GOMBAkávé tapasztalatok (beszélgetés)
Végül nem vettem, maradtam a sparkupnál, volt egy nagy akció és berendeltem több csomaggal. Nekem most marad ez. A 2.0 durván drágább is. Én meg sokat kávézok. Nem éri meg váltani.
De ha megkóstoltad, majd írd le milyen.
hátrány: drága
kisebb adagokat iszok, mint amit írnak, de többször
a másik fajtát ki se próbáltam, mert az még drágább
Hosszasabb használat után tudok tapasztalatot írni: jó ez. Amit észrevettem:
emésztésem olyan lett, mint az óramű,
több energia, délutánra is több marad,
jobb alvás
Most már egy ideje csak a gombakávét iszom és egész jó. Leraktam teljesen a nescafét, már csak az édesítőszert kéne.
Ez most a sparkup, de a következő a coffee 2.0 lesz, amit kipróbálok. Az íze jó, kávés. A másiknál van több íz is, ha lesz tapasztalatom, majd beszámolok.
Szia!
Igen, minden nap iszok egy bögrével, és új adagot is rendeltem, kaptam is hozzá cuki termoszbögrét (a múltkori csomaghoz csak kiskanál volt)
Normál kávét azóta talán 3x ittam egy-egy kisebb adagot.
Jó 1,5 hete iszok napi 1-et, talán annyit már érzek, hogy a délutáni, ebéd utáni kajakóma nem ér utol annyira, jobban bírom estig, élénkebb vagyok.
Én még csak 3. napja iszom, nagy változást nem érzek ennyi idő alatt még.
Féltem, hogy rossz íze lesz, de teljesen olyan, mint egy nescafé.
Interneten rendeltem (rizeup)
Jó hatásról írnak:
"Miért a gomba?
A különböző gombákat már évszázadok óta használja a hagyományos kínai gyógyászat. Ezt főleg a bennük rejlő béta-glükán miatt teszik, mely jótékonyan hat az immunrendszerünkre, illetve a szív- és érrendszer egészségére. A gombakávéhoz használnak chaga (másnéven hamvaskéreg) gombát, közönséges süngombát és belekerül a kicsit különlegesebb cordyceps gomba is. Ezeknek a gombáknak bizonyos vegyületei képesek növelni a stresszel szembeni ellenállóképességet, így a gombakávé kiváló stresszoldó. Néhány kutatás már arra is rávilágított, hogy az ital gombatartalma az agy neurotranszmitterjeire is kedvező hatást fejt ki, mely nyugtató hatással bír a központi idegrendszer szempontjából.
Kávét általában azért iszunk, hogy élénkebbek legyünk, és a gombakávé ebben is segít: a közönséges süngomba például kiváló memóriajavító hatású."
De itt is találkozom azzal a mellékhatással, ami miatt a ginkgo bilobát nem használom, pedig van egy dobozzal a polcon. Ez a vérhígítós dolog nem tetszik.:
"Bizonyos gombák fogyasztása egyeseknél allergiás reakciókat válthat ki, amely súlyosabb esetben akár légzési nehézség is lehet. Előfordulhat emésztési zavar is. Nem ajánlott a gombakávé fogyasztása például vérhígító szedése mellett."
Nekem ma jött meg ez a fajta. Én nem is a kávéról leszokás miatt vettem, inkább a "gyógy" hatásai miatt.
Te érzel valami hatását? Iszod rendszeresen?
Ízekről nehéz beszélni, én az Mmatchát kóstolgatom, amit szeretek benne, hogy nincs az a szokásos kesernyés utóíz. Nem tudom mihez hasonlítani, mert tényleg semmi köze ahhoz, amit eddig próbáltam és ami miatt nem szerettem a matchát.
Őszintén szólva nem vagyok nagy tea szakértő, eddig az egyetlen zöld tea, amit szívesen ittam az a Milk Oolong volt, az sem a klasszik "zöld" ízű, kissé édeskés, de nagyon, nagyon finom.
Imádom a kávét, de csak napi kétszer. Reggel és ebéd után. Minden további kávétól fejjel megyek a falnak, ingerült vagyok mindenkivel és nem tudok aludni.
5 kávé kivégezne...
Most nézem, elírtam egy nullát, nem 500 000 Ft, hanem 50 000 Ft. Ennyit is akartam írni. Bocsánat!
Utána néztem az interneten, a Nescafe instant kávéjának grammja kb. 17 Ft (150 g ára 2500 Ft), így kilója 17 000 Ft.
Csak 3x annyiba kerül a Ganoderma, mint a szín instant kávé.
"Csak" 50 Ft/g az ára. Ha jól számolom ez 500000 Ft/kg.
Javítson ki valaki, ha más árat lát...