Hogy derült ki, hogy terhes vagy? (beszélgetés)
Tudja valaki, hogy mit jelent a következő? Homogén szerkezetű uterus.40mm átmérőjű.
Ugyan is ez áll az ultrahangos papíromon, csak választ nem kaptam rá, hogy ez mit jelent, hiába kérdeztem.
Orsi, légy szíves, keress egy másik orvost! Már csak azért is, mert egy orvos-páciens kapcsolat alapja a bizalom, különben nem tudtok normálisan együttműködni később sem, amikor sokkal nagyobb szükséged lesz rá.
Hogy nézted a teszteket? Reggel, evés-ivás előtt, első vizelettel (a jó tesztek máskor is működnek, de általában ezt szokták az "igazi" mintának tekinteni).
Az egyik ismerősömet egy vizsgálat után az orvosa egészségügyi küretre akarta küldeni, mondván majd utána talán teherbe esik. Közben terhes volt!!! Még jó, hogy ragaszkodott a megérzéséhez, elment egy másik orvoshoz, 3 éves a lánya. Elképzelni is rossz, mi lett volna, ha aláveti magát az előző orvos által kiírt procedúrának.
Mivel akkor már régóta dolgoztunk az "ügyön",rendszeresen mértem az ébredési hőm.-t.A görbe alakulásából az esedékes menses előtt tudtam,hogy van ott VALAKI!2-3 nap múlva csináltam tesztet,ami pozitív lett.Aztán még egyet,a biztonság kedvéért.
Mindez karácsonykor!A legszebb ajándék.
Bocsi az előző off-ért.
Mikor a két lányommal terhes voltam, még nem lehetett kapni gyorstesztet. (16 és 13 évesek)
Mindkettőt terveztük. Az elsőnél csak a mensim elmaradása jelzett...másodszorra már felismertem az árulkodó jeleket: émelygés, feszülő cicik, gyakori pipilés. A másodiknál családtervezésre is jártam, hőmérőztem. A védőnő ránézett a kitöltött lázgörbémre és kijelentette: 98%, hogy kisfiút hoztunk össze... 9 hónap múlva megszületett a második - kislányom.
Mindkettővel csak a 7. héten mentem dokihoz.
<b>Csajok, légyszi szavazzatok <a href="http://www.hoxa.hu/?p1=szavazas&p2=523" target="_blank">ide kattintva</a> a várandóssággal kapcsolatos felmérésre!
Szeretnék egy pocaklakó "szépségversenyt" csinálni, ahol ultrahangos képekre lehetne szavazni a látogatóknak, és kisebb ajándékokat nyerhetnének a jövendő babók és anyukáik. :) De ehhez kellene, hogy kb. a portálon jelenleg mennyi a várandós kismama. :)</b>
19. szülinapom előtt derült ki, hogy terhes vagyok. Akkor már 4 éve jártam az apukájával.
Mikor megtudta szó nélkül elment... inni. Éjszaka hazaérve a wc kagylóban mosakodott meg, olyan maki részeg volt. :)))
Nem akarta a gyereket, de én hálát adok az eszemnek, hogy megtartottam Őt.
4 éves volt a lányom, mikor végleg vége lett a kapcsolatunknak, de sosem bántam meg a döntésemet!
Majdnem két évig próbáltunk gyereket csinálni a párommal. Nem sikerült, én feladtam.
Edzésen folyton rosszul voltam, az ájulás kerülgetett állandóan. Szigorú diétámra és epeproblémáimra fogtam az egészet, meg vacakolt a menstruációs ciklusom.
Nem vettem tesztet, mert már nagyon sokszor csalódás ért. A nővérem megunta és vett egyet nekem, pozitív lett.
Kb.5 hetes lehetett. Volt öröm!
Amikor elmaradt a menstruációm rögtön sejtettem. Elmentünk nyaralni, s miután hazajöttünk csináltam egy tesztet, ami pozitív lett. Elmentem az orvosomhoz, de az uh nem mutatta ki konkrétan a terhességet, így csináltam mégegy tesztet. Szerencsére az is pozitív lett. 2hét múlva már petezsák látszott az uh-on :)
Nagyon könnyen összejött a baba, mert május végén hagytam abba a fogamzásgátlót és július közepén lettem terhes. :)
Én éppen egy banketten voltam, és a vacsora közben iszonyatos hányinger jött rám. Azt hittem, hogy a közelgő vizsgám miatt izgulok, ezért ittam egy mézespálinkát, ami helyre is rakta a gyomrocskámat. (akkor még nem sejthettem!!!!)
Aztán hazamentem, és egyszer csak beugrott, hogy nekem akkoriban kellett volna megjönnie. Na, elő a naptárakat (sajnos sosem írom fel, mikor jött meg), így csak körülbelüli számításaim voltak.
Másnap vettem tesztet, ami, mint Vica26-nak, nekem is halványan, jó soká, de két csíkos lett. 3 nap múlva megint csináltam egyet, és az már azonnal kimutatta. Szóval sztem jók a tesztek, tényleg kimutatta a menstuáció elmaradása után szinte azonnal.
Nekem eszembe se jutott,h. terhes lehetek. Nem volt se hányingerem, nem lettem kívánós se, a melleim se duzzadtak meg...
Ráadásul fogamzásgátló szedése mellett lettem terhes!
További ajánlott fórumok:
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?
- Mikor mutatható ki biztosan a terhességi teszten, hogy terhes vagyok?
- Elmondjam neki, hogy terhes vagyok?
- Lányok, Asszonyok, kérem segítsenek! Feleségem 10 hetes terhes, most derült ki....
- Járt úgy valaki hogy 19 nap késéssel, negatív tesztek után kiderült Uh-on hogy terhes?
- Közös megegyezéssel megszűnt munkaviszony után derült ki hogy terhes vagyok,munkanélküli segélyhez még harminc nap hiányzik, mit tegyek?