Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan tudná egy feleség/anya a férjét iránta tiszteletre bírni, hogy a férj ne köcsögözze le? fórum

Hogyan tudná egy feleség/anya a férjét iránta tiszteletre bírni, hogy a férj ne köcsögözze le? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
108. dzsigg
2010. febr. 18. 19:36
Egy jo tökön rugassal,meg egy tele kofferral az ajtoban.
2010. febr. 18. 19:07
Semmivel. Egyáltalán egy ilyen beszólás után mért van vele?
2010. febr. 18. 16:20
A tiszteletet csak kivívni lehet, megkövetelni nem. Ha mégis az utóbbi, abba nincs sok köszönet! Ha nem működik a dolog, lapátra kell tenni! Nem csak egy tarka kutya van a világon... Mi magázzuk egymást immár másfél éve... és nagyon jól működik a dolog, bármennyire is megmosolyogni való.
2008. dec. 30. 12:33
ha ez van hagyd ott!!
2008. dec. 26. 22:17
Én elhajtanám a francba, az biztos, csak 1x kellene ilyet beszólnia...
2008. dec. 23. 18:43
Na, bassz. Mégis utána olvastam. Kedves Emilia79 mégis Te vagy. (el se kellett volna olvasnom a köztes hozzászólásokat)
2008. dec. 23. 18:35

De rosszul hangzik ez a kérdés:( El se olvasom a hozzászólásokat. Nem tudom ki hozta fel ezt a témát, de őszinte részvétem neki. Miféle fattyúfajzat az a baromállat, akinek a párja ilyen kérdést kénytelen feltenni??

De azért annyit üzenek a téma indítójának, hogy: "anyukám, hová tetted a szemed, meg az agyad?????"

101. 00daeee455 (válaszként erre: 97. - Pircsi24)
2008. dec. 23. 18:27
Jó stratégia! :)
2008. dec. 23. 17:39

Sajnos,ha idáig fajult a kapcsolat sehogy!

Esetleg ideig-óráig.

2008. dec. 23. 16:13
Az már régen rossz ha valakit rá kell bírni hogy tiszteljék, azt már megette a fene....
2008. dec. 23. 07:43
Szerintem ez nem a tiszteleten múlik, hanem a férfi jellemén, vagy ha úgy tetszik intelligenciáján. Ez ellen egy feleség nem tud tenni semmit. Ahogy mondani szokták: vagy megszokik, vagy megszökik.
2008. nov. 14. 09:31

Stratégiát dolgoznék ki, amiben olyan párhuzamos dolgokat építek fel ami az én malmomra hajtja a vizet.


- Munkát keresnék amivel anyagilag függetleníteni tudom magam.


- Pedáns lennék, figyelmes, makulátlan, kedves és kikezdhetetlen és nagyon jó anya (gondolom az utóbbi most is megvan)


- Rokonokkal, szomszédokkal, barátokkal, főleg a férj szüleivel belsőséges kapcsolatot építenék, az unokák szeretetére építve


- ha úgy érezném eljött a pillanat amikor már semmiben nem függök a pasitól és nem tud ellenem szövetségeseket gyűjteni, összecsomagolnám a cuccát, kiraknám az ajtó elé, kicserélném a zárat aztán agyő, menjen ahova akar. A gyerekeknek is jobb ha egyedül nőnek fel az egyik szülővel, mint egy labilis kapcsolatban, ahol azt látják az egyik szülő püföli a másikat és minősíthetetlenen szavakat használ arra akit ők szeretnek.

2008. nov. 14. 08:50
Szerintem mindenki maga tudja, hogy mi az amit egy kapcsolatban meg tud bocsátani, valaki a megcsalást, valaki egy pofont..., emiatt nem akarok senki fölött pálcát törni. Úgy látom ebben a helyzetben az egyik fél nagyon szenved, válni azonban nem akar- feltételezem, hogy szereti még a férjét és hisz abban, hogy képes változtatni. Mivel ez saját erejéből nem sikerül vannak lehetőségek: egyéni terápia, családterápia, indulatkezelés, stb. Ha a barátnőd férje képes együttműködő, hajlandó terápiára menni az már egy nagy lépés afelé, hogy rendezzék a kapcsolatot, ha nem akkor viszont tényleg érdemes elgondolkozni azon, hogy mit lépjen tovább.
95. supin
2008. nov. 12. 17:44
Az ember alapvető tulajdonsága soha SOHA nem változik meg. Valóban könnyű azt írni,hagyd ott ,de ha nincs más lehetőséged?? De tűrni sem szabad.. Ma már annyí segítség van csak tudni kell hová fordulj. És az is ígaz,hogy a gyereknek sem jó ha ilyen mintát lát.. Családsegítő stb..
2008. nov. 12. 17:36
Minél inkább tiltakozol, annál inkább hqasználni fogja, ha megalázni és bántani akar. Két lehetőség van: lehetsz tileráns és megalkuvó, vagy felháborosott és következetesen tiszteletet megkövetelő. Én az utóbbit ajánlom.
93. Anabell111 (válaszként erre: 90. - Judit0625)
2008. nov. 9. 14:19
Te még nem köcsögöltél le senkit?
2008. nov. 5. 12:48
A "köcsög" szó nagyon durva kifejezés,mindegy ki mondja a másiknak,még akár nyilvános helyen is elhangozhat,és ráadásul még a gyerekek is átveszik./kirázna tőle a hideg/
2008. nov. 5. 12:17
Én a második köcsögnél, lebacnék neki egy olyat.. edig az sem megoldás...
90. judit0625 (válaszként erre: 28. - Anabell111)
2008. okt. 8. 20:27
ha nálad ez csak, hogy simán leköcsögöz????!!!! Szerinted ő embernek tekinti a feleségét???? Pedig társnak kéne!!! Vagy nem???!!!!
89. 1eb84e4bad (válaszként erre: 87. - Edb6c38cef)
2008. okt. 8. 15:47
Hát ezek alapján de kiharcoltad magadnak az uralkodó szerepet, és boldogan éled az életed, a férjeden uralkodva. Aki szerencsétlen eltűri, hogy köcsögözd. Hát kicsit nézz magadba szerintem. A kimondott szó akkor is bántó, ha a másik fél nem mutatja, arról nem is beszélve, hogy jóvátehetetlen sebeket ejt.
88. judit0625 (válaszként erre: 87. - Edb6c38cef)
2008. okt. 8. 15:43

Hát te tudod!! Én nem itéllek el, de azért elgondolkoznék rajta, hogy meddig tűri ezt az imádott férj. Én nem egyszer hallottam már, hogy hopp lelépett egy másik nővel, pedig milyen jól megértették egymást!!( mármint ezt látták a környezetükben élők) Na de ez nem jelenti azt, hogy egy nőnek alárendeltnek kell lennie a férfinak!!!

Tudom, hogy nehéz, de nem lenne jobb, ha veszel egy nagy levegőt, elszámolsz 10-ig, vagy ha kell 100-ig és csak utána nyitod ki a szádat?! Merthogy te is beismered, hogy nem jó ez igy, és mindannyiszor megbánod.Puszika

87. edb6c38cef (válaszként erre: 85. - Judit0625)
2008. okt. 8. 15:33

Judit, ácsi:)))

Szeret, és ő egy higgadtabb, gondoskodó férfi. Én meg temperamentumosabb vagyok. Nem gondolkozom olyankor, aztán ezerszer megbánom. De betakarva még nem lettem a dolog miatt, pont azért, mert így alakultak a szerepek a kezdet kezdete óta:)))

86. frutty
2008. okt. 8. 14:44

se,hogy váljál ell,tőlle mert a gyerekeidnek,is ez,

lessz a természetes,és nem fognak téged tisztelni.

85. judit0625 (válaszként erre: 84. - Edb6c38cef)
2008. okt. 8. 14:34

Neked az természetes dolog, hogy leköcsögözöd a társad, az életed párját, az embert, akivel szeretnéd leélni az életedet??? Vagy te nem igy gondolod? (mármint, hogy vele szeretnéd leélni az életedet)Te nem tartod veled egyenrangúnak??? Vagy te vagy a "királynő" mindenki más neked kell hogy

legyen alárendelve??? Hát véleményem szerint jól jött volna neked annak idején egy-két "atyai" pofon!!! Nem vagy te egy zsarnok?? Nem félsz atól, hogy mi lesz akkor, ha fellázadnak!!! Teljesen jogosan!!!!!!!!

2008. okt. 8. 14:19

Ezt el sem hiszem, velem még a férjem nem beszélt csúnyán, még a hangját sem emelte fel soha. Na, én bezzeg aztán, ha kiakadok, mondom ám rá...a köcsög még szép fogalom olyankor.

Szerintem minden kapcsolatban van egy domináns fél, meg egy, aki eltűri, nálunk én vagyok az előbbi:)))

Tényleg úgy jön ki, hogy az egyiknek mindent szabad, ezt kell kiharcolni.

2008. okt. 8. 14:17
Sziasztok! Tudom, hogy közhelynek tünik, de ezt nem lenne szabad hagynia. Egy ember aki igy bánik egy másikkal, nem beszélve arról, hogy az illeő a saját felesége.... Hát azt hiszem erre nincs mentség!!! Egy ilyen "apától" - igy idézőjelbe!!- vajon mit fognak tanulni a gyerekei. Nagyon nehéz lesz a barátnődnek, de ha tovább is csak halogatja a válást, csak még mélyebben sérül. Egy ilyen emberrel nem szabad együtt élni!!!!!!! Tudom könnyű igy tanácsokat adni, de ez a helyzet csak rosszabb lehet. Ha valaki ilyen bunkó, az már jobb nem lesz. Csak még néhány évet szenved mellette a fent emlitett hölgy, majd amikor esetleg már ő is kikészült, akkor már lehet hogy késő lesz. Segits neki és minél hamarabb váljon el!!!!!!!!!!!! Az egyetlen esélye, ha minél hamarabb megszabadul egy ilyen "embertől"!!!!!!!!!!
2008. okt. 8. 14:02

Sziasztok, elolvasgattam a hozzászólásokat, sajnos én is hasonló helyzetben vagyok, pedig én nem vagyok az a mindent eltűrő típus. 2 gyermekem van, még picik, sok a feszültség nagyon, mivel nincs semmi magánélete az embernek, főleg hogy van még egy nagyobb féltesó is.Én sokszor ültem már le a férjemmel beszélgetni erről, hogy ha ingerült is vagyok és neki esek valami olyanért amit én nem tartok helyesnek, arra ne egy pofon, vagy hajhúzás stb., legyen a válasz, de rá kellett jönnöm az ilyen férfiak meg sem értik amit kérsz, ők természetesnek tartják, hogy így reagáljanak ha úgy érzik nem tehetik azt amit helyesnek gondolnak, és én probálom megmagyarázni neki az ellenkezőjét.Én pl. azért lépek nehezen mert nem tudom mit mondjak majd a nagyobbik gyereknek (3 éves lesz) ha megkérdezi mikor megyünk majd haza, azért mondani is könnyű hogy lépni kell...Többször jöttem már el tőle, de mindig visszakönyörgött minket, és igen hülyék vagyunk mind akik ezt elviselik akár rövid, akár hosszú időre, de valahogy az ember mindig bízik, hogy nem lesz ez mindig így.Legalábbis én, mert nálunk pl. ha normális a férjem, akkor nagyon normális, túl normális, ha meg elönti a fejét a méreg akkor meg félek tőle, ez van.Lehet azért is tűröm MÉG az agresszióját mert még kicsik a gyerekek, de azt is tudom az ember nem lehet olyan önző, hogy így nevelje fel a gyermekét.Mostanában egyre többet gondolok arra hogy lezárom, csak ugye ilyen hirtelen haragú emberrel ilyet meg sem lehet beszélni, ezt tényleg majd a tudta nélkül, gyorsan kell csinálni.

Tudom hogy okosságokat nem mondtam, csak valahogy szeretném éreztetni veletek, hogy az ilyen helyzet nem olyan egyszerű, mint ahogy kimondjátok "ott kell hagyni", főleg ha már gyerek is van, és főleg ha még érzelem is van, vagy inkább sajnálat, inkább így fogalmazok.

81. spinneli (válaszként erre: 71. - MelisUK)
2008. szept. 11. 19:33
csak ennek két irányúnak kell lennie.
2008. szept. 11. 19:30

Velem is előfordult, hogy elszakadt az a bizonyos cérna, de soha nem mondtam a férjemnek olyat, hogy köcsög, barom. De az ő szájából sem hallottam ilyet soha.(18 éves házasok vagyunk). Ekkora taplóságot ember nem mondhat, de nem is tűrhet el!

Azt, aki eltűri, legyen nő vagy férfi, csak sajnálni tudom,de szerintem megérdemli a sorsát.

79. Anabell111 (válaszként erre: 63. - Emilía78)
2008. szept. 11. 18:13
Mi újság a barátnőddel,javult a pasija?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook