...gondolatok... (beszélgetés)
Most viszont hallottam valami jó kezdeményezést! Az egyik iskolába a hetedikesek ofői órájára iánc-, és illemtanárt hívtak. Sajnos nem az én unokám iskolájába! Ami a legjobb a dologban, hogy a gyerekek élvezték a dolgot, és nem bohóckodták el. Valószínű jó volt a felvezetése is.
Hát, ebben voltak a két agyféltekét összehangoló gyakorlatok, energetizáló gyakorlatok is ..... a szülőknek is meg a tantestületnek is le kellett írni, hogy mik ezek és mire jók, mert ugye a gyerekek elmesélik otthon, szóval a szülőknek is tudniuk kellett róla ill. kötelezővé nem tehették, csak ha van rá igény, akkor talán bevezették volna ..... és aki akarja, csinálja ..... talán ..... pár éve még nem volt rá szülői igény ..... sokan idegenkedtek tőle .....
Nem volt az olyan rég amikor az oviban a reggeli torna címszó alatt lehetett, és szerintem ma is lehet ilyet csinálni. De aztán iskolások leszünk, és eretnek dolognak számít, mert ugyanmár milyen címszó alatt regisztrálnák!? Ja és még jegyet sem lehet rá adni!:)))))))
mi kifogás volt pl. 5 perc reggeli légzés ellen?
:) olyan kis hüle vagyok.. már azt hittem.. hát ne is..:))
Akkor kérdezz! :o))
Azért, mert vmiről nem egyforma a véleményünk, attól még nem vitatkozunk ..... pláne nem veszekszünk ..... :o))
Én próbáltam becsempészni a magam tudományát itt a suliban, ahová a gyerekek járnak - jóba vagyok az igazgatónővel, sőt több tanár is járt/jár hozzám , és mindenki egyetértett, hogy jó lenne az ilyen jellegű gyakorlatokat a gyerekeknek megtanítani, ill. beépíteni a napirendbe, de nem sikerült átnyomni a bürokrácián ......
Aggyék Isten!
Visszaköveteltem az ifjúságtól az internet lehetőségét. Visszaolvastam. Megnéztem Male kutyáját.
Elolvastam Piszkos Fred meglátásait a légzés fontosságáről, és egyet is értek vele! De Zizivel is, hogy az iskolákban nagyon nehéz azon változtatni, hogy a tananyag ne csak konkrét szalma legyen amit belegyömöszölnek a nebulók fejébe.
:) ez azért van mert mindig révuszokba beszéltek.. azt meg én nem értettem..:))
már azt hittem békittenni kell..:DD
Csak az volt a homályos, hogy kinek kell megbékülni, ki a két hülye, és ki a liba ..... amúgy tényleg rendben volt. :o))
Ez olyan gyakorlat, ami a két agyfélteke működését hangolja össze.
:)pedig olyan érthetönek tünt..:))
...azért, mert a 8 -as tulajdonképpen egy végtelennek a jele.
Nekünk az egyik matektanárunk azt mondta, hogy álljunk fel, csukjuk be a szemünket, és írjuk le a két kezünkkel a levegőbe nyolcasokat párhuzamosan és ellentétesen. Ez olyan relaxációs gyakorlat volt néha matek órán, néhány mp-re.
Szép napot Nektek is, és érezzétek nagyon jól magatokat.
Szép napot! :o))
Főzök, ebéd, aztán 3-ra színházba megyek az Eszterrel .... szóval én se nagyon .... :o)))
Hali:))
Csak beköszönök ,és megyek a konyhába,valszeg egyig ki se jövök onnan:))
Kellemes vasárnapot!:D
Gondolatolvasó vagy ..... jó éjt! :o))
Megyek lefekszem.
Szép álmokat:))
Ez sötét?:)))
Ez még csak a felszín:)
Érthetetlen a hsz .... :o)))))
jó lenne már megbékülni.. két hülye.. liba...:))))
További ajánlott fórumok: