Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Korábban hirdetett, már eladott ingatlanra rá lehet valahogyan keresni? fórum

Korábban hirdetett, már eladott ingatlanra rá lehet valahogyan keresni? (tudásbázis)

23. Kacsahercegno (válaszként erre: 21. - Levarosbukta)
márc. 14. 14:16
És ezt hol lehet beállítani? Sehol sem találom, pedig érdekelne.
22. levarosbukta (válaszként erre: 18. - Elbb)
márc. 14. 11:41
De értesítenek, ha kéred!
21. levarosbukta (válaszként erre: 20. - Kacsahercegno)
márc. 14. 11:40
Nem ha így lenne, hanem így van! Például nekem is.
20. Kacsahercegno (válaszként erre: 16. - Levarosbukta)
márc. 13. 13:52
Mondjuk mivel nyilvános adat, ennek sem lenne semmi jelentősége, ha így lenne.
19. michelle.r (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 13. 13:10
Próbáld megkérni a chatgpt-t, hogy tervezzen neked. Töltsd fel a jelenlegi állapotot, adj neki néhány paramétert - több ablak, a konyha legyen egy tolóajtóval szeparálható, legyen konyhasziget, stb. Meglepően jó ötletei vannak. Nyilván nem helyettesít egy belsőépítészt, de ötletelni kiváló.
18. elbb (válaszként erre: 17. - Levarosbukta)
márc. 13. 08:03

Magáról a lekérésről nem értesítenek. Van lehetőség szerződést kötni a kormányablakokban, változásfigyelő szolgáltatásra, de az is csak arról fog értesítést küldeni, ha a tulajdoni lapon történik valami változás. Széljegy, zálogjog, bármi.

Mivel egy sima szemle, teljes tullap lekérés semmilyen változást nem eredményez, így arról értelemszerűen nem küld a rendszer semmit.

17. levarosbukta (válaszként erre: 15. - Channa*)
márc. 13. 07:49
Ha kéred az értesítést küldenek!
16. levarosbukta (válaszként erre: 14. - Kacsahercegno)
márc. 13. 07:48
A tulajdonos ha kéri a földhivatalnál akkor sms-t, vagy e-mailt küldenek neki az illető nevével, cimével ha valaki lekéri a tulajdoni lapot az ingatlanáról. Jó ha tudod!
15. Channa* (válaszként erre: 14. - Kacsahercegno)
márc. 11. 16:23

Így igaz!

A tulajdonost nem értesítik.

Ha ügyfélkapun lekérdezünk egy tulajdonlapot, akkor automatikusan kapunk egy engedélyt a hivataltól utólag.

És ennyi.

Abban is igazad van, hogy én pl. én is simán elküldeném az alaprajzot. Nincs abban semmi, ha kiadjuk.

14. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 11. 15:27

A tulajdoni lap nyilvános, nem tudom, miért terjedt el, hogy nyoma van, meg hogy baj, ha valaki másét lekérdezed. Mivel hivatalos eljárás, ezért a földhivatal naplózza, hogy ki mikor kérte le, de a tulajdonos nem kap értesítést. De ha kapna is, akkor sincs semmi, nem titkos.

Nem mintha ebben a helyzetben ezzel ki lennél segítve, csak mondom 😅 A wayback machine is csak akkor jó, ha valaminek a pontos linkjét tudod. Ha már törölték a hirdetést, akkor sok esélyed sajnos nincs megtalálni. Ha mondjuk pontosan emlékszel, hol volt, vagy megnéztétek, és megvan még a tulaj vagy az ingatlanos telszáma, egy kérdést megérhet, max. azt mondják, hogy nem, de azért a legtöbb ember jóindulatú és segítőkész, nem kerül semmibe egy alaprajzot átküldeni. :)

13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Channa*)
márc. 11. 15:03
Persze, csak az annyira jól ki volt találva. :(
12. Channa* (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 11. 12:35

Nézzél más hasonlót, hátha.

Illetve, próbálj meg ötletelni.

Amikor vettük a házunkat, én legalább 10x átterveztem, hogy milyen legyen. Nem olyan lett, amit elsőre szerettem volna, de nem lett rossz.

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Channa*)
márc. 11. 12:27
Igen. Nemrég vettünk egy hasonló paraméterekkel rendelkező házat, és nagyon tetszett anno a másik lakásnak a kialakítása. Csak én nagyon okos nem mentettem le, és már nem is találom sehol. :(
10. Channa* (válaszként erre: 6. - 6a3305a74b)
márc. 11. 11:46

Jó, akkor idedobtál egy hozzászólást, ami nem segített, inkább félrevezetett.

Nincs ezzel semmi gond, csak ne állítsuk, hogy ott aztán mindent lekérhetsz, kis összegért, stb.

Sem a tulajdonlapon, sem a térkémmásolaton nincs alaprajz.

Tehát, olyan nincs, amin látod, hogy hány helység van a házban, mi honnan nyílik, stb.

Egy ház esetében a tulajdonlapon, még az sincs feltüntetve, hogy mekkora ház van a telken, pusztán a telek mérete van rajta, az, hogy milyen típus (zártkert, stb.) és a tulajdonosok.

A térképmásolaton pedig a telek van és az, hogy hol helyezkednek el épületek, amik engedéllyel épültek.

Sőt! Még a hirdetésekben sem tesznek alaprajzot mindig. És ezt én hiányolom is.

9. Channa* (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 11. 11:42

Most megpróbáltam egy ingatlan.com on hirdetettet, amit már eladtak, azaz nem hirdetik. Tudtam a számát a hirdetésnek, de azt írja ki, hogy nem található, így azt gondolom, ha levették a hirdetést, akkor már nem tudod megnézni.

Illetve, ha tulajdonlapot kérsz le, ott sincs alaprajz, valamint a térképmásolaton sincs.

A térképmásolaton annyi van, hogy a telken, hol és hogyan helyezkednek el az engedéllyel épített épületek.

Ha jól emlékszem, akkor az energetikai tanúsítványon van alaprajz, de ugye ahhoz, hogy ilyened legyen egy erre szakosodott embert kell találnod, aki helyszíni fotózás, stb. után kb. 30 eFt-ért elkészíti, és ott van alaprajz is.

Így azt gondolom, hogy ilyet nem tudsz beszerezni, csak úgy a netről.

Egyébként, miért szeretnél ilyet? Ötletekhez?

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - 6a3305a74b)
márc. 11. 10:29
Nem szeretnék fizetni érte és azt sem szeretném, ha bárhol nyoma lenne annak, hogy én kértem le adott ingatlan tulajdonlapját.
márc. 11. 10:28
Jah, ez a chatgpt válasza. Én is megkérdeztem már.
6. 6a3305a74b (válaszként erre: 5. - Channa*)
márc. 11. 09:45

Pontos adatokat nem tudok.

Magam is használtam korábban egy ingatlan vételkor, mert belőle megismertem az ingatlan vázlatát, és a tulajdonosi viszonyokat.

5. Channa* (válaszként erre: 4. - 6a3305a74b)
márc. 10. 18:13

Mire gondolsz?

Tulajdoni lapot évente 2 db ingyenes.

Térképvázlat pedig pénzes. 3 eFt

Mi a kis összeg és mire gondolsz, amikor azt írod, hogy telekkönyvi helyzet?

márc. 10. 16:17
Az ügyfélkapun kis összegért le lehet kérni a telekkönyvi helyzetet az ingatlanról. Ott az ingatlanról is van rajz, meg a tulajdonosi állapotok (volt-e tulajdonos változás) is be vannak jegyezve.
márc. 10. 16:15

Google-keresés

Nyisd meg a Google-t.

Írd be pontosan az ingatlan címét idézőjelek között, pl.:

"Felejtős utca 2."

Vagy:

site:ingatlan.com "Felejtős utca 2."

site:otthonterkep.hu "Felejtős utca 2."

Ha a hirdetés valaha indexelve volt, a Google cache-ben vagy előző oldalakban megjelenhet.

Ellenőrizd a találatokat: néha még alaprajz képet is tartalmaz.

Webarchívum – Wayback Machine

Nyisd meg: [link]

Írd be az ingatlan portál URL-jét, ahol a hirdetés volt (pl. az ingatlan.com konkrét hirdetés linkje, ha megvan).

Válassz egy régebbi dátumot, amikor a hirdetés aktív volt.

Nézd meg az oldalt: gyakran alaprajz és képek is megmaradtak.

Sok sikert!

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 10. 15:26
Ha törölve lett a hirdetés az eladás miatt, akkor szerintem nem találod meg.
márc. 10. 15:08

Sziasztok!

Korábban hirdetett, már eladott ingatlanra rá lehet valahogyan keresni? Igazából egy ingatlannak az alaprajza érdekelne.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook