Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A császármetszés vagy a sima szülés az előnyösebb és miért? fórum

A császármetszés vagy a sima szülés az előnyösebb és miért? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
2012. okt. 7. 16:23

Nekem sima szülésem volt. Mindenképp természetes úton akartam szülni, sikerült.

Komolyan mondom, én a kórházban azon gondolkoztam, meg kéne kérdezni a dokit, hogy normális-e, hogy ennyire nem fáj, ennyire nem érzek semmit!

Kórházból hazajövetel napján a fitnessterembe mentem- hozzáteszem alvásidőben! Mire hazaértem, még letusolni is volt időm, rendbetenni a mellem, mire a babám felébredt, ott vártam szoptatásra készen.

És azt is hozzáteszem, azóta sem voltam edzeni, hisz azóta meg időm nincs rá, szóval egyszeri alkalom volt ,arra volt jó, hogy érezzem, képes vagyok rá.

Szóval egyértelműen előnyösebb a természetes szülés, hisz én nem is értem, tényleg olyan, mintha soha nem szültem volna. Ránézek a gyerekemre, hogy hogy fért ki.... nem tudom.

Nagyon szép és könnyű szülésem volt. Nyilván fáj a vajúdás, hát még jó!! Szép lenne, ha még csak nem is fájna. Azért ingyen nem adják az új életet. De higgye el mindenki, aki még nem szült, egyszerűen a természet precízen kitalálta. Szülés után két órával, mikor jöttek a látogatók, én ugyanúgy járkáltam, ültem.

:)))

130. Rena09
2012. okt. 3. 20:47
Sziasztok! Én természetes úton szültem volna de szűlés közben komplikáció volt ezért áttoltak a műtőbe majd megkaptam az epit. majd elkezdödött a műtét ami még rendesen fájt ezért sürgősen elaltattak. (ami ugyebár elég veszélyes) meg is lett a babó lezajlott minden reggel 6 óráig nem kelhettem ki az ágyból. majd jött a nővérke és én annyira lekesen mondtam h én megyek a lányomért és azzonnal szedje ki belőlem a katétert meg mindent. ő ezt meg is tette de közölte velem h ebbe ne éljem bele magam mert ez nem ugy megy h én csak felpattanok és megyek mert nem fogok tudni ... én akki már 1 szúnyogcsípéstől is visit a fájdalomtól nagy lelkesen ottvoltam h megyek mert látom kell a lányomat . 30 percen keresztűl probáltam felálni az ágyból majd lépni csillagokat láttam ... de sikerült a páromba kapaszkodva 6óra36perckor ott áltam a csecsemősöknél és vártam h kitolják a lányomat a szűlésznő aki benn volt nállam jött velem szembe és totál ki volt akadva h már állok és ott vagyok ... Az volt borzasztó nehéz az első felkelés.. aztán mindd egyre könnyebb lett szoptatást én ülve szoptattam mert amikor lefeküdtem nem igazán birtam mertem oldalra fordulni. 2. nap már szinte rohangáltam a korházba velem egyszobába került másik 2 császáros anyuka meg 1 természetes úton szűlt ő is rohangált. 2 műtött még 3 nap után is csak fetrengtek h fáj meg stb... Szerintem csak azon múlik h műtét útán is kelj fel fáj fáj de ha nem probálkozol tovább fog fájni minnél többet "erőlteted" meg magad annál hamabb megszokod és múlik el a fájdalmad.
129. bowie (válaszként erre: 127. - Gavrilo1)
2012. aug. 6. 07:34
Nekem sem volt beöntésem, az már nem szokás a mi kórházunkban sem. Viszont nálunk a frissen szült nőknek nem lehet 2 órán át leszállni a szülőágyról, addig a szülőszobáról sem engdik el őket. HA pisilni kell, hozzák az ágytálat. Zuhanyozni pedig csak lent engedik az embert a gyermekágyas osztályon. Nálunk.
128. bowie
2012. aug. 6. 07:30

Azt írtam, mielőtt félreértés esne, hogy a normál úton szült anyukák még ugyanolyan lassú tempóban mozogtak, amikor én már a megszokott normál tempóban mentem ki a kisfiammal...

3 napot voltam a kórházban, nekem addig volt csak rossz, míg ki nem vették a varratot, mivel addig nem nagyon tudtam kiegyenesedni. Az első napon mondták is a szobatársaim, hogy jobb lenne, ha többet járkálnék, mert nem fogom magam bírni. Nem járkáltam többet. Ahogy kivették a varratot viszont mintha tényleg semmi nem történt volna. A többiek néztek és megjegyezték, hogy milyen fürge lettem.

Első naptól kezdve tudtam otthon fürdetni a gyerekemet, el tudtam látni, segítség nem volt, így főztem is, már a harmadik otthon töltött napon, gond nélkül. Soha nem fájt nekem egy picit sem.

Hallottam hüvelyi úton szült anyáról 4 hónapig kínlódni, láttam császárosnak begyulladt műtéti sebet, ami miatt képtelen volt fölemelni a 3 kilós gyerekét is.

Anyám a 4. gyerek születése után is végig kellett, hogy feküdje a 6 hetet. És itt jegyzem meg, hogy ő olyan is..

Nekem a szervezetem szerintem erős..nem szoktam orvoshoz járni, sem problémám lenni.

És én nem hiszem, hogy a hozzászólásom bárkit is eltántorítana a sima szüléstől. Rajtam kívül írta más is, hogy ő csakis császár..neki is gondolom olyan a szervezete, ami azt jobban viselte.

Egyébként én anno roppantul vágytam tudni milyen a vajúdás, milyen nyomni, milyen a szülés...nem lett szép, míg a császárról semmiféle rossz élményem nem volt. így azt hiszem lehet az az én egyéni, vagy kevesekkel egyet értő véleményem, hogy nekem is járhat a szép élmény a mostani pocaklakóval, ami egyértelműen az előzményeimből kiderült, hogy azt az élményt már csak császárosként kaphatom meg. És én ezt nem bánom.:)

Egyébként unokatesómnak a hüvelyi szülés csak egy menstruációs görcshöz hasonlít..szóval ez egyéni felépítés, szervezet kérdése.

127. Gavrilo1 (válaszként erre: 117. - Bowie)
2012. aug. 6. 07:08
Én 15 percel a szülés után kimentem zuhanyozni, wc-re. Semmiféle további fájdalmam nem volt, mintha nem is történt volna semmi, nagy sétát tettem az udvaron . (azért a szoptatásnál lévő méhösszehúzó görcsök persze megvoltak). Ehez természetesen az is kellett hogy gátvédelemmel szültem, midenféele beavatkozás nélkül, még borotválás, beöntés sem volt.
126. Racinger (válaszként erre: 123. - Bea0124)
2012. aug. 5. 22:08
Én császáros voltam farfekvés miatt. Szerintem totál nem kényességre megy. Ha valaki ellenálló és kemény, óriási fájdalomküszöbbel akkor az én vagyok, viszont borzasztó volt az első 4-5 nap. Utána sem volt leányálom, 1-2 hétig, de lényegesen javult a helyzet, aztán 5. héten már vártam a 6 hetes kontrollt, hogy lássuk tornászhatok-e nyugodtan. Szerintem szervezete válogatja. Amúgy nagyon szépen felépültem csak a hasam nem ment le mert nem vagyok egy filigrán alkat :D Jah, a szoptatás volt nagyon nehéz az elején.
125. 0a84e34983 (válaszként erre: 123. - Bea0124)
2012. aug. 5. 20:45
Én is meglepődtem ezen...Az ilyen hsz-ok miatt félnek a nők természetesen szülni.
124. zakajeo (válaszként erre: 1. - Nana22)
2012. aug. 5. 17:22
Elvileg a természetes mód a hüvelyi szülés ezért mindenkép azt mondanám "előnyösebbnek" .
123. Bea0124
2012. aug. 5. 17:07

Hát a 117,es hsz nekem is furcsa.

Pont császárosokhoz kerültem és míg én szülés után a megfigyelési idő leteltével bármit tudtam csinálni addig ők alig alig pedig ők kb .3nappal előbb szültek.De amúgy szerintem ez attól is függ hogy ki mennyire kényes.

122. 0a84e34983 (válaszként erre: 117. - Bowie)
2012. aug. 5. 13:29
Én minkét gyereket természetesen szültem,de rám nem volt jellemző,hogy nem tudtam mozogni,inkább a műtött anyukákra.Mondjuk a második gyerkőcöt gátvádelemmel szültem,semmi varrásom nem volt.Már csak emiatt is érdemes természetesen szülni,hátha sikerül így.A kötelező két órás megfigyelés után,már mentem tusolni,átöltözni.
2012. aug. 2. 11:57

Sziasztok!


Gondoltam én is hozzászólok a témához, mert novemberben nekem is aktuális lesz a dolog, igaz nekem biztosan tervezett császárom lesz. Az oka az, hogy az előző fiam elakadt a szülőcsatornában, már nem tudtak császározni, így vákummal szedték ki, enyhe oxigénhiánya lett, ami a mozgásban okozott neki féléves lemaradást és epilepsziás lett, amit mostanra, ha minden igaz kinőtt. Én azt gondolom, hogy ezt előre nem lehet kiszámolni, szerencse kérdése is az egész, de én mégegyszer nem kockáztatnék és az orvos sem.

Egyébként, ha nincs semmi komplikáció, akkor nem lehet gond, én nem beszélnélek le a természetes szülésről, mert biztosan szuper élmény, ha normálisan alakulnak a dolgok, ha félsz a fájdalomtól, akkor inkább császározzanak, de ott meg utána lesz nagyon nehéz, a természetes szülésből talán könnyebb felépülni, de itt sem én vagyok a jó példa, mert én fél évig hallani sem akartam a szexről...

120. Julcsi89 (válaszként erre: 119. - Youlcsi)
2012. aug. 2. 10:35
Látod, ebben igazad van. :(
119. youlcsi (válaszként erre: 118. - Julcsi89)
2012. aug. 1. 15:23
sajnos a legtöbb orvosnál egy boríték elég indok :/
2012. aug. 1. 15:22
Én úgy tudom, "csak úgy" nem lehet kérni, orvosi indok is kell hozzá, hogy császározzanak. Van most erről egy cikk az Éva magazinban.
117. bowie
2012. júl. 28. 17:44

Hát én nem tudom melyikből nehezebb felépülni...a természetes úton szült anyukák még alig bírtak mozdulni, amikor én már a normál tempómban gyalogoltam kifelé a kisfiammal.

Egyébként nekem nagyon szép a vágás, egy hajszálvékony halvány kis fehér csík az egész, a legapróbb bugyi is takarja olyan lent van, és olyan 5-6 cm hosszúságú csupán.

Amúgy azt javaslom, ha lehet menet közben variálnod, akkor azért próbáld ki a vajúdást, és ha nem zajlanak gyorsan a dolgok, és úgy látod, akkor menet közben még meggondolhatod magad.:)

116. bowie (válaszként erre: 105. - 57aa4ea1e8)
2012. júl. 28. 17:38

Az enyém is hasonló volt, bár még csak egy császárom volt. 31 óra vajúdás, ebből 18 óra állandó fájás. Volt pedig orvosom, és fizettem is, nem is keveset, de mégis várni kellett, míg baj nem lesz..mert állítólag ott abban a kórházban ez a szokás. A vége császár, majd intenzív osztáy...de öt nap múlva már semmi bajom nem volt.:)

Ebből kiindulva sem erőm, sem kedvem nem volt örülni akkor, mint más anyukáknak.

Most várom a másodikat, és csakis császár...szépen, megtervezve, hogy végre átéljem én is azt az örömöt, ami abban a pillanatban benne van az anyukák lelkében.:)

115. zsoka1984 (válaszként erre: 108. - C1be9e6e0c)
2012. júl. 28. 14:28

Az első sima szülés pedig méhnyak rákom volt az orvosok mégis ezt találták normálisnak, hála a jó égnek. A második császár mert 2x rátekeredett a nyakára a köldökzsinór. Az átlaghoz képest gyorsan felépűltem, de ha oda kerülne a sor hogy még egyszer és választani lehetne akkor sima.

Nem tudom ki, hogy volt vele, de nekem a császár után, hiány érzetem volt sokáig, mintha nem is szültem volna.

114. Bea0124
2012. júl. 28. 12:32
Gratulálok az ikreidhez sok erőt és egészséget kívánok.
113. Borsika
2012. júl. 28. 10:49

34 hetes ikerterhes vagyok, mindket baba fej vegu, eddig semmlyen panaszom nem volt, a dokim termeszetes szules parti,azt mondta, hogy bar alapbol veszlyeztett terhessegnek szamit az ikerterhesseg, es sok orvos inkabb " levagja " a pacienseit ( nyilvan konnyebb nekik, mintegy vajudo ikerterhest figyelgetni x oran keresztul ), de azt mondts, hogy higyem el neki, nekem akar jot, es probaljam meg termeszetes uton vilagra hozni oket, nem fog hagyni 12 orat szenvedni, es barmi baj lenne 2 perc alatt kikapja oket...


Brutal modon felek a szulestol:), de tenyleg... Tudom, hogy iszonyatosan fog fajni, el sem tudom kepzelni mennyire, de bizom a dokimbsn, es bizom magamban is, tudom, hogy igy akkor abban a x oraban lesz borzaszto, aztan vege :) csaszinal viszont trnyleg utanna faj jobban, eshosszabb a felrpules... 2 babat ellatni egy muteti sebbel a hasamon haat....nem lenne egyszeru....az a lenyeg, hogy a babaim epsegben es egeszsegesen jojjenek a vilagra, ugyhogy szoritsatok, hogy minden rendben legyen :)

2012. júl. 27. 22:46
A sima szülés,egyértelműen.
111. Banyaci
2012. júl. 27. 22:29
Csak a saját szüléseimről tudok nyilatkozni. Nekem jó volt, hogy a negyedik szülésem után pár órával már zuhanyozhattam és egyedül el tudtam látni a babámat. Volt varratom,mert nagyon szétszakadtam, de ennek ellenére fürge voltam. Az meg pláne jó volt, hogy a barátnőmnek akit három nappal a szülésem után császároztak tudtam segíteni. Adtam neki inni, amíg nem kelhetett fel segítettem szopiztatni a babáját. Ő azt mondta, szívesen cserélné a császárt hüvelyi szülésre. Én is azt gondolom, hogy a baba természetes útja a hüvelyen keresztül vezet ki a mi világunkba. Viszont nagyon jó, hogy ma már ha probléma van császármetszéssel megmenthető a mama és a baba.
2012. júl. 27. 21:08

Nekem mindkettőben volt részem, így azt mondom, hogy a hüvelyi sokkal jobb, annak ellenére, hogy nekem sokáig tartott a "felépülés".

Császárnál altattak, a lányomat csak azután láttam, hogy felébredtem, kb. olyan 4-5 órás volt már akkor, most viszont egyből odaadták a picit, felejthetetlen érzés volt. Én ha dönthetnék, újra a hüvelyit választanám!

109. youlcsi (válaszként erre: 108. - C1be9e6e0c)
2012. júl. 27. 21:02

a császár életmentő műtét. nyilván ennek, mint nagyműtét vannak kockázatai.

kérdés, hogy NÁLAD miért merült fel a csaszi? mi a kockázata a sima szülésnek? mi ezt nem tudhatjuk...

108. c1be9e6e0c (válaszként erre: 104. - Andi6020)
2012. júl. 27. 20:52
Miről nyilatkozzak? Ha szeretném kérhetnék császárt mert lenne rá indok, de megpróbálhatom a természetest is EDA-val. Én az utóbbira készültem eddig, de nem szeretném hogy bajom legyen meg a gyereknek sem. Arra vagyok kíváncsi melyik elviselhetőbb és melyiknél kevesebb a kockázat.
107. Cippora
2012. júl. 27. 20:46
Ha lett volna lehetőségem (meg pénzem) biztos császárt választottam volna,annyira féltem a fájdalomtól.Aztán természetesen szültem,még EDA-t sem kértem,és hatalmas élmény volt.Jó értelemben :) Még szerencse,hogy nem volt választási lehetőségem...
106. Bea0124
2012. júl. 27. 20:21

Én simán szültem minden féle beavatkozás,és fájdalom csillapító nélkül és nagyon örülök neki.Első babánk.Örülök neki hogy nem kényszerültem rá.

Remélem a második babánk is így születik majd.

2012. júl. 27. 20:04
3 császárom volt. Az elsővel 30 órát vajúdtam, ebből 10 óra 2 perces. Nem tudnának annyit fizetni, hogy rendesen szüljek. A második két szülésem sétagalopp volt. Baromi gyorsan felépültem, a harmadik császárom után két héttel már dolgoztam.
2012. júl. 27. 20:00
Moncsy nyilatkoznál?
2012. júl. 27. 19:59
Az első szülésem természetes, fájdalomcsillapítás nélküli szülés volt. Nem volt annyira rossz, mivel gyorsan lezajlott. Utána viszont nagyon kellemetlen volt. Valahogy megzavarodott az emésztésem és székrekedésem lett. Nem tudom, hogyan mondjam szépen, majd lehet, hogy lebunkóznak, mindegy. A testem úgy vélte, az anormális, ha teniszlabda méretű, kőkemény golyók formájában ürül ki a salakanyag. Rengeteget szenvedtem. Volt olyan, hogy elájultam a vécén ülve. Mivel nem volt tejem, egy hónap elteltével hashajtó kúrát írtak elő. Másfél hónapig szedtem, állt helyre. A szülés utáni székrekedés nem ritkaság, bár általában magától megszünik. A második babámmal császároztak. Mivel sürgős volt, altattak, ez nem szerencsés megoldás, de sem nekem, sem a kicsinek nem esett bajunk. Utána semmilyen problémám nem volt, viszont mikor hazajöttem felszakadt egy varrat, és el is fertőzött, de a háziorvos megoldotta. A nem altatásos császár metszéssel nincs semmi probléma, a baba semmit sem érez meg belőle, nem lesz olyan kis lila, és nem nyomódik meg a feje. A nyakra tekeredő köldökzsinór szempontjából pedig kifejezetten biztonságos. Az anya szempontjából pedig esete válogatja. Ha valaki könnyen szül, annak jobb a természetes, ha nehezen, jobb a császár. Első babánál nem lehet tudni. Ha lenne harmadik babám, és választhatnék, a császár mellett döntenék, mert nekem jó tapasztalataim voltak vele.
2012. júl. 27. 19:52

Én csak a császármettszésről tudok nyilatkozni, 3 volt a legutolsó 3 hete,de ebből az utolsóból nehezen gyógyulok.A műtét után nagyon nehéz volt de csak 3-4 nap volt a legrosszabb.de láttam már olyat, hogy rendes hüvelyi szülés után valaki rosszabbul viselte mint én.Szerintem embere válogatja!A lényeg a vége, gyönyörű a kisfiam!!!Az biztos, hogy én nm cserélném el a 3 császárom egy hüvelyi szülésre sem, de ahányan vagyunk annyi félék vagyunk

Andi

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook