IBS szindróma (beszélgetés)
Szia! Nekem altatásban volt a vastagbél tükrözés, semmi rossz tapasztalatom nem volt vele.
Ha kéne újra, akkor megint csak így csináltatnám meg.
Semmit nem éreztem, a rövid altatásnak nem volt mellékhatása.
én is feleslegesnek tartom :)
És aki írta a tapasztalatát Fb-n, ő is annak tartotta, csak ott nme csinálnak altatás nélkül...
dettó :)
de amikor már lent van a cső, és még csak ki sem ütöttek semmi jóval, akkor semmi mást nem tehetsz, mint reménykedsz, hogy előbb végez az orvos, mint hogy te ott meghalj :)
na jó... ez gáz és szánalmas... de valahogy így voltam...
nekem is először bódításban csinálták. utána anélkül... szóval tudom, a kettő közötti különbséget.
a második alkalommal viszont annyira bepánikoltam vizsgálat után (vagy valami ilyesmi... sosem fordult még elő velem olyan, de bizonyos voltam benne, hogy én akkor ott megfulladok), hogy még az orvos is meglepődött a reakciómon. ezután az alkalom után volt egy másik orvos egy magánklinikáról, aki kilátásba helyezte azt a lehetőséget, hogy alkalomadtán ha kell és annyira rágörcsölök a dologra, akkor ők megcsinálják altatásban is, ha kérem... meg persze ha fizetem :/ ezt ugyan nem mondta, de hát egyértelmű és logikus... csak nem a közalkalmazotti béremhez mérhető a dolog :(
amúgy, de csinálnak itthon is altatásban :)
Főleg gyerekeknél....
nekem nme fájt a torkom utána :)
Gondolom neki amiatt is fájt jobban, mert altatásban azért nem tud nyelni akkor, amikor mondják neki :)
ó, gyomortükrözést (lisztérzékenységnél nyombélből, tehát gyomor felől csinálják a biopsziát) meg de pláne nem csinálnak itthon altatásban, mert együtt kell(ene) működni az orvossal.
nekem nagy parám a gyomortükrözés, természetesen magánintézményben altatnak, ha megfizeti az ember... nekem is ajánlotta már fel orvos, hogy ha annyira f*sok, akkor megoldja :D kár, hogy ő is magánkórházban dolgozik, az meg nem az én pénztárcámra van szabva.
Az egyik Fb-s lisztérzékeny csoportban olvastam vmelyik nap, h az egyik külföldön élő csajszinak altatásban csinálták a kontroll biopsziát. Mikor kiderült az LÉ nála, akkor itthon altatás nélkül volt neki. Szóval, van összehasonlítási alapja. Hát... nme nagyon van odáig az altatásosért. Bódult volt, nme tudott visszamenni dolgozni, másnap fájt a torka nagyon, stb.
Azért a 10 percért sztem felesleges
bódításban igen, altatásban nem.
ugyan van, ahol ki lehet bumlizni az altatást, illetve ha az ember megfizeti, simán elaltatják hozzá, de azt tudni kell, hogy önmagában az altatásnak több és súlyosabb kockázata van, mint a tükrözésnek.
jajj, ez már itt nagyon off :)
de én tusfürdővel mosakszom mindenhol.
Nem tudom ki mivel mosakszik, de én évek óta ezzel.
És a gyerekek, férjem is.
Amúgy mivel kellene?
elég az, ha uszodába jár.
Szokták javasolni gyerek lányoknak is, igaz gyakrabban a gyógyszertári tejsavas lemosót. De a 2 egy és uaz, csak pepitában....
Ha trichomonas, azt simán usziban is összeszedheti az ember. Valószínűleg a gyanú miatt kell használnia.
azt tudom, hogy mire való (legalábbis a reklám szerint,mert orvostól még soha nem hallottam,hogy ajánlotta volna)... csak nemértem,hogy egy kislánynak mi szüksége van rá...
de mondjuk ez már nagyon OFF :D