Hogyan tudná egy feleség/anya a férjét iránta tiszteletre bírni, hogy a férj ne köcsögözze le? (tudásbázis)
Mikor a férj ezt kimondja, kérdezzen rá hogy miért mondja ezt, miylen jogon, és hogy merészeli?? Ezt párszor megteszi talán változik valami. Ha viszont visszaszól, csak rosszabb lesz.
Nem is értem, hogy mondhat ilyet valaki a párjának?
az "anyja" a hibás, hogy enm tanította tiszteletre...vagy nem mutatott olyan példát, hogy a nő megbecsülendő a családban. vagy az apja mintáját vette át és azért ilyen...mindenesetre nem egy "mártír" nőt ismertem, akiknek ez volt az élete, ők szenvedtek, némán, szó nélkül, és ezzel magasztalták fel magukat valami meglévő régi vagy vélt dolog esetleg a gyerekkoruk miatt. Aztán van olyan is, aki beszél, hogy ő ettől hogy szenved és jajjistenem, de nem lép semmit ellene, ő egy másik fajta...a szomszédasszony most megy az éjszakába dolgozni, mert a drágapárja sikeresen addig forgatta a pénzt, míg napi problémáik lettek a hiányából. MOst lépett Gyesre a nő, és a pasi helyében a pofám leszakadna, ha a párom ilyen helyzetbe hoznám (nem az a bajom, h a nő dolgozik, hanem az, hogy a pasi nyomi ügyletei miatt nincs pénz)
Szóval egy kívülálló hiába sajnál bárkit, néha sokkal több van a háttérben, mint amennyit akár egy szomszéd, akár a saját rokonaik tudhatnának...
Nem hiszem, hogy vesződni kéne a tiszteletre bírással...El kell válni, nincs mese.
Én még jól ki is semmizném a férjet, aztán megnézném, utána hogy köcsögözne :P
Jó módszer,h cseréljenek 1 hétre szerepet.A férfi van otthon a két gyerekkel a nő meg csak este jön haza,és követeli a kaját stb.
A férjem egy palacsintatészta kikeverésénél nagy boci szemekkel nézett,nem gondolta volna,h ennyire fárasztó csomómentesre keverni.
Nekem a férjem csak egyszer mondhatna ilyet.Csak egyszer!Utána szépen összecsomagolnék,fognám a gyereket,és elköltöznék itthonról.Majd kapna egy kis gondolkodási időt,és ha akkor sem javulna a helyzet,akkor beadnám a válópert.
Bár,szerintem ez nem újkeletű dolog,tehát már ott rontotta el,h szült neki kettőt.
Nem tudja ott hagyni a gyerekek és a pénz miatt. Ráadásul egy válás, ingatlan eladás, vagyon osztozkodás és a gyerekek felügyelete láthatóság nem egy egyszerű ügy és nem zajlik le egy két nap alatt. Ráadásul mind a 4 fő sérülne lelkileg. Ezt meglépni nagy bátorság lenne, ő erre nem képes. (még)
Valamit a párkapcsolatba szeretne változtatni, menteni ami még menthető alapon.
Úgy, hogy simán otthagyja! Ha már most így viselkedik mi lesz később!?! Sajnos, ha ezt most hagyod, egyre rosszabb lesz!!! Ez a gyereknek sem jó, hogy ezt hallja mert azt hiszi, hogy így kell viselkedni úgy Anyával mint a Nőkkel!
(ismerőseim között volt egy Nő-Anya akit a fia meg is vert, mert látta, hogy Apa is veri Anyát)
További ajánlott fórumok:
- Ha egy kapcsolatból kiveszik az egymás iránti tisztelet, onnantól nem érdemes folytatni. Ti mit gondoltok erről?
- Miért olyan közömbös, néha már-már embertelen néhány nővér? Természetesen mélységes tisztelet a kivételnek!!!
- Ti mit tennétek a helyemben? Tiszteletben tartanátok a végrendeletet?
- Hogyan kell a tiszteletet kiérdemelni egy munkahelyen?
- Egy témában valaki azt írta, neki kijár a tisztelet a másik...
- Alkohol. Tisztelet a kivételnek!