Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Idén: baba a pocakban! fórum

Idén: baba a pocakban! (beszélgetés)

11334. TF-Virág (válaszként erre: 11333. - Emma27)
2014. szept. 29. 09:37
Nem szivesen fekudnek be ido elott. Mivel 36. Hetet betoltottem mar nem koraszulott igy nem tartjak vissza , ha megindul. Holnapra kivancsi leszek mit mutat majd az nst. Addig meg elvajudgatok :) . Huncut a kisfiam ilyesztget itt minket. Pedig megdumaltam vele az okt. 10.-et :)
11333. Emma27
2014. szept. 29. 09:30

sziasztok Kismamik!

Virág, szorítok, hogy minden rendben legyen ma, de azért van rá esély hogy tényleg bent tartanak és hamarosan kezdődik valami. lehet adnak a kórházban olyat ami lassítani tudja még a folyamatot és akkor nyersz 1-2 hetet még, de már szerintem közel jársz a tünetek alapján.

Pk86, szép nagy a babád, gondolom most sűrűbben fogsz járni dokihoz az utolsó hetekben, és akkor látjátok, hogy esetleg már nem nő olyan intenzíven tovább, mint eddig. aztán az is lehet hogy hamarabb ki szeretne jönni, ha már kevés lesz a hely odabent és teljesen készen áll.

Jszyl, nekem ugye még nincs gyerekem, nem értek ehhez, de azok alapján amiket hallotam anyukáktól, szerintem Anna viselkedése még teljesen normális és ahogy jött majd úgy el is múlik nála. persze megértem, hogy Neked furcsa mert nem volt még ilyen. de az ovónénit megkérdezni tényleg jó, mert mégiscsak velük van a legtöbbet a gyerkőc. jaj, én nagyon kezelhetetlen voltam egy ideig 5 éves korom körül, a szüleim már nem tudtak mit kezdeni velem, az oviból délutánra kitettek az ovónők, aztán szépen kikupálódtam idővel:)

A sírás nálam mindennapos, érzem hogy érzelmileg teljes átalakuláson megyek keresztül, amit feldolgozni máshogy nem is lehet.

Iza, milyenek voltak nálad ezek a jóslók?

11332. TF-Virág (válaszként erre: 11330. - IzaHold)
2014. szept. 29. 09:27
Itt ulok ugyhogy joval lentebb van. Befer a kezem mar a pocak es a mell koze. :)
11331. pk86 (válaszként erre: 11317. - Jszyl)
2014. szept. 29. 09:25

Nem lehet, hogy a gyereknél már testvérféltékenységről van szó? Biztos sejti, hogy szülés után meg fognak változni a dolgok és próbálja magára felhívni a figyelmet. Az, hogy nem akar oviba menni, jelentheti azt is, hogy veled akar maradni minél többet.

A bunkó emberek miatt pedig ne te érezd magad rosszul, szégyelljék inkább ők magukat.. :S Én elég karakán tipus vagyok, szóval ki szoktam állni magamért, mégsem állítanék föl valakit, max akkor, ha a halálomon vagyok. Viszont az jó volt, hogy rászóltál, ne lökdössön.. A férjek sajnos nem szoktak megértőek lenni ilyen szituációban, pedig fordított esetben tutira ők is kiakadnának.

11330. IzaHold (válaszként erre: 11328. - TF-Virág)
2014. szept. 29. 09:25
Szép pocak!! :) Ennél volt feljebb a pocakod, mert én úgy látom, hogy nincs nagyon fent, még nagyon lent se, úgy középtájt van talán.:)
11329. TF-Virág (válaszként erre: 11325. - IzaHold)
2014. szept. 29. 09:22
Jaja. Valakinek josloja sincs. :)
11328. TF-Virág
2014. szept. 29. 09:21

[link]

Pocak :)

11327. IzaHold (válaszként erre: 11324. - Pk86)
2014. szept. 29. 09:20
Ja, és a sima keményedés, az nekem is járkálástól, terheléstől van igen. Tegnap séta közben is volt, és tök jó volt, mert azonnal pisilnem is kellett a keményedéstől.. :) Ilyenkor én is azt mondom, bár már a babakocsit tologatnám.:DD
11326. IzaHold (válaszként erre: 11324. - Pk86)
2014. szept. 29. 09:18
Hát tök összefüggéstelen. Szerintem össze-vissza. Egyszer vacsora közben volt, jópár hete. De szerencsére csak egy-egy. Csak hogy szokjam, tudod.:DD Zárt a méhszájam, csütörtökön voltam dokinál, és nem is mindennapos, csak olyan szoktatós. :) Lehet, hogy ebből ráismersz, persze nem mindenki egyforma, csak abból gondolom, hogy azért hasonlíthat mindenkinek, mert mindenkinek ajánlják a vajúdás alatt a helyes légzéstechnikát. És tényleg, nagyon sokat segít!
11325. IzaHold (válaszként erre: 11322. - TF-Virág)
2014. szept. 29. 09:16
Szerintem, amire én gondolok, ott is a fájdalom összetettségétől van, és nagyságától. De persze, lehet, hogy nem mindenkinél egyforma. Pár hét és tuti kiderül. :)
11324. pk86 (válaszként erre: 11316. - IzaHold)
2014. szept. 29. 09:15

Köszi, így hátha rá fogok ismerni :)

Ajj, a 31. héten még ne jósolgasson, nem csoda, hogy megijedtél.

És a jósló is olyan, mint a keményedés, hogy akkor jön, amikor sokat mászkálsz, vagy megerölteted magad? Legalábbis nekem csak akkor keményedik.

11323. IzaHold (válaszként erre: 11319. - Pk86)
2014. szept. 29. 09:14

Hát vitatkoznék a sógoroddal...:D Annó azt olvastam, hogy a fájdalom listán a csonttörés áll az élen (persze az is biztos függ attól, hogy hol), és utána jön a szülési fájdalom legelől.

Amit biztosan nem említenek, az a végbéltályog fájdalma...na az tud még úgy fájni, hogy megőrülsz, szó szerint idegileg kikészítő..és ott nincs végeredmény. Illetve van, a vágás.

De jól megmondtad neki, próbálja ki, és a végén egybefüggően rugdossák tökön, egyre erősebben...:))) Bár elzsibbadna szerintem a végére. :)

11322. TF-Virág (válaszként erre: 11316. - IzaHold)
2014. szept. 29. 09:12
Nekem a joslonal sincs legszomjam. Mondjuk mar lentebb van a hasam.
11321. TF-Virág (válaszként erre: 11319. - Pk86)
2014. szept. 29. 09:11
Amit te ereztel az a terhelestol faj. Erezni fogod a joslo es a valodi fajasokat. En mondjuk osszekevertem. Most viszont nem joslo volt,mert erosebb volt es szabalyosabb. Ha rataettem a kezem jobb oldalt a pocimra alul akkor meg olyan egeto forrosag erzesem volt ami fajassal tarsult.
11320. TF-Virág (válaszként erre: 11317. - Jszyl)
2014. szept. 29. 09:08
Sajna ilyen tuskok az emberek. Az ember lanya pedig tenyleg csak a hasat felti. Az ilyen emberek hasahoz kotnek egy dinnyet. Nessze ezzel aljal bunko meg egy jo adag hormonnal. Anna valtozo korszakban van. Szerintem nem kell tulsagosan felfujni. Ez dackorszak nala.
11319. pk86 (válaszként erre: 11313. - TF-Virág)
2014. szept. 29. 09:05

Akkor még mindig gondban vagyok, mert nekem sose fájt a menzi. Szombaton mondjuk majd szét ment a hasam a nagybevásárlás alatt, de szerintem az nem fájás volt.

A császár szóba se került. Azt még nem is írtam, hogy két doki is megultrahangozott pénteken, mert a kórházba akkor jelentkeztem be a szülésre és ott is protokoll az ultrahang. Szóval mindkét doki csak legyintett, amikor aggodalmaskodtam. Persze férfi dokik voltak, így könnyű mondani, hogy pikk-pakk meglesz a gyerek:) Sógorom azzal biztatott, hogy állítólag egy tökön rúgás jobban fáj, mint a szülési fájdalom. Mondtam neki oké, én ezt elhiszem, akkor próbálja ki, hogy pár óránk keresztül valaki 5-3-2 percenként tökön rúgja.. :D

11318. IzaHold (válaszként erre: 11317. - Jszyl)
2014. szept. 29. 08:59

Sajnos ilyenek, igen... Ezt én is tapasztalom máshol, máshogy.

Rá se ránts! Én már kezdek rájönni, hogy én is egyre érzékenyebb vagyok, szerintem attól is vagyunk ilyenek, mert próbálunk egyre inkább befelé figyelni, és az előttünk álló nagy feladat/feladatokra felkészülni lélekben. S ezt sajnos még a családunk sem úgy tolerálja, vagy egáyltalán veszi észre, ahogy legalább megközelítőleg kellene. Én azért mindig azzal bíztatom magam, hogy lassacskán megszokják, csak addig bírjam ki. Én is nagyokat sírtam az elmúlt hetekben, most talán jobb. A gyerekekkel még nehezebb ilyenkor szerintem. Nem nagyon akarják engedni a befelé fordulást. :)

11317. jszyl
2014. szept. 29. 08:53

Sziasztok!

Próbáltam visszaolvasgatni amiket írtatok!

Sandrának nagy gratula! Nagyon ügyi voltál!

Hát nekünk nem telt túl jól a hétvégénk..Annával már két hete gondok vannak, magatartásbeliek..kivagyok tőle, mindenre az a válasza, hogy nem akarom, nagyon makacs, és olyan hisztériás rohamai vannak, ha valamit nem úgy van ahogy kigondolta, hogy csak na! KÖzben meg fel van pörögve, és délután nem akar aludni sem! (eddig mindig pár órát aludt). Férjem szerint túlpörgök a dolgon, meg hogy csak a szárnyát próbálgatja, de szerintem itt más is van a dologban.

Barátnőm óvónő volt, ő mondta, hogy kérdezzem meg az ovit, nem változott ott is meg bent valami, mert hogy lehet, hogy valami történt, csak nem tudja elmondani (oviba sem akar menni, pedig eddig sosem volt ilyen...)..

Erre ma...

Hogy indul a napom?

Megérkezik a vonat az állomásra, már nálunk tele volt, alig fértünk fel rá, persze senki nem adta át a helyet, két megállót végig álltam..igazából nem az állással van a bajom, csak a harmadik megállónál már annyian felszálltak, hogy mint a heringek álltunk, és nagyon féltettem a pocakomat...rászóltam egy pasira, hogy kismama vagyok, ne lökdössön, na akkor nagy nehezen felálltak és átadták a helyet! Úgy kiakadtam! Erre felhívom a férjem, hogy elmeséljem neki, ő meg erre: hogy én mulya vagyok, miért nem állítok fel valakit?! Még ő is lebaszott..na..úgyhogy ma már bőgtem, nem is keveset!

Milyenek már az emberek? A férjem meg..nem hogy megnyugtatna, még én vagyok a hülye, mert nem állítok fel valakit, meg hogy nem állok ki magamért...stb..pedig nem erről van szó..

A gyerek miatt meg én fújok fel mindent?!

:-) :-(

11316. IzaHold (válaszként erre: 11308. - Pk86)
2014. szept. 29. 08:52

Meg szerintem a sima haskeményedés, vagy görcstől még annyiban más a fájás (bár ez a jóslóra is igaz), hogy az ember hirtelen alig kap levegőt, úgy érzi mély nagy levegőt kell venni. Az igazi fájásnál pedig már jól jön a légzéstechnika is.

Tegnap nekem is volt 2 jóslóm, de egymástól szerencsére időben nagyon távol. Hát jól megijeszt azért mindig. :)

11315. TF-Virág (válaszként erre: 11309. - Annamari23)
2014. szept. 29. 08:51
Nincs messze. 7 percre van kocsival. Telefon szerintem ramatricazva. Szegeny meg ejjel 1 kor a mellszivot fozte ki nert azt elfelejtettuk. Holnap mondta vigyuk a motyomat mert lehet nem engednek haza. Foleg ha tagultam megint. Picit most is faj a hasam alja. De inkabb a mehszajam erzem.
11314. TF-Virág
2014. szept. 29. 08:48
*mondtak
11313. TF-Virág (válaszként erre: 11308. - Pk86)
2014. szept. 29. 08:48

A fajas olyan mintha menstruacios fajas csak derekbol jon inkabb. Erezni fogod mert mas jellegu mint egy hasgorcs.

Es a fejkorfogat miatt nem mondtam neked a csaszart?

11312. jszyl
2014. szept. 29. 08:47

Heti összesítés

09.29

Elliana: 10. hét

Évi1992: 11. hét

Zoknibaba (kisfiú?) : 15. hét

Honey (kisfiú): 28. hét

Jszyl (kisfiú), Széplakisz (kisfiú), Emma27 (kislány): 29. hét

Izahold (kisfiú): 31. hét

Amika22 (kislány): 33. hét

Diszi (kisfiú): 35. hét

Virág (kisfiú), PK86 (kisfiú): 36. hét

Florina (kislány): 37. hét

Ancsi86: már babázik kisfiú 

Sandra: már babázik kisfiú 

Zsuzso: már babázik kislány 

11311. IzaHold
2014. szept. 29. 08:47

Sziasztok, jó reggelt! :)

Látom, sok mindenkit utólért, ami engem kb. 3 hete. Az a baj, hogy nálam még mindig nem múlt el teljesen, csak a torokfájás része, de tegnap is olvastam fel a férjemnek egy cikket és úgy kiszáradt a torkom, hogy mézet kellett ennem. Az orrom még mindig náthás, köhögök. Szóval nem hagy el egykönnyen ez az izé...

Tegnap én is keményedtem séta közben. Mondtam is, hogy most vagy edzetlen vagyok, vagy kevés mg-t vettem be. :))

Virág, drukkolok, hogy még egy kicsit bent maradjon a baba. Repül az idő nagyon. :)

11310. jszyl (válaszként erre: 11271. - Fagyi23)
2014. szept. 29. 08:44

Szia!

Leiden-mutació: heterozigóta..véralvadási gond..úgyhogy ezért kell szúrnom magam..nem vészes betegség, csak a biztonság kedvéért. Úgyhogy véralvadásgátlót adok magamnak minden nap a szülésig, meg utána még egy hónapot.

11309. Annamari23 (válaszként erre: 11307. - TF-Virág)
2014. szept. 29. 08:42

Húúúú, ez már nagyon durva. A férjed remélem nincs messze tőled, csak hogy bármikor azonnal haza tudjon menni hozzád. Ezek szerint nem sok idő van már a szülésig. Bármelyik pillanatban elkezdődhet.

szorítok!

11308. pk86 (válaszként erre: 11307. - TF-Virág)
2014. szept. 29. 08:19

Jó reggelt!

Hú, nálad akkor jóval előrébb tartanak a dolgok, mint nálam. Pénteken voltam nőgyógyásznál 36 hetes vizsgálaton, még teljesen zárt minden, a hasam fent van teljesen a melleim között (alig kapok levegőt), a CTG semmi fájást sem mutatott, szólt is a doki, hogy lassan hagyjam abba a magnézium szedését, bár ezt magamtól is így terveztem. A gyerek már most 3,3kg, ami egy teljesen optimális születési súly lenne, kifejeztem neki az aggodalmam, hogy jó nagy lesz a bébi ... Erre azzal nyugtatott, hogy semmi gond, mert a gyerek nem duci, hanem hosszú, arányos, pikk-pakk ki fog jönni. Bár a nagy fejéről( BDP 9,7cm) nem mondott semmit, pedig én tisztában vagyok vele, hogy az a mérvadó a szülésnél, úgyhogy szerintem nem lesz azért annyira pikk-pakk.. Te nem félsz amúgy? Milyen érzés a fájás? Málnalevél teát, vagy egyéb szülés könnyítőt iszol/szedsz? Én most fogom elkezdeni.

11307. TF-Virág
2014. szept. 29. 07:39
Jo reggelt! Este 1/2 9-hajnali 2 ig fajasaim voltak. Szegeny ferjem semmit nem aludt. Mondtam hog nyugi 10 percenkent jott de rovidek . Aztan melegviz a pocira es csokkent. De igyse aludtam. Szerintem megint nyilt a mehszajam. Egesz ejszaka rugdodott Alex. Ha ma nem lesz semmi veszes akkor holnap nst es manualis vizsgalat. Volt egy torlesnyi ver megint de elmult. Meg jo lenne jovohet vegeig kihuzni.
11306. Babyboo34
2014. szept. 29. 06:32

Diszi, Elliana nektek is Jobbulást.

Át éjjel 3-szor voltam fent, mert dugulás az orrom, mindig azon az oldaloncameiken fekszek. Nem is tudom hogy lenne jó aludni. Éjjel ahogy észrevettem a hangom is rekedtebb, erre nagyon kellene valamit kitalálni.

Ma van a 20. napom, érdekes hogy az utolsó hősét a 15. napon volt, utána 2 tizeddel ment fentebb. Ráadásul a 14. napi Lh még neg volt. Így csak a 16. napra tudok tippelni. Annyi biztos, még mensi előtti tünetet nem érzek.

11305. Annamari23
2014. szept. 29. 06:23

Jó reggelt!

Ma megyek dolgozni megint. :(

Olyan hideg van, hogy kedvem sincs kikelni az ágyból.

Mindjárt október, Virág szülni fog! :)

Növesztgessétek a babáitokat!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook