Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert? (beszélgetős fórum)
Sajnálom,,de biztos van más finomság:))
Amúgy ha házban éltek nem olyan nagy ördöngösség kis kolbászt készíteni.Receptek vannak,,nem bonyolult.
Én néha csak egy kis darált húst izesítek kolbász-módra,,aztán sütöm frissen kis pogácsákban:))
Persze ez nem füstölt ,,olyan mint a sütőkolbász:))
ezek mind olyan finomak!de megennem en is.de itt nincs ilyesmi!
Mi is gondolkodtunk a töltésen,,nagy kedvünk egyelőre nincs hozzá.
Disznósajtot is szoktunk készíteni ha épp olyanunk van,,csak hát kettőnknek nem kell sok,,más meg nem eszi,,több vele a szöszmékelés mint a haszon:))
Tarját biztos füstölünk,,ünnepek után.
Mi először töltünk és remélem sikerül minden amit terveztünk.
Ha jól megy minden akkor februárban ismétlés. Gyerekeknek is adunk belőle támogatás kell nekik.
Mi is tervezünk tölteni hurkát és kolbászt. Sütni valót, fagyasztani. De nem zárjuk ki a füstölés lehetőségét sem, mert elvileg van füstölő is a porta azon részén, ahol az ólak stb. vannak. De még nem fedeztük fel. Tavaly is készült hurka és sütni való kolbász. Nagyon jól sikerült.
Más téma. Mi jövő hét végén töltünk kolbászt. Lesz egy szuper hozzáértő szakember barátunk ehhez. Darált hús ára 1700 Ft/kg. Füstölőre is viszünk bőven. Végre van hol tárolni őket idéntől hogy szikkadjon.
Enni nyersen nem rossz. Amit kóstoltam, az pont apró és nem magvaváló fajta, a héja vastag. El nem tudom képzelni a kimagozását, esetleg előfőzve, passzírozással gondoltam. De ha nagyobb szemű, más.
Van több nekünk is,,hozzáteszem idén azon sem volt..Pedig ha más nem is az mindig lett.
Jó a pálinkája is ,,lekvárnak egy bizonyos fajtája jó,,a nagyszemű sárga,,hasonlít a barackra,,éretten nem olyan leves inkább már lekvár szerű ,,sokféle van.Volt hogy vegyesen főztem sárgabarival,mert abból is csak épp hogy van.
A piacon árul ősidők óta egy család, őstermelők, bioterméknek titulált dolgokat. A tavasszal a mezőgazdasági boltban összefutottam velük, rengeteg permetszert vettek. Nyáron viszont a nagybani piacon vett uborkát árulták, mert a zsákon véletlenül rajta maradt a termelő neve.
én főztem volna,de egyik fán sem volt egy szem sem.
Aki azt mondja hogy tud biot,,,hát lennék légy a kertjében.
Mármintha rendes,,nem fólia ,,üvegház,vízkultúra ,,,,
Szomszédnak van több ilyen fosóka/ dobzó fája, mindig mondja, hogy vigyük, amennyit akarunk. De azt szedni nem szokták, lepotyog. Idáig ment a cefrébe, vajon lekvárnak jó lehet?
Tavaszi fagy...megbolondultak az évszakok. Meg a sok levéltetű, spenótot, retket mindig megeszik.
Nem hiszem hogy ilyen élményben lesz részem,de emlékszem rá,,,,most úgy néz ki évek óta,,hogy küzdünk a fákkal,,vagy fákért,,mindig valami kórság ,kártevő,+ időjárás🙄
Igen szederből sok volt, csak nem nagyon szeretjük,,a málna is jó lett,alma itt ott pár szem.
A körte az ami volt,,igaz csak enni .
Jó lehet az a lekvár:))
Amelyik fán volt szilva,,az is lepotyogott éretlenül.
Nekünk még volt a hulló fajta bordó ci.ányalma, és sárga batul :) meggy együtt érett a borsóval, eperrel, 6-7 db 20 literes vödörrel termett. Jaj, de jó volt.
Nálunk sajnos valami szúrólégy megtámadta a szilvafákat, nem igazán volt használható a termés. Az idén csak szeder volt, de az rengeteg. Az almafák is pihentek. Sárgabaracklekvárom még maradt tavalyról, az idén nem főztem. Főztem viszont őszibarack-nektarin lekvárt. Az nagyon finom lett.
Nekünk is van ilyen nagyszemű,,nem rossz, de nem is igazi.Kényesek is ezek a fák,,amiket vettünk mindnek van valami nyűgje.
Jobb a hagyományos régi fajta,,de tényleg csak kb. 2-3 évente terem.
Ja, szilvába nem kell. Ahhoz csak szilva kéne 😀 A kerti fánk átlag 3-4 évente termett, még klasszikus apró szilva. Most mindenütt lószem fajtát látok, meg akkorákat, mint egy kisebb alma.
Évek óta eritrittel főzöm a lekvárt. Nekem ez így jó. A szilvába semmit nem tettem, sütőben sütöttem.
Sajnálom, nálunk is van családban ilyen diétázó, nem egyszerű menet.
Nekem a tojás pótlása nehéz. Nem a térfogatát, hanem a tulajdonságait nem tudja utánozni semmi.
Cukrot elvileg en sem ehetek, de az édesítők olyan bűn rosszak mind. Főztem magamnak diabetikust, még az állaga se jó. Közben meg van, aki normált eszik mindenből, bele lehet bolondulni a többfelé gyártásba.
Ünnepre a normál sütiket venni fogom, csak speciális igényűeknek készítek. Annyival kevesebb a liszttel porozás 🙃 még a rántottat is meggondolom, legyen inkább tepsiben sült.
Köszi.. igazából a pánik vezérelt🙃
Pár hete írtam hogy semmi helyem benne,,na azóta kiföztem pár dolgot és most átpakolva lett hely is.
Ügyes vagy, én még várom a hűvösebb napokat.
Nekem szilvalekvárom van tavalyi amit direkt csak celofánnal zártam le.
Buktát már régen nem csináltam, mert most pl tej,tojás,glutén és cukormentesen kellene…. 🤯
Ma beiktattam egy fagyasztó olvasztást.
Végre nyugodtabb vagyok,,lett 2 rekesz üres,,hurrá ügyes voltam.
Jaaj, emlékszem, régen mindig celofánnal fedték. Talán innen ered idegenkedésem a forró lekvárosüveg fejre fordításától. Mama mindig azt mondta, nem szabad lögybölni. Megesett, hogy összement a lekvár, elvált az üveg falától. De penészes akkor sem lett.
Szilvalekvár, illetve pár éves, celofánnal lefedett üvegben eltett sárgabarack lekvár.
Én sem veszek boltit, egyetlen kivétellel, ez pedig a minyon :)
További ajánlott fórumok: