Hajfestés (beszélgetés)
Én is jártam már pórul ezekkel a hajfestékekkel.
Tavaly jeges sötétszőkét vettem, és teljesen sötétbarna lett a hajam... utána próbáltam világosítani, de elég nehezen ment.
Sajnos, én is úgy látom, hogy az angol lap, és a magyar fordítások nem állnak fedésben egymással. Én most világos aranyszőkét vettem, ami kb egy árnyalatot világosított a hajamon,- persze, mivel eredetileg gesztenyebarna a hajam, így vöröses lett. Ezt annyira nem is bánom, mert minden színnek van a hajamon vöröses beütése, de azt elég gáznak tartom, hogy az ember kiválaszt hosszas utánjárkálás után egy színt, egy festéket, és teljesen más színű lesz a haja, mint ami az a dobozon, ill a katalógusban látható.
Amúgy, festékek közül én még a L'oreál-lal vagyok a legjobban elégedett, mert ennek legalább van fénye, és nem lesz matt a hajam pár mosás után....
Szia!
Tök jól csináltad... Leírnád hogy milyen színű volt előtte a hajad és milyen állapotban volt festés előtt? A töve is sötét lett vagy csak a hossza? Korábban írtam neked hogy nem biztos hogy elég festeni lehet hogy világosítani is kellett volna előtte... Látatlanban nagyon nehéz segíteni, de megpróbálhatjuk... :)
Szia!
Szerintem érdemes még pihentetni a hajad, nehogy tönkre menjen.. Fodrásznak kéne megmutatni a hajad, hogy bírja e a kiképzést... Ha sokféle szín volt már a hajadban, vigyázni kell vele mert máshogy működik a festék, mint a természetes hajon... :)))
Szia!
Közép szőkébe semmiképp ne keverj világosítót...Legjobb ha világosabb színt választasz.. :(
Üdv
Köszi!:) igen úgy gondoltam h jó lenne a csokibarna árnyalat is és ezzel kapcsolatban mégcsak annyit szeretnék kérdezni, h hajfestékből melyiket ajánlod h megvegyem?valamint még a 3%-os hidrogént keverjem bele a hajfestékbe és úgy kenjem rá a hajamra?(jah és abból mennyi doboz kell?)
és meddig maradjon majd a hajamon?
előre is köszönöm a választ:)
Nálunk is dolgozott olyan fodrász,akit simán ki kellett volna rúgni mert képtelen volt fejlődni, és tök béna hajakat csinált... Túl jószívű volt a főnök és évekig rontotta a levegőt... Én is szeretnék már tanulót és nem hagynám magára...
:)
Szia!
Középszőkénél egy kicsit világosabbra tettem rá az efassort, és Loreál creme gloss gyöngyszőkével mentem rá. Szóval világosszőke, csak azért akarnék egyenletes, világosabb színt elérni, mert annál hűebb színű lesz a hajam a dobozon láthatóhoz.
Jól gondolod... :) Csak dolgoztam ott pár évet, amúgy vidéken tanultam ami elég hátrányos volt, mivel 2 évet csak hajat mosattak velem stb... A legjobb tanulási mód ha látsz valamit, és megpróbálod leutánozni, vagy saját technikával kialakítod és sok gyakorlás után rutin lesz belőle... Szerintem mindegy hogy hol tanul a fodrász, mert a saját kreativitásod határozza meg, hogy milyen szintre fejleszthető...
:)
Igen, szerintem a fodrászat olyan szakma, amit egy életen át kell tanulni, továbbképeznie magát az embernek, mert mindig jelenik meg vmi új trend... (gondolom én..nem vagyok fodrász, de szerettem volna az lenni amúgy :) ).
De az, hogy abban a bizonyos Zs***ó szalonban tanultál, azért egy jó "kiindulópont" volt, nem?... Gondolom, azért jó a híre, ill. az jót jelent, ha nála tanulsz, szakmában belül...?
(Bocs, ha hülyéket kérdezek :D )
Szerintem 3 év is kevés hozzá. Amikor végeztem a sulival, nem tudtam normálisan hajat festeni. El kellett hitetnem a vendégekkel,hogy értek mindenhez( nem volt egyszerű pedig ötösre vizsgáztam mindenből). Majd pár év múlva egy kicsit több tapasztalattal azt hittem hogy már tényleg tudok vágni,festeni stb. Szólt egy kollegám hogy van felvétel a Zs.... szalonba, ahol később lehúztam pár évet. Itt hetente kellett menni továbbképzésre, ami ugye elég sűrű és hosszú távon nézve rengeteg alkalom, amitől ki is voltam rendesen munka mellett... Ekkor jöttem rá hogy mennyi mindent nem tudok és hogy rengeteget kell még tanulnom. Most 13. éve dolgozok benne + suli 3 év és még mindig van mit tanulnom.. Egy életen át lehet tanulni szóval aki azt hiszi hogy a gyorstalpalótól fodrász lesz és megtanult hajat vágni, festeni az téved. Hajat festeni mindenki tud, de tudatosan festeni már nehéz dolog... :)
Elég szabadon úszok... :))))
Sziasztok!
Tegnap rámentem a hajamra a Loreal Efassorral, de sajnos az eladónő keveset ajánlott, így kb a felére sem lett elég. Köv. hónapban színezés előtt rámehetek megint vele szerintetek? Hál'istennek nagyon jó minőségű a hajam, volt már pár hónapja szőkítve is, egy kis túlzással meg sem érezte(vagyis nem volt látható nyoma, talán annyi, hogy szárazabb lett egy kicsit, de pakolókkal rendbe hoztam). . .
Hát én is majdnem megvertem :)
Igen, az a baj, hogy a gyorstalpalón már akárki elvégezheti...bár, megjegyzem, hogy az a fodrász három éves suliban tanulta, és akkor már volt pár év tapasztalata is :S :
Szerintem egyszerűen béna, és nincs hozzá tehetsége. Mert bnőm haját ő festi, és már tizenkét éve fodrász, és szegénynek elég gáz a haja.
A másik fodrász meg hát...kissé anyagias volt... :)
Szóval szabadúszó fodrász vagy? :)
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla?
- Kíméletes és biztonságos hajfestés
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- Férfiak és a hajfestés?