Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
... nálunk is volt a falunkba meggyes , mikor volt a szedd magad ! minden évbe mentünk míg a mi fánk is el nem kezdett teremni :)
... 1 fiatalabb kolléganőm férje vett 1-2 hold földet és teleültette meggyfával , sok éve , azóta már biztosan beállt és terem is jócskán :)
... a lányom szomszédja ugyanígy diófákat ültetett 1-2 holdon :) de az utóbbi évekbe valami baj van a diófákkal !
... Hansi ! max ha keveset szedsz elő belőle :)))))) és köpködsz , mintha szotyiznál !!!
... régesrég egyik kolléganőmék vettek egy 2.5 fiókos fagyasztót :) mikor érett a meggy belerakott a fiókokba 1-1 zacskóval :) és kérdezte h akkor most mi a rossebet is kezdjen vele ?! ... mázlija volt , h akkor még nem magozta ki , mert akkor egy tömbbe fagyott volna az egész , de így ha picit megereszkedett , szét tudta zacskózni kicsikbe :)
... a főnöknőnk mindig hideg vízbe tette a kimagozandó fagyott meggyet h ne legyen nyakig meggyspriccelt , aztán szűrőbe téve lecsorgatta róla a fölös löttyöt :)
A fagyasztás elött is savanyú volt?
Én nem cukroznám tovább.
O, most látom, milyen gyönyörű a karácsonyi kaktuszod!!!
Az enyémnek is ilyen színű a virága, és ekkora hatalmas, csak nálam az a baj, hogy nem ilyen tömegesen virágzik, hanem jönnek a virágok itt ott, majd lehullanak és máshol nyílik ki 1-2 bimbó.
De azért szeretem. :)
Viszek.
Sörözgetés közben ki is próbáljuk.
Én pl. sokszor veszek, az utolsót tegnap este fejeztem be, mondhatnám pár órája.
Tettem fel képet meggyesről, amit a feleségem szokott sütni.
irigy vagyok, Wifekém, nekem sajna nincs ilyen szerkezetem...
de ha jössz, akkor hozhatsz egyet... örülni fogok..))
Teszek bele még cukrot,aztán jó lesz linzert összeragasztani.
Kinek van kedve linzert sütni?
Majd karácsonyra,ha addig nem lesz baja.
Tőlem kicsit északra nagyon komoly meggytermelés van, a régi szép időkben kocsiba ugrottunk, megnézni a szüretelést. Sőt, voltak helyek ahol mi szedtünk magunknak, de aztán utolért a klasszikusság. Mostanában hazafelé szoktam venni kimagozottat, 20 literes vödörrel. Itthon kisebb adagokba tettem a fagyasztóba.
Sok érdekes dolgot láttam, nekik vannak nagyon ügyes magozóik.
Meggytermelőink. [link]
Magozók. [link]
Igen, pont így képzeltem a csócsát :))
Csak azt értettem félre, hogy azt hittem, fagyasztva magozva van, dunsztosba meg maggal.
Bocsika :)
a kertben, nyári hőségben, sokszor veszek elő kimagozatlan meggyet a mélyhűtőből, és azt csócsálom félig fagyosan...
lehet, te nem erre gondoltál...
de magozatlanul vannak eltéve a fagyóba.
Az istenért, ki ne dobd a jó gyümölcsöt!!
Dobálós sütibe? A sütés meg a tészta édessége szerintem jót tenne neki.
Kicsit belebonyolódtál, Hansi bácsi:)
Akkor eszed fagyosan, ha van ki kimagozza 🍒🍒🍒
Én meg málnát ettem vna fagyosan tegnap,de nem jött össze.
A piszok vlmikor meglátogatta az ecetet,és lett is vlmi közük egymáshoz,mert én ilyen borzadály savanyú málnát nem ettem.
Na mondom főzök belőle málnalekvárt,kicsit folyósan ugy finom.Cukorral is olyan savanyú volt,hogy ehetetlen.
Most várja a sorsát mi legyen vele ,vagy tegyek bele még cukrot,vagy vágjam ki a francba.🤔
csodálkoznék én a Te magozásodon, azt hiszem...))
kimentem és megszámoltam a fákat, hogy ne állítsak valótlant.
Nos, 14 meggyfa áll a kertben.
annak a leszedése is sok napi munka.
és sok sok kg meggy.
De ha Te vállalod, hogy kimagozod egy ültő helyedbe, akkor vihetsz is innen amennyit akarsz...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)