Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mintha egy filmben lennék fórum

Mintha egy filmben lennék (beszélgetés)

21. Regin_a (válaszként erre: 20. - Enissa)
jún. 6. 17:47

Ennél "bonyolultabb" a pszichiátria, PONTOSABBAN NEM BONYOLULT CSAK NEHÉZ ELTALÁLNI A GYXÓGYSZERT

Nem egzakt tudomány A mögötte levő biokémisai kutatás talán az

Mert mit IS ir a hogyishívják

" A magas szerotonin szint boldogságérzetet és elégedettség érzését váltja ki, míg a szerotonin alacsony szintje szomorúságot és depressziót okozhat."

Nem úgy tűnik hogy magas szerotoninja lenne. De ez annál is bonyolultabb

Szerotonin visszavételgátló SSRI nem engedi a magas szerot.szintet a neurotranszmitterekben, amik a szerotonint átadják más agyi idegvégződéseknek

Vagy valahogy így

A pszichiáter a hasára üt és ad gyógyszert. Legyen egy hónap vagy kettő és ha nem válik be akkor csere másikra, ami majdnem ugyanazt csinálja az agyban, de kicsit másképpen

Többféle SSRI létezik

Sajna saját évtizedes tapasztalatom

20. Enissa (válaszként erre: 15. - Regin_a)
jún. 6. 17:01
Lehet, amit előtte kapott még többet tartalmazott. Nem drasztikusan megvonták, csak próbálják csökkenteni az adagot, ha jól értem.
19. srcrss (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 6. 16:58
Csak azért kérdezem, mert Regin_a bemásolta, hogy milyen gyógyszer ez.
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Regin_a)
jún. 6. 16:57
Igen, ugyan az írta fel. Engem már kicsinált idegileg, ettől rosszabb már nem lehet.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Srcrss)
jún. 6. 16:55
Jó kérdés, fogalmam sincs.
16. srcrss (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 6. 16:42
Ha valóban sok a szerotonin, miért Scippát írt fel? Azért, hogy még több legyen?
15. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 6. 16:37

Nagy az internet, leirják orvosi oldalak

"Mivel a szerotonin szindróma diagnosztizálásához nincsenek speciális tesztek, eljárások, a diagnózis felállítása más betegségek kizárásán, fizikális vizsgálaton, a tünetek értékelésén és persze a kórismén alapul.....

Szerotonin szindrómának nevezzük a vérplazma magas szerotoninszintje miatt fellépő tünetek összességét. Ilyenkor a központi és a perifériás idegrendszerben jelen lévő szerotoninreceptorok nagy része ingerületbe jön, túlaktiválódik"

Ugyanaz az orvos határozta ezt meg, mint aki a Scippát felírta?

Ha igen, akkor szedjed. Ha nem, akkor is szedd, kibírod amig orvos elé jutsz

Merthogy

" A Scippa az úgynevezett szelektív szerotoninvisszavétel-gátló (SSRI) típusú antidepresszánsok csoportjába tartozik. Ezek a gyógyszerek az agyi szerotoninszint növelésével fejtik ki hatásukat."

Akkormost sok vagy kevés a szerotonin és társai?

Nyugi, nem vagy egyedül ezzel a szemét tünetekkel

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Enissa)
jún. 6. 16:17
Közel 60 éves vagyok, kerékpározni az egyensúlyzavarom miatt nem tudok, de a rejtvényfejtés és a festés nagyon jól hangzik. Most neki álltam vacsorát főzni, addig is lekötöm magam valamivel. Lassan veszem be majd az esti gyógyszereimet és megpróbálok tévézni, olvasni. Nagyon köszönöm a sok jó tanácsot amit adtál!
13. Enissa (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 6. 14:57

Csak kitartást tudok kívánni!

Nem tudom hány éves vagy, én kifutottam magamat a világból, ha problémám volt, rengeteget segített, addig sem a gondjaimra figyeltem.

Vagy biciklire pattantam, tekertem, esetleg leültem a Duna partra és csak bámultam a vizet, a madarakat, a hajókat, nagyon kikapcsolt engem.

Ha nem tudod már filmmel, olvasással sem lekötni magad, fejts rejtvényt, ahhoz nem kell koncentrálni. Neten is van, venni sem kell

Azt is szokták tanácsolni fessen a feszült ember az ujjbegyével, ott végződnek az idegek, stimulálja.

Olcsón lehet kapni vásznat, temperát stb. Nem baj, ha nincs tehetséged, a gondolataidat színekben testesítsd meg. Azzal is múlik az idő, és esetleg egy rejtett tehetség is előbújhat belőled. Netán vannak felnőtt színezők, azt is kipróbálhatnád.

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Enissa)
jún. 6. 13:14
Köszönöm szépen, igen jól esik amiket írsz, nagyon kedves tőled. A testi tünetek a legrosszabbak, elmében nincs gond. Az elvonási tüneteim iszonyatosak, egész testemben remegek. Még jó hogy tudok aludni, olyankor megpihenek, de reggel kezdődik minden előlről.
jún. 6. 10:48
Nem vagyok orvosi megfigyelés alatt, kórházban csak addig voltam amíg megállapították ezt a betegséget. Szakrendelés volt inkább a kórházban. Kaptam rá egy új gyógyszert, de a tüneteim nem enyhülnek. Magam vagyok, nincs akivel megosszam a gondjaim. 10 nap múlva kell visszamennem kontrollra, addig ki kell bírnom valahogy. Nagyon nehéz.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Enissa)
jún. 6. 09:39
Én is drukkolok, azért is írtam, hogy elhiszem, hogy szörnyű, de abban hogy mi ez, meg meddig tart, inkább az orvosok tudnak segíteni, feltételezem, ebben az állapotban kórházban van, orvosi megfigyelés alatt. Tudom, hogy nem annyira jó az eü. ellátás, de azért remélem válaszolnak a kérdéseire a kórházi dolgozók.
9. Enissa (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
jún. 6. 09:32

Élőben én még nem láttam milyenek a bármiről lejövő elvonási tünetek, de láttam dok.filmeket, hogy kegyetlen.

Van akik rettenetes fájdalmakat élnek át, hallucinációt stb.

Biztos nagyon nehéz most a témaindítónak, lehet 1-2 jó szó is segíthet, hogy drukkolunk neki, hogy tereljük a figyelmét.

Én drukkolok neki.

jún. 6. 09:17
Nem akarlak megbántani, és elhiszem hogy szörnyű, de ha diagnosztizáltak, kapsz rá kezelést, így gondolom lát orvos, tapasztalod a tüneteket szóval első kézből van információd, akkor mit vársz a fórumtól, miért mi mondjuk meg, hogy mi ez? Nem orvosok vagyunk, ugyanúgy a neten tudunk rákeresni, hogy 24-72 óra a lefutási ideje, tartsd be az orvos által előírtakat, igyál sok folyadékot.
jún. 6. 08:17
Ez egy rettenetes betegség, olyan fizikális tünetekkel amiket lehetetlen kontrollálni. Most Scippa nevű gyógyszert kaptam rá, 2 napja szedem ki kell várni hogy hasson.
6. Enissa (válaszként erre: 5. - Alnisa)
jún. 6. 07:59

"Mi ez a betegség és meddig tarthat?"

Ha figyelmesen olvastad volna, akkor látod, erre válaszoltam mi okozhatja.

Csak józan paraszti ésszel, ha valami felhalmozódik a szervezetben, nincs utánpótlás, jelenesetben a szerotonin, kevesebb lesz belőle, az állapota javulni fog.

5. Alnisa (válaszként erre: 4. - Enissa)
jún. 6. 07:51
Ott a diagzóis és a tünetei miatt írták fel a gyógyszert. Tehát ha csökkenti a gyógyszert nem múlnak el a tünetek, mivel arra írták fel.
4. Enissa (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 6. 07:30

Nem vagyok pszichiáter, de csak erre tudtam gondolni, hogy valami felhalmozódott a szervezetedben.

Nem tudom, nem is tartozik rám, milyen diagnózisra írták fel számodra, de a fokozatos csökkentése a gyógyszereknek, biztos jót tesz majd.

Ismeretlenül nem tudom mondani, (TEDD LE), de talán intézményi körülmények között gyorsabban, könnyebben menne a leszoktatás.

Gyors gyógyulást kívánok!

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Enissa)
jún. 6. 07:24
Pszichiátriai gyógyszereket szedek. Reggel iszok egy kávét, alkoholt egyáltalán nem iszok. Nem alkalmaztam illegális szereket.
2. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 6. 06:59

Szedtél fájdalomcsillapítókat, pszichiátriai gyógyszereket, netán illegális szereket?

Vezess naplót: írd le a tapasztalataidat, segít/het a kontroll visszaszerzésében.

Alvás és napirend rendezése, koffein és alkohol kerülése is segíthet.

jún. 6. 06:45
Állítólag szerotonin szindrómám van, ami nagyon kellemetlen tünetekkel jár. Eljutottam odáig, hogy nem tudom már kontrollálni a testem viselkedéseit. Ha felébredek reggel olyan, mintha egy filmet néztem volna úgy jelenik meg a tegnapi nap. Szedek rá gyógyszert, de önmagában ez nem elég. Mi ez a betegség és meddig tarthat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook