Hajfestés (beszélgetés)
Szijasztok!
Szerintetek nagyon kiment már a divatbol a szőke haj?Mert én már évek óta rágom anyum fejét h megengedje és azt mondta h nyáron befesthetem,azért nyáron mert nem szabad a suliba meni festett hajjal(hüe igazgatónő).Szerintetek jól fog állni?(a profilomnál van képem) Köszi puszi
Én azért sem járok fodrászhoz, mert ember volna a talpán aki bevállalna egy hennás hajfestést :D Én már leszoktam a kémiairól, amióta nem kémiaival festem sokkal szebb a hajam. Bár nincs olyan sok szép árnyalat a hennában, de nekem ez is megfelel.
Akkor majd, ha megkérik a kezem elmegyek hozzád, hogy megcsináld a frizurámat :D
(Ezt az egyet nem tudnám magamnak bevállalni)
Ez annyira nem tartozik ide, de a szolgáltatások minőségéről egy történetem. Amikor volt a szalagavatóm, egy ismerőshöz mentem sminkeltetni, aki azt mondta 2-3 ezer között szokott az ilyesmi lenni, de majdnem 4ezret hagytam ott, direkt kértem, hogy gyenge sminket tegyen fel, erre olyan ütős padlizsánlilát kaptam, hogy a legtöbb fotón úgy néztem ki mint egy transzvesztita.
Na oda sem megyek soha többet az is biztos, ráadásul az ár is bosszantott, mert ennyiből már tudtam volna venni egy jó minőségű alapozót...
Szóval ha valaki tud egy igazán jó sminkest, akkor örülök, ha megosztja velem az elérhetőségeit.:)
helo
a töbszösen festett hajjal mit csinál az oxy reload?
köszi
Hello!Tudna valaki segiteni abban,hogy befestettem a hajam selyem violett árnyalatra...nagyon tetszik,de a szin állandóan engedi magát,hajmosáskor teljesen vörös vizet kapok,és már a második alkalom volt h egy hónap után átfestettem mert az eredeti barna hajam a szőke melirral összekeveredett a szinnel és ilyen eléggé érdekes fejet kaptam xD persze tudom a szőkét igazán nem lehet eltüntetni,de nem tud-e valaki egy hajfestéket ajánlani ennek a szinnek a környkékén....vagy valami tipp h kicsit tartósabbá varázsolhassam....csak igy jön a strandszezon és igy nem lehet vele vizbe menni mert még azthiszik valami bajom van :D Ár nem akadály.Köszi előre is!
jaj,és Schwarzkopf Brillance/859/ van most nekem....
Szia!
Ma vettem palette bronzvörös festéket. gondoltam ezzel festem be. azért ezt választottam, mert a többi vörös szín rikítónak tűnt. szerinted ez milyen?
ja és garantáltan nem roncsol.
hihetetlen, de így van.
én a selectibe professional oxy reloadját használtam.
az a lényeg, hogy részletekben kell összekeverni a cuccot, mert csak 20 percig hat.
tincsenként viszed fel a festéket és azonnal tekered is be a bekent tincset melírpapírba.
Meleg helyen csináld.
pl kint a napon.
lényeg hogy legyen becsavarva papírba, mert különben levegőt kap, és akkor nem csinál semmit.
miután lemostad, kend be a hajad pakolásszerűen 3X-os oxival. utána fess rá valami nagyon világos szőkét. fontos, hogy utána egyből fesd be.
ne számíts arra, hoyg egyből szőkét kapsz. de egy szép középszőkét. onnan már nincs messze a világos szőke. csak többször rá kell menni, nagyon világos szőkével. mindenképp hamvast válassz, hogy ne legyen sárgás meg vöröses.
remélem segítettem. én is már szépen haladok a szőke felé a tök sötétbarnából. sok sikert.
Szia!
A megoldás az oxy reload. Tényleg tutira bevált szer. csak rendeltetésszerűen kell használni.
Ha érdekel, elnagyarázom, most nem akarom leírni az egészet töviről hegyire...!! :-) de ha érdekel, szívesen elmondom.
Szia!
Én nem vagyok fodrász, de mivel nekem is ugyanez a célom, mint neked, leírom, hogy én hogy jártam...
Én is feketéből akarok (még mindig!) lenni, kb. 2 hónapja...Eddig 2 féle színleszedőt próbáltam ki, mind a kettő 2x lett felkenve a hajamra, de egyik se szedte le a feketét, hozzáteszem, nekem 3 éve festett fekete a hajam :S Aztán 3x lett egymás után leszívatva, de gondolhatod ez utóbbi akció nem tett jót a hajamnak...De! Az két oxy reload nem roncsolta egyáltalán a hajam, semmi baja nem lett tőle, csak nekem semmit sem csinált...:S
Ezzel nem elkeseríteni akartalak, csak leírtam a tapasztalataimat, amúgy meg kb. 10-ből 8-9 ember mondja, hogy neki használt.
Kedves fodrászok.
Kérlek benneteket, hogy csak az válaszoljon akinek tapasztalata van kérdésemben. Az OXI Reloadról szeretnék tapasztalatokat kérdezni.
Feketéből világos (hamvas)szöke a cél.
Hány lépésben kell megoldani a hajszín eltávoltást,milyen fetékkel lehet színt korrigálni az egyes színlehúzások után, és mennyire roncsol a szer?
Jelenleg hosszabb mint egy méter a hajam, de vékony szálú lett az évek alatt, mert legalább 8 éve festem feketére. Először Wellatont használtam, most kb. két éve a Londa kékesfeketéjét, ami otthoni festésre alkalmas, DM-be veszem. A hajamnak csak a töve van átfestve rendszeresen, a hossza csak évente kétszer.
Milyen remény van rá, hogy le tudjuk szedni a feketét anélkül, hogy kopasz lennék?
Van tapasztalat?
Köszönöm szépen.
Zahra
Hú ilyen fodrászos sztorijaim nekem is van millió, akikkel összehozott a sors mindig sokkal többet vágtak le, utána telelocsolták mindenféle hajápoló szerrel amit gyűlölök, és undorító tapintása lesz tőlük a hajamnak...
Én nem tudok bízni a fodrászokban, eddig jól meg voltam nélkülük és eztán is meg leszek.
Hát, egyet értek pár hozzászólóval... Nemcsak, hogy sokkal drágább, de nekem pl. folyton tönkreteszik a hajamat. Mindig szééééépen megkérem a fodrászokat, hogy amikor megszáritják a vizes hajamat, ne süssék ki a lelkét is, mert nagyon gyenge a hajam. Ennek ellenére folyton agyonszáritják, és akár 2 hónap is kell, mire észhez tér a hajam. Meg van egy jó ismerősünk, tizenévig volt a szomszédunk, és bár nem profi, és nem mesterfodrász, de ő az én kéréseimet tiszteletben tartja, az "instrukcióimat" követve pedig mindig olyan a frizum, amilyen szeretnék, és nincs sirás, mikor a tükörbe nézek. Mert fodrásznál volt, hogy elmagyaráztam, milyen frizurát szeretnék (félhosszú hajam van, kicsitt tépett fazon, az alja a leghosszabb, és lépcsőzetesen van vágva), mondtam neki, hogy csak 2 centit vágjon le, csak a végeit, és a végén tépkedje meg úgy, ahogy most van, csak annyi, hogy egy kicsit rövidebb legyen a hajam, mint most blablabla, erre levágta nekem majdnem tök kerek gomba frizurára, majdnem 10 centit levágva, és száritáskor agyonfenirozva. Tök élettelennek tűnt a hajam, mire hazaértem. Majdnem elsirtam magam, mikor a tükörből jobban megnéztem magam. Anyum unokatestvére, úgyhogy nem én fizettem, hanem Anyum, de akkor is, ÉN sajnáltam rá azt a pénzt. Mikor hazaértem a fodrásztól, rögtön megmostam a hajam, és 15 percig rajta hagytam a balzsamot, és még úgy is száraz lett a hajam, mikor saját magától hagytam megszáradni. Nem sokat segitett a balzsam...
Inkább az ex-szomszédunkkal csináltatom meg, az alapanyagokat mindig én veszem (ha festem), az ollóját hozza ő, pénzt soha nem hajlandó elfogadni. És nem is a pénz miatt választom őt. Ha a fodrász úgy csinálná meg a hajam, ahogy én szeretném, járnék én fodrászhoz, semmi gond. De mivel nem, marad a kedves ismerős.
Nem téged "szapullak", ha már ilyen hozzászólást irtál, valószinűleg Te nem követed el ezeket a hibákat, de sajnos a fodrászok nagytöbbsége arra megy, hogy minnél többel minnél hamarabb végezzen, a következmények (száraz haj) nem érdeklik. És nehogy már a "páciens" mondja meg, milyen frizurás akar - alapon dolgoznak. Én ezért nem járok fodrászhoz. De ki tudja, a menyasszonyi frizurámat lehet, hogy majd fodrásszal fogom elkészittetni. De ha megint kiszáritja a hajam lelkét is, esküszöm, többet az ééééletben be nem teszem a lábam fodrász szalonba...
Nekem mär nem egyszer szúrta el fodrász a hajam mégis igazat kell adnom vikikke79-nek mert azért még van jó fodrász és ha pl szőkiteni kell egy hajat és valaki otthon gyakorlat nélkül kisérletezik akkor bizony többe kerülhet a dolog mintha fodrászhoz mennénk.Nagyon sokan panaszkodnak hogy jajj sárga lett a haj pedig szép szőkét akart,persze fodrásznál is előfordulhat ez ha a pigmentek olyanok de ha ő ért hozzá akkor tudni fogja mi legyen a második lépés hogy eltünjön a sárga szín és szép szőkét kapjál ugy hogy a hajad nem károsodik.
Szóval nem minden esetben olcsóbb az otthoni festés.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla?
- Kíméletes és biztonságos hajfestés
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- Férfiak és a hajfestés?