Mit tudok tenni végrehajtás esetén? (tudásbázis)
Tértivevényes levélben kerested meg őket?
Amennyiben nem, keresd meg abban, mert azt tudod csak bizonyítani, hogy felvetted volna velük a kapcsolatot.
Így bizony. Meg tudja mondani, ki a végrehajtó, mennyi - illetve miből áll össze - a tartozás.
célszerű lenne felvenni a kapcsolatot a végrehajtóval is, mert jó esély van rá, hogy jóformán a tartozás összegének kifizetésével megszabadulhatnál a végrehajtástól (aminek végösszege többszöröse is lehet a tényleges tartozásnak).
Kitartás! Keresd a megoldást! :)
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Általában mielőtt letiltanak valaki fizetéséből, küldenek hivatalos értesítést a tartozásról és annak összegéről. Ha ezek a levelek valamiért nem kerülnek átvételre, előfordulhat, hogy az ember csak a letiltásnál szembesül vele.
Mivel kezes voltál a szerződésben, sajnos a tartozásért te is felelős vagy, ezért a hitelező tőled is követelheti az összeget.
A legjobb, ha felveszed a kapcsolatot a végrehajtóval, és írásban kéred, hogy küldjék el pontosan mennyi a tartozás, miből áll össze, és mennyi van még hátra. Részletfizetést is lehet kérni, sokszor meg tudnak állapodni.
Ne feledd az adósságod nem fog elévülni, csak növekedni fog. Gondolom, azért egyszer szeretnél hivatalosan dolgozni is. Próbálj meg egyezkedni!
Sziasztok!
2022-ben volt párom szétverte az alberletünket költözni kellett én anyaotthonba kényszerűltem. Ő intézte a penzügyeket és ő volt az elsődleges albèrlö én kezeskènt szerepeltem. Valamennyi tartozàsa maradt amit állítólag intézett de kiderült hogy mégse. Ugyanis a végrehajtó az én fizetésem közel a felét elvitte ... Papírom semmim nincs róla az összeget se tudom mennyi és hogy mennyi van vissza. Mit tudok tenni? Tudom kérvényezni részlet fizetésre fix összeggel?
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.
- Segítsetek!Egy kislányt a nagymamája eldob magától..Mi tudok tenni?
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Macskámtól nem tudok aludni, hajnalban nyávog és nagyon idegesít. Mit lehetne tenni?
- Hogyan tudok zenét tenni a naplómba?