Hajfestés (beszélgetés)
Énis fodrásznak készülök de nem fodrász iskolába mentem. De ez nem hosszú. Anyám egyszerűen azt akarta hyog legyen valami olyan szakmám amivel akkor is el tudok helyezkedni ha esetleg nem bírja a lában az egész napos állást, vagy allergiás leszek valamire vagy ilyesmi. szóval valami biztosabba, kevesebb kockázattal. Ezért járok most közgazdasági szakközépsikolába ami nem is rossz, de lehetne jobb is.
6 éve festem a hajam és fodrásznak készültem csak nem mentem, de hosszú. A hajam a sok olaj balzsam miatt rendbe van. Csak kíváncsi voltam kinek milyen a tapasztalata. Foltos nem hiném, hogy lenne, de elsőre nem lenne szép szőke ezért lehetséges sötét szőkével kenem le.
A jeges sötétszőke olyan szőke ami egy hideg árnyalata a sötétszőkének amit az eberek már simán barnának mondanának, a jégszőke pedig olyan platinaszőke ami szinte már fehér a benne levő hamvasítótól. Szerintem ha már volt szőkítve régebben akkor foltos lesz mert ahol le volt nőve és befestetted aranyszőkére ott sokkal nehezebben világosítja ki mint ott ahol már le volt szívatva. Ha viszont a color xxl jégszőkéjére gondolsz amibenszőkítőpor is van akkor szerintem az egészet lekapja világosra, de azzal én vigyáznéki a hejedben mert nem tudod hogy milyen állapotban is vana hajad. Lehet hogy most jónak látszik de ha leszednéd a festéket rőla oxy reloaddal akkor a szőkített rész olyan gyenge lenne hogy let is törhet, mert nincs ami kitöltse a hajad. A hajat belülről melanin tölti ki ami a a színét adja. Ezt te már egyszer kiszívattad belőle szőkítővel, akkor nyilván el is vékonyodott valamennyire, aztán befestetted szőkére, az valamennyire feltöltötte és talán javított az állagán. Ha ezt most kiszeded belőle egy újabb szőkítéssel akkor a hajad kiürül mind pigmentek, mind vitaminok terén és nagyon törékeny lesz. Nem ajánlanám az otthoni kísérletezést de te tudod.
Nekem a jeges sötétszőkétől (Loreal) sötétbarna lett a hajam...
Egy kérdés. Aranybarna, ami már elégé kivakult és előtte szőke volt a hajam. Rárakok egy skanináv szőkét vagy jégszőkét mi lesz a eredménye?
Sziasztok. Média Markba vettem 2000 ért hajsütöt 10 mp és felmelegszik és hullámokat is kivesszi.
Tudom, de gyakorlott amatőr igen. :)))Köszi a tippet!
Szija,
én mikor világosítottam nemrégen egy árnyalattal a hajamat, Palettétől sarki jeges szőkét tettem rá. :)
Megjegyzem, nem vagyok fodrász. :))
Szia!
Ha világosabb barnát szeretnék, de nem akarom leszivattatni, akkor mit javasolsz,mit tegyek?
Akkor valószínű, inkább én is azt veszem. Az I**tec-től nézegettem, de arról elég vegyes véleményeket hallottam.
Nem próbáltam de biztos jó.. :)
még annyi, hogy milyen ez a gőzölős Remington CiS25? Érdemesebb inkább ilyet venni?
Minél vékonyabb a hajsütővas, annál inkább benne marad a hullám a hajba?
Köszi köszi! Azt hiszem az én hajam normál lehet, mert nem is olyan vastag, de nem is vékony... Akkor szerintem olyat veszek, vagy esetleg eggyel kisebb átmérőjűt.
Szia!
Nekem is van olyan sőt a többi is remington.
A CI-151 -es a legvastagabb. A vékonyszálú hajban nehezen marad meg. De amelyik hajba megmaradnak a hullámok az fantasztikus lesz tőle! Normál, vastag vagy természetesen hullámos hajra ajánlom... Gyenge vékonyszálú haj kirúgja fél óra alatt vagy benne se marad. :( Arra inkább kisebb átmérőjű hajsütőt ajánlok.. Amúgy nagyon szupik a remington-hajsütők és olcsó... Remélem nem vágnak ki a topikból mert nem témához illő... :)))
Esküszöm, ugyan ezt a témát akartam ma én is megkérdezni Nagualtól :))
Tudom nem a témához passzol, de nem tudja valaki megmondani, hogy melyik a legjobb hajsütővas (göndörítéshez,hullámosításhoz) Én a remington CI 151-et néztem ki. Vélemény???
Én üzletben vagyok,de nagyon szeretnek hozzánk jönni és nálunk lenni a vendégek.Fiatalosak vagyunk és hát nekünk mondják el minden bújukat és bánatukat a vendégek.Sokszor tőlünk várnak tanácsot.Én is jóbaráti viszonyban vagyok minden vendégemmel és ezért szeretnek bejárni hozzánk.Ha nem is frizurászkodni de beszégetni bejönnek.
Nem akarok már melíroztatni (bár lehet, az lenne az egyszerűbb, ésszerűbb), mert az egyszínű haj már jobban tetszik. :)
tetess bele világosabb és sötétebb melírt,így lesz benne sötét és világos szín is.
Christine1979 és Melcseee!
Ezzel nem vagytok egyedül. Én is azért nem vagyok már üzletben mert nem olyan a légkör mint otthon, vagy háznál. Persze nem egyszer házibulivá alakult a hajvágás de tudjátok hogy van ez... :)) És sokkal közvetlenebb a kapcsolatom mindenkivel. Sikeres hajfestést kívánok! :)))
:)
Hát nálam uezek az okok vezettek ahhoz, hogy másfél éve itthon festem magamnak. :)
Kell hozzá merészség, az biztos, de eddig nekem nagy gond sosem lett belőle (lekopogom) :)
Remélem, neked is jól sikerül majd :)
Csak annyival vigyázz, hogy ha esetleg nem L***al Casting Creme Glosst veszel, hanem Excell 10-et, ott a színek sötétebbek lehetnek annál, mint ami a dobozon van...
Mire találtam egy tökjó fodrászt (emberileg is meg szakmailag is) mindössze két évig élvezhettem az ügyességét, mert decemberben elment szülni sajna. Azóta nem volt kedvem újjal bepróbálkozni, hosszú a hajam, nem fontos a havi frizu igazítás, és szerencsére nem törik a vége - bár 3-4 havonta a végéből szoktam vágatni - a festést meg eddig egész jól megoldottam magam. :) És hát túl sokat ücsörögve várakozni utálok mindenhol, itthon felteszem a hajamra a festéket, aztán egy csomó mindent tudok mellette csinálni. :)
Ugyan olyan, mint egy sima festék. Száraz hajra kell. Ha hosszabb a hajad, én javasolnék két dobozzal... Én utána vártam egy pár napot, és csak utána festettem rá a barna festéket.... Bár, ez attól függ, hogy mennyire sürgős. De szerintem legalább egy napot várj a másik festék rákenésével...
Köszi, akkor azt veszem. A színleszedőt is száraz hajra kell felkenni? És meddig kell rajta lennie? A másik festéket utána rá, vagy ha megszárítottam? Soha nem csináltam még ilyet.
Igazán nincs mit. :)
Hát nekem volt már mindenféle színű a hajam,...tapasztalatom az van, sajnos :S :)
Nekem a Garnier-val nincsenek túl jó tapasztalataim (kivéve a színleszedőt), egyszer húgomnak zöld lett a haja egy barna hajfestéktől :S Szőke volt, rákent világosbarnát, és szép őszes-zöldes színe lett a hajának :S
Azt hiszem, a Nutrisse-ban van a Garnier-nál az a színleszedős,... ha azzal festetted, sztem ez szedné le a legjobban.
További ajánlott fórumok: