Ha az első szülés császármetszés volt, akkor a 2.-at ha hüvelyinek indul indíthatják oxitocinnal? (tudásbázis)
12. eperlevél (válaszként erre: 10. - Dancili)
2010. okt. 7. 23:11
az indításhoz azért nemárt egy érett méhszáj lelet
az elsővel sem indult meg?
nem néztek hegvastagságot? bár az én dokim szerint az a mérvadó,h. fáj e vajúdás alatt, vagyis,h. mennyire fáj, mert méh hege mindenképp fog valamennyire
a fiam 39+1 napra született, most meg még én is egyben vagyok...
11. Dancili (válaszként erre: 6. - Mandula71)
2010. okt. 7. 23:09
Igen, én is olvastam, hogy vannak kismamák, akiknél nem is hat az oxitocin.
10. Dancili (válaszként erre: 8. - Eperlevél)
2010. okt. 7. 23:06
Esetleg a méhszájérlelő zselé vagy hasonló? Még abban benne lennék, de nem tudom annak is mi a hatásmechanizmusa. Szerintem a nagy pocim miatt, vékony már nagyon a méhem is, és a heg is.
9. eperlevél (válaszként erre: 7. - Dancili)
2010. okt. 7. 23:05
nálam a túlhordás is szóba jöhet..
ha nem lesz semmi, nekem 1 héttel a kiírás után kell befeküdnöm
8. eperlevél
2010. okt. 7. 23:03
de előzetes császár után az indítás semmiféle formája nem szerencsés a hüvelyi szempontjából
7. Dancili (válaszként erre: 3. - Eperlevél)
Hát jó nagy a hasam, az első kisfiam 4,3 kg-val lett, és most is már olyan vékony a hasamon a bőr, hogy csillog a feszességtől.....azért félnék a hegszétválástól. Mondjuk azt is mondta, hogy csak vizet igyak, lehet, hogy ismét császár lesz belőle....Nem tágultam semmit, teljesen zárt a méhszáj, csak kicsit megrövidült. Holnapra vagyok kiírva amúgy.
6. Mandula71 (válaszként erre: 2. - Dancili)
Nekem ugyanezt mondták. Én nem is engedném. (Pedig az első szülésnél még csak meg sem éreztem, hogy kapom az oxitocint, semmit nem erősödtek a fájások tőle.)
5. eperlevél
2010. okt. 7. 23:02
én szombatra vagyok kiírva, a fiam császáros volt, most hüvelyire készülünk a dokival együtt
esetleg burokrepesztéses indítás, az oxi nem szerencsés
nekem azt mondta,h. menet közben, ha jól halad a szülés, de fájásgyengeség alakul ki, esetleg kaphatok oxit
4. Mandula71 (válaszként erre: 1. - Dancili)
2010. okt. 7. 23:01
Én úgy tudom, hogy nem. Az első babám császárral született, 2 évvel később a második hüvelyi szülésnek indult, de mivel megint nem tágultam, újra császár lett. Oxitocinnal nem is próbálkoztak. (Fenékbe ugyan kaptam valami injekciót, de annak sem lett hatása.)
3. eperlevél
2010. okt. 7. 22:59
elvileg nem, de néha előfordul
2. Dancili
2010. okt. 7. 22:59
Azt olvastam több babás oldalon, hogy ha császár volt az első szülés, akkor a 2.-at tilos a hegszétválás miatt oxitocinnal indítani, mert az erős méhösszehúzódások hegszétválást okozhatnak. Szombatra hívott be a dokim, és azt mondta, majd meglátjuk hogy alakul. Ti engednétek az oxitocint?
1. Dancili
2010. okt. 7. 22:56
Ha az első szülés császármetszés volt, akkor a 2.-at ha hüvelyinek indul indíthatják oxitocinnal?