Idén: baba a pocakban! (beszélgetés)
Hát..ezen gondolkodtam neked, de nem esküdnék meg... Szerintem az első komolyabbak olyan két hónappal a szülés előtt jöttek, de akkor sem volt mindennapos, és túl sok sem. Talán egy hónappal a szülés előtt jött az, hogy több is volt egymás után, vagy hosszabb volt. Nem esküszöm meg, de most valahogy így rémlik.
Szerintem ezt senki nem tudja.. Egyedül a rendszeresség, az erősödödés, és az időbeli rövidülés két fájás közt, ami végül megkülönbözteti. Meg nem is tudom, valahogy erősebb is volt, meg meg is éreztem annó, hogy na most. Persze..a kiirás napján este 10-11-kor indultak a fájások.:) De lehetett volna még ez is jósló.
az első babádnál mikor voltak az első jóslók? ha még emlékszel rá:)
Hát, azt mondják, hogy a baba általában az apa és az anya születési súlya között van. De persze ez biztosan a 40. hétre született babákra igaz csak. :) Lehet, hogy nálatok jobb is, ha nem időre jönne..:)
Na igen gyakorolni jo. Csak en mar ott tartok hogy keverem a kettot. Nemtudom mar lassan megkulonboztetni.
:)) Igen, nála a 10-es a kitolásnál lesz. Nekem is magas egyébként, de azért hosszú távon, amikor tényleg vajúdsz, órák alatt tényleg kimerítő tud ám lenni, meg hát..én semmi másra nem tudtam koncentrálni akkor már. Meg szerintem nem is kell, mert fontos, hogy befelé figyeljünk, hogy tényleg táguljunk is közben. Persze, attól is függ, hogy hol tartasz, illetve én éjjel vajúdtam, nagyon álmos voltam már. Olyan 3 körül 10 perc alvásért sok mindent adtam volna.:))) Aztán eljött a holtpont és rájöttem, ebből nem lesz alvás, de mindjárt itt a babám, mert 4-re erősödött be, szerintem akkor lendültem át a 3 ujjnyin. :)
Van bizony :D bar en a kis termetemnel mondtam a ferjemnek, hogy kis 3kg os babat szeretnek. Nevetett hogy akkor lehet megis csaszaros leszek!? :D en is 3650 gr al szulettem.
Akkor szaguldunk :) huu de almos vagyok. Nalunk meg verik fel a betont hat csodalatos :D
Az nem semmi :) Akkor lehet szerencséd is lesz, hogy nem várjátok ki a 40 hetet :) Akkor genetikailag nálatok is van hozott anyag :)
Megértelek, én is úgy vagyok vele, hogy az ilyen ismeretlen érzéseket jobb úgymond kipróbálni előre és felkészülni rá. :) Annó én is örültem az első jóslóknak (az első ijedség után persze, hogy nehogy előbb jöjjön.:) ). Bár annó szerintem később jöttek az első jóslók, most már hamarabb. Pedig zárva vagyok, 3000 a méhszáj, úgyhogy még csak gyakorlunk.:)
Csak a fájásoktól függ, ha rendszeresek lesznek, akkor viszont siessetek a kórházba, mert már nyitva vagy...
hát szerintem neked meg kell szorozni 2vel, hiszen tudjuk hogy milyen magas a fájdalom küszöböd:)
Ferjem 5kg mal szuletett es 60 cm el. Idore :)
hú, nagyon kíváncsi vagyok, nekem mikor lesz ilyen először! már tuéajdonképpen várom, szeretném én is átélni, segíteni fog a szülésre való felkészülésben:)
Baratnom multheten szult. Ugyanugy semmi elojele nem volt. Egy josloja se egy kemenyedese nem volt. Meg szules elotti nap fotozkodtak. Akkor este furin erezte magat sokat mozgott a babaja es fajdogalt. Pocija. Elaludtak. Masnap reggeltol ossze vissza. Estere 5-6 perces fajasokkal szuloszoban volt. Hajnalban megszult 38 hetesen. Szoval q jelekre nem szabad adni. Nalam azert tudjak hogy hamarabb jon , mert s mehnyakam lesimult es nyitva vagyok.
Igen jol mondod. Este atereztem. Pedig annyira nem voltak erosek. A foghuzas jobban faj. Most is erzek fajast de mist total isszevissza. Mintha mensiznek. Mondtam ferjemnek hogy 10es skalan 4 es amit erzek, ezzel meg kar elindulni.
Sajna semmi jelét se mutatja annak, hogy majd valaha is ki akarna jönni. Virággal egy időpontra vagyunk kiírva, dehát nálam még nem úgy állnak a dolgok. Testvérem felesége is a kiírás napjáig növesztette a gyereket, pedig neki is bazi nagy volt, majd 4,2kg-mal császárral született a "kislány" :) Azóta sem állt meg a növésben, most töltötte a 4. hónapot és már több, mint 6,5kg :)
:)) egyebkent ha megint tagultam akkor hany ujjnyival lehet meg "ellenni" 1-2 ujnyi?
Te is már a végefelé jársz!
De jó nektek!
:-)
Nálam ugyanúgy jelentkezik, mint a szülési fájdalom, csak ugye még enyhébb, kisebb a méhem is még. Tehát megvan a derékból, csípőből induló menstruációs görcsös fájdalom, ami áttör a hasba, és a combomon is keresztül jön. Pont olyan tényleg, mint egy erős menzis görcs, csak nem tudom hányszorosa.:) Persze kibírható, nem ijesztgetni akarok senkit, csak ilyenkor az ember totál kikapcsol és bármi másra nagyon nehéz figyelni. Magával ragadó, sodró érzés. Most próbálom körülírni..meglepő és amikor először jött 10 év után, azt mondtam volna, hogy uhhhh, aztaaa, na ez tényleg ilyen volt..:DD A természet erejét is magadban érzed közben, nem csak a fájdalmat. Tényleg különleges érzés. Persze szépíteni sem akarom, hosszú idő után borzasztóan kimerítő és na, hát szóval fáj, csak más fájdalom, mint amit a gyerekek és a férfiak ismernek. :)
Nem tudom, mennyire voltam érthető. :))))
Hát..szerintem addig nem húzzátok ki! :-)
A lényeg..koraszülött már nem lesz :-)
Hát igen..én sem érzem, hogy nem állok ki magamért..
...de most tényleg nekem kéne valakit felállítani?
Igen, most azt érzem, hogy annyira nem tud megérteni a férjem ezekben a helyzetekben..:-(
Miyen gyakran kell orvoshoz járnod? Persze csak akkor, ha nem szülsz meg napokon belül :)
Engem 2 hét múlva vizsgálnak legközelebb (38.héten).
Ahh. Megmondtak mult heten is. Kb. 2 hetet josoltak. De ezt ugyse en dontom el. Na most kemenyedek.
Hát akkor valószínűleg nem várjátok meg a 40. hetet, bár nem szeretek jósolgatni, mert sosem lehet tudni. :))
További ajánlott fórumok: