Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Házassági válság? fórum

Házassági válság? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Házassági válság?

1 2 3 4 5 6 7 8
225. perfect storm (válaszként erre: 98. - Krisz42)
2013. okt. 26. 05:10
Tökéletesen egyetértek.
224. koma* (válaszként erre: 219. - 7a3a05277b)
2013. okt. 21. 10:13

"A továbbiakban nem olvasok és írok itt,"

véleményem szerint meghoztad a lehető legjobb döntést kedves Iza!

Azt gondolom, hogy a kioktató, nem okos,hanem okoskodó hozzászólásaid nélkül is remekül megleszek itt.

Javaslom, kicsit nézz magadba, és talán rájössz, miért kapod ezeket a "beszólogatásokat".

Üdvözlettel: koma*

223. koma* (válaszként erre: 220. - 7a3a05277b)
2013. okt. 21. 10:08

Kivülállónak? Miben kívülálló?

Vagy nem nekem lett címezve a kérdés?

222. koma* (válaszként erre: 221. - Fb85cf2fe7)
2013. okt. 21. 10:07
Köszi!:-)
2013. okt. 20. 18:56
Én lepasszolnám egy hétvégére a gyerekeket az ősökhöz és felfedezném a férjem újra..Nincs időtök egymásra, de semmi más rosszat nem véltem felfedezni a cikkedből. Sok boldogságot még nektek!
220. 7a3a05277b (válaszként erre: 217. - Koma*)
2013. okt. 20. 18:52
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
219. 7a3a05277b (válaszként erre: 215. - 39dbe380da)
2013. okt. 20. 18:45

Persze. Hogyne. Nyilván. :) Nyilván igaza van annak, aki szerint lehet valaki "túl okos". További, az eddigiekre hasonlító, sikeres életet kívánok!

A továbbiakban nem olvasok és írok itt, lehet ebben felemelő stílusban beszólogatni, bátorságra vall.

2013. okt. 19. 12:23
Kedves Koma! köszönöm a jókívánságodat. igen nagy butaság lenne rögtön egy vagy több idegen, láthatatlan ember véleménye alapján átrendeznünk az életünket. leültem párommal igaz nem túl hosszúra sikeredett, de beszélgettünk. elmondtam neki hogy mik zavarnak és hogy igen megfordult már a fejemben az elhagyás gondolata. persze teljesen kiakadt mert ő csak azt gondolta hogy az anyagi gondok miatt vagyunk feszültek és hogy majd ha beköltöztünk jobb lesz. mondtam neki az anyagi függetlenség részét is... megbeszéltük hogy ezentúl a gyes az enyém, én járok boltba én intézem abból a gyerekek körüli teendőket. ő pl erre sem gondolt hgoy ez mennyire zavar engem. egy elképesztően bunkó és unszimpatikus ember szavait idézem akit egyébként nem szeretek, de ebben igaza volt: SZÓBÓL ÉRT AZ EMBER! és valóban, muszáj megbeszélnünk a vélt vagy valós sérelmeinket mert addig nem tudunk változtatni rajta amíg nem tudjuk mi az ok. Bizony előbb mindent meg kell tenni azért hogy helyrehozzuk azt amit még lehet.nyilván nem olyan esetekről beszélünk mint Krisz esete. De ott ahol még a másik fél is hajlandó tenni azért hogy a romokban heverő házasságát helyrehozza, ott nem a válás a legjobb megoldás. szeretem a párom és örülök neki hogy kezd rájönni hogy mit veszíthet...
217. koma* (válaszként erre: 214. - Gaby2223)
2013. okt. 18. 17:56

Kedves gaby!


Részemről ez nem veszekedés, csupán vélemény közlés.

Személy szerint engem Iza. kommentjei semmiben nem vittek előre, sőt, ha kommentjeit venném figyelembe, már hetekkel ezelőtt elszúrtam volna remek kis életemet, mely röpke pillanatban nem tűnt remeknek.


ÚGy gondolom, nem kell felhívnia a figyelmed arra, hogy mi a te felelősséged, hisz felnőtt ember vagy, tisztában vagy vele. Meggyőződésem, hogy nem ártana, sőt megkövetelendő, hogy úgy is kommunikáljon veled, és semmiképp nem úgy, mintha most rántott volna elő a fenekéből.

