Győri Kaáli Intézet infók (beszélgetés)
Mennyire magas az FSH?
A petefeszek kimerulese ellen sajnos nincs gyogyszer :(
Sziasztok lányok!
Tudnátok segíteni, hogy hol tart most a tb-s ill. a fizetős lombikos lista Győrben?
Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok!Van köztetek olyan akinèl stimu ellenère is kevès a petesejt?Nekem sajnos csak 3lett,hiàba a sok hormon.Fsh magas volt,de Boga dr.elindított.Azt mondta akadozva működik a petefèszek.37 vagyok,kicsit korai ez nem?
Van erre bàrmilyen megoldàs??Minden tapasztalat,segítsèg,tanàcs èrdekelne!!!!
Igen, azt tudom, hogy Pesten fogják az NK vizsgálatot megcsinálni. Azt nem tudod esetleg, hogy nem tb-sen mennyibe kerül a többi vizsgálat? Köszönöm!
Igen ciklustól függ.àlt cn 2. Naptól szúrsz és 2 hét leszîvàsig
Kaàli tudtommal nem adhat tb- s beutalót csak leîrja mi kell és sajàt nődokid rh alapjàn îrja ki...
A beutaló alapján tudják, mit kell levenni. A genetika az udvarban van, egy földszintes épület. Ott kromoszóma-vizsgálatot végeznek neked és a párodnak. A véradóban csinálnak egy véralvadás panelt, és 3 féle gént néznek. Azt nem tudom, most mennyire működik az immunológiai ambulancia, én oda el sem mentem, annyira csak alapvizsgálatot végeztek. Helyette érdemes levetetni a Synlab-ban egy részletesebb immunpanelt, és van az NK-vizsgálat, amit csak a pesti Synlab-ban vesznek le, ez utóbbi ára 30 ezer ft körül van.
Szia! A menstruáció 2.napján kell majd menned vérvételre. Egy hormonsort fog nézni a doki. Az eredmények alapján fogja eldönteni, hogy milyen protokollt indít nálad. A rövid vagy akár az antagonista protokoll is egyből azon a napon elkezdődik, azaz az első szurit már meg is kapod. A ciklusod feléig kell szúrnod magad, az utolsót a petesejtek leszívása előtt 36 órával kell megkapnod. Tehát kb 12-13 napig tart, de mivel addig folyamatosan figyelni fog a doki ultrahangon, ő fogja meghatározni, hogy meddig szúrj. A leszívás után kb 5 nap múlva van a beültetés, ezután pedig két hétig semmi dolgod, csak reménykedni, hogy sikeresek lesztek! :)
Igen, kaptam beutalókat, csak azokra nincs rá írva, hogy konkrétan miket nézzenek az egyes szakrendeléseken. Abban tudnál segíteni, hogy kórházon belül hol van az immunológia, genetika? A véradó tudom hol van. Mi azok amik fizetősek? Köszi előre is, ha válaszolsz!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,h ki mennyi ideig "szúrta"magát.Nekünk azt hiszem rövid protokoll van(de nem vagyok benne biztos)azt mondták 2 hét alatt le megy az egész procedúra.7-8-10 nap?Ja és mikortól kell elkezdeni?számít a ciklus ilyenkor?vagy,h mikor jön meg?(mármint a szúrásnál)
Aha, ez nagyon fura, a mebet évek óta alkalmazták eddig. Nekem nem volt még különben,és arra gondoltam, hogy legalább ahhoz ragaszkodnék, de akkor ezt nagyon nem mi döntjük el. Akkor mást nem tehetünk mint sodródunk...... és bízzunk tényleg a dokiban. Esetleg doktor úr hátha mond majd valamit, hogy miért van ez, a recin gondolom sokat nem mondhatnak. Mindenesetre sok sikert neked, ha kedved van jelentkezz néha,hogy hol tartasz.
Szia! Mebet sem, semmit sem. Nem értem én se, hogy miért?!? Elvileg, ha megjön, akkor kell telózni és azt hiszem 10. nap kell menni. Teljesen váratlanul ért, kicsit hitemet vesztettem, mert nem tudják mitől vetéltem el 2x, meg hát ìgy nem is derül ki. De azt mondták, bįzzak a dr úrban. Kavarognak bennem, mi lesz. Majd alakul. Igazán a kérdéseimre nem kaptam választ, csak hogy ez van és pont.
Végülis Pillangóhatás már megválaszolta. Elvileg a Kaáliban akkor adtak beutalót immunológiára, genetikára és a véradóba, ezek tb-sek. Ki szoktak írni egy csomó vérvételt, ebben is van immunológia, a vérvételek egy része tb-s, másik része fizetős.
Bocsi,még egy kérdés, így akkor megmondták, hogy mikor kell telózni, és hányadik napon kell menned uh-ra? Mert így akkor nem a kiírt séma alapján tudsz kezdeni.
Szia! Köszi, hogy leírtad, így legalàbb engem már nem ér meglepetésként. Érdekes, hogy mégsem csinálják, de a legfurább, hogy a mebet sem? Vagy a doki úgy döntött, hogy arra esetedben nincs szükség? Vagy egyáltalán nem csinálják azt sem?
Sziasztok!
Na,hát beszéltünk a főnökömmel.Előtte megnéztük a foglalásokat,pont akkor nem lesz vendég.
Erre érthetetlen módon olyan patáliát csapott,h csak lestünk.Ő azt hiszi,h csak szabira akarok menni...kért,h toljunk rajta még egy hónapot,csak már ez a sokadik hónap amit tolunk...
Szia! Hát ma beszéltem velük. Azt mondták, semmi teendő. Minden, amit kiìrtak vizsgálatot, tárgytalan, februárban spontán ciklusba fet. Még meb et sem csinálnak, semmit. Nem tudom, miért. Csak azt hajtotta az asszisztens, hogy bìzzak a dr úrban. Elbizonytalanodtam teljesen. Mert a kontinens meg azt mondta a doki, hogy ez a vizsgálat adhat választ, hogy miért vetélek el... Nem tudom, most mit gondoljak, mit tegyek. Azóta ezen rágódok.
Ha kiîrja nődokid mehet tb-re.azt hiszem egyik véradóba,màsik grnetikai laborba ment Gxőri kórhàz.de ha vsn papîrod odaszólsz kp laborba és elmondjàk.bolt olyan amit àt kellett vinni lsbor kft- be de nem kellett fizetni
Ezeket vinni kellett kövi konzira.azért îrjàk ki,hogy lehyen lehetőség tb- re mehcsinàltstni.ha ott szeretnêd kérni kell
Vagy bölcseség fog műtét. Ellőre meg is tudod játszani hogy fájdogál a fogad. És annak a gyógyulása lehet akár 2-3 hét is.
ok! csak még meg tanulom németül,hogyan mondják :)
köszönöm a tippet!
Hol laksz, vagy mi van közel?
Miért nem mondod, hogy epehólyagműtét pl? Ha már azt mondod, hogy nőgyógyászati, szerintem egyből elkezdenek találgatni, fantáziálni.
köszönöm a válaszokat!
Még egy kérdésem lenne,mert ma lett aktuális a téma.nemsoká beszélnünk kell a főnökömmel,h márc. vége-április kellene kb. 2-3 hét szabi.8téli szezon,hotel)Arra gondoltunk,h ha megkérdezi,h miért (mert meg fogja)akkor csak annyit mondunk,h operációra megyünk Mo.-ra.Nem szeretném ha tudnák mert akkor azonnal kirúgnának az tuti. Azt még éppen el lehet mondani,h nőgyógyászati okból,de ha a minden lében kanál,lepcses szájú főnökasszonyom megkérdezi,h pontosan milyen operáció lesz,na akkor mit mondjak?
Sziasztok! Volt valakinek immunológiai kivizsgálása? Ha igen, akkor hol kellet megcsináltatni és mennyibe kerül? Vagy ezt lehet tb-s alapon is? A kromoszómavizsgálat fizetős?
A véradóba is kellene mennem trombophili szűrésre, az fizetős, tudja valaki?
Van amit megcsinalnak es van amit nem. pl mammográfia nem, Hiv nem.
Amikor mi mentünk konzira a protokollt a doki allitotta ossze es még nem tudhatta fizetnünk vagy sem mert azt a recepciosokkal kell tisztázni utána.
A 2 hetes rövid protokoll.
Emlovizsgalatot (uh vagy mammografia ) nem csinalnak a kaaliban. A tobbit, amit emlitettel azt elvileg meg tudjak csinalni. Az a legbiztosabb azonban, ha felhivod oket es megkerdezed.
További ajánlott fórumok: