Bevásárlási szokások, tippek (beszélgetés)
Sajnos ha ilyen szalonnába futunk bele,,akkor nem számít a fagyasztás,,lassan vagy gyorsan sütés,,teszel bele tejet tejet nem teszel,,gumis lesz.
Nagyon lassan kell kisütni. Kis lángon. Akkor lesz ropogós. Én sem tudtam, de saját hibámból tanulok!
Sajnos,bár nem gyakori, de megesik.
Én sütöttem már fagyasztottatt,de nem volt gondom.
Este kivettem, délelőtt daraboltam. 5kg ot három adagban sütöm. Vastag, nagyon vékony,húsos.
Most nem sokat hagytam frissen,inkáb lekuttereztem,mert nem tudok neki ellenállni,így lesz pogácsába,és tepertő krém is.
Talán kis lángon sütötted? Mikrózás nem segít?
Uuuutálom az átrendezést! Néha meg se találok valamit. Pl. gyufát, cipőapoló szereket, de még zabpelyhet is pakolásszák. Abszolút értelmetlen, hogy liszt van a liszteknél, de ecet mellett is, konzervek a kompót mellett, savanyúság az olajjal karöltve. Bezzeg a dobozos sav. káposzta, az a friss zöldségrészen.
Basszus, akkor ez máskor is megtörténhet. 🙄Köszi, az lesz, mert így élvezhetetlen.
Talán daráld le töpikrémnek jó:)
Tudnátok nekem segíteni?
Múltkor vettem két kiló zsírszalonnát - azt ami kifejezetten tepertőalap. Nem volt időm rá, lefagyasztottam.
Most szombaton kisütöttem, egyáltalán nem ropogós, olyan kis puhány, rágós lett. Még a húsos darabok is.
A fagyasztás miatt? Köszi szépen a válaszokat.
Én sem kedvelem már,,nyilván úgy igazítják,hogy menjél ,menjél:))
Meg a többit is pakolgatják,,a hajam lerakom tőle😥mútkor a Sparban nyomorult szalvétáért jártam körbe- körbe.
Igazad van,zsúfolt,de muszáj elfogadni,akciózásai nekem szinte kiszámíthatóak.
Spárba bőröscsászárért járok,de most vissza kell fognom magam, április közepén rakom be a disznótoros füstölt dolgokat. És marha csont is lesz.
Van aki vegetáriánus,én tuti kétszer eszek naponta húst,lehet csak egy gyufásdoboznyi alkalmanként.
Nekem a régi Penny jobban tetszett, áláthatóbb volt. Nemrég felújították. Totál zsufolt, kis forgó alakú betérőkkel, amiben ha van valaki, akkor nem fér el meg egy vevő, meg kell várni, míg kijön. A betérő folyosó szisztematikusan úgy van alakítva, hogy végigmenjek a bolton, fent említett helyhiány miatt egyirányúan, azóta nem kedvelem. Férjem viszont lelkesen jár zöldség-gyümölcsért, néha vesz húsfélét, ráhagyom :)
Igen így igaz.párom épp a napokban vette ott a lilahagymát. Uborkát meg saját lefagyasztottat esznek a gyerekek mivel nem tudtam venni jó ízűt nyersen sehol.
Igen vettem. köszönöm szépen az értesítést.
Hetente, vagy ahogy fogy.
Hónapokra előre nem, ahogy fogy rátartással.
Sparban akciós az 5kg kiszerelésű zsírszalonna, 1100 ft
Én is az Aldi-ra szavazom, vagy néha maszek zöldségesnél lehet fürtös paradicsomot kifogni finomat. Uborka nem finom egyik sem. Salátának a lefagyasztott sajátot esszük, a saját magunk által termelt és elrakott savanyú uborkát meg paprikát mindenhez esszük. A férjem betegsége kapcsán eljutott dietetikushoz, aki azt mondta, hogy télen csak szezonális dolgokat, savanyított dolgokat egyen. Az Aldi-ban szoktam venni piros retket, zacskósat. Az mindig finom. Emellett lilahagyma ami még finom.
Egyik sem lesz olyan mint a szezonban érő,,vagy úgymond a szabadtéri.Szerintem még a fóliás sem olyan,,persze finom,,de napsütés kell mindennek.Nem is nagyon veszek ilyenkor,,de a kicsiknek jó,,bár hogy mennyi beltartalmi értéke van nem tudom.
Az Aldiban kapni magyar koktél paradicsomot,,édes finom.Azt keresd inkább.
A minap gondoltam egyet és vettem kígyó uborkát és koktél paradicsomot, de nem tudom melyiket vegyem az unokáimnak frissen. Mert amiket vettem íztelenek.
Minden évben a kertből szedem le és fagyasztom őket mert
mi azt ettük télen. Hát íze az nincs amiket
vettem. Tudom nem mindenkinek van kertje, épp ezért kérdezem akik vásárolják melyik jó ízű? Mert pl paradicsomból több fajta van dobozolva, de mindegyiket ugye azért nem vehettem és kostolhatom meg egyszerre. Ha tudtok esetleg segítsetek! Melyiket vegyem nekik amit meg is esznek!
Igazad van, tényleg fontos a tartalék pénzben és élelmiszerben egyaránt. Ezért is próbálunk amintudunk takarékoskodni természetesen úgy, hogy ez ne menjen az egészségünk stb. rovására. De egy kis odafigyeléssel hiszem és ezt is vallom, lehet spórolni, de csak ha van miből. Annak aki közfoglalkoztatott bérből él, annak a napi megélhetés is nehéz, nem még abból esetleg félretenni. Sajnos látom nálunk is mennyire keveset keresnek, sőt én 4 évig dolgoztam teljes munkaidőben közfogisként potom pénzért, gyakorlatilag ugyanazt, vagy még többet, mint most.
Sajnos nekem a tojást meg kell venni. Nagyon ügyes vagy és szerencsés helyzetben. Tésztákat,túrót és sajtot is készítesz.
Hát igen. Ki ezzel, ki azzal tud vagy legalábbis megpróbál spórolni mert nem a pénztárcája ellensége.
Tudom hogy a pénz nem boldogít de én úgy gondolom jó ha van mindig tartalékunk.
A füstölő meg nagyon hasznos egy családi háznál ha van.👍😘
Mi is füstöltünk az idén először. Kolbászt, hurkát már töltöttünk tavaly is a fagyasztóba, de a füstölés még csak most volt. A férjem csinált egy füstölőt, így azért sem fizettünk. Én is amin lehet spórolok, tésztákat, pékárukat is gyártok. Főleg, hogy a tojás is ingyen van. Tejet is szoktam kapni, abból pedig túró és sajt is szokott készülni.
Köszi szépen. Mindent is sikerült bevásárolni.
Öblítő, mosószer,wc papír,sampon, tusfürdő, papír kéz törlő, nedves törlőkendő kendő,és sorolhatnám még mi mindent. Azokat a határ diszkontba vásároljuk meg 4 havonta, mivel sokkal olcsóbban veszem nem feláron. Így tudok spórolni havonta. Füstölt szalonna, kolbász már felakasztva a helyére. Az is sokkal olcsóbb ha magunk töltjük mintha megvásárolnánk féláron.
Próbáljuk úgy alakítani hogy minél olcsóbban több áruhoz jussunk.
Én sem teszek hozzá. A múltkor csináltam, mascarpone + felvert tejszín. De finom volt.
Tojás nélkül készítem, mert ódzkodom a nyers tojás használatától. Tejszínhabot teszek még hozzá.
A borsót, fejtős babot nem szoktam én sem.
További ajánlott fórumok: