Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
... szomorú h csak annyi eszük volt :( :(
... vidéken sok helyen rettenetesen értéktelen az ingatlan ! mikor régi szomszédasszony elvált , vett a volt férjnek vidéken 1 házat , berendezve ... carért-h...ért még a lekvárt se vitték el a spájzból :( akik eladták !
elfeledtem köszönni...
jó reggelt mindenkinek..
én láttam a lakásukat amiről meséltem...
csak a 2 unoka fiú szemében volt az kacat...
igazából sok ember berendezte volna vele a lakását.
ma már nem kapni boltban olyanokat, de elhiheted,hogy érték volt az ami a szemétbe került...
az egész házban sokáig téma volt ez a történet, de aztán a covid elmosta...
mert minden csoda 3 napig tart...))
... tegnap összedolgoztunk Bundyval :(((((((( kormoltunk :( a kandalló kéményét már húsvétra ki kellett volna kormolni , dehát nem olyan könnyű hozzáfogni :( mindenesetre örültem tegnap h sikerült :) másfél óra alatt kész is volt :) szegény !!! úgy elfáradt h remélem most 1 jó db-ig nem fog füstölni , csak melegíteni :) :)
... 1x kishíján a guta ütött + tőle :( :( a kerítés mellé a virágok közé odabacta nekem a kormot !!! :( :( na azóta már rájött h az elfűthető ! zsíros , mint a dióhéj ! kb úgy is ég ! nem szabad egyikből se sokat rárakni a tűzre ! 1x dióhéjból rárakott 1 hatalmas szatyorral , izzott az egész kandalló , még jó h nem robbant ki az üvege !
... volt már nálunk is minden ! épphogy c.gánygyerekek nem potyogtak még az égből !
Na akkor engem kikergetnél vele a világból az elhordott ruhákkal.
Én dobom ki a francba,gyüjtögesse a nyavalya.
Lyukas kinőtt,kivele.Csak a szekrényt foglalja,és az,"hogy majd jó lesz valamire" olyan nálam nincs.Vágom ki a francba.
Semmire nem kell ugysem,csak helyet foglal,de ki hogy látja jónak ugy csinálja.
.... nnnnnna ! pláne ! ha az a fej még üres is :)))))))
... én azért nem ismertem ott a lakókat , mert szinte soha nem is voltam ott :) csak papíron lsaktam Pesten , de egyébként mindig itt voltam a falunkban :) / Bundy is :) /
... intarziás bútor : jó 30 évvel ezelőtt a kolléganőm , aki ott is lakott bent a munkahelyünk területén bejött 1 papírral h írjunk neki alá mint tanúk mert az új férjjel vesznek intarziás bútort , ami akkor 100 ezer ft körüli összegbe került , aztán , mikor váltak maradt a fele ! :( :( :( gyönyörű volt :) még úgy is h nekem éppen sose kellett volna :(
... a lányomnak mikor úgy volt rá pénzem vettem ezt-azt-amazt " stafírung " jelszóval @@@@@ le is lettem bacva érte :) mert közbe 3 konyhának a maradványaiból áll az ő konyhájának a felszerelése :) anyja lánya , amit lehet hasznosít azokból a konyhákból amiknek a felszerelését nem engedte kidobni mikor Anyum meghalt , majd 9 évvel később Anyósom , aztán néhány évvel később a szomszédnénink :) nem mittudomén micsoda értékek ! de neki érték mert a 2 nagyija holmijai voltak :) :)
.... egyik kolléganőm mondta valamikor , ha majd ő már nem lesz , akkor a fiai hozathatnak konténert és mehet az enyészetnek minden , amit 1 élet során összegyűjtögetett :)
jó reggelt Forrest!
én, gyerekkoromban minden lakót ismertem a házunkban, pedig sokan voltak.
Abban az időben az ember örült ha van egy lakása, nem volt annyi cserebere, a lakók akkortájt csak a tepsiben távoztak onnan.
Személy szerint én nem szeretem az internet áldásait, mert bárhová mész, mindenki azt a nyüves telefonját nyomkodja...
megszűnt a beszélgetés, a focizás, a regények olvasása, egyáltalán az az régi érték szűnt meg...
a felettem lakó nő Pesten most halt meg karácsony környékén...
Ok, 93 évesen...
szépen berendezett, intarziás bútorral teli lakása volt.
a két fiú unoka egyszer megjelent, mert ők az örökösök, ha hiszed, ha nem, egy nap alatt mindent szétvertek, mert már régi kacat...
jött valami "nem az idén lebarnult" vállalkozó,nagy pók hassal, a szétvert fa bútort összetörve vitték le a Ford Transitba, mert úgy könnyebb lecipelni a másodikról.
Gondolom, fűteni jó lesz.
az összes régi szépirodalom a kukákban végezte, a női ruhák, konyhai eszközök szintén..
A két unokában fel sem merült, hogy valami szeretetotthon tudná azokat hasznosítani, az idő pénz, estére üresen kongott a lakás...
Ment minden a szemétbe...
így ér véget egy élet munkája, az emberi gyűjtögetés a halállal.
ment minden az enyészetbe, semmi sem érték amid volt..
Nem állítom, hogy minden fiatal ilyen, de az értékrend fogalma megváltozott.
ma, csak a pénz jelent valamit, utazás, új autó, elektromos kütyük, külsőségek...ez az érték, nem az ami a fejedben van...
... nem azért írtam h : tragacs ! h lefikázzam az egyik első járgányát , de a legelső kocsija tényleg 1 tragacsszámba menő volt és mivel Bundy ezermesternek készült :) nem okozott neki túl nagy gondot h kipofozgassa ha valami nem volt tökkkkéletes rajta :) / az a "
rozsdaboglya " 1 Zsiguli volt :)))) aminek az aljába 1 deszka volt berakva h nehogy Bundynak úgy kelljen szaladni a mint a Frédi-Béni járgányába :) alul lábhajtással :):) /
2. ... 1x beállított hozzánk 1 pasi h adjak neki 1 " hústűt " Bundy küldte őt az 5. szomszédtól , mert aszonta neki h nekem tuti h van olyanom :)))))))) én + néztem rá , mint a borjú :) de megmagyarázta h : Bundy küldte őt , autót szerelnek ! / na de hústűvel ?!!! /
... Dodi ez aranyos volt :) kapsz 1 göndörkacajt @@@@@@@
... 1. történet :) Bundynak 1x jött 1 levélke h rossz helyen parkolt / miközbe a tragacsa itt állt a házunk megett , a féltető alatt , az említett helyen + soha a büdös életbe nem járt !!! :( :( / Bundy + minden munkalapját elrakosgatta és mikor hónapok/évek múlva visszanézte ugyancsak meglepődött !! akárki is küldte azt a levelet a büntetés kilátásba helyezésével ? nem is reagált rá , mert hóttbiztosan tudta h átbacás az egész !!! fenyegetődzött a marhája h küldi a fényképet !!! hát arra Bundy is kíváncsi lett volna !!! a végén már az a szemét !!!! a kilátásba helyezett bünti felével is beérte volna ! csak legalább a levelezés / gondolom én ! / költségei megtérüljenek ! :((((((((( egészen hihetetlen h emberek mivel nem próbálkoznak , csak dolgozniuk ne kelljen !!!
praktikus megoldás, meg bringára is ideális...
elhiszem hogy szép a tatyód, de melletted biztos eltörpül a ragyogása...)))
hol lehet már az az 50 éves táskácskám???
vegyél hátizsákot magadra, az egyenesíti a gerincedet is..))
tessék mindent bepótolni kérem..
minden napra egy pótlás...))
nekem egy régi Lewisemből varrt egy picicici barátnőm olyan táskát...))
az volt ráírva, hogy free angela davis...
nagyon menő voltam a lábszagommal együtt...))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)