Ikerterhesség (beszélgetés)
Nekem is előfordul a kézhajlításnál, hogy érzem kicsit nehezebb. De ha odafigyelek, hogy ne egyek sósat, akkor az nagyon sokat segít:-))
Ez nem hangzik jól, ezek szerint a két hét még belefér, hogy ne legyen semmi gond? Nekem most a kezeim vizesednek, fáj, ha behajlitom... Próbálok tényleg sokat inni, de az sosem volt az erősságem...
A dokim szerint a hasfal fájás jelzi,h szét fog menni.:( A babák 3 kg körül vannak 34+5-nél. A belső szerveimet én is egyre kevésbé érzem,inkább,mintha egy hatalmas kőgolyó lenne a helyükön...nem baj,még kb. két hét....aztán a két baba mindent feledtet.:(
Nekem a köldököm szokott fájni, amikor teljesen kifeszül, hát nem kellemes, el tudom képzelni mit érzel. Nálam keresztben fekszenek a babák, és a felső bébi feje és popsija rendesen tudja nyomni a bordáimat, ha sok fekvés után felkelek, egy darabig nem is tudok rendesen levegöt venni... Néha azon gondolkozom, hogy hova tünnek a belső szerveink vajon, alig van helyük...
Ma este derül ki,mennyit nőttek 3 hét alatt.Azt érzem,h a hasfalam belülről ég,feszül,érintésre fáj alul és felül.Remélem ez normális.
Hú, tényleg nagyok, nehéz lehet...
32. héten 2120 és 2180 grammmosak voltak.
Nálunk sincs meghatározva, hogy hányadik hétig mehetünk el max., sőt, azt mondta az orvosom, hogy ha minden rendben lesz, akkor minél tovább húzzuk, annál jobb (akár a 39-40. hétig). A 36. betöltött hetet már ideálisnak mondta ő is.
Szia!Én a 39.héten szültem császárral.Nem volt semmi gond,mind a ketten 2,8 kilóval és 50 centivel születtek.10 kilót híztam,de a végére a pocim óriás volt.😊kellemes babavárást
Nekem azt mondta, hogy betöltött 38. hétig engedik, bár nekem olyan nagyok a babák, hogy nem valószínű, hogy addig húzzuk. Az első alkalommal azt mondta 95%, hogy császár, ha első terhesség,ez a tapasztalat. Nekem fejvégűek,de ezzel együtt is császárra van nagyobb esély,pont a fentiek miatt. Igazából nem bánom,sőt.
Az én dokim, ha tuti császár, mert pl-ul faros az A baba, akkor 38. hétig. De mi rendes szülésre készülünk, ha viszont nem indulnak időben, ami nagy babáknál ikreknél előfordulhat, akkor átváltunk császárra.
A ti dokitok meddig engedi hordani a babákat? Az enyém azt mondta, hogy 36-37 hét lenne az ideális. Amúgy ő császár-párti, főleg, mert a 3. lombikunk sikerült. Nekem csak az a lényeg, hogy egészségesen, és időben szülessenek, a mód mindegy.
Szia! 2 hét múlva megyünk uh-ra, akkor talán megmutatják! A 12 hetes uh-n nagyon mocorogtak, alig tudták őket befogni a képernyőre, így esély sem volt a lábacskák közé nézni. :-)
Együtt érzek, én is szenvedek a vizesedéstől, vennem is kellett egy új papucsot,az egy számmal nagyobb nem rég vásárolt őszi cipőm szintén nem jön fel már, csak ha nem cipzárazom be. Eléggé gáz. Ma mentem volna jógára,de már nem tudok,pedig az utcánk végében van...Nem baj, már csak pár hét és a fizikai megkönnyebbüléssel együtt megérkezik a két kis manó is, gondolj erre. Addig meg sok fekvés....
Igen, tudom, igyekszem! Bár pont tegnap éjjel azt álmodtam, hogy már a mütöben vagyok :-))) Direkt nem is olvasok egyikről sem a neten, mert véletlenül sem szerernék horror sztorikba belefutni, csakis a jóra koncentrálok! :-) Kiváncsi vagyok mi meddig húzzuk, nálunk a 32. héten voltak 1800 g körül, most már 2 kg körül lehetnek, nagyon izgi! Ti mekkorák vagytok?
Hani, nem szabad!! Biztos ügyesek lesztek!!!
Nálam be van állva az A baba sima szülésre, így a dokim támogatja a sima szülést. Azonban ha nem indulnak meg "időben" akkor lehet hogy császár lesz, mert nagy babáknak számítanak. Szóval én még csak készülni sem tudok egyikre sem:-))
Viszont túl vagyok már egy tökéletes természetes szülésen, amiről csak jót tudok mesélni:-))
Gondolj arra, hogy csak pár napocska az életedből a császár utáni fájdalom, mit számít az. 4 nap múlva meg már rohangálni fogsz:-))
Én most töltöm a 33. hetet, és kezdem megtapasztalni az utolsó hetek kényelmetlenségeit...Hatalmas pocak, nehéz alvás,vizesedés, tulajdonképpen már minden pozició kényelmetlen. Pedig nem hiztam sokat, kb. 12 kg-nál járok most. Nálunk valszeg két lány lesz, de nem 100%, mindig elég furi pózban fekszenek, most épp keresztben, úgyhogy vszeg császár lesz belőle.
Csajok, kezdek kicsit parázni a szüléstől/császártól...
Üdv köztünk:-)) van már valami sejtés, hogy milyen neműek lesznek?
Szia! Igen, első babák lesznek. Nagyon jó gyerekek, nem nagyon kínoztak meg. Az elmúlt egy hétben hirtelen nagyot nőttek (én is), bár így is 53 kg vagyok. Nálad mi a helyzet?
Szia, üdv a fórumon! Hogy viseled a terhességet? Első babák lesznek?
Sziasztok! Csatlakoznék hozzátok, 16+3 vagyok ikrekkel a pocakban, minden infót, tanácsot szívesen veszek. Köszi.
Merre laktok?mi a Bánki Donát utcában.
Én is Zuglóban lakom, ha annyira nem messze egymastól, akkor tavasszal tolhatnánk együtt a babakocsikat:-)))
Nekem a könyv megvan:-)
Sziasztok! Két példányom van Tracy Hogg A suttogó mindent megold című könyvéből,ezért az egyiket áron alul eladnám.
[link]
Az eredeti ára neten 3040 Ft. Vadi új könyv,2000 Ft-ért odaadnám. Zuglóban lakom,ott lehetne átvenni (Örs vezér terénél) Akit érdekel, kérem, hogy a szidora24@gmail.com-ra írjon.
A boltiban nem is,de a nagyiéban mindig.;)
Sajnos nálam mindegy mit eszem,iszom,víz,tej,kétszersült...egy kutya.Salvus 10 percig hat kb.Mindkét babám nagy,egyik nyomja a gyomrom,gondolom,ettől is van.
További ajánlott fórumok: