Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Szia!
Debrecenben nekem azt mondta Tanyi doktor, hogy igen és az összes körmömről a lábon sem maradhat:(
Nna orulok! Akkor talalkozni nem fogunk esetleg ha megyek varratszedesre. (6.a mutet)
En is sokat gondolkodom azon, hogy hogy is lesznek ezek a fizetos vizsgalatok. Ha a reof irodaba megyek eloszor akkor ott ugye nekem kell megmondani milyen vizsgalatot akarok kifizetni de pl. Nemtudom a verkepen mit kell kerni. Altatoorvosi konzultaciot biztos nem emlitenem meg mert meg kepesek lennenek 15ezret elkerni erte.
Amikor fizettem a konzultaciom mellettem egy holgy verkepet fizetett (nem tudom milyet) es 16ezer volt. Ha ugy szamolom, hogy 16+ altatoorvos 15 az mar 30felett van es hol van keg az ekg , tudofunkcio es uh. Hmm hat kivancsi leszek
Egy nagyon jó cikk:
dn.adplxmd.com/adplexmedia/tags/xdirect/xdirect.html?p=70405291&serverdomain=adplexmedia&ct=html&ap=1304
Sziasztok! Felkerulhetek vegre a mutet idopontos listara juppiiiii :)Jan.18 Debrecen!
Ma voltam konzultacion.8ra odaertunk nekem is meg kellett keresnem a reof irodat.Hat nem volt egyszeru ha valaki megy elbol ott kezdje a debreceni egyetem alatt van.15.000ft a konzultacio azt be kell fizetni aztan irany a masik telep ahogy ok hivjak sorban allas a regisztracios ablaknal,lecsucsules varakozas.En 9tol jutottam el a varakozasi pontra addigra jartam meg a reof irodat.1 orat varakoztam aztan behivtak.En egyedul mentem be.Kerdezte a sulyom magassagom BMI-t (nekem 41).Kerdezte akarok-e gyereket mert meg nincs mondta mutet utan 1 masfel utan lehet.Egyelore ez nem erint nincs tervben.Kerdezte van-e cukrom erre se tudtam valaszolni mert kb 15 eve nem voltam vervetelen de tudomasom szerint nincs semmi tarsbetegsegem enyhe magas vetnyomason kivul.Kerdezte tudok-e PCOS betegsegrol.Persze nem, ugyhogy mondta h mutet elott menjek el nogyogyaszhoz hogy azt kizarjak.Ott helyben megcsinaljak az osszes vizsgalatot egy fel nap alatt kb.40.000 ft.Mashol is meg lehetne csinaltatno de az ő altato orvosukkal mindenkeppen talalkoznom kell ugyhogy akkor mar jobban jarok ha ott csinaltatom a vizsgalatokat is.Dec.19 hetfore irt be vizsgalatokra.Mondjuk a hulye fejemmel nem kerdeztem h ez hogy fog mukodni.Oda megyek es tudni fogjak mi kell vagy nekem kell megmondani?Na mindegy lehet irok neki emailt.Es a lenyeg a mutet ara 1.500.000 fedezi a korhazi tartozkodast is,lenyegtelen hany napot kell benn tolteni..Ugyhogy cskkumpakk 1.500.000(mutet)+15.000(konzultacio)+max.50.000(kivizsgalas)=1.565.000 Ft.Jan.17-en befekves,18.an mutet.Kb 1 hetet kell benn maradni de azt mondta o csak akkor enged ki a korhazbol ha maximalisan meg van gyozodve arrol hogy minden rendben van.Kb.ennyi volt, nem sokat voltam benn hiszen tul sok kerdesem mar nem volt:) Nekem szimpatikus volt o is,mosolygos kedves volt:)
Ez egy kombinalt mutet,sleeve vagyis csogyomor es leroviditik a vekonybelet valamint kulon utvonalon halad az etel es az epefolyadek igy nehezebben szivodik fel az etel es gyorsabban tavozik. Itt egy animacios video erdemes megnezni.
Sziasztok!
Sokat olvasgatom, hogy mi mennyi es mit hogyan?
Engem Hollandiaban mutottek, igaz elotte amig otthon eltem meg errol a mutetrol nem is hallottam, szoval itt talalkoztam vele eloszor es ezt a forumot is csak mutet utan talaltam :)
Itt teljesen mas dolgokra fektetik a hangsulyt. Nekem csak vervetelem es EKG vizsgalatom volt..semmi tobb. Viszont itt par honap felkeszitore kell jarni meg a mutet elott. Beled tubkoljak pszichologusok es diatetikusok valamint gyogytornaszok, hogy mit kell tenned a mutet utan!!! Sokan a statisztikak szerint 5 ev utan visszahiznak..IGEN vissza lehet hizni, nekem azt mondtak csak 20% amiben ok segitenek es nekem Duodenal swich mutetem volt. Nagyon fontos, hogy teljesen atvaltozzunk minden teruleten szo szerint. Az agy az iranyito!! En mar igy 10 honap elteltevel tobbet birok enni, de 80%-ban egeszseges eteleket valasztok.Ami nagy valtozas , hogy nem birsz enni sokat es fogysz, de ez nem tart orokke sajnos le fog lassulni es a megtartas csak rajtunk mulik.Csak akkor vagjatok bele, ha kepesek lesztek tenyleg vegigcsinalni es megtartani a sulyotokat! Nekem mar nagyon figyelnem kell arra, hogy mit eszek es mennyit es napi 5-7 alkalommal. Meg mindig nem konnyu, mert meg mindig gyorsan eszek, errol nem birok leszokni, de probalok odafigyelni. A fajdalom, a feszules es a hanyinger elmulik. Ehseg erzetem is van, de hamar telitodik a gyomor bar 2 ora mulva ujra ennek...na ekkor viszont gondolkoznunk kell mit valasztunk..Sokan sok penzt fektetnek bele, hitelt vesznek fel stb...VIGYAZZATOK MAGATOKRA, hogy megerjen minden penzt kesobb is ez az uj test okes? Puszika mindenkinek :)
Az angliai stilusu mutetnel szerintem nincs nyeletes rontgen mert az csak egy biztonsagi csekkolas, hogy minden rendben van-e a varratokkal angliaban pedig az egeszsegugyre nagyon jellemzo a koltsegcsokkentes es a "foloslegesnek" velt muveletek kihagyasa. Pl. A 2 napos korhazi tartozkodas is ennek a kovetkezmenye.
Mutet utan a hasureget teletoltik valami folyadekkal es egy un. "jacuzzi tesztet" vegeznek ahol ha a viz alatt a varratok bugyborekolnak valahol akkor ott ereszt a varrat es meg kell erositeni. Ezt Debrecenben es Veszptemben is elvegzik szerintem plusz nyeletes rontgen is van.
Azert megnyugtato a magyar rendszerben ez a tulapolas, tulaggodas ha az ember mutet elott all viszont nagy altalanossagban Magyarorszag is atvehetne ezt a mentalitast, hogy sporoljon egy keveset a korhazi kiadasokon igy tobb dologra jutna penz es tobben hamarabb juthatnanak ellatashoz (gondolok itt a hosszu varolistakra).
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok