Ikerterhesség (beszélgetés)
Milyen cuki baba Domi. Egy napon szuletett a ferjemmel.
Nalunk is csinaltak a korhazban ilyen fotosorozatot, de a fiukrol nem lehetett, mert ok a koraszulott osztalyon voltak :(. Irigyeltem a hugom, mett ok nagyon jo kis csomagot kaptak a kislanyukrol. Meg 2014-s naptar is volt benne babafotoval. Mi vegul kihivtunk egy profi fotost hazhoz, mikor 3 honaposak voltak. Pedig jo lenne nezegetni ujszulottkori fenykepeket is.
Mutatok nektek vmit csajok :)
ahol én szülök,ott van minden baburól egy fotó készitve a galériába.
Itt meg az ikrek vannak :
[link] ?search=%2F
Hát nincs sok.
És ez a nöci csinál sorozatot is,persze,aranyáron,de azt anno Domiról is kértük és most is fogjuk :)
Ő volt Domi piciben,3 naposan :) :
[link] babygalerie/baby/p393415.html
Libapek,meg akartam nézni a képed,h van-e,de ehelyett küldtem neked véletlenül szivecskéket :D szóval ne érts félre kérlek :D Hol tartasz te most?Nagyon ég a gyomrod?Nekem is volt idöszak,h pár napig égett,majd pár nap szünet volt,hát nem a legjobb,de kis keksz meg tej meg hasonlók,kibirtam.Igen,sokan irják ezt a jó kis vizet,h segit.Nem tudom mennyit kell ebböl inni.Te tudod? Örülök,h izlik :D
Azért nagyon remélem,h 2,5 kg felett lesz mindkét babu,mikor megszületnek.Alexra már kétszer mondott a doki 2,5 kg-t,Launak meg a legtöbb eddig a 2,3 volt.Remélem nem hagyja,h Alex mindent megegyen elöle. :)
Dovila, hihetetlen, h mindjart talalkozol a picikkel. Talan most le tudja merni oket rendesen, bar mar akkora jelentosege tenyleg nincs.
A.rohadt Salvus viz meg nem hasznalt, es oke, h fel decit huztam csak le, d oriasi elvarasaim voltak.
Benézek sokat hozzátok,de látom mindenki pihen és nyugiban van :) Én holnap megyek a dokimhoz szokásos kontrollra,majd biztos méri a piciket,bár a múltkor is azt mondta,h nem tudja mérni jól Laurát,mert Alex szétnyomja a hasát :D szóval majd biztos mond vmi okos mért eredményt :D
Gondolom ez lesz az utsó kontroll,mert következö hét csütörtökön már a kórházban kontrollizálnak,pénteken meg jön A Nagy Találkozás. :))
Na,majd jelentkezek,mindenki vigyázzon magára.
Dovila, hogy repül az idő azta, már a 36. hétbe léptél... Kitartás már nincs sok hátra.
Padme, nagyon ügyesen viseled csak így tovább. Szép lassan azt fogod észre venni, hogy hopp elérkezett a szülés ideje.
Málna ne aggódj sajna a fekvés ezt teszi az emberrel... A keményedés nem túl kellemes, és ez sem ok az aggodalomra. Én a 23. héttől keményedtem fekve, állva, ülve mindenhogy, és nem is kicsit. A CTG nekem alaphelyzetben 80-at mutatott a keményedések miatt, mégis elhúztuk szép sokáig.
Üdv az újaknak :)
Nálunk továbbra is minden ok, esznek alszanak, most már kezdik igényelni a kis játékot, nagyon jó babucik. Tejcim rengeteg van, pedig nem ittam semmi serkentőt, sőt a folyadék bevitel sem annyira sok. Igaz a szoptatás kezedetkor rengeteg vizet ittam szeirntem napi 6 litert minimum. Illetve nagyon sokat fejtem. Nálam talán ez volt a kulcs. Most a babucik naponta ketten megesznek kb 1400ml tejet, és már van vagy 5L a fagyiban. Lassan nem lesz hely hova tenni :)
Kitartást mindenkinek!!! Csak ügyesen csajok!
Az én kisfiam is sokszor aktivabb,mint a kislányom,szegény,kap eleget a pocakban.Emiatt nem kell sztem aggódni.Ez is függ biztos temperamentumtól,alvásigénytöl,vérmérséklettöl :D
Na,mennyi bölcsesség eszembe jutott :)
Köszi a biztatást, Padme! Ezt a 3-4 hónapot kibírjuk valahogy, aztán ott az egész élet! :)
Rendeltem gumiszalagot, hátha az is jó lesz némi kondifenntartásra.
Akkor a babáid már nem alul-felül vannak?
Nálam is Fanni (bal o.) sokkal aktívabb, mint Lili (jobb o.). És Lili sokat jár át Fannihoz bulizni. :) Bal oldalra tömörülnek.
Dovila, kórházban vagyok, nem engednek, ami talán jó is, mert én sem biztos, h feküdnék a gyerek mellett. Így a családnak nehéz a felügyeletet megoldani, de ügyesen felosztották. :) Megnyugtató, h a kondi normál esetben is leromlik... :/ :)
Jah,még a téma,h sajnálkoznak!Mikor megtudják,h ikrek!Ilyenkor igen,de utána meg mindenki a csodájukra fog járni,hiszen egy babánál nincsen szebb,csak két baba!
Én azt mondom,h ha valakinek nincs gyereke,ahhoz képest egy db is nagy átállás és leterhelés amig fel nem veszi az ember a fordulatot.Ha meg kettö,akkor azt szokod meg és nem tudod,h milyen eggyel.De nekem meg 3 lesz és még Domi is kicsi,mert 20 hós most....és mi lesz? Meg fogjuk oldani,mert meg kell és kész.
Nincs is szebb egy csokor gyerektöl :)))
Jaj,drágáim,de nem irigyellek benneteket emiatt a fekvés miatt,dehát mit tudtok csinálni.Igy van,pozitivnak kell lenni,az a kondi is majd visszajön.Sztem amúgy én is többet feküdtem volna sokkal,ha a kisfiam nem lenne meg és nem kéne utána rohangálni.Kitartás,nagyon ügyesek vagytok!
Málna,te is kórházban vagy vagy te otthon nyomod az ágyat?
Padme,teljesen megértelek,sajnos most én is náthás vagyok és két hete tart,bár már nem durva,de múlni nem akart ám hip-hop,mint normál állapotban. Ez a kórházi nyüzsi is jó szar lehet.
Na meg h nem látod a férjed,de akkor már csak két nap,király.
Akkor én a hátfájásommal befogom a számat,h nekem csak ennyi bajom van.Anyukám érkezik e hét vasárnap,babuk érkeznek utána pénteken,úgyhogy már addig fél lábbal is kibirjuk.Ma lemegyek fodrászhoz,hát erösen gondolkozok,h kb 500 m-re lévö fodrászhoz busszal megyek :D sztem igy lesz.
Higyjétek el,h hiába én kondiban vagyok,már jó pár hete nem sétálgatok odakint,két hete elmentem babakocsival Domival egy boltba,durván az is 500 m,és hazafelé úgy jöttem,mint egy rehab pingvin,látjátok,normál esetben is legyengül az ember,nem hogy ti is lihegtek,hát nem is csoda.
Zora,de szuper h két babu meg is maradt nektek.Képzeld nekem úgy volt,h anno a kisfiammal 16. hétig mindent kihánytam szinte,most meg ikrekkel semmit sem.Ki érti ezt.Azt szokták mondani,h minden terhesség más.Nekem is elég sokáig égett a gyomrom,külfönféle praktikák,volt ami segit,de talán a párna megemelése volt a legjobb éjjelre,azt a mai napig meghagytam.Kitartást a továbbiakhoz,remélem elmúlik neked,biztosan.
Mazsika, nagyon ugyesek vagytok! En is szeretnem, ha nekunk is ilyen keveset kellene bent tolteni.
Ancalime, ne band, hogy ilyen nagyok, had nojjenek! En attol felek tul koran jonnek, es kis pottomPannak lesznek, es nem fognak minket hazaengedni csk jo sokara.
Bettybob, tok jo, hogy siman vizre igy megindul a tejed, ugyi vagy! En is majdnem 4 litert iszom, a 3 mindig megvan, igaz nekunk meg nem a tej miatt kell. Ahhoz kepest, hogy regen el voltam kb 7 decirol egy nap.. most meglepodom magamon. :)
Zora udv koztunk! Gondtalan babavarast neked!
Melyik intezetben volt a lombik? Mennyi ideje probalkoztok?
Nekem is mindentol eg a gyomrom. Magnerotot szedsz? Most fekszik mellettem egy no gyomorgorccsel, es o is magnerotot szed, meg mikor beveszem nekem is erosebbek a panaszaim. Pedig amugy jofajta.
Libapek, en ezt bent a korhazban is megkapom. Ne eleg, hogy el vagyok zarva a varosomtol, ismeroseimtol, es nem mehetek bababoltba, es nem vehetek semmit, meg bezarva is ezt kapom a folyoson, hogy most fekudje ki magat szegenykem, mert ket gyerekkel nem lesz am egyszeru az elet... hat basszus, akinek 1-2 ev van a ket gyerek kozt, az is kibirja, annak is egyszerre kell feloltoztetni kettot, akkor?? Es jonnek a sajnalo pillanatok. Meg a masik, hogy mar nincs sok hatra.. erre mondom, hogy remelem meg 14 het. Es mosolyogva nezem az emberek arcat, hogy szamolnak magukban, h az mennyi is, meg majdnem 4 honap.. ö, hogy is van ez ekkora hassal... es akkor felvilagositom oket, hogy ne vesszenek el a szamok vilagaban, hogy 23 hetes vagyok, es ketten rzgdosnak odabent. :) mar csak nevetek az arckifejezeseiken. Ja, ez utan elso kerdes: lesz segitseged otthon veluk? Ferjed otthon tud maradni veluk? Ne velem, hanem a gyerekekkel... mintha en annyira szerencsetlennek neznek ki. Grrr
Pixi, nem tul jok ezek az eredmenyek, de ki lehet fekudni igy is a terhesseget. Mindenkepp konzultalj a dokiddal minel elobb!
Malna, ne keseredj!! Ez a fekvestol van! Lattad milyen folyoson fekszem, annak a vegen jobbra van a huto. Ez kb 200m. Nekem ennyi megtetele kb 10perc, es lihegek. Telefonalva mar nem birok vegigmenni a folyoson... tegnap le kellett feluton ulnom, mert olyan legszomjam lett, es a szivem is osszevissza kalapalt. 6 hete fekszem itt, meg elotte otthon mennyit... nem lesz baj, csak a hulye fekves miatt legyengultunk. Majd szules utan visszajon az eronk!
Es vegul nehany szo rolunk. Betoltottuk a 23. hetet, jobb oldali lanyocska nagyon aktiv, balos leljebb van, o kevesebbet rugdos. Sokat alszanak. Nektek is volt ilyen? Mi a het vegen ugy nez ki koltozunk egy szinttel leljebb, mert ott van a koraterhes osztaly, ami 24.hettol van. Ott nagy a nyuzsges, 3 agyasok a szobak, full tele mindig, nagy a forgalom, es 2 db 3 agyas szobanak kozos a furdoje. Napi ketszer szivhang hallgatas, hasnyomkodas kisereteben, kb 8cm-es korongokkal, ami picike ikreknel eleg zavaro, mert nem birjak elkuloniteni oket. Moyt ket agyasban vagyok, a folyoso vegen, csak 2ig van zaj, meg hajnalban a novercsere alat, mert mellettunk a talalo, es jonnek 5-6 kozt kvzni. Lent meg 24 oras nyuzsges.. nem nagyon van kedvem lemenni, de az vigasztal, hogy mar egyrw nagyobbak vagyunk, es hatha egyre tobb az eselyunk is! Visszajott a dokim, kerdeztem tole a magzatvizet, legyintett ra, mondta, h ne korosan sok, csak tobb. Ez meg nem jelent bajt, mert ikrek, a cukromat neztem valamelyik nap, es jo volt, nevetett rajtam, mondta ne szurkaljam magam, felesleges.
Elertem azt a haskorfogatot, amit sokan irtatok, csak ti a 36.het korul. 114cm volt a 22.heten, 23on meg 112. En ezt koldoknel mertem, de azota a koldok felett is nott a pocak. Viszont meg mindig csak fel kiloval vagyok a kezdeti sulyom felett, de ugye fogytam az elejen vagy 4kilot. Jo a korhazi koszt, nem?
Legutobbi uhn mindket gyerek a megadott tartomany tetejen. Kicsit aggaszt, mert eddig a kozepen voltunk, remelem ez nem roviditi a bent tartozkodasukat. Nalatok hogy van ez? Mennyivel tertek el az atlagtol? Vagy mennyirenem? Mult heten kihagyta a kolcsondokim a mehszajsapka lecibalasat es lefertotleniteset. Most megyek megint kinzasra szerdan v csutortokon.
Ketszer kaptam beteg szobatarsat, egyik nathas volt, masik meg itt tusszog mmellettem. Megelozeskeppen szedem az oscillococcinumot, meg plusz vitamint, de egy napot bogtem, mikor az elsot betettek mellem szombaton, mivel egy hetig nem jott hozzam baratnom, aki a hetkoznapi latogatom, mert megfazott nehogy elkapjam, eez volt mult heten, hetvegen meg nem jott a ferjem, mert influenza szeru tunetei voltak. Erre kaook egy nathas szobatarsat. Ugy kiakadtam, de uuuugy! Egy hete nem lattam ismeros arcot, mert mindenki megprobal nem megfertozni, erre nesze. Ennyi erovel akkor latogathattak volna. De mar csak kettot kell aludni, es jon a parom, ha minden jol megy. Remelem a tusszogost is hazazavarjak ma!
Kitartast a varakozoknak, sok tejet a babazoknak!
Így 3 hét fekvés után én 20m megtétele után is lihegek. Le kell ülnöm, mert fulladok... Pedig előttte edzett voltam.
És amint felkelek, keményedek, brutál. El vagyok keseredve.
Ma töltöttük a 24. hetet, még min. 8 kellene... Maradjatok bent, bébik!!!!!!
dovila: örülök, hogy ketten vannak. (Két embriót kaptam vissza, így számítottunk rá, hogy ez is megtörténhet.)
Libapek: úgy tűnik a hányáshullám kezd alább hagyni. A gyomorégéssel nem bírok, bármit eszek, teszek, minden este kínoz (most is). Igen, első babák.
pixi84: drukkolok hogy minden rendben legyen.
Sajnos nem tudok segíteni, holnap a dokid biztos mond valamit. De azért nem túl szép dolog válaszok nélkül hagyni egy kismamát egy ilyen helyzetben.
Próbálj meg nem a neten rákeresni, mindenhol csak úgy hemzsegnek a rémtörténetek. Drukkolok, és írj holnap, hogy mit mondott a dokid!
Majd meglatod milyen lesz, mikor anyukak panaszkodnak neked, hogy milyen nehez. Aztan rajonnek, hogy neked ketto van es jon a dobbenet.
Amugy dombos helyen lakunk, ugyhogy az ikres babakocsi tenyleg edzesben tart (na meg a lepcso a lakasban). En mar azt hittem, hogy itt a veg, mikor terhesen lihegve ertem fel a dombtetore. A hat hetes kontroll elott siman felgyalogoltam a nyolcadikra es meg sem kottyant.
Dovila, a hátfájás rémes lehet!
Szia Zora, hogy bírod az elejét? Túl vagy már a mindentől hányok időszakon? Első babák?
sT, nem vagy semmi! Biztos az ikerbabakocsiba kapaszkodtál, és úgy rohantál fel újra a dombra! :)
Ma voltam orvosnál, és a liftben egy öreg néni kedvesen mosolygott rám, a szokásos beszélgetés, hogy jaj, már nincs sok hátra, ahogy látom - dehogynem, mert ikrek. És a néni olyan lesajnálóan nézett rám, hogy neeeeem baaaaaahhhj, hogy azt hittem, rácsukom a liftajtót. De így inkább csak méltóságteljesen elvonultam.
Múltkor meg a dm-ben Péterrel épp cumikat meg cumisüvegeket meg egyéb babafelszerelést válogattunk, és beszélgettünk, mire egy anyuka megszólított, hogy jól hallotta, hogy ikreink lesznek? Blááá, és utána nyomta a mindentudó szövegét, hogy jaj, sok türelmet kíván, mert majd meglátjuk, hogy így meg úgy. Mikor neki csak 1 gyereke volt, meg nem is ismer minket, mit ad tanácsokat. Nagy elégtétel volt, amikor kiborult a hátizsákja. :D Olyan elegem van ezekből a beszélgetésekből. Ha elhagyom a házat, napi 4-5 ilyen kijut.
További ajánlott fórumok:
- Elsiratott ikerterhességem története
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- Mennyi esély van a clostilbegyt szedésével az ikerterhességre és lehet-e ezt befolyásolni?
- "Házi praktikák" ikerterhességre
- Esélyem az ikerterhességre