Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
sziasztok. Kedden túlestem a műtéten, és tegnap hazaengedtek.
Kérdezzetek nyugodtan.
S az a boldogság amikor be tudsz menni a H und M-be vagy akár a Pimki-be New Yorker-be s van mindig rád való méret!
S nem csak a C und A XXL méretét nézegetheted. :-(
Hogy van szines ruhám s nem csak fehér fekete szürke
Fel tudom venni a magassarkút s nem dgad bele ugy a lábam mintha rá éenen gógyulva. Nem szakad a viz rólam csak attól, hogy bementem egy fűtött helyre mondjuk télen s lehajoltam egy cipót felpróbáni. Nem akarok megfulladni ha netán emeletre kell menem. S még egy isteni dolog! nem ér össze a combom!:-) Wooow ez csak az tudja mekkora boldogság akinek évek óta összeér vagy arra se emlékszik volt-e olyan,hogy nem ért össze? Belefér az ember a vonatülésbe s nem akar kifolyni az oldalán? Ráülhet bármire mielőtt megvizslatná elbir-e?
hogy az izületek fellélegeznek s nem sajog szinte sehol a túlsuly miatt. A műtét előtt a jobb karom csak bizonyos sögig tudtam felemeli fájdalom nélkül. Elmúlt! Felsorolni nem lehet az előnyöket amit kaphatsz ah megműtenek.
Az önbecsülésed az önértékelésed s az önbizalmad kilómétert ugrik. Bár néha még most sem tudom megsaccolni magam s automatikusan a nagyobb méretű ruhát veszem le a polcról. De a visszajelzések amit az emberektől folyamatosan kap valaki akár ismerősöktől akár ismeretlenektől az megszilárditja az uj önképét. S végül si sokkal boldogabb ember lesz...s ez a végső lényeg.
Ezért raktam fel a képeket! Persze jól esik, ha megdicsérnek melengeti a kebleim de azokból már kaptam sokat itt ez a lényeg! akik még előtte állnak sokszor bizonytalanodnak el. vajon jó döntést hozok? Kifizetek ennyi pénzt lehet megbánom egy életre? Én csak az elmúlt két évről tudok beszámolni....más ember lettem. nem biztos, h mindenben jó irányban! De teljesen más. S ha felteszik a bűvös kérdést ujra megcsináltatnád? a válasz: egy rozsdás konyhakéssel a konyhaasztalon is !!!!! Minden mellékhatásával együtt!
Én kikaptam mindent: rengeteget volt hasmenésem a műtét után a legváratlanabb helyeken időkben. Rohantam vonaton pályudvarokon éttermekben plázákban munkahelyen mindenhol. A mai napig néha van ilyen de a már nagyon ritkán napközben! ez leginkább csak reggel jellemző ha van. Nekem van dömping szindrómám a kezdetek óta ami nagyon kellemetlen helyzetbe hozott már sok esetben. (sk. hülyeség is be kell valljam) aki tudja,h nem ehet bizonyos dolgokat vagy csak minimális menyniséget akkor minek eszik? Igy jár...
Stb. Én nagyon lassan gyógyultam 6 hét után is csak egy kematoxos légyként keringtem otthon s egy hajmosásba kifáradtam. Szóval nem volt könnyű nem tartozom a szerencsések közé. Ja s kegyetlenü fájt a hasam az első időkben a bélgázoktól! nem nem a seb az szinte kicsit se de ami hasgörcs előjött az kérem nem volt mindennapi. S akkor is mindent összeadva meg kivonva az egyenleg az : egy rozsdás bökővel ujra! ....de biztosan megcsináltatnám annyira elképesztő a változás.
Teljesen igazad van, nem ezen a plusz 30-40 ezren fog múlni már az egész, ráadásul gyorsan túl leszek mindenen, nem kell hónapokat várni.
Nagyon motiváló, amiket írsz, köszi, hogy ezt így megosztod velünk! És nagyon nagyon csinos lettél, remélem egy év múlva már én is hasonló eredményekről számolhatok majd be... :)
Jövő hét szerdán megyek másfél éves kontrollra Veszprémbe ami már majdnem két év de sajna nekem időpontot egyeztetni igen nehezen megy. Keveset tartózkodom itthon. December 2-án lennék két éves műtött. Az ujaknak írnám: 48-50 kilót fogytam. Most épp 48 van amikor ez 50 változó. Jelenkeg 61 kiló vagyok a 162 cm-emhez ez pont már az ideális suly de mikor 59 voltam jobban éreztem magam. azt hiszem a 60 alatti a legjobb nagyjából 58 szeretnék lennei.108.5 kg- val műtöttek de voltam 110 is. A ruhaméretem 52-ről 38- ra csökkent
Akörfogatom a hasamon 122-ról 92 -re a csipőmön 135-ről 94-re a combomon 66-ról 47-re a karomon 44-ről 30-ra csökkent. Ja a mellem az elfogyott:-( most 90D a melltartóm de ebbe alig van valami. erősen rekonstrukcióra szorul s volt vagy 122 cm asszem anno. A bőröm kinyult teljes hasplasztika kell a nagy köldöksérv miatt is meg mert amugy is lóg. A karomon s a combomon is látszik bár ott azért nem annyira zavaró. Bár engem bevallom már ez se annyira zavar minden gond nélkül veszek fel bikinit a strandon. Nem tünt fel, h bárki az én hibáim lesné.
A labor értékeim elképesztóek a 2. tipusú cukorbetegségem ugyan el nem tünt de napi két tablettával a normál tartományba tartható mig előtte napi 4 szer keleltt inzulint adnom! a vérnyomásom normális a koleszterin és vérzsir értékeim mind normálisak. Eddig még nem szorultam B12 vitamin pótlására valami csoda folytán elő tudom állitani nem tudom,hogy. D vitamint szedek s igy az is elfogadható értéken van.
A változás kivül belül óriási. nem csak mért klinikai adatok hanem a belső "én" is megváltozott. Óriásit nőt az ömbizalmam néha vakmerőséggl s arroganciával párosul. De mindent összevetve életem legjobb döntése volt anno s ezt minden alkalommal leirom. Nézzétek meg a képeim olvsgassatok s mindenki döntse el mi jó neki.
Sok sikert akik előptte állnak!
hajhullásra szerintem egyetlen megoldás van: rövid frizura.
Elég lassan kezdett el hullani a hajam nem volt látványos de hullott vagy 4 hónapig ha beletúrtam de rájöttem sokkal jobb röviden a hajam. Némi fazon meg szin váltással meg marha jól fel lehet dobni az amugyis óriási változást. Garantáltan nem fognak megismerni aki régen látott. S az nem mindig rossz dolog:-)
figyelj
az én házidokim mikor emlitettem neki a terveimet
akkorát vágott az asztalara hogy ugrottak a dolgai rajta....
ettöl a pontol kihagytam a dolgokbol...
mindent magán uton intézten NEM BÁNTAM MEG
de mai eszemmel egyszerüen más dokihoz mennék
illetve más város stb
nem vagy odakötve senkihez tudtad hogy SZABAD EMBER VAGY???
Bocsi de az én dokim minden eggyes alkalommal elmondta hogy vigyázat cukor izületek stb vérnyomás problémák jöhetnek
látta hány kurát csináltam végig SÖT ballonom volt
TEHÁT BÁRMIT TESZEK EZ nem müködik
mégis ellene volt...
most ha lát az utcán igy 8 honap után felfelé tartja a nagy ujjátés elismeröleg bologat ...
nyasgem....gondolom mindig
NEM TÁMOGATOTT miközben 48,2 bmi -vel mentem OPERÁCIORA És ha valaki tudta hát Ö igen hogy mennyit küzdöttem elötte.
szoval ne vacakolj KERESS OLYAT aki tartja a száját!!!!
Van épp elég doki!!!!!
ha az elözetes vizsgálatokra gondolsz
azt NEM veszprémben kapod A BEUTALOT hozzá
házidoki kell kiirja vagy privát csinálod nállam ez is az is volt!
Dr mohos.....
nekem olyan mint télen egy meleg kandallo!!!
NAGYON KELLEMES AZ EGÉSZ MEGJELENÉSE
és nagyon megnyugtato a jelenléte....
ott feküdtem elötte szétett lábakkal az aztalon meztelenül mégcsak kellemetlenül sem éreztem magam
pedig nagyon nagyon széggyellös vagyok még a párom elött is ennyi év után
szoval TÖK rendes pasas !!!!!!
Egyet értek, haza vezetést nem biztos, hogy be kellene vállalni, azért ezek eléggé húzós hasi sebek, ki tudja, hogy reagálsz vészhelyzetben.
Engem fuvaroztak, de így is kimerített az út, és amikor megálltunk egy pihenőnél kicsit mozogni, hétrét görnyedve tudtam csak menni, annyira behúzódott a bal alsó seb.
Emelgetés meg hajlongás kb egy hétig teljesen felejtős, ne is próbáld, nehogy vmi baj legyen.
A cuccra tényleg ne legyen gondod, a nővérkék igazi tündérek, csak add oda a táskát nekik az értékeiddel, ők elzárják magukhoz, másnap meg visszaadják.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok