Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje? (tudásbázis)
Végülis én azon nem akartam vitatkozni, hogy minden emberben benne van e a candida, meg mindenkinek igénye e a sterilizálás, tényleg magánügy.
Dr. Zacher Gábor szerint 60% és kivédhető.
"Mi okozhat fertőzést?
A csecsemőknél sajnos igen elterjedt betegség. Ha a kismamánál hüvelyi candida fertőzés áll fenn, már a szülés során megfertőződik az újszülött. De okozhatnak fertőzést nem megfelelően sterilizált cumik, gumieszközök, amelyeket a baba etetésénél használunk."
Én úgy vagyok vele, hogy ne egy pár ezres sterilizálón múljon.
nem csináltam még meg a csomagot, amikor szültem anyukám hozott be utánam a kórházba néhány babaruhát és a hálóingemet.
de jobb is volt igy, mert újszülöttnek is nagyobb volt a fiam az átlagnál, igy nem a legkisebb méretü cuccok kellettek neki,. pld cipőből is a 3-ik méretü.
Ez a jó tulajdonsága megmaradt mert már 28 éves és 50-es a lába
Kérdezd meg a védőnőt neki mindenképp kell tudnia az adott kórházban mi a szokás.
Az első lányom elkerült automatikusan másik város PIC osztályára így nekem saját cuccaimon kívűl semmi sem kellett.
Második kislányomnál pelenka kellett popsitörlő, popsikenőcsőt a kórház adta,ruha csak az amiben hazavittük. Vittem a mellszívót cumisüveget cumit,pelenkalapot.
De minden kórház más.
Én sem főztem sosem, vizforralóztam ahogy a kórházban is csinálják.
A szájpenész a legyengült immun miatt jön elő,a candida mindenkiben megtalálható.
A cumi meg mindenkinek egyéni döntése, nem ördögtől való.
Mikor az első lányom született,net nem igazán volt még,sőt...sokkal gördülékenyebb volt minden,és mintha okosabbak lettek volna az emberek...
Ösztönből jött minden szülés után,tudta mindenki mi a dolga,pedig mind első gyerekesek voltunk a szobában.
Tavaly viszont ledöbbentem az első gyerekesek mennyit kinlódnak..tanácstalanok voltak,azt se tudták mi van.
Nem értenek a babákhoz...olyan mintha ösztön már nem lenne,mintha neten olvasták volna a teendőket aztán gyakorlatban nem működik semmi..
Számomra hihetetlen hogy a net mennyire lebutította az embereket...
Azt tudnod kell, hogy hüvelyi szülés után "ott lenn" (😶) vagyis a hüvely, gátkörnyék, főleg hogy már nem vagy annyira fiatal, soha nem lesz már pont olyan, mint szülés előtt.
Szóval ha neked az nagyon fontos, hogy olyan legyen, akkor kell keresned egy szülészt, aki vállal programozott császárt.
Az a fajta fajdalom elmulik, ha kint van.
De csaszar utan akkor jon a neheze, mivel az egy nagy, hasi műtét....
Illetve fájni fog még, ahogy húzódik össze a méh, ha lesz gátmetszés/gátseb, az se kellemes...
Az, hogy mi kell... nyilvan keves penzbol is nevelnek gyerekeket.
Pár ruha - az elejen, amig nem vagy ügyes a pelenkazasban, kifolyhat a pisi, kaki. Mondjuk kifokyik utána is. Lehet, ufy fog büfizni, hogy visszabüfizi a tejet, jókora adagot... En az elejen napi 2-3x öltöztettem at a fiam.
Nyaron jot alszanak babakocsiban a levegon plusz amugy se art napi par ora séta. A babakocsi megkerulhetetlen.
Szerintem a kisagy is szukseges, megfelelo matraccal.
Ujra nem bantas, de hasznald ki az idod, es olvass minel tobbet a babaápolásról, a kisbabák szükségleteiről, mert ha nem lesz segitseged, akkor ennyire tudatlanul nagyon nehez lesz. Rengeteg cikk van a neten es sok konyv letoltheto.
Igen. Épp ideje volt már a szülésről is kérdezni.
Ja, és fájni fog. Nagyon.
Szülőágyon szültem, nem vízben. Maga a szülés nem olyan fájdalmas. Feszítő érzés inkább. A vajúdás az ami fáj, nagyon, de talán még annál is jobban!
Semmiképp nem választanám a császárt ha nem életbevágó!
nem is gondoltam volna hogy ennyi minden kell, azt hittem pár ruha meg pelenka és kész, felköthetjük a gatyánkat az biztos,
Egyébként nagyon fáj a szülés? Utána mit érzek ott lenn?
Azonnal elmúlik a fájdalom amikor kinn van?
Szült már valaki vízbe? Az jobb? Azt válasszam?
4 gyerekem van
Elsö,simán,epivel és gátmetszéssel
2.simán epi nélkül de gátvédelemmel
3.császár rémálom
4.császár,egy álom volt
Ha választanom kéne a simánál maradnék ..
Legzesfigyelo a bababoltban van.
Biztos van Nemetorszagban is olyan, mint a jofogas, ahol hasznalt baba cuccokat lehet venni. Lenyegesen olcsobb.
Kliniktasche = kórházi táska.
Sokféle van, ha lesz kis időm, lefordítok belőle.
Nem tudsz ilyet kérni a kórházból, ahol szülni fogsz?
Inhaltsübersicht [Übersicht zuklappen]
1 Gratis Baby Willkommenspakete
1.1 Amazon: gratis Babybox mit tollen Babyprodukten
1.2 HiPP Mein BabyClub: Gratisproben, Autoaufkleber und Babypakete kostenlos
1.3 Bebivita Babyclub mit Willkommenspaket
1.4 Willkommenspaket von Rossmann – Hurra-Paket für frisch gebackene Eltern
1.5 Erste Schritte-Box von Limango
1.6 Willkommenspaket der dm-Drogerie – Glückskind
1.7 Willkommenspaket von Müller
1.8 Willkommenspaket von Real
1.9 Willkommenspaket von Spiele Max
2 Weitere Willkommenspakete
2.1 Hallo-Baby-Box von Jako-O
Ezeknél ingyenes babafogadó termékpróbálat kapsz, kis ajándékcsomagokat.
köszi, hát ez sokba fog kerülni, na ezek azok amikre nem voltam felkészülve.
Lennem még egy kérdésem, az utolsó vizsgálaton megkérdeztem a nőgyógyászt hogy itt Németországba választhatok-e hogy milyen szülést szeretnék, úgy értem császár vagy természetes. Azt mondta a kórházba ahol szülni fogok, lehet választani, jobban járok a császárral, a természetes szüléstől félek.
A légzésfigyelőt is gyógyszertárba kapni?
További ajánlott fórumok:
- Hányadik héten hánytál először a terhességed alatt?
- Kinek, hányadik napon lett "kétcsíkos" a terhességi tesztje, és milyen erős volt?
- Hányadik napon lett pozitív a terhességi teszt?
- Elvileg mikortól lehet valakinek terhességi tünete? Pontosabban hányadik naptól?
- A terhesség hányadik hetétől lehet tudni, hogy egészésges-e a baba?
- A terhesség hányadik hetéig lehet szűrni a Down-kórt?