ÉS sajnos ezt a stílust nem csupán veled, hanem mindenkivel szemben megengedi magának, ha viszont erre valaki felhívja a figyelmét, teljes sértettség, és kioktatás a válasz. Nem értem, milyen alapon, hiszen csak "visszanyal a fagyi".


Sajnos nem szeretem az Iza féleket, akik egy nick név mögé bújva, silány kis életükből "kilépve" itt élik ki magukat olyan áron, hogy megbántanak, kioktatnak másokat. Mindezt teszik úgy, hogy nem tudnak a másikról semmit. Hol van ebben a segítő szándék??


A te problémádra visszatérve. Nyilván te éled meg ezeket a dolgokat, és józanul, mérlegelve fogsz cselekedni. Szerencsére fogalmam nincs arról, hogy min mész keresztül, de kitartást kívánok!

216. koma* (válaszként erre: 212. - 7a3a05277b)
2013. okt. 18. 17:31

Kedves Iza.!


Egyenlőre nem tartunk ott, hogy te mondd meg nekem, vagy bárki másnak, hogy mit tegyen, és mit ne tegyen.

Az én energiáimmal egyenlőre azt gondolom semmi dolgod, tehát lehetőség szerint tedd magad takarékra.


Összezavarni csak a "süketeléssel"tudsz, hisz értelmes dolgot nekem még nem válaszoltál.


A túl régóta vagyok azzal a két gyerekkel bezárva? Valóban lassan 5 éve vagyok itthon. De: nem vagyok bezárva.


Még néhány mondat.

Te alkothatsz véleményt természetesen, "tiszted" is. De mások nevében tedd meg, hogy nem teszed, mert az nem" tiszted". Emellett tetted.

Kérlek olvass vissza, és értelmezz, ha nem megy nehezedre. Jó lenne, ha néha a helyesírási hibák helyett, a mondandóra figyelnél. Olvastam más fórumhozzászólásodat is. Kedves Iza. Nem én vagyok az, akit több fórumon sem látnak szívesen. ÉS ne haragudj, de azt gondolom, nem az én stílusom, sokkal inkább a tiéd az, mely kiveri sok embernél a biztosítékot.

Úgy gondolom, hogy az életet kezd el a való életben élni. Elhiszem hogy nagyon tájékozott vagy az internetes világban, etikettben, de nem ártana emberileg is magadra szedni valamit. Empátiát, figyelmet, megértést, stb. stb.

Egyszó mint száz. Szedd össze magad.

Üdvözlettel: koma*

215. 39dbe380da (válaszként erre: 213. - 7a3a05277b)
2013. okt. 18. 12:20
Beleolvastam a naplódba. Agyadra ment a spórólgatás. Szerintem egyél egy drága ebédet a munkahelyi büfében, aztán hagyd, hogy kisimuljanak az idegeid. Vagy lazíts egy kicsi a kiskosztümön...túl okos vagy.
2013. okt. 18. 12:06
Hát kedveskéim nem szabad így egymásnak esni. Mi értelme van? Mindenkinek más a véleménye, mindenkinek más a stílusa. Emberek vagyunk és különbözünk. Mindkettőtöknek megvan a maga stílusa és maga véleménye. mindkettőtöknek köszönöm hogy válaszoltatok és tanácsokat adtok. Mindkét félnek van igazsága és mindketten tévedtek is. nem kell meggyőzni arról a másikat hogy ki az okosabb és ki a butább. Sokat tipródok és szenvedek ez az oldal pedig egy kis lelki segélyt nyújtott a nehéz pillanatokban. és teljesen mindegy hogy melyik oldal mit mondott. összességében segített felnyitni a szemem a létező problémákra amiket eddig a szőnyeg alá söpörtem. nem egyszerű egy olyan kapcsolatból kilépni egyik pillanatról a másikra amiben egész eddig életem 1/3-át töltöttem. ahol függtem mindig egy másik embertől, ahol még azért is engedélyt kértem hogy vehetek e kenyeret. Nekem nagyon nagy utat kell bejárnom ahhoz hogy olyasmi lehessek mint Krisz. Bennem nincs ekkora öntudat vagy önbecsülés. Nekem előbb el kell hinnem hogy igenis képes vagyok egyedül is helytállni. és sajnos muszáj is lesz. szeretném ha azért továbbra is itt lenne ez a fórum hogy ha kell kiönthessem a szívem nektek. És mindenkinek, nem csak Komának vagy IZának vagy Krisznek.... mindenki véleményére kíváncsi vagyok, hisz csak akkor látok reálisan ha több véleméyn alapján leszűrhetem a konzekvenciát. ne veszekedjünk, a világ rossz enélkül is. legalább néhány ember legyen összetartó és segítse egymást a bajban....
213. 7a3a05277b (válaszként erre: 211. - Koma*)
2013. okt. 18. 11:48

(Még valami, mert ezt nem árt felfognod: egy hozzászóláshoz, arról illik, szokás, kell írni az interneten, nem a személyről. Netikettnek hívják.

Így nem, nem vagyok "köteles elviselni az engem ért kritikát". Tanulj meg különbséget tenni.

Senki nem köteles elviselni tőled semmit sem. Egy dolgot tehetsz: nem reagálsz. Ahogy én sem tettem a hozzászólásaidra addig, amíg nem óhajtottál nem létező magas lóról kiosztani és minősíteni. De ezután ezt sem teszem. Galambbal nem sakkozom.

Arról nem is szólva, hogy én, mint személy nem vagyok itt jelen... ez a virtuális világ s ez csak egy nick...)

212. 7a3a05277b (válaszként erre: 211. - Koma*)
2013. okt. 18. 11:44

Ismét: ha nem tetszik, amit írok, ne olvasd!

Helyette szívből ajánlok ennyi energiát az alig nyolc éves házasságod rendbehozására, hiszen ezt a fórumot is ezért nyitottad.


Nem akarlak jobban összezavarni, de tisztem nyilatkozni a saját nevemben, ahogy mindenkinek egy szabad fórumon a TÉMÁHOZ.

Talán túl régóta vagy azzal a két gyerekkel bezárva, ha azt hiszed, hogy oktathatsz és beoszthatsz más felnőtt embereket is-ha már folyton emlegeted...


De a továbbiakban -ahogy eddig is tettem, kivéve, ha megszólítottál- figyelmen kívül hagyom a hozzászólásaid.

211. koma* (válaszként erre: 209. - 7a3a05277b)
2013. okt. 18. 10:31

Én kérek elnézést, hogy két gyerek mellett alapvetően nincs lehetőségem, és kedvem sem az internet előtt ücsörögni. Viszont, mikor esetleg megengedek magamnak némi "netes kikapcsolódást" , engedtessék meg, hogy a véleményemet egyértelműen leírjam.

A te hozzászólásaid kifejezetten nem tetszenek. Nem miattam, más miatt sem. Fantasztikusan tudod osztani az eszet, és fogalmam nincs, van e mögötte bármi. Kioktató, és zavaró a stílus, amit megengedsz magadnak. Egyébként, ha nem tetszik amit írok akár a te, akár más hozzászólására, neked sem kötelező ezt a cikket, és a vele kapcsolatos kommenteket olvasnod, és kommentálnod sem. Ha viszont olvasod, akkor leszel szíves elviselni az esetleges téged ért kritikát is. Ahogy tettem ezt én is, tette ezt pl. a gaby is.


CSak halkan jegyzem meg, hogy a házam tája renden van.

Még egy tanács: mindenki nevében tedd meg, hogy nem nyilatkozol. Nem tiszted.

ÜDvözlettel: koma*

ÜDvözlettel: koma*


Üdvözlettel: koma*

2013. okt. 18. 09:49
-ebbe-
2013. okt. 18. 09:49
Engem is megmosolyogtat, hogy néha betrappolsz ebe a fórumba, amit te nyitottál a megoldandó gondjaidról, amihez segítséget kértél, de mint megfellebbezhetetlen tekintély, kvázi tanítónéni a gyerekek közt, leírogatod, hogy szerinted melyik hozzászóló milyen, mi a helyes reakciója és kiosztod a buksisimogatást vagy a dorgálást. Mégsem tettem eddig szóvá, hogy nevetséges, amíg nem tudsz a saját házad táján rendet tudni. Kérlek, söpörj ott. Mindenkinek az a jó! :)
208. 7a3a05277b (válaszként erre: 205. - Koma*)
2013. okt. 18. 09:46

NEM fogalmaztam meg ítéletet, az az lenne, hogy te, bömbike, ilyen és ilyen vagy. Tanuld meg felismerni a különbséget.

Ha pedig a stílusom nem ínyedre való, akkor ne olvasd, amit írok, ugyanis nem vagy senkim, akinek joga lenne a hozzászólásaimat méltatni. Szólj hozzá a témához, legyél szíves és szállj le a hozzászólásaim minősítgetéséről, mert nem én vagyok a téma itt. Te pedig a legkevésbé sem vagy olyan helyzetben, hogy bármiben is egyetlen hozzászóló fölött is állnál és tiszted lenne osztani az ítéleteket. Annál is inkább, hogy kettőnk közül te nyitottál a házasságod bajairól itt fórumot.

Nagyon kérlek, a továbbiakban tartózkodj ettől a viselkedéstől és foglalkozz azzal, amiről szó van.

207. koma*
2013. okt. 18. 09:37

ÉS még néhány gondolat.


Én is úgy gondolom, hogy igen bátor volt Krisztől, hogy merte vállalni a változtatást, és végigcsinálta. De azért nála is eltelt pár év, mire meghozta a döntést. Ha jól értelmeztem, már egy rossz kapcsolatban jött a második baba, és a kezdetekben ő sem gondolta, hogy idáig fajulnak a dolgok. Szerencsére ő végül megoldotta.


Egyszó mint száz. Nem elvárható, hogy ebben a helyzetben gaby egyik pillanatról a másikra meghozzon egy ekkora döntést, hisz valóban mérlegelni, tervezni, megszervezni kell nemcsak a saját, hanem gyermekei életét is.És gaby! Neked mégegy gondolat. Többször olvastam, mintha magyarázkodnál! Nem kell!!:-) Miért is kéne itt akár Iza.-nak, akár bárki másnak megmagyarázni, mit miért teszel úgy, ahogy. Te tanácsot kértél, kaptál. Ilyet is, olyat is. Próbálj belőle meríteni.

Sok sikert!

206. koma* (válaszként erre: 201. - Gaby2223)
2013. okt. 18. 09:09

Kedves gaby!


Nem irigyellek. Nem egy szerencsés helyzet, amiben vagy. Maximálisan értem az óvatosságod. Mégis, annyit azért, hogy én a helyedben azért igyekeznék lassan úgymond egy "saját" kis életet kialakítani.

Nyilván a döntés a tiéd. És valóban nem szabad kapkodni.

205. koma* (válaszként erre: 204. - 7a3a05277b)
2013. okt. 18. 09:06

Sikerült elolvastom a kommenteket!


Kedves Iza.!

Sokszor, sokat okosat szólsz, csak:

Nem kéne megítélni embereket azért, mert nem ugyanúgy látják a dolgokat, ahogyan te.

Azért sem, mert nem oly bátrak mint Krisz.

Azért sem, ha véleményük mely a tiéddel nem egyező, nem marad rejtve, és annak hangot adnak.


Egyértelműen szerintem okos, értelmes vagy, csak a stílusoddal vannak komoly gondok.

204. 7a3a05277b (válaszként erre: 203. - 39dbe380da)
2013. okt. 16. 15:35
A balgaság a nem értő olvasás, de semmi baj, az emberek több, mint hatvan százalékának soha életében nem sikerül.
203. 39dbe380da (válaszként erre: 197. - 7a3a05277b)
2013. okt. 16. 12:19
Semmit nem tudsz ezekről az emberekről, max pár morzsát amit a feleség itt elejtett. Ez alapján elég balgaságnak tűnik válásra buzdítani.
202. Krisz42 (válaszként erre: 201. - Gaby2223)
2013. okt. 16. 12:01
Igen,lehet,h az tênyleg jobb lenne,ha kész lenne a ház.Ha osztozni kell,akkor az ára is jobb lenne mint így,félkészen.Ha bírod még maradj,de ha kész lesz a ház,lehet,h rosszabb lesz,mert ami nekünk stressz,az nekik néha adrenalin,utána megszünik ami kivâltotta és akkor a hiány miatt is lehet majd agresszív,mert akkor nagyon be tudnak hülyülni.Lehet,h lenyugszik,de lehet,h jobban inni fog,stb.Mindegy,egy próbát megér,addig te is jobban tudni fogod,h mit hogy intézhetsz.Azét sok sikert!:-)
2013. okt. 16. 11:46
itt az a gond hogy úgy képzelitek el hogy az esetek 100%ban rossz a helyzet itthon. pedig azért nem, vannak jobb napok és rosszabbak. amikor jó napok vannak akkor játszik velük, megeteti őket viccel velük, de vannak napok amikor kiborul olyankor ideges és veszekszik mindenen. pl tegnap is. de előtte meg jó fej volt jópár napig. én úgy gondolom a legtöbb problémát az anyagiak okozzák, az hogy építkezünk hogy sürget a határidő, de közben mindenféle anyagi nehézségek adódnak és a sok stressz miatt és az anyagiak miatt feszült emiatt a gyerekekkel és velem sem bánik úgy ahogy kell. tudom hogy ez rossz irány, de szerintem még az elején vagyunk ahhoz hogy lehessen rajta javítani. az hogy megcsalt nyilván nem egy jó pont, és nyilván örök tüske. az ivászat... hát ez az amivel nem vagyok kibékülve, de még itt sem tart azon a szinten hgoy alkoholistának lehessen nevezni.. meg krisz az anyukájához jött haza. én szó szerint sehol nem lennék. a házunk lakhatatlan még, víz villany nincs és még sok munka mire valami lesz belőle. rengetegen őrlődőm magamban de mindig oda jutok hogy mi még nem tartunk annyira rossz helyzetben. csak vannak rosszabb és jobb napok. természetesen félek ennek a hosszútávú következményeitől de adok még egy kis időt, egyébként sem tehetnék mást. meglátjuk hogy alakul a helyzet ha beköltözünk. eleve könnyebb dolgom lenne ha csak akkor gondolkoznék a váláson ha már a házban vagyok. sógornőmék is úgy váltak el hogy a lakás az övé maradt cserébe nem kér gyerektartást. köszönöm hogy meghallgattatok sok mindenben segítséget kaptam, de a szívem azt súgja hogy most még nem jött el ennek az ideje.
200. Krisz42 (válaszként erre: 199. - 569a7df0cf)
2013. okt. 16. 11:35
Ez most hogy jön ide?Nagyon unatkozol?Nem én voltam túl intelligens,hanem ott van nagyon sok buta ember.Tudod beszêlgettem kinn egy magyar ügyvéddel,mondta,h néha nagyon könnyű segíteni,mert buták és kockák,de néha pont ezért nehéz.A másik,h kinn pl.egy magyar család végül azért kapta meg a papírokat,mert adminisztrációs hiba történt.Ennyi.Nem akarták,h később bármi támadható legyen.De nagy a szád,mert te mindent tudsz,mindenkinél okosabb vagy és annyira unatkozol.
199. 569a7df0cf (válaszként erre: 198. - Krisz42)
2013. okt. 16. 11:12
Nyilvan te mindenkinel intelligensebb vagy, elmondtad mar nagyon sokszor... De ebben a hozzaszolasodban minden benne van. Legalja.
198. Krisz42 (válaszként erre: 196. - Gaby2223)
2013. okt. 16. 10:39
Ên először kinn mentem anyaotthonba,megszöktünk,csak a ruhâk és pár játék jött.A fiamnak nagyon jö ovis csoportja volt,elsőbenis velük kezdett,de vittem.Nem szomorkodott,máshol is csinálta a dolgát,sőt kiharcolta a helyét.Én mentem volna előbb is,de nem tehettem,mert az országbòl nem tudtam kivinni a gyerekeim,az anyaotthonnál pedig nagyon tanulatlanok és kockák,akik intézik az ügyeket.Pl.betesznek egy mexikói nőt,aki kapott vmi gyorstalpalót azt ennyi.Ên okosabb,intelligensebb vok nâla és amikor a kislányomat nem akartam az új óvodába vinni,mert egy fekete kislány,aki 2évvel idősebb volt és egy ronda,nagydarab állat,aki pár hònapja jóhetett le Afrikában a fáról mindenkivel kötözködött,az én pici lányomat fejbe verte egy könyvvel.Erre nem az a reakció,h ezt nem kellene hagyni,hanem hogy én nehogy emiatt csúnyákat mondjak a feketékről,mert az diszkrimináció.Na ezért akartam hazajönni inkább,mert nagyon buták az emberek,nekem csak azért telt sok időbe,mert a férjem írásos beleegyezése nêlkül nem vihettem ki a gyerekeket az országbòl.Valahogy rá kellett kênyszerítenem.Ja ês az,h még mindig szereted.Én is szerettem,itthon mikor hívott,órákig bőgtem a telefon utân is,de szemé volt,mert még mindig gyötört,meg beleszólt az életünkbe,én meg nem hajtottam el.Ja és gyerektartát se kaptam,pénz nélkül jötteem haza,itthon anyukám elfekvőben,alíg ismert meg,1év múlva meghalt,semmi pênz nem járt,csak a családi pótlêk,nehezen találtam munkát is,de egyre jobban magamra talâltam,a gyerekek kisimultak,megnyugodtak.Egyâltalân nem bántotta őket,h nincs pênzünk mindenre.A te gyerekeid étkezése,tankönyvek ingyenesek lennének,kaphatnâl rendszeres gyeremekvédelmi támogatást,gáz sokkal olcsóbb lenne,kapnál 2x élelmiszerutalványt,ha kell,tüzelőt,azt pedig,h anyaotthon ne úgy képzeld el,h csak bántalmazott nők vannak ott,hanem akinek nincs hova mennie,plussz segítenek munkát,lakást talâlni,beosztani a pénzt.
197. 7a3a05277b (válaszként erre: 196. - Gaby2223)
2013. okt. 16. 09:58

Te tudod, hogy neked mi a fontosabb: a kislányod a szokott óvodájából menjen haza egy olyan apához, akitől fél vagy egy óvodaváltás és nyugodt élet.


Ne haragudj, nem tudok neked mit mondani egyebet! Ha neked ez a fontosabb, akkor csináld így. A te gyerekeid.

2013. okt. 16. 09:43
Tudom hogy krisz végigcsinálta. de nem lehet a két helyzetet összehasonlítani. én anyagilag nem vagyok független. nekem szó szerint nincs egy kib..szott fornintom sem. nem tudok félretenni semmiből sem azért hogy majd később x hónap múlva valamit lépjek. egyetlen esélyem ha lesz munkám, akkor nem v allom be neki hogy mennyit keresek. azt mondom hogy 80at és akkor talán a fent maradó összeget el tudom dugni előle. szerintem ez nem olyan dolog hogy ma összecsomagolok és holnap már le is léptem. a házunk egyenlőre lakhatatlan, még víz és villany nincs benne. nincs hova mennem... azért adjam fel az eddigi (ha más nem is) anyagi biztosnágomat hogy hirtelen el tudjak menni innen? akkor inkább vagyok óvatos és jól átgondolok mindent mert egész életemben mástól függtem nem egyszerű átlátni úgy a dolgokat hogy csak addig kezeltem pénzt amíg elmentem vele a postáig. úgy érzem magam mint egy 18 éves az első havi fizetése után. nem tudom mit kezdjek magammal, enynire kevés pénzből nem ugrálhatok. anyaotthonba azért nem szeretnék menni, ennyire nem dúrva a helyzet. nem fogom a kislányomat a megszokott jó ovis közösségéből azért kirángatni hogy anyaotthonba menjek. lehet hgoy ezt ti úgy látjátok hogy hülyeség, de meg lehet ezt oldani úgy is hogy minél kevésbé drasztikus legyen. tudom hogy hülye és tudom hogy rosszul csinálja a dolgokat, de azért nem annyira rossz hogy csapot papot itt hagyva meneküljek. krisz sem egyik napról a másikra tűnt el. idő kell míg minden kialakul míg mindennek utána jár az ember és átgondol minden kockázatot. szerintem elkapkodni egy ilyen dolgot nem lehet. mert annak a részének is vannak rossz oldalai ha az ember egyedül álló szülő. elsőnek munkát kéne találnom addig meg nem tudok mit lépni. egy albérletet sem tudnék fizetni ennyiből.
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook