IBS szindróma (beszélgetés)
én ezt nem így gondolom, nem így tapasztaltam. engem 3 éven keresztül próbáltak tisztességesen kivizsgálni. nem a rendszer és nem is az orvos hibája, hogy nem lett eredmény. leginkább az enyém, mert elfogadtam a jelenlegi állapotomat és egyszerűen semmi kedvem nincs most orvoshoz menni... de ez nem jelenti azt, hogy baj esetén ne hívnám... és tudom, hogy még 4 év után is azonnal fogadna.
ja, és nem magánrednelésre jártam...
szélsőségeket írtam... sima fejfájás is ezer meg egy dologtól lehet... és az az egy pl agydaganat... de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek ct meg mr kell, csak mert fáj a feje.
remélem, érted :)
A rákot tudtommal sokáig nem is érzik!
Úgyhogy ne aggódj! De attól még kérj beutalót gasztroenterológiára!
ha nincs vér, láz, fogyás, és minden más betegséget kizártak, akkor valószínű az ibs... de ki kell zárni az egyéb kórságokat!
sokminden lehet ez. ibs-től kezdve laktózintolerancián és a parazitákon át rákig bármi... csak hogy a szélsőségeket említsem, és ne bagatelizáljam el a dolgot.
nem állítólag. ha van gyulladás, akkor az nem ibs!
az ibs-t protokoll szerint úgy lehet diagnosztizálni, hogy minden mást kizárnak. az ibs funkcionális betegség, tehát szervi baj nincs, csak valami mégis rosszul működik.
nem-nem-nem!
az ibs kizárásos diagnózis, tehát ha van fogyás, gyulladás, akármi, akkor nem mondhatják rá, h ibs!!! a laktóz-intolerancia sem ibs! ha nem tudják mi a baj, akkor a diagnózis "akármilyenbetegség" K.M.N.. nekem ilyenem van... a doki is megmondta, hogy ez az, amikor csak széttárja a kezét. de az ibs nem ilyen! ibs-ben nincs szervi elváltozás, nincs rossz labor!
Jobbulást a párodnak!
Nekem hasi fájdalmak vannak, bár már nem állandóan, ha fáj akkor is gyengén, hasmenés szerencsére nincs.
IBS. Ez egy nagyon jó kis gyűjtőfogalom azokra a bélrendszeri betegségekre, ahol a dokik nem tudják, hogy mi a baj. Szóval IBS jelentése = senki nem tudja mi bajod.
Mi ezt azóta tapasztaljuk a bőrünkön, mióta egy jó kis All you can it vacsora elfogyasztása után az Újbuda Trófeában a párom és a kolléganőm összakakilták magukat, felnőtt létükre, menthetetlenül. Itt kezdődött a mi kálváriánk. A párom 20 kilót fogyott, a kolléganő kb 15-t. Volt olyan hónap, hogy a párom csak főtt rizst evett, mert minden más visszaköszönt a wc-ben. A kolléganő állapota 2 év után jobb lett, a párom a mai napig nem tud tejterméket fogyasztani, ezalatt a bármilyen kis mennyiségű tejterméket értem, azaz nem tud pékárút sem enni, felvágottat sem, stb. Minden bélfájdalmakat és hasmenést okoz. Kivizsgálták totlisan, még a csillagvizsgáló is befigyelt, bélgyulladás a szájától a végbélig volt a dg mindkettőjüknek, és a párom nem laktózérzékeny a hidrogén teszt szerint. A kolléganő még papírt is kapott egy nagyon rendes orvostól (a 20.-tól, akihez fordult), hogy forduljon pszichiáterhez, mert ő hülye és nem fosik. A páromnak, férfi lévén, ilyet senki nem mert adni. Keményen diétázik, itt tartunk, úgy néz ki, ez egy életre szóló élmény marad.
Azt nem tudom, hogy miért nem írta fel a gasztrós, de azóta már van Dicetel-em. Felírattam a háziorvosommal. Együtt szedem a Dr. Chen probiotikummal.
Változó... A hasam talán nem fáj már annyira, bár néha érzem. Nincs mindennap nyálka, de azért van, kis mennyiségben. Hasmenés továbbra sincs. Puffadás van még és gázosodás.
nem értem, miért nem kaptál dicetelt? mi az, hogy szakorvos javaslatára nem írja fel a házidoki (nem értem, miért nem írta fel a gasztrós)... és a dicetel MELLETT valóban jó a probiotikum. nem vagy, hanem és!
azóta hogy érzed magad?