Hajfestés (beszélgetés)
Igen köszönöm. Most dunaújvárosban,de pesten is megfordulok... Nálam 1-2szer történt hajszínnel baleset(Szőkéből barna, de fekete lett kb 10éve), de nem kértem érte semmit, és tanultam belőle... Én sem tudom hogy mit csinálnék ha egy vendégekkel teli üzletben elrontanák a hajam.. Kinyírnám az tuti!
:)
:) Akkor te a számodra legjobb fodrászt találtad meg ;) :)
Igen, elég nehéz eset megtalálni azt, aki olyanra csinálja a hajad, ami tényleg jól áll.
Dehogy kértem panaszkönyvet :) Sztem az abban a helyzetben és ott fegyver lett volna a kezemben, és megvertem volna vele :D Csak annyi volt, hogy nem mentem hozzá többet, és ha kérdezték, hogy milyen fodrász, én nem ajánlottam senkinek. :)
S te hol fodrászkodsz? :)
Átérzem én is a panaszaidat és tök megértem hogy félsz a fodrászoktól. Én is félek nem is járok, magamat nyírom... :)
Azért bátor voltál így nekiesni, de jó az eredmény és ez a lényeg. Amúgy tényleg sokan szebben befestik a hajukat otthon... Aláírom.. Amit leírtál, nagyon tanulságos, és gyakori eset. Én nagyon sok elrontott festéssel találkoztam életemben.. Tényleg botrány hogy az ember csak fizet, fizet és a hajon meg nem látszik semmi... Szerintem kötelezővé kéne tenni, a fodrászok továbbképzését, és megszüntetni a gyorstalpaló vizsgákat! Tényleg és a panaszkönyvet elkérted? Mondjuk az eredményen nem változtat... De azért vannak ám jó fodrászok csak nehéz megtalálni őket...
Hát nem nagyon...ez pár éve volt, de ahogyan elnézem a bnőm haját, még most sem fest szépen hajat :S
Amúgy a leszívatás után barnát néztünk ki, ezért sem értettem, miért nem akarta rákenni. A másik fodrász (miután én leszívtam magamnak), simán rákente azt az árnyalatot, és befogta tök egyenletesen.
Sztem nagy kincs egy jó fodrász. :) Ezért sem akarok én sem váltani, inkább megvárom, míg visszamegy a gyesből dolizni. :)
Igen, pontosan.
Én is azért szívattam le utána magamnak, mert a két fodrász alaposan elvette a kedvemet...És az volt a röhej, hogy azt a bizonyos tíze ft-os leszívást unokatesóm bnője csinálta, aki fodrász...és még mutogatta nekem nagyfénynél, hogy "Nézd, azért a tövénél látni"...és szemrebbenés nélkül elkérte a pénzt... :S
De szerencsére utána találtam egy fodrászt, aki nagyon jól megcsinálta mindig a hajam. :)
Csak most szült, úgyhogy nem nagyon dolgozik még. :( :)
De én is inkább a fodrászt javaslom, nem az otthoni kísérletezgetést... :)
Sziasztok!
Olvastam ezt a fórumot, és gondoltam, megosztom én is a tapasztalataimat, hátha hasznát veszi valaki :)
Én is voltam fekete, négy és fél évig. Elhatároztam, hogy szeretném leszívattatni a hajam. El is mentem fodrászhoz, megbeszéltük, milyen színű lesz a hajam, megvettem a kiválasztott festéket... Elmentem a megbeszélt időpontra, ott ültem négy óra hosszát, majd a végén, miután leszedte a hajamról a leszívót (ami után úgy nézett ki a hajam, mint egy vizihulláé...a sárgától a pirosig minden színben pompázott), akkor kinyögte, hogy az a szín, amit vettem, mégsem lesz jó, és ő nem keni rá. Hát "picit" lettem mérges, gondolhatjátok, majd vita után lilásvöröset festett rá.... Másnap átfestettem sötétbarnára... :S :)
Eltelt fél év, megint rámjött a világosodhatnék, és elmentem egy ismerősömhoz, We..a szalonba, ahol két órás herce-hurca, és tízezer ft kifizetése után úgy jöttem el, mint amilyen hajszínnel bementem. :)
Ezután vettem G..nier hajleszívót-szőkítőt, és két dobozzal világosvörösre (megjegyzem, tök egyenletes színűre), saját magamnak le tudtam szedni a színt. Utána találtam egy jó fodrászt, és még meg is dícsérte a hajam, hogy ki csinálta meg ilyen jól. :)
Mostanában itthon festem a hajamat, holnap éppen az új L..eál Excell festékkel fogom, ami elég jó minőségű, ajánlani tudom. (bár, teszem hozzá, tényleg tartsátok be a tíz percet, mert én novemberben sötét jegesszőkétől elég sötét barna lettem :) )
Tudom, hogy sokan nem hívei az otthoni hajszőkítésnek, és én sem ajánlom, hisz' könnyen elégetheti a haját bárki, ... de látjátok, néha az ember mégis jobban jár, ha saját magának csinálja. :)
a lapockám aljáig ér most a hajam, sajnálnám elveszteni..de itt a nyár, meg már 4éve fekete vagyok + a távkapcspasinak is szeretnék meglepit a szülinapjára:)
gondoltam, hogy mégis a fodrászt választom, de otthon egy tincsen előtte próbálkozom azért:)..a sima fekete festékből az egész hajamra kell 3doboz, a melírozót még nem próbáltam, abból nem tudom mennyi kellhetne..de köszi az ötletet:)
"A termék ára egyébként mindössze 2500 Ft dobozonként a terjesztőknél, csak attól lesz olyan drága a dolog, hogy a fodrászok sokat kérnek érte grammonként."
Erre csak annyit, hogy a mindössze 2500ft(oxy reload) + festék 1-2 tubus 2000-8000. Átlagos helyen anyaggal együtt 5-8000ft-ért megcsinálják és sokallják az emberek. Nem rád gondolok hanem úgy általában...
'Csak' nagy szalonokban és pár lehúzós fodrász tesz hasznot az anyagra, ahelyett hogy korrekt munkadíjat írna ki az anyaglehúzás helyett... (saját vélemény)
Bocs azt elfelejtettem leírni, hogy a tövére ahol nincs fekete oda ne kenj mert ott nagyon megszívja. Ha az időt és a 6%-ot betartod, megúszhatja a hajad... Én csináltam rasztát és festettem is. Azért is nehezebb leszivatni, mert elvannak törve a hajszálak a raszta miatt és könnyebben szétmarja az anyag. És ha nem öblíted ki a rendesen a szőkítőt a tincsekből, reggel a kezeben maradhat a hajad. Szóval figyelj mindenre...
Ez mindenképp durva menet lesz a hajadnak. Ha túl vastag a rasztád lehet hogy nem tudod rendesen átitatni. Érdemesebb lenne kipróbálni vmi színleszedőt, hátha neked beválik... Ha már megvetted a szőkítőt és fodrászt sem akarsz, megpróbálhatod otthon ha nem félted a hajad. Én nem ajánlom... Ha van időd hátul az alján csinálhatnál próbát egy tincsen, és ha sikerül, mehet a többire is. Szerintem hagyd a 9%-os oxyt, vegyél inkább 6%-ost mert azzal kevésbé égeted le a hajad. Keverd ki egy KICSIT hígabbra a szőkítőt és nyomkodd bele a tincsekbe ha ecsettel nem sikerül. Fóliázd be és ülj ki a napra vagy vmi meleg helységbe. Max 40perc után, brutálisan öblítsed ki majd törölközővel itasd ki a vizet. Valószínű hogy alig fog látszani az eredmény. Megismételheted újra de most nem kell hígra csinálni, mert vizes a hajad. Így lassabban szívja, de legalább nem töröd le a hajad.. A második szőkítés után alaposan mosd ki vízzel, majd öblítsed át ecetes vízzel. Mosd meg majd jól és pakold be. A vöröset csak akkor kend rá ha már elég világosra szívta a hajad. Ha barnás vöröses akkor várj vele 1-2 hetet hogy rendbe jöjjön a hajad majd szőkíthetsz újra.. Nem lesz egyszerű mert ehhez fodrász kéne hogy gyorsabban menjen. Sok sikert!
sziasztok. Festett kékesfekete raszta hajam van és pár tincset szeretnék rézvörösre befesteni. Azt mondták a fodrászkellékesben, hogy a hajradír nem elég, szőkítsem. Én nem aggódom amiatt, hogy esetleg nem lesz selymes vagy nagy fényű nálam az nem lényeg, csak az hogy ne szakadjon ki tőből ha beakadok valahova :). Otthon próbálom megcsinálni a hétvégén, van valami tippetek amivel vigyázzak, vagy ajánlat, hogy hogy csináljam? Fodrászt azért nem akartam bevonni, mert ők sem festettek még raszta hajat a környékünkön, a feketét meg otthon csinálom magamnak sikerrel..:)
Voltam ma egy fodrászkellékesben, oxy reloaddal szerettem volna, de a szőkítőport (alfaparfot vettem) ajánlották 9%os oxygentával úgy, hogy melírfóliázzam. előre is köszi a választ:)
Sziasztok!
Néhány héttel ezelőtt tanácsot kértem, hogy lehetne legalább 8 éve festett kékesfekete hajamról a színt eltávolítani, mert szeretnék ismét szőke lenni.
Többen ajánlották az oxi reload nevű készítményt, melyet ki is próbáltunk fodrász barátnőmmel.
A próbálkozás teljesen eredménytelen volt, a termék meg sem mozdította a festéket.:(
Csak azért írtam ide le, hogy ne vegyétek meg feleslegesen méreg drágán.
A termék ára egyébként mindössze 2500 Ft dobozonként a terjesztőknél, csak attól lesz olyan drága a dolog, hogy a fodrászok sokat kérnek érte grammonként.
Remélem másnak több szerencséje lesz, bár nekem sem szerencsétlenség, hiszen ingyen próbáltam ki a szert.:)
Azért köszönöm az ötleteket.
Aki gyönyörűszép hamvas hajszínt akar, az válassza a londa 12/8 speciál gyöngyszőkét!
TUTIIIIIII
Szia vikike79!
Látom te is fodrász vagy, gondoltam válthatnánk pár szót... Neked volt már olyan, mikor szőkített, szőkére festett esetleg sárgás vagy túlszívatott hajra hamvasbarnát,hamvasszőke festéket kentél és zöldes árnyalata lett a hajnak? Régebben belebotlottam ilyen hajakba,de már soha nem fordul elő. Én ezért használok színezőt mert így mindíg azt az árnyalatot érem el amit szeretnék. Nem roncsol és 8-as tónustól felfelé alig kopik a szín...
Fodrászkellékesben vagy online is megrendelheted.
2300ft + aktiváló: fodrászkellékek oldalon
Vagy itt van henna+ festék is 2800ft ha természetes a hajad akkor ez is jó,de nem festhetsz rá normál hajfestékkel:hajvarázs oldalán
Bocs,hogy nem tudok linkelni, nem engedi az oldal...
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla?
- Kíméletes és biztonságos hajfestés
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- Férfiak és a hajfestés?