...gondolatok... (beszélgetés)
Sziasztok Mindenki!
Verőfényes szép napot nektek!
Mindig ezek a negatív gondolatok!
Én annyit mondok...riszálom így is-úgy is! :)
A másik oldalon természetesen! :DDD
"Kötelezd el magad arra, hogy elismered és kifejezed igazi érzéseidet, legyenek azok akármilyenek. Az érzések az isteni bölcsesség ajándékai, ők közlik veled, mi jó neked és mi nem. Minél inkább hajlasz az igazság kimondására, annál szabadabbnak fogod érezni magad. Reagálásodat az egyes helyzetekre többé nem terheli múltbeli tagadások kolonca, így megfelelő és spontán lesz."
/idézet/
Vannak barátaid?
Az nagyon fontos lenne, ha lenne valaki vagy valakik akivel tartani tudnád a kapcsolatot.
Olyanok akikkel meg tudod beszélni az aktuális problémáidat.
Ha úgy érzed nem értenek meg, akkor keress hozzád hasonló gondolkodású embereket.
Addigis vezess naplót, minden nap írd le ami nyomaszt.
Az is jó ha kisírod, kidühöngöd, kiszomorkodod magad.
Szerintem szükséged van arra hogy kifejezd az érzéseidet és ezáltal megszabadulj a lelki terheidtől.
Fizikai szinten azért van nehézlégzésed mert lelkileg terhes vagy.
Ha nincs más választásod akkor legyél velünk a hoxán, itt sok segítséget kaphatsz mert érdekes gondolkodású emberek vannak.
:)
Mi okozza ezeket az érzéseket? És mik ezek az érzések? Fizikai tünetek?
És a szüleid hova akarnak küldeni?
Ez a spiritiszta keresők elsőrendű csapdája.
A túlzott meditációval meglazul a kapcsolat a Földdel és olyanokká vállnak mint a lufik.
Sajnos a földelést egyhuzamba kell végezni ezekkel a gyakorlatokkal, különben ellustulsz, gyengeség, depresszió, elszállás meg ehhez hasonlók üthetik fel a fejüket.
Nem ritka hogy elhanyagolják az alsó csakrákat.
Ezért kell sűrübben mozogni, sportolni, természetben kirándulni, szex vagy akármi.
:P :)
Diszlexia adódhat egy olyan környezetből ahol mindennapos a disszharmónia és nagy a követelmény. Ilyenkor az egyéni képességek nem tudnak megfelelően kibontakozni mert nem természetes módon mennek végbe. Lehet hogy a gyermeknek szüksége van egy saját ritmusra de ezt nem veszik nála figyelembe.
A stressz nagy hatással van rá ami szétkapcsolja az agyféltekeket és megzavarja a központi idegrendszert.
Mindenekelőtt stresszoldással és önkifejező gyakorlatokkal lehet gyógyítani a problémát.
A gyereknek az önmagáról alkotott képe összezavarodott, ezáltal a világot is zavartan fogja fel. A szeretet a legkevésbé elhanyagolható.
Vissza kell szereznie az egészséges önképét és önértékelését.
----------------------------------------------
A pánik hasi légzéssel nemhogy javítható de véleményem szerint gyógyítható is.
Hiszen a pánik jellemzője a felületes, kapkodó mellkasi légzés ami hiperventillációt okoz. Ez a feszült életvitelből adódik.
A hasi légzés pedig visszahúz, lecsillapít, lenyugtat, stabillá tesz, erősíti az idegrendszert, oxigénnel látja el a szervezetet, mély és alapos. Ilyenkor nem nagyon tudsz kapkodni, mégis energetizált vagy.
Szia Bibi!
Olvastam a hozzászólását. Én mostanában megpróbálom visszaszerezni az éjszakai alvást!
Megyek is, majd reggel visszaolvasok.
Jó éjszakát Mindenkinek!
Szia!
Amivel egyetértek, mert jól tudom alkalmazni, hogy a pánikot meg lehet előzni légzéssel! Hogy aztán maga a pánikbetegség mennyire orvoslható, milyen esetekben azt nem tudom.
A diszlexia részképesség zavar. Mindenkelőtt ki kell deríteni milyen fokú, honnét ered. Akkor aztán mozgással lehet korrigálni, enyhíteni. Nagyon jó módszer pl. a tánc, speciális tornagyakorlatok.
Nohát Zizi! :)
Egyenlőre még szólásszabadság van!
Úgyhogy csak bátran! :)))
A Waldorf iskolák kifejezetten ismertek abból a szempontból hogy az egész embert nézik és -e szerint nevelik, formálják, oktatják a gyerekeket.
Jelentős szerepet kapnak a művészi és mozgási tevékenységek amelyek az intelligencia hanyatlását kívánják megfékezni.
Teljes mértékben ember, egyén és egészségközpontú.
Rudolf Steiner nevéhez fűzödik aki szellemtudománnyal és antropozófiával foglalkozott.
Kizárja a faji, politikai, és vallásos elméleteket.
Igen, pont erről beszéltem .... csak én szűkszavúan ..... :o))))
Szia :o))
Sziasztok!
Nálunk az általános iskolában az osztályfőnök mutatott egy agyserkentő gyakorlatot. Össze kellett ütögetni mindkét kezünk ujjait. 9-10 évesek lehettünk. Valóban felébresztett.
Ezek alternatív módszerek és embere (tanára) válogatja hogy alkalmazza -e éppen az óráján.
Például nekem nem volt szükségem ilyenekre, de lehetett csinálgatni.
Ezek nem előírt szabályok, mégis hasznosak mert a gyerekeket túlságosan megnyomorítják, kényszerítik dolgokra. Elveszítik természetes képességeiket.
Ezért van egyre több diszlexiás például, de sorolhatom a cigaretta, alkohol és a drog által történő lázadást is.
Akár gyerek, akár felnőtt, sőt lehet akár bróker is, szétkapcsolt agyféltekkel fogja leélni az életét.
Sajnos az érzékenyek isszák meg mindig a levét.
Ezért nem ártana a tankeretbe belefogalni ilyen játékos gyakorlatokat.
Egyenlőre még nem nagyon ismerik és nincs is rá igény(?)
Kevesen tudják például hogy a depresszió, a pánik, vagy egy komoly idegrendszeri probléma nagyon jól enyhíthető egy egyszerű hasi légzéssel.
Ez és ehhez hasonló gyakorlatok csak stabilizálnák, gyógyítanák az emberek életét.
Egyenlőre ezek azért alternatív megoldások mert nincsenek a köztudatba, ugyanis ez nem kedvezne a különféle egészségügyi lobbiknak...
lehet másképpen kell ezeket megfogalmazni...így a szülőknek lehet csak az egyszeri mezei ezoterikus dolgok jutnak eszükbe.
De pl. relaxációs torna?
(Ez csak azért jutott eszembe, mert az alapítvány ahol dolgozom keresztén, ezért a jóga gyakorlatok amit a klienseknek szerveztek a kollegáim ezen a néven futott.)
;)