Fundamenta, tapasztalatok? (beszélgetés)
sziasztok!
Bocsi,nincs időm visszaolvasni,hogy találnék-e választ a kérdésemre,ezért felteszem a kérdést:)
Szóval:
ha elindítottunk múlt héten hétfőn egy fundis áthidaló kölcsönt (56hós volt a szerződés,és januárban volt 3 éve,hogy fizetjük),és ma volt kint az értékbecslő,akkor kb mennyi idő múlva fogják kiutalni a pénzt,illetve milyen teendőink lesznek még addig?
köszi a választ! :)
Azt akartam írni, olvass vissza, pl. a .... számú válaszig, mert ott leírtam.... de nem találtam meg... :)
Úgyhogy, röviden: két hónap.
Hosszabban: a hiteligényléshez mellékelni kell az adás-vételi szerződést, (földhivatallal érkeztetve) és azt a tulajdonilapot, amin széljegyen már szerepeltek, aztán a jövedelemigazolásaitokat... ha mindez beérkezik kb egy héten belül jelentkezik az értékbecslő, felmérni a házat, ezt követi a hitelbírálat, majd postázzák a szerződést, Ti aláírjátok, visszakülditek, és máris utalják a pénzt - az eladó számlájára.
Tehát, ha tudod, hogy mikor mentek az ügyvédhez az adásvételivel, akkorra legyen kézben a Funda hitelkérelmi nyomtatványa is, mert abban vannak tájékoztatók, mi legyen az adásvételiben...És közben kérheted a jövedelemigazolást is (benne van a csomagban) ha pl. most márciusban szerződtök az eladóval, akkor az av-be május 30. kerüljön! Abból még nem volt baj, hogy korábban kapták meg...
Kedves Nagycigi!
Köszönöm a választ! Szerintem akkor is fogok kötni, mert 4-5 év múlva, vagy akár később hátha sikerül házat cserélni!
Hát, előbb még visszaigazolják a módosítást, aztán -remélem- jóváhagyják az ÁK-t, aztán kiutalják...aztán lesz csak meg :)
Szerinted mennyi idő ez? Mondjuk a jóváhagyó levélre kb 1 hetet mondtak, de azt, h a hitel mikorra lesz meg onnantól kezdve, hogy elindítjuk, csak a vállukat vonogatták..ami azért vicces, mert valamit csak kell abba az adásvételi szerződésbe írni...
Kedves Nagycigi!
Szeretném megtudni, hogy zártkerti ingatlanra is lehet költeni a megtakarítást, vagy csak belterületire?
Mert nekünk Kulcs üdülőövezetében van egy kis házunk(olcsóbb volt itt), és ez sajna zártkert.
Válaszodat előre is köszönöm!
jó, hogy felhívtad erre a figyelmem... én még a 423-ban gondolkodtam, annak a szerz. összege a 6.250.000.-
Azért jó, hogy tisztáztuk a félreértéseket...! :)))
HA visszaigazolták a módosítást, a levélben benne lesz, hogy mennyit és hova utalj át... (mód. díj, szla nyit. különbözet)
nem, nem értetted félre, csak én a négyesekről beszéltem utóbb, nem a hármasokról...
Megírod, mi lesz a vége? Mondjuk, mikor fogsz költözni... :))
Szia, asszem félreértettük egymást. Még csak ma módosítottam a szerződéses összeget, ahhoz, hogy el tudjam indítani az áthidaló kölcsönt, lakásvásárlás céljára. tehát mégegyszer: az induló összeg, amire megkötöttem a szerződést, 2.460.000 (321es 20e-el), tehát a megtakarítást csökkentettem, a fizetési időt növeltem (324-es, 16ezerrel). Így lett amostani szerződéses összeg 4,3 millió. Tehát, amit én számlanyitási díjnak fizettem, az kevesebb volt, mint az új szerződéses összeg 1%-a, tehát a különbözetet nyilván levonják.
Amit írtál, 6,x milliót nem is értem. Az hogy jött ki? Nekem 4 millió körüli összeg kellett, és az csak így tud kijönni.
De lehet, hogy teljsen félreértettem???
Akkor pontosítsunk:
821/20.000.- módozat megtakarítási idő 49 hónap
szerzódéses összeg: 3.220.000.- Ft
saját befizetés 980.000.- Ft
állami támogatás: 294.000.- Ft
kamat (1%) 27.843.- Ft
kiutalási idő 3 hónap
lakáskölcsön: 1.918.157.-
törlesztőrészlet 38.511.-
törlesztési idő 56 hónap.-
vagy:
621/20.000.- módozat megtakarítási idő 48 hónap
szerződéses összeg: 2.460.000.-
saját befizetés: 960.000.-
állami támogatás: 288.000.-
kamat (3%) 81.504.-
kiutalási idő 3 hónap
lakáskölcsön: 1.329.496-
törlesztési idő: 60 hónap
törletőrészlet: 22.632.-
A hétszázas módozatok egy új lehetőség, azonnal megkapni a szerződéses összeget, és végig, kiegyensúlyozottan, azonos összeggel törleszteni
(itt a betéti-kamat 2%, a törlesztő-kamat 4,9%, de tkp. nincs jeletősége, a lényeg a kiszámíthatóság és a változatlan törlesztő-részlet...
Amit ajánlottam, azért olyan hosszú, mert a havi megtakarítás összege nem 20.000.- Ft, hanem csak 14.000.- és csak ennyire kapod az állami támogatást. viszont havi húszezressel nem tudtam kihozni a nektek szükséges összeget...
Bár, ha elég lenne 6,560 mFt, akkor összesen 105 hónappal, havi 2x42.115.- teherrel (szerz.összeg:
2x3.280.000- de ez is több, mintha beáldoznád a meglévő kétmilládat...
JUTJA ESZEMBE...!
MIRE IS KELL NEKED EZ A PÉNZ? LAKÁSVÁSÁRLÁSRA, HITELKIVÁLTÁSRA VAGY FELÚJÍTÁSRA?
mert sehol sem említetted, hogy tulajdoni lapot kellett volna az igényléshez fűznöd..vagy adás-vételit...
vagy most csak módosítottál? mert ennek meg 2.000.- Ft a díja! Nem beszélve arról, hogy eredetileg a 6,25 millára fizettél számlanyitási díjat, a mostanipoz pedig jóval kevesebb is elég... a különbséget buktad... :(
Korábban annyit írtam a számlák megosztásáról... lehet, hogy Neked is ezzel kellett volna próbálkoznod, ugyanazt a pénzt kapod, mint most, de lenne egy kisebb összegű ltp-d is, ami, ha bírod fizetni, 56 hónap múlva szintén nyolcévessé válik, szabad-felhasználással... szerz. mód. díj ugyanannyi, és megmented a már befizetett számlanyitási díjat...
Az első variációra gondoltam én is,hogy 4 év 4 hónapig fizetnénk a 2*20 ezret (ezt a 2,5millió megtakarításból),a lejárat után megkapnánk a 2*3.220.000Ft-ot,ebből már majdnem rendezni lehetne a hitelt.Utána 56 hónapig fizetnénk a 2*38511Ft-ot a fundás kölcsön után.Jól kalkuláltam?
Tehát durván 9 év múlva megszabadulhatnánk így a hitelektől.Ez egy kivitelezhető megoldás?
A másikat még nem igazán látom át,hogy pontosan mit jelent a 722/14.000 és ezt miért kellene olyan sokáig fizetni.
Azt ugyan nem értem, hogy miért nem engednénk meg az ötös módosítást... ?!?
DE annak örülök, hogy sikerült megoldást találnod.
A "túlfizetésről" a szabály azt mondja, hogy a megtakarításokat a szerz. összeg 51%-áig kell levonni az áthidaló kölcsönöknél. Tehát, ha a számládon az indulás óta gyűjtött pénz eléri az sz.ö 51%-át, nem vonjuk a 16.340 forintot. Ezt Te is meg tudod becsülni: Tudod, most mennyi van a számlán, álami támogatással, kamattal együtt.
Tudod, hogy az 51% = 4,3mFtx0,51= 2.193.000.-
Tudod, hogy az új megtak.összeggel+annak 30%-ával mennyi idő alatt jön össze a különbség. (a betéti kamatot még el is hagyhatod)
Tehát attól kezdve csak a ÁK kamatát kell fizetned...
a megtakarítási idő alatt végig az általad is számolt összeget kell fizetned, kivéve, ha előbb összejön az 51 %. a lakáskölcsön törlesztési szakaszában pedig végig azt az összeget kell fizetned, amit közöltek Veled... ez a kölcsöntipus FIX kamatozású!
Nem tudodm, közölték-e veled, hogy az igényelt hitelösszegből 1,5%-ot visszatartanak, folyósítási díj címén? ennyivel kevesebbet fogsz kapni!
Szia! Voltam benn a takarékban. KEdvesek voltak, kezdünk közelebb jutni a célhoz. 321-es módozatom volt, 20e-ftal. (Teszem hozzá én éveken keresztül azt hittem, hogy 4es módozatom van).
Azt mondták, 5ösre ne váltsak, mert úgysem kapom meg.
Tehát, