Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Engem 2 hónapja műtött J.J!
Semmi gáz nem volt, az első éjszaka volt borzalmas, mert, hogy csak háton lehet feküdni! A hátam nagyon fájt már, és bizony oldalra feküdtem már éjszaka mert nem bírtam! A hasam egyáltalán nem fáj!
Én reggel 8.30-kor az első műtött voltam, és még egy lány volt utánam, azt hiszem mindig így van, két hasi van egy nap csak! Szóval 1 órára nagyjából megvan ha első ha második vagy!
Ébredés után nem volt semmi fájdalmam vagy kellemetlenség! Több óra hanyatt fekvés után az viszont már elég vacak volt. Hajnalban az éjszakás nővér állít fel, tehát nem kell 24 órát sem feküdni. Ha ott jól vagy, nem szédülsz, nincs hányingered, akkor onnantól önjáró vagy! :)
A vágás csípőcsonttól csípőcsontig tart.
Kórházi tartózkodásra egy hetet számolj, előbb nem igen enged haza! Addig a cső is bent marad! Nem tudom, hogy emiatt, vagy amúgy vagyok szerencsés, de nemek csőkivétel után, semmi sem folyt, nedvedzett vagy ilyesmi!
Az első nekem kellemetlen dolog az volt miután egy hét után kivette a csövet, és akkor kezdett nagyon érzékeny lenni a varratszél! De az annyira, hogy még ahogy a ruha odaért akkor is sikítani tudtam volna néha!
Varratszedés 2 hét múlva a műtéttől van!
Onnantól viszont nagyon jó. Nekem a mozgásban nem akadályozott semmit, már a kórházban is teljesen normálisan, gyorsan közlekedtem!
6 hét után el is kezdtem sportolni, futni és tornázni is! Semmiben nem akadályoz!
Nagyon örülök, hogy rászántam magam! Hatalmas különbség lett!
Sziasztok!
Hasplasztika előtt állok,a Szent Imrében fog operálni J.J Főorvos a jövő hónapban. Volt már több műtétem, tudom mivel jár az altatás, stb.
De ettől a műtéttől kezdek parázni. Többen is írták,hogy sajnos nem úgy gyógyul a seb, folyik, duzzad, fájdalmas...stb!
Elvileg nekem háromszor vágták fel ugyanott a hasam császárok és egy másik ok miatt hosszában, és mindig szépen gyógyult.Ez a plasztikai vágás kétszer olyan hosszú lesz (gondolom)!Tapasztalatokat szeretnék kapni,hogy milyen volt az első nap,második, az első mozgatás.Itt is felállítanak már következő reggel a nővérek? Szívesen venném ha írna valaki hogy Ő mit tapasztalt! Köszi
Sziasztok Csajok!
Rég jártam itt, de most tapasztalatokat keresek! 3 éve volt hasplasztikám és most félidős terhes vagyok. Részletek a naplómban. Aki átélte már ezt a szitut írjon nekem tapasztalatokat légyszi!
Köszi!
Igen, elvileg igazolnod kell, hogy a legnagyobb súlyod volt bmi 35 felett, és ebből legalább 10 lement!
Akár a háziorvos is adhat papírt arról, hogy mi volt a legnagyobb súlyod, akár bármilyen lelet is jó amin szerepel súly, kivéve terhes súly!
De szerintem ezt ránézésre is tudják a dokik, hogy meg van e. Nekem volt papírom, 48 kg fogytam, de el sem kérte a papírt, pedig mondtam is neki, hogy van, azt mondta, jó lesz majd kell. Aztán nem kellett!
Én a Szent Imrében Dr. J.J-nél voltam, szerintem szuper munkát csinált! Én őt csak ajánlani tudom! Ami itt negatívum lehet, hogy a kórházi tartózkodás egy hét, mert míg cső van bent nem enged haza! Bár ez is nézőpont kérdése, mi a szobatársammal a harmadik nap megállapítottuk, hogy jó helyen vagyunk bent, otthon gyerekek mellett nem lehetett volna így pihenni! :)
Sziasztok!
Szeretnék kis segítséget, útmutatást kérni! Végre sikerült lefogynom és szeretném megcsináltatni a plasztikai műtétet mert nagyon zavar a lelógó hasam... Még évekkel ezelőtt benne voltam ebben a témában, de ma már nem tudom mik az elvárások, hogy TB támogatott lehessen, igazolnom kell-e a háziorvosommal a fogyásomat vagy ilyesmik. Illetve hol, milyen orvost ajánlanátok, aki szépen dolgozik.
Előre is köszönöm a segítségeteket!!
Sziasztok!
Hasplasztikára készülök, a hasfalam meg van szakadva és olyan kötény hasam van, hogy a sunit eltakarja. Lehetséges ezt OEP által megcsináltatni? Valakinek támogatta már ezt az oep? Köszi a válaszokat
Nekem ugyanezt mondta. Karra ditto.
En nm vagnek bele
Sziasztok!
21-en lesz mutetem. Helyreallitjak a hasizmomat (altalanos sebesz) es bennt lesz a muteten egy plasztikai sebesz is aki szepen befejezi a mutetet. Tudnatok nekem irni felepulesrol tapasztalatokat? Koszonom szepen!
Sziasztok!
Na én ma voltma konzultáción:
2 opció van:
1. marad az előző műtéti hegem korrekciója csak és a felesbőrt ott kivesizk, ez ambuláns műtét.ÉS megszűnne a hupli (most olyna mintha a vágásra esett volna a hasam) Ez TB-s.
Volt valakinek ilyenje? Tudna segíteni. A heg nem lenne sokkal nagyobb mint az előző műtétemé. Ez azért jelentős mert keloidos picit, tehát a hajlam megvan bennem erre, minél nagyobb a heg annál rosszabb lehet.
2. Hasizmot is varrnak, midi plasztika, de mert vékony vagyok (már az se lehet az ember nyugodtan :) ) csak úgy tudják megoldani, hogy a köldök lentebbre kerülne. + a keloid hajlam miatt nem biztos hogy szerencsés egy baromi nagy heg. Szerintetek?
Ez fizetős sztori.
Én hajlok az első megoldásra. Ti hogy döntenétek? Valakinek votl midi plasztikája, vna előtte utána képe?
3 éve volt műtétem, a dokim azt mondta, hogy annál szebb eredmény lesz, minél kevesebb háj van a bőr alatt - illetve úgy nem is vállalt volna, ha még hájjal telt a hasam.
Talán kérdezd meg, hogy előtte zsírleszívás, utána plasztika - de a legjobb, ha a lehető legtöbbet leadod a hasadból (tornával onnan égetsz)
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?