Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Aha! Csak kicsit ellentmondásosnak éreztem, amit írtál, azért kötözködtem egy kicsit.
Egyébként fagyasztani is jobb kimagozva, sokkal kevesebb helyet foglal el, és felhasználáskor már nincs vele gond.
meggyszósz az magtalan...a néni kimagozta...
de mikor az ember szüreteli a termést, akkor bizony maggal együtt kerül a mélyhűtőbe...
és ha nincs ki kimagozza, akkor hansi úgy fagyosan eszi mint azt Lávli is írta...
Ha Hansi megkínálna bennünket, a máglyrakás részemet neked adom. A meggyszószából ennék, csak nem tudom, hogy akkor mi az igazság. Magos vagy magtalan?
A burgonya salátáért kijárt a dicséret!
ne féltsd te hansi bácsit...
a bejárónéni kimagozta amiket eltett...))
én is úgy szeretem, csak nekem maggal együtt van eltéve...
Hansi meg nem szeret magozni..))
El kell mondanom, hogy a férjem tegnap világraszóló burgonya salátát alkotott 😍
Éjszakára nem mertem enni, de türelmesen kivártam a reggelt és az lesz a reggelim :)
Medvehagymás lilahagymás kefíres pikáns saláta öntetet készített. Nagyon megdícsértem :)
Kiváló ízlése van Hansinak :)
A máglyarakás külön megér egy misét :)
Mi emberek rablogazdalkodast kovetunk el a globusunkon, allatfajtakat irtunk ki, banyainkat ugy hasznaljuk, mintha azok kimerithetetlenek lennenek!
Ugy gyartunk eszkozoket, hogy azt egy rovid hataridon belul ki kelljen dobni!
Minket a koznepet takarekossagra buzditanak! Es kik javasolnak az iparnak, es mit? Hol van a jozan esz?
Tobbet tudunk a vilag urrol, hogy egy kivalasztott embercsoport oda tudjon menni, miutan globusunkat kiraboltuk! Kevesebbet tudunk a globusunkrol, mert azon meg mindig vannak nem felfedezett allatvilaga, szepsegei, de arra nem lehet mero orat tenni es penzt felszamolni a koznepnek erte, igy az nem fontos...
"gyönyörű db füstölt-főtt tarját vett a fiam tegnap"
Felenk ezt aranyertsem tudnad beszerezni, nem hogy ar leszallitva!
"Mas haza elott mindig zoldebb a fu!"
Ha tul tudunk lepni a mai beton dzsungel falain, es ertekelni tudjuk a termeszet szepsegeit, neha elebunk tarja kulonlegessegeit!
A madarvilag miniatur tagjainak sokszinusege latogatmeg bennunket, ha csak egy par percre is a nap sugaraiban kiemelve pompaznak szemeink elott.
Delrol a hazajukbol latogatnak felek.tobbszinekben villognak! Neha ha tobban csoportosulnak egyegyetetojuk korul, kitunik kozulluk a dominansabb egyedek, akik feltve orzik a viragok nektarjai tartalmat, amibol nekik aranylag rovid idonkent kell erot meriteniok.A szineik valtoznak a tafota anyagu kelme szinveltosagatol a mas dominans szinek valtozataig. Erdkes, hogy lattam olyan eteto csoportokat, ahol a colibrik tomkelege csoportosult korulottuk, es konfliktusok nelkul. olyan nagy soport volt ott, ami teljes egyetertesben osztozkodtak a mindig ujra toltot, kifogyhatatlan tapanyagukbol. Ha van ra alkalom, erdekes elmenyben lehet reszunk!
Irigylesre melto elemiszer gazdagsag van feletek!
Olyasmirol, mi csak almodozni tudunk!
Ha csak valaki ugyes hentes mesterember nem tud hasonlot krealni...
Embertarsaim, sajnalattal kell megosztanom, hogy a szobam ablakban levo nyolc orchideabol, mar hat elviragzott, lehullatta kulonleges szineiben pompazo szirmait.
Mar csak ketto, a sor ket szelen van teljes pompaban, a szin es alak kavalkadokbol...
Termeszet Anya micsoda kihivas nelkuli szepsegeket tud alkotni!
Amit mi gyarlo emberek csak csodalni tudunk.
Nyomaiban sem tudunk lepni kimerithetetlen teremtmenyeinek...
... tuti ! h megfizettetnének mindent !!!
... gyönyörű db füstölt-főtt tarját vett a fiam tegnap , még akciós volt , bár szerintem most lett olcsóbb :) pót húsvétot rendezek Bundynak :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)