Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Wife majdnem mindent eltalált...)))
Az állattartó ősmagyarok egyáltalán nem ettek nyers húst. A nyereg alá viszont valóban került belőle, csak éppen teljesen más céllal. Egy állatgyógyítási szokás volt: ha a ló hátát a nyereg sebesre törte, felnyergelés előtt a sebre vékony, megsózott nyers hússzeletet tapasztottak, hogy a sebbe ne telepedjenek meg a férgek és gyorsabban gyógyuljon a seb. Ezeket a húsdarabokat azonban természetesen soha nem ették meg.
Nem tartár, hanem tatár, és nem steak, hanem beefsteak, és nem puhították nyerek alatt. A többi stimmel. :-)
[link]
A neten találsz ezen kívül sok receptet is róla.
😄😄😄😄
Na jól van,mondd leetted magad tejszinhabbal,aztán nem engedted,hogy kutyuska lenyalja😄😄😄😄
Mi is az a tatár, vagy tartár steak, amit a Magyarok csak a nyereg alatt puhítottak?
Nyers darált hús fűszerezve.
A vejem amikor itt volt azt ette reggel/délben/vacsorára.
Pontosan úgy van, én szeretek nagydarab húsokat megsütni, és akkor mindenkinek van olyan amilyent szeret. Teszek fel 1 képet, a feleségem a végét/tetejét szerette, mert az jóóóóóóó sült volt. Én beljebbről, ahol félig nyers, a fiam pedig középről, ahol félig nyers.
nekem nincs is.de a nyárikonyha megfelel.talán egy télen fagyott meg valami az üvegben,de mikor kiengedett semmi baja nem volt.
Én is natúr szeretem, úgy frissen leszedve megmosva. Hasonló az ízlésem a békákéhoz. Ők is így eszik le. 🐸🍓 Egyszer a Nagyival szedtük az epret. Megszólal: jajj de nagy. Erre én : Az eper? Nagyi : Neem. A béka.
... na az én spájzomból ugyan nem ! smucig vagyok ! főzzön magának ! aki enni akar ! ... lapjával + ? 1 m2 a spájzunk , akkora , mint a budi !!! :(
... na attól nem is lettél szegényebb ! ahogy gazdagabb se lennél az ő köszönésétől !!! / lehet h elfelejtette h már kért és még tartozik !!! :(
lapjával sem?vagy megenne 20 kompótot.
mikor a cigányasszony pénzt kért tőlem,esze ágában sem volt megadni.aztán mikor mentem dolgozni,megint kért.ritkán jövök ki a béketűrésből,de akkor nagyon,már nem is tudom miket vágtam a fejéhez.azóta kb 20 éve nem köszön.mondjuk nem is hiányzik.
Én csak natúr szeretem az epret, de van, aki meghinti porcukorral, vagy csurgat rá mézet, vagy tesz rá tejszínhabot. Ki-ki a saját ízlése szerint. Én a teákat se édesítem, a gyümölcsöket sem. A kávéba mehet hab, ha éppen van itthon.
akkor nálam is biztos azt keresték.
... na hidd el h olyan is előfordul ! láttam én már olyat aki ügyesen kiénekli a sajtot a holló szájából :)
... kitapétázzuk vele a titkos szobát :) v kibacunk a betörővel ?! 200 ft-osokból a fagyasztóládába gyűjtjük !
na, én el, mert kint vár a traktor járó motorral...))
a fű meg nő...
hoxából nem lehet megélni...))
... tényleg ne írj ilyeneket ! mert ez itt 1 komoly fórumrumrum , olvashatják gyerekek is :)
gyűjtsünk a temetésre.nem olcsó dolog.
van aki az eperre is tesz habot...
ez egy főzős műsor, Knóblikám..))
... én is készülök az ínséges időkre ! láttam 1 fényképet 800 ü télire elrakott ez + az volt a spájzba és a szorgalmatos emberke , mielőtt elrakta ? a kertjébe +termelte @@@@ most gyűjtöm is az energiát :) aztán építek 1 akkora spájzot , mert a miénkbe ha belegebedek se férne bele annyi ! max 300 ü :) de akkor aztán semmi más ! még 1 orosz katona se !!! :)
Hansi! Ne írj ilyeneket, mert megint megbotránkozik valaki a sajátos humorodon.
múltkor tejszínhabot akart kenni a hasamra...
de azt nem engedtem neki....
mégis, csak egy komoly ffi vagyok...))
... 1x olvastam h valahol lomtalanításkor kidobtak néhány cipős dobozt , az egyik tele volt régi fényképekkel , a másik + pénzzel !
A jó szót megkaphatja, de ha mégis nagyon elszegényedik, majd összedobjuk neki a mindennapi betevőre valót.
van aki költ rá....
én megkapom a steak adagomat...)))
Knóbli bőkezű..))
kell spóroljak, ha Knóbli megvonná az apanázsom..))
További ajánlott fórumok: