Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » IBS szindróma fórum

IBS szindróma (beszélgetés)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
919. kszb (válaszként erre: 918. - Pillango2004)
2013. febr. 27. 18:07
mit szeretnél tudni?
2013. febr. 27. 18:06
Hallott már valaki erről a 2 betegségről?
2013. jan. 25. 14:41

Ezt nézzétek mit találtam!! Próbálta már valaki???

Nagyon bíztató!!!!

[link]

2012. dec. 15. 22:37
Tavasszal el kezdtem aerobikozni, érdekesnek találom azt hogy nekem azt mondták az orvosnál hogy ibsem van kicsit változtattam az étkezésemen, és tőbb levest eszek, és mondhatom nagyon le kopogva :D,hogy nem megy a hasam nem fura mégis szedtem egy ideig egy gyógyszert evésközbe kellet bevenni.A másik fele allergiás is vagyok, és mi elött nem mozogtam szét vakartam magam úgy viszkettem, most meg fél tablettát szedek be egész helyett 3hete hát akkor végülis lefogytam 10 kilot is akkor most ibsem van vagy mi van na ezt aki meg fejti én se értem.
915. negrita76 (válaszként erre: 884. - IamGabor)
2012. nov. 17. 20:56
ha evés közbe dicetel nekem be jött
2012. nov. 17. 20:54

fehér lepedék az mitől?

nekem is olyan a nyelvem :o

2012. nov. 17. 20:53
syasztok!Gasztron voltam még régen nekem írtak decitel tablettát nagyon be vált de nem szedem,idő közben nekem jobb lett igaz még megy a hasam, de már nincsenek el viselhetelen hasfájásaim,görcseim amik voltak olyanok hogy azt hittem le fordulok a wcről, én alma ecet kapszulát szedtem és attól jött ki nekem na meg nagyon sok 3+1 be kávét ittam de azt is le csökentettem nem szedem a decitilt se már rég óta, nincsenek görcsök ha ideges vagyok akkor kicsit fokozodik a hasmenés de ezzel meg tanultam együtt élni,sokáig mikor ment a hasam akkor vettem be lopediumot mert nem ált meg a hasmenésem, magától csak gyogyszer hatására 87 kilo voltam de lefogytam kb 10 kilot tornázok és nem puffad a hasam egyáltalán,mindent eszek de ha idegeitenek nem veszem fel és már nem annyira vannak problémák ki merek menni az utcára mert nem megy a hasam tanulj meg vele együtt élni ha én tudok te is.Amugy vér vételen nem voltam se ultra hangon van olyan mikor van rendes székletem,de ritka, de akkor se futkosok a wcre ha arra gondolsz, hogy ha ki megyek az utcára akkor menni foga hasam akkor menni fog mivel azért mert minden agyba döl el.
2012. nov. 4. 22:31
Nekem is IBS-re gyanaodnak az orvosok és nekem is fehér lepedékes volt a nyelvem vagy fél évig.
2012. okt. 25. 16:51

Sziasztok!

Most csak egy gyors kérdés: erős a gyanúm, hogy sorstársak vagyunk...van a tünetek között fehér lepedékes nyelv? ELőre is köszi a válaszokat,és mindenkinek jobbulást!

2012. okt. 17. 21:56

Sziasztok!

A problémáim 4 hónapja kezdődtek, amely valószínűleg egy szorongásos állapot váltott ki: mind a két gyermekem egyszerre lett beteg, az egyik kórházba is került, 2 hétig nem tudtam enni, lefogytam 7 kg.

Nekem jellemzően folyamatos alhasi fájdalmaim vannak, nem görcsös, inkább égető feszítő fájdalom a bal oldalon, székrekedés, hasmenés nincs és a kezdetekben erős gyomorégés is volt.

A következő vizsgálataim voltak:

- gyomortükrözés: refluxot állapítottak meg, a biopszia kizárta a cölikáliát

- vastagbéltükrözés+biopszia: negatív

- Teljes hasi+kismedence CT + enterográfia: negatív

- Teljes hasi UH: negatív

- EKG: negatív

- mellkas röntgen: negatív

- endokrinológiai vizsgálat: negatív

- teljes vérkép, vizelet, immunoglobulinok ( IgA,IgM,IgE), tumor markerek, TSH stb...: negatív

- urológiai vizsgálat: negatív

- H2-lactose kilégzési teszt: negatív

- H2-lactulose kilégzési teszt: pozítiv ( diszbakteriózis ), ha jól tudom az IBS-eknél 80%-ban előfordul a diszbakteriózis

4 hónap alatt átalakítottam életemet:

- odafigyelek az étkezésemre

- többet sportolok

- többet pihenek

- kerülöm a stresszes helyzeteket

Jelenleg 20mg Controlocot szedek a refluxra, amely a gyomorégésemen segített, de ehhez még el kellett hagynom az irritáló ételek italok fogyasztását ( kávé, tea, Cola, fűszeres ételek stb...)

Diszbakteriózisra Normix kúrát és probiotikum szedését javasolt a gasztrosom, 2 eredménytelen Normix kúrán vagyok túl, a tüneteim még fennállnak.

Mivel a szorongásom váltotta ki ezt az egészet, így IBS-re szakosodott pszichiáter járok, aki autogén tréninget tanít nekem, a szorongásos tünetek kezelésére.

Kérlek segítsetek nekem, hogy tudok-e még tenni valamit, hogy a hasi tüneteimet csökkentsem.

2012. okt. 15. 07:50

Sziasztok!Én közel egy éve szenvedek ebben a betegségben, ráadásul a székrekedéses formájában( olvastam hogy sokaknál hasmenés formájában jelenik meg).Rengeteg ideget megettem az elmúlt évben,szóval mondta az orvosom, hogy nem csodálkozik rajta, hogy ebben szenvedek.Közben érettségiztem is, ami még több stresszel járt. Azt mondta a doki, hogy ha vége a vizsgaidőszaknak, akkor elmúlnak a tünetek.Előtte én is voltam már sürgősségin ezzel a problémával.Ott semmit nem tudtak nekem mondani, aztán elmentem maszekhoz, aki megmondta, hogy mi lehet a bajom.Szinte minden vizsgálaton túl vagyok a vérvételtől a teljes ultrahangig, leszámítva a bél-, és gyomortükrözést.Én is szedtem az orvos tanácsára Lactivot. Használt egy darabig, de nem volt annyira jelentős. Én mindenképp azt tudnám mondani, hogy nagyon fontos a testmozgás. Persze azóta sok rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt ettem/eszek + köles, búzacsíra, amik nagyon jót tesznek és egészségesek is, de testmozgás nélkül az egész nem ér semmit.Elég egy napi fél órás- órás séta vagy torna, stb. Én például elmentem dolgozni (gyakorlat), nekem már az is elég testmozgás volt.De nagyon fontos az, hogy nyugodt maradjon az ember, mert az idegeskedéstől ismét előjönnek a panaszok,legalábbis nálam ez így volt.

Jelenleg sajnos mivel nincs munkám és a panaszaim ismét fenn állnak, így keresgetem a megoldásokat, tervezem , hogy visszamegyek a gasztroenterológushoz,bár irtózom a béltükrözéstől....

A hozzászólásokban olvastam a körömvirágteát, szerintem mindenképp teszek egy próbát, hátha...

908. spinneli (válaszként erre: 904. - Szaszacs)
2012. szept. 26. 19:28

"A másik jó doki (proktológus) mondta, h ilyen nincs, h IBS, azaz ő nem igazán hisz abban, hogy évekig ne sikrüljön agyi/pszichés gondok miatt. . . Van ilyen, csak rövid ideig, pl. stresszes időszak, vizsgaidőszak, stb. . . Most fogok ehhez a dokihoz visszamenni 2 hét múlva és mondta, h ha gondolom, ő segít ennek a végére járni, mert még fiatal vagyok ezekhez. . ."

Pff, és ehhez mész vissza??

907. spinneli (válaszként erre: 901. - Atesz88)
2012. szept. 26. 19:25

Probiotikumot szedsz?

Nekem néha segít..el sem szoktam nélküle, meg Immodium nélkül indulni, ez egy kicsit megnyugtat.

12 év nagyon sok idő, étrended milyen, mozgás van?

906. Aneeett26 (válaszként erre: 901. - Atesz88)
2012. szept. 17. 12:10
Én se mertem már kimenni sehova,mert rögtön rámjött!!! De ez pszichés...egy idő után elegem lett és erőt vettem magamon és azt mondogattam,h ez csak az agyamban van és én legyőzöm. Elkezdtem újból sportolni, ott hagytam a munkahelyemet(tuti,h ez miatt lett az egész)...és próbáltam lekötni magam!! Elkezdtem ugye a Hummel gélt is..abból csak 2 üveggel ittam,de az am. sokat segíett. És ahogy javultam egyre magabiztosabb lettem. Aztán azért néha-néha visszatért, főleg,ha idegesebb voltam..vagy vmi...szóval most már csak körömvirág tea..meg citromfű...mozgás..és nem stresszelni(ami nehéz)...de azóta vagyok jól és csak nagyon ritkán van vmi bajom. Előtte mindig kortyogás,hasmenés,puffadás.... Most meg nagyon ritkán egyszeri hasmenés. Próbálj magadon segíteni vagy olvass biztató történeteket...én nagyon sokat olvastam az Ibs-ről...és sokat,h miért alakul ki...és minden betegség gyógyulása agyban dől el.!!! Szerintem!! Rem. sikerül!! Kitarást!!
905. csabi4 (válaszként erre: 904. - Szaszacs)
2012. szept. 16. 18:43

Persze egy orvos ilyet nem mond .. egy dokumentumfilm egyik története :

IBS ?? keletkezésének oka és gyógyítása :

Egy történet a kínos betegségek gyógyszállója c. filmből - ez egy film ahol a betegek még azt is vállalják, hogy a beöntésnél is jelen legyen a kamera + az eredményeket is megmutatják ami a WC ben látható -ezt azért írom le, hogy érzékeltessem nem kamu, hanem a valóságot próbálja bemutatni :

egy fiatal lány súlyos székrekedéses már 9 éve . orvostól orvosig járt kivizsgálás majd diagnózis IBS - mást nem tud tenni, mint étkezési szokásain változtat - ( megjegyzem sokaknak már ez is komoly konfliktus !!) hashajtó teák, fájdalomra gyógyital - ne egyen semmi károsat !!!! "beleteszik a félelemet az emberbe" ehetem -nem ehetem -mi lesz ha . . . . . ? ide jó ez az idézet :

"Ezek az válság forgatókönyvek az evolúció korai szakaszából származó biológiai logikát követik.

Az állatoknál tényleges események indítják be őket, az embernél viszont képzeltek vagy szimbolikusak is"

itt tart a modern orvostudomány . . .

"a gyógyszálló alapból mindenkinél 7 napos léböjt kúrát alkalmaz ami mellett beöntést végeznek maguknak a betegek - közös programokat szerveznek, mert ha együtt vannak sokkal jobban telik az idő is, és ha valaki elgyengülne, a többiek bátorító szavaival átlendül a nehéz pillanatokon (KÖZÖSSÉG - IGAZI CSAPAT !! )ez a fizikai része a dolognak -

De ugye mint ők is sejtik, itt valami pszichés dolog van minden betegség mögött -és ezt is kezelik

a betegek különféle kezelés sorozaton esnek át -masszázs kristályterápia joga stb -ja és a lényeg -egy fiatal fiú aki EFT alkalmazva megpróbálja kideríteni mi is lehet a kiváltó ok, ami az egész mögött mindig ott van az agyban -tudatban .

és lám lám kiderült a lány kb 10 éves lehetett amikor a szülei folyton veszekedtek néha már elég durván -a lány a szobájában hallgatta a veszekedést, de nem mert akart kimenni WC- re nehogy ezzel még jobban felidegesítse a szüleit (megjegyzem ilyenkor a gyerekbe egy félelem uralkodik el -nehogy Ő maga legyen a célpont és kapjon egy két nyaklevest -ami sokszor előfordul ilyen helyzetekben , a gyereken vezetik le a dühüket a szülök )

Visszatartotta inkább több órán át !! és ez volt az ami miatt kialakult benne maga a betegség -EFT vel sikerült is szépen oldani a belső feszültséget félelmet - aminek az lett az eredménye hogy 9 év után !!!! - a kezelés 10. napján /ha jól emlékszem) reggeli ébredés után érezte mennie kell a WC re -elmondása szerint először ki is ment, de nem produkált semmit -majd visszament és kb 1 óra múlva újból rátört a szükség ingere

és akkor már "alkotott is " azt a boldogságot amit a lányon TV keresztül is látni lehetett, leírni is nehéz - még el sem hitte, hogy mi történt vele , semmiféle hashajtó, és egyéb szer nélkül, sikerült végre az, ami minden ember természetes szüksége nap mint nap "-

904. Szaszacs (válaszként erre: 890. - Moonlight13)
2012. szept. 16. 17:36

Hmmm... Nekem nem volt semmilyen tükrözés, csak kaptam 2 fajta hashajtót, és 1hónap múlva menjek vissza. Azért kaptam ezeket, mert kivácsi volt rá, h tényleg nem hatnak nekem a hashajtók... Mikor visszamentem hozzá 1 hónap múlva és mondtam neki, h 2x hatott a hashajtója, a többi még csak meg sem mozgatta a beleimet, felnevetett és mondta, h ez IBS. Szívesen megtükröz, de feleslegesnek tartaj, mert biztos benne, h nincs szervi baj, csak agyi...

A másik jó doki (proktológus) mondta, h ilyen nincs, h IBS, azaz ő nem igazán hisz abban, hogy évekig ne sikrüljön agyi/pszichés gondok miatt... Van ilyen, csak rövid ideig, pl. stresszes időszak, vizsgaidőszak, stb... Most fogok ehhez a dokihoz visszamenni 2 hét múlva és mondta, h ha gondolom, ő segít ennek a végére járni, mert még fiatal vagyok ezekhez...

Tüneteim még anny: h nagyon nagy hasam van, egy pohár viztól megdagad (nem hurkás, hanem pókhasan van), ha sikeresen kihajtottam amgam, akkor addig lapos, amíg nem iszok vagy eszek valamit és mindegy, h csak egy falatot eszek vagy normálsi adagot. Emelett puffadt, diszkomfort érzésem van, és állandóan puffognak, kutyorognak a beleim...

903. IamGabor (válaszként erre: 894. - Gab0r87)
2012. szept. 10. 10:57

Köszönöm szépen! Ki fogom próbálni én is a körömvirágteát. Aztán meglátjuk. Próbát megér.

Köszi mégegyszer!

902. moonlight13 (válaszként erre: 901. - Atesz88)
2012. szept. 4. 19:09

Csak a legfontosabb vizsálatokon nem voltál ezek szerint!

Írok Neked privit.

901. Atesz88
2012. szept. 4. 17:13

Sziasztok,

nagy nehezemre esett ide írni de még is megtettem, 24éves vagyok, és több mint 12 éve jelen vannak a tünetek, has fájás/menés, puffadás, görcsök és mind a stressz miatt.

nem tudom ti hogy jártatok de én már eljutottam odáig hogy félek kimenni az utcára azért mert attól félek hogy "mi van ha elkezd fájni a hasam?" szén tabletta ilyesmik, nem segítettek.

most elkezdtem a mai nappal a körömvirág teát ahogy írtátok és nagyon bízom benne hogy használ.

voltam már minden féle vizsgálaton csak gyomortükrözésen és bél vizsgálatokon nem. sehol nem találtak semmit.

van esetleg valakinek tippje hogy mit tehetnék még a teázáson kívül? (van hogy egész nap nem fáj a hasam mikor itthon vagyok,de amint kilépek 2percre rá már elkezd) és mára eljutott oda hogy ha ezt nézem nem teljes az életem egyáltalán, pedig még csak 24 vagyok. :(

900. gab0r87 (válaszként erre: 899. - Gab0r87)
2012. szept. 1. 00:55
Elnézést, "Gyógyfű Kft." a helyes név.
899. gab0r87 (válaszként erre: 897. - Aneeett26)
2012. szept. 1. 00:49

Szálasat, a "Gyógynövény Kft." termékét.

Nagyon súlyosak voltak, ahogy írtam is, kórházba is kerültem miatta. Sajnos sokáig nem törődtem vele, nagyjából egy évig hagytam figyelmen kívül a tüneteket. Nagy hiba volt...

Az IBS-ből nem lehet kigyógyulni, javítani lehet rajta. Amikor stresszesebb napjaim/heteim vannak, akkor jelentkeznek tünetek, de pont a körömvirágtea az, ami rengeteget segít és csökkenti, vagy el is mulasztja azokat. Sokszor egyébként már nem is iszom, csak amikor tudom, hogy most valami miatt nagyobb rajtam a nyomás. Akkor is csak egy bögrével naponta.

Ha jól tudom nem hivatalos, de idegi alapú ez a betegség, ezért van szükség életmódváltásra.

Szükség van arra, hogy ha az embernél ez már kialakult, változtasson a szokásain, levezesse a feszültséget (a legjobb erre a sport) és valamiféle természetes "szer"hez folyamodjon - mint pl. a körömvirág.

Ezenkívül még kerülöm a vörös húsokat, paradicsomot, mert ezek irritatív hatásúak lehetnek. Nem mondom, hogy nem eszem ezeket, csak jóval kevesebbet mint régebben.

Ha a fent említetteket betartja egy IBS-ben szenvedő, -saját tapasztalat alapján- tünetmentessé válhat.

2012. aug. 30. 12:04
Vagyis használt, csak utána visszatért ....:/
897. Aneeett26 (válaszként erre: 896. - Gab0r87)
2012. aug. 30. 12:03

Milyen körömvirágot veszel?Én Herbáriásat! Nekem is használt a körömvirág,csak lehet nem tartottam ki eléggé és most kipróbálom ezt az 1 hónapos kúrát!!! Az a baj,h max. 2 pohárral ittam..de inkább csak 1-el és az nem használ!! Neked mennyire voltak súlyosak a üneteid? Mióta tartott?

Mióta mondhatod azt,h meggyógyúltál?

Köszi előre is!!!

896. gab0r87 (válaszként erre: 895. - Moonlight13)
2012. aug. 26. 20:53

és erről jut eszembe, hogy azt is tudom tanácsolni, hogy az ember kezdjen bele valamilyen aktív feszültség-levezetésbe; futás, akár otthon valami bohóckodás, pl. fekvőtámasz, felülés, torna - mindegy, csak lefáradj fizikailag is.

Valamint annyit még hozzátennék, hogy a körömvirágteák között is találkoztam már olyannal, ahol csak a virágszirmok voltak a csomagban, és ez nem is tűnt olyan hatásosnak mint az, amely tartalmazta a körömvirág szárát és az egész virágát a gubóval együtt, tehát erre is figyelni kell.

895. moonlight13 (válaszként erre: 894. - Gab0r87)
2012. aug. 26. 20:33

Végre valami jó tapasztalat!:)

Nagyon nehéz amúgy ezekből kigyógyulni sajnos!

894. gab0r87 (válaszként erre: 884. - IamGabor)
2012. aug. 26. 20:16

Szia!

Személy szerint (pedig már sürgősségin is jártam, mert eléggé elfajult a dolog) nem szedtem/szedek gyógyszert, mivel minden gyógynövény tartalmazza azt, amit egyébként szintetizálnak, vagy pont a gyógynövényből vonják ki a hatóanyagot és készítenek belőle tablettát.

Bár nem szeretnék egy orvosnak sem ellentmondani, de a sokáig tartó tortúrám végére sok infót szedtem össze és végül sikeresen kikúráltam magamat.

Javaslom minden IBS-ben szenvedőnek, hogy ha már nagyon rossz állapotban van kezdjen bele egy körömvirágtea-kúrába. Ez a következőképpen néz ki:

Egy hónapon keresztül minden nap három bögre (2 dl) tea, viszont ezt úgy, hogy kb. 1 óránként iszol 1 kortyot. Így tehát kerül az emésztőrendszerbe éhgyomorra, étkezés közben, végén. Fontos, hogy ne édesítsük!

Miután befejeztem a kúrát, még ittam egyet minden reggel nagyjából egy hónapig, majd pedig teljesen rendbejöttem. Azóta is szoktam inni, de már nem rendszeresen.

Miután a kúrát befejeztem, a reggeli teához általában parlófüvet is tettem, mert azokról is jókat olvastam.

Mivel az IBS lelki eredetű, én pedig nem vagyok hajlandó nyugtatókat szedni, erre is használtam gyógynövényeket: citromfűlevél tea (ez leviszi a vérnyomást, szóval óvatosan!), bazsalikom és rozmaring tea. Ez utóbbi kettő idegnyugtató, idegerősítő hatású és jó hatással vannak a gyomorra. Illetve még használható lehet a levendula tea, ez is nyugtató hatású.

893. moonlight13 (válaszként erre: 891. - Hencee)
2012. aug. 18. 08:53
Írtam Neked privit.
892. youlcsi (válaszként erre: 891. - Hencee)
2012. aug. 16. 10:49

nekem azt mondta erre a dokim, hogy fejben kell rendbe rakni a dolgot:

OK, nem gyógyítható... de "csak" egy ibs. lehetne rosszabb is (ibd, vagy még rosszabb). el kell fogadni, hogy ez van, és nem keresgélni tovább, hogy vajon mitől lehet... ha ezt agyban sikerül helyre tenni, akkor fizikailag is egyensúlyba kerülsz.

halkan kérdem:

coaxilt vagy hasonlót (antidepresszánst) próbáltál már?

nagyon hatásos lehet rá.

891. Hencee
2012. aug. 15. 22:34
Miért kell mindenhol azt olvasnom hogy nincs megoldás rá?még jobban elkeserít és nem akarok tovább így élni:( sokszor megy a hasam napi 3-4szer járok wc-re, ég a gyomrom és rengeteget puffadok.elviselhetetlen már és nem akarok beletörődni hogy nincs kiút...diétázom rendesen betartom szedem a dicetel nevű gyógyszert gyomorsavra is szedek gyógyszert és minden vizsgálaton átestem már semmi komolyat nem mutatott csak egy enyhe tejfehérje érzékenységet. mikor lesz már ennek vége?
890. moonlight13 (válaszként erre: 887. - Szaszacs)
2012. aug. 5. 09:44
Egyébként Neked még milyen panaszaid vannak?
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook