Idén: baba a pocakban! (beszélgetés)
Koszonom az infokat. :) szerintem akkor ez is egyenfuggo.
Na majd elesben kuderul :)
Van akinek sajnos elrontják, és jó sokáig brutális fejfájása van..
Én alig vártam hogy lábra állhassak. Becsomagoltak penekába.. förtelmes volt. Aztán úgy kellett szólnom hogy valami nem stimmel, mert érzem annak ellenére hogy feszül a hasam. Nem tudtam pipilni és már majdnem kidurrant a hólyagom.
Elvileg nem lesz, kicsit kellemetlen, de előtte kapsz a gerinc körül érzéstelenítőt, utána szurják be a rendes kanült. Nekem annyi volt vele, hogy először csak féloldalasra sikeredett..a fél oldalamon nem éreztem fájdalmat, de a másik felén igen..furi volt :-), utána megigazították és rendben volt.
Annyi amúgy a lényege, hogy nem mindegy mikor adják. Kb. 2,5 ujjnyira nyitva kell lennie a méhszájnak (fájásokkal együtt). Nagyon jól hat a méhszájra, viszont fájásgyengeséget okozhat, ezért sokszor oxitoncinos infúzióval együtt adják.
EDA= epidurális (gerincközeli) érzéstelenítés
A spinális érzéstelenítésnél (gerincvelőbe történő) nem tudja az ember mozgatni az elérzéstelenedett testrészét. Ha Amika nem tudta mozgatni a lábát, akkor ő olyat kapott.
Amika az nem EDA volt, hanem epiduralis érzéstelenítés.
EDA nal máshova adják mint az érzéstelenítést, hiszen ez csak fájdalomcsillapításra van. Itt érzed a lábad mozgatni is tudod bár nem kelhetsz fel vele.
Nekem nem fájt mikor adták be, mert épp mikor szúrt jött egy fájás.
Szia!
Én kaptam már eda-t egy korábbi térd műtét miatt.Nem volt semmi mellékhatása, csak mivel alsó végtagi műtét miatt volt rá szükség ezért 12óra múlva jött vissza a teljes érzékelés! Ha természetes úton szülhetnék én is kérnék.
SZIASZTOK!
Szyl biztos minden rendben lesz. Azért majd doki után jelentkezz.
Díszi szupi, hogy minden rendben van.
Eda-valami szültem én is. Sokat segített. Nálunk a kórházban minden szülész orvosnak van erre jogosultsági, hogy adjon.
Én jövő kedden megyek orvoshoz, remélem belatunk végre a lába közé.
:-)..a legközelebbi már lehet könnyebben megy (legalábbis ezzel bíztatom magam:-))
Egyébként az epidurál nagyon jó szerintem, én kaptam Annánál, bár elsőre féloldalasra sikeredett, de azért sokat segített a tágulásban, meg hogy nem fájt annyira..
Sziasztok!
Jó reggelt!
Úgy látom nem csak én szenvedek néha a pocikeményedéstől meg a derékfájástól. Tuti, hogy ezek frontra jönnek-mennek. Múlthéten nagyon fájt a derekam, meg a medencém, akkor jelentkeztem be a gyógytornászhoz, a héten meg eddig (kopp kopp) nem is vészes. Ma megyek dokihoz! Nagyon izgulok..
Lehet, hogy most írja ki a szuriaimat :-( véralvadásgátlót..Annánál ilyenkortól kellett szúrnom magam! Nincs semmi kedvem hozzá! Meg hát kíváncsi leszek a magzatvízre is, ami a 4D-s szerint sok volt..szóval van min izgulnom..
Eliana!
Isten éltessen sokáig!
Virág!
Szerintem jó az a vérnyomás, ha a fejed nem fáj..tudom, hogy neked alacsony, de 140/90 alatt teljesen normális..
Diszi!
Örülök, hogy jól vagytok! Szépet nőttetek!
A szülésre visszatérve...én nem biztos, hogy ilyen ügyi leszek, Annával nagyon megszenvedtem..azért jó lenne ha most másképp lenne :-) De tényleg, aki eddig szült, milyen szerencsés! Ügyik vagytok..
Na, ebben nem tudok segíteni, mert erre totál nem emlékszem most, hogy annó hogy volt. Annyit tudok, hogy nekem a 25. héttől lement a vérnyomásom még jobban és még fáradtabb vagyok, de legalább úgy, mint az elején. Nálad is így volt?
Annó nem tudom,hogy volt, csak azt, az utolsó hónapban már MINDEN bajom volt!!! :))))
Ancsi gratulálok! Nagyon gyors szülés volt.:)
Virág nagyon cuker a kisfiad örülök, hogy jól vagytok. Nem magas a vérnyomásod 140/90 magasnak számít. Elhiszem hogy Te soknak érzed.
Elliana Isten Éltessen Sokáig!!
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- Nem várt meglepetés-baba a pocakban..hogyan tovább? segítsetek!
- Alkalmatlan vagyok-e a pocakban lévő babához?
- Missed ab után baba a pocakban, itt kezdődött minden, s most a 2. kisbabánkat várjuk
- Kinek hányadik héten fordult meg a babája a pocakban?:)
- Baba a pocakban