Ikerterhesség (beszélgetés)
Köszi a válaszodat. Én is nagyjából azt tippeltem, hogy talán félidőig lehet bírni a munkát, aztán majd kiderül.
Köszönöm a válaszod. Én még nagyon az elején vagyok, jó lenne még dolgozni valamennyit.
Hát én ezt a babaruha méret dolgot már tényleg nem értem. Épp tegnap hallottam, hogy most született ikerlányok 3 kiló körüliek már 3,7 kilósak és még mindig 50-es méret van rajtuk. Akkor talán ez annyira egyén függő,hogy úgyis születés után derül ki tutira,gondolom.
Mi nem használtuk,pedig külön alszunk,szerintem inkább kölcsönözz
39.Hétre születtek és 56-os ruhákkal kezdtük de nem sokáig fértek bele:)
Elcsábultam és én is vettem pár 50-es cuccot,de most meg félek talán feleslegesen.Nem tudod,kb hány centiig és kilóig szokott jó lenni?
Szia Mikkamakk!
Gratulálok a picikhez,igazán szép súllyal születtek és milyen egyformán.;)Az 50-és ruhaméret volt rájuk jó?hány hétre születtek?
Szia!2-án születtek 2,8 kg és 50 cm volt mind a két lánykám.Szépen gyarapodunk,már 5 kilósak vagyunk.Mahamban vagyok Velük,de nem vészes.Ti jól vagytok?
Bébiőrzőkről hallottatok valamit, milyet érdemes venni? jó lenne valami kamerás változat. Abból is kettő kell?
Köszönöm a válaszokat. A babák elvileg szép nagyok,de jövő héten megyek dokihoz és rákérdezek a 36-38 hét tájt várható súlyra és hosszra. Remélem,meg tudja saccolni és akkor tudom,miből vegyek az elejére többet, 50 vagy 56.
Szia Renka!Nekem a dokim azt mondta,kb. fél időig szokták bírni,de figyeljek, hogy hogy érzem magam,nem véletlenül veszélyeztetett terhesség az iker. Én dolgoztam rendületlenül,még ha nem is olyan intenzíven (kb. negyed gőzzel). A 26. héten szabim után hasmenés miatt nem tudtam dolgozni, a doki azt mondta, két hét kényszerpihenő itthon (pedig a hasmenés elmúlt pár nap alatt,de voltak néha görcsök). Két hét múltán a dokim egyértelműen azt mondta, ne dolgozzak már, vagyis én kb. 28. hét elejétől tudom, hogy ennyi volt a munka,de a 26. héttől voltam otthon, sőt szabval nézve már a 24. hét második felétől. Hozzáteszem, hogy szerencsére problémamentes terhességem volt, egyedül annyi volt, hogy néha görcsölgettem, főleg hidegfrontnál. Remélem ,az utolsó 7 hetet is így fogjuk viselni.Amúgy jogtanácsodként dolgoztam és nem jártam az elmúlt fél évben már tárgyalásokra,csak napi 7-8 órákat kellett ülni,ami sokat árt a piciknek, sokkal nyugodtabban,amióta itthon vagyok.
Szia Renka,
én szeptember 10-ig dolgozom, azon a héten a 30. hétben leszek. Bár már a héten is csak itthonról dolgoztam, mert kényelmetlen a hasamtól az egész napos ülés.Ha nincsen semmi komplikáció, akkor csak tőled függ, hogy meddig bírod, bár szakértők az javasolják, hogy 29-30.héttől már ne dolgozzon a kismama.
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban tanácsot adni, hogy meddig lehet dolgozni ikerterhességgel? Tudom, hogy sok mindentől függ, én irodai, ülő munkát végzek. Ti meddig dolgoztatok? Előre is köszi ha válaszoltok.
De jó, hogy nekünk nem kell vinni a kórházba, csak azt amiben hazahozzuk őket. Én is vettem 50-es dolgokat, mert én sem számítok rá, hogy óriásiak lesznek.
Rugi ügyben: szerintem 50-est vigyél/vigyetek. Az 56-os rugik most lettek úgy igazán jók a lányokra (pénteken lesznek 7 hetesek és 2420 és 2280 grammal születtek 36 hétre - ugyan hosszra elég hosszúak voltak: 52 és 50 cm).
Sziasztok!
Nálunk most mindketten farfekvésesek, pedig pár hete az egyik babó még fejvégű volt... Az orvos mondta, hogy lelkiekben készüljek a császárra. Nekem egyik pillanatban még olyan távolinak tűnik az egész, a másikban meg rámjön, hogy Úristen, mindjárt a végén leszünk! Most vagyunk a 29. héten, egyre jobban lassulok. Tegnapelőtt vettem egy fürdőt 7 hónap után először (addig zuhanyoztam), olyan jó volt...A héten kezdünk pakolni a költözéshez, próbáljuk apránként elvinni a dolgainkat, fura lesz.
Szép estét mindenkinek!
A legjobb, ha viszel mindkét méretből, úgy nem lehet gond. Én is nézegettem, hogy az ikrek kb. mekkorák mikor kibújnak, szerintem nagyobb az esély az 50-es ruhákra. Én biztos, hogy két méretből is fogok vinni rucit, ki tudja...Meg hát kérdés tényleg, hogy mikor bújnak ki...
Szerintetek milyen méretű rugdalózót vigyek magammal a kórházba? 50-es, vagy 56-os? Lesz az első napokban majd újszülött fotózás,arra nem szeretnék olyat (elég 1-2 darab oda persze),ami esetleg nagy rájuk,de nem tudom, hogy az 50-es a reális,vagy sem. Még van 7 hetünk,de mivel a kórház kéri,vigyünk 5-6 váltás ruhát,ezért előre kell gondolkodnom. Ha kb. 36-38. héten születnek,akkor 50,vagy inkább 56? egyelőre a méretük nagyobb egy normál 31 hetes babáénál.
Ó,sajnálom. Remélem, nincs nagy gond és hamarosan úgy alszanak majd,mint a bunda.Kitartás!
De jó! Gratulálok! Az enyémek 18-án születtek, és a Te lánykáid mikor? Hogy vagytok, van segítséged, stb?
Szia Párduc,
Igen, nettó ennyi. Nem tudom már sajnos, hogy mikor igényeltük, mert anyukám intézte, de arra emlékszem, hogy azt mondták neki, hogy 21 nap az ügyintézés, de szerintem végül kevesebb lett!
Köszi, majd megnézem ezeket a csoportokat, ha lesz egy kis időm, de már két napja nem alszanak a lányok éjjel, és nagyon kimerült vagyok, ide is csak gyorsan benéztem...
Mindenkinek minden jót!
Köszönöm a válaszokat. 35 múltam, ezért is gondolkodom hogy melyik teszt legyen. De megvárom az ultrahang eredményét. Az orvosom az integráltat javasolta.
Sziasztok, tegnap én is voltam terhesgondozáson. 26. héten vagyok, mindkét baba fejvégű, úgy néz ki nagy esélyem van a szülésre:-)) az A babának már nem nagyon van helye forgolódni, B-nek még látott helyet az orvos:-)) de bíztatott:-)) hogy ha meg is fordul B, akkor is nekifuthatunk:-)))
Én integráltat csináltattam. Azt mondták nem befolyásolja, hogy ikrek, illetve figyelembevették. Prenát csak akkor csináltatnék ha a kombinált vagy az integrált rossz lenne, az ára miatt meggondolandó!
Szia Renka, én csak egy fizetős vizsgálatot csináltam meg, és ez a kombinált volt. Mivel a kötelező vizsgálatok eredményei, és a kombinált is rendben volt, ezért azt mondta az orvos, hogy nem szükséges a többi tesztet megcsinálni. Az csak akkor szükséges, ha valamelyik eredményed nem lett jó, vagy 35. év feletti kismama vagy. De mindenképpen konzultálj erről a saját orvosoddal!
Gratula az ikrekhez!
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon, bár már egy ideje olvasgatom. A 12. hétben vagyok az ikrekkel. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy mi a tapasztalatotok a kombinált, integrált, illetve Prena teszttel kapcsolatban. Melyiket érdemes megcsináltatni és ugyanolyan megbízhatók-e ikerterhességnél. Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Szia én is júliusban szültem a lányaimat😊
Igen, már vagy másfél éve elkezdték ezt lebegtetni, hogy több százezer ft-ra emelik az első gyermeket szülők támogatását,de semmi konkrét nem történt sajnos.
Nálunk is kb. ez volt a súly a 28. héten, az állítólag nagyon szép,nagyobb,mint egy átlag egyes terhességnél. Nekem azt mondták, hogy a 38. héten mindenképpen megindítják, bármi van,ez a protokol, mert nem nagyon férnek már el és addigra már teljesen fejlettek úgyis. Nekem mostanában kezd nehézzé válni minden, gyomorégés,de durván, hát becssípődés oldalt fekve is,meg bárhogy, időnként légszomj, derékfájás... Egyre többet pihenek. Most kezdtük hivatalosan a 31. hetet, bár szerintem picit idősebbek és a fejlettségük is erre utalt eddig.
Köszönöm a választ. Akkor ez egy nettó 171.000 Ft-os, egyszeri összeg, ugye? Mikor igényelted meg?
Ikres facebook oldalak:
[link]
(Ikrek a családban)
[link]
(Ikrekkel az élet)
Én ezeket ismerem.
Sziasztok!
Szó volt róla, hogy megemelik az anyasági támogatást, de gondolom még nem idéntől, legalábbis nem nagyon hallok róla híreket, hogy mikortól tervezik. Bíztunk benne, hogy talán az októberi önkormányzati választások előtt bedobják, de akkor arról már szólnának a hírekben is.
Ma voltunk orvosnál, betöltött 28. héten vagyunk, és most 1.260-1.280 grammosak a picik, viszont mindketten farral fekszenek. Így nagyobb valószínűséggel császár lesz, bár még van némi esély arra, hogy megforduljanak. Azt mondta az orvos, hogy ha minden rendben lesz, jó lenne elhúzni a 39-40. hétig, de a 36. hét is ideális lenne már. Hát meglátjuk....
Remélem mindenki jól van, elég ritkák a hozzászólások mostanában.
További ajánlott fórumok: