékelésén és persze a kórismén alapul.....
Szerotonin szindrómának nevezzük a vérplazma magas szerotoninszintje miatt fellépő tünetek összességét. Ilyenkor a központi és a perifériás idegrendszerben jelen lévő szerotoninreceptorok nagy része ingerületbe jön, túlaktiválódik"
Ugyanaz az orvos határozta ezt meg, mint aki a Scippát felírta?
Ha igen, akkor szedjed. Ha nem, akkor is szedd, kibírod amig orvos elé jutsz
Merthogy
" A Scippa az úgynevezett szelektív szerotoninvisszavétel-gátló (SSRI) típusú antidepresszánsok csoportjába tartozik. Ezek a gyógyszerek az agyi szerotoninszint növelésével fejtik ki hatásukat."
Akkormost sok vagy kevés a szerotonin és társai?
Nyugi, nem vagy egyedül ezzel a szemét tünetekkel
Csak kitartást tudok kívánni!
Nem tudom hány éves vagy, én kifutottam magamat a világból, ha problémám volt, rengeteget segített, addig sem a gondjaimra figyeltem.
Vagy biciklire pattantam, tekertem, esetleg leültem a Duna partra és csak bámultam a vizet, a madarakat, a hajókat, nagyon kikapcsolt engem.
Ha nem tudod már filmmel, olvasással sem lekötni magad, fejts rejtvényt, ahhoz nem kell koncentrálni. Neten is van, venni sem kell
Azt is szokták tanácsolni fessen a feszült ember az ujjbegyével, ott végződnek az idegek, stimulálja.
Olcsón lehet kapni vásznat, temperát stb. Nem baj, ha nincs tehetséged, a gondolataidat színekben testesítsd meg. Azzal is múlik az idő, és esetleg egy rejtett tehetség is előbújhat belőled. Netán vannak felnőtt színezők, azt is kipróbálhatnád.
Élőben én még nem láttam milyenek a bármiről lejövő elvonási tünetek, de láttam dok.filmeket, hogy kegyetlen.
Van akik rettenetes fájdalmakat élnek át, hallucinációt stb.
Biztos nagyon nehéz most a témaindítónak, lehet 1-2 jó szó is segíthet, hogy drukkolunk neki, hogy tereljük a figyelmét.
Én drukkolok neki.
"Mi ez a betegség és meddig tarthat?"
Ha figyelmesen olvastad volna, akkor látod, erre válaszoltam mi okozhatja.
Csak józan paraszti ésszel, ha valami felhalmozódik a szervezetben, nincs utánpótlás, jelenesetben a szerotonin, kevesebb lesz belőle, az állapota javulni fog.
Nem vagyok pszichiáter, de csak erre tudtam gondolni, hogy valami felhalmozódott a szervezetedben.
Nem tudom, nem is tartozik rám, milyen diagnózisra írták fel számodra, de a fokozatos csökkentése a gyógyszereknek, biztos jót tesz majd.
Ismeretlenül nem tudom mondani, (TEDD LE), de talán intézményi körülmények között gyorsabban, könnyebben menne a leszoktatás.
Gyors gyógyulást kívánok!
Szedtél fájdalomcsillapítókat, pszichiátriai gyógyszereket, netán illegális szereket?
Vezess naplót: írd le a tapasztalataidat, segít/het a kontroll visszaszerzésében.
Alvás és napirend rendezése, koffein és alkohol kerülése is segíthet.
További ajánlott fórumok:
- Akkora a hőség, mintha szaunában lennék. Én szeretek sütni,...
- Esténként égő érzést tapasztalok az arcomon. Olyan mintha lázas lennék, pedig nem. Szerintetek mitől lehet?
- Úgy érzem, mintha el lennék átkozva. Mintha valami...
- Nincs senkim, mégis úgy érzem magam, mintha szerelmes lennék.
- Úgy teszek, mintha borzasztóan elfoglalt lennék, hogy a...
- Mi lehet a bajom? Olyan, érzésem van, mintha hajóban vagy liftben lennék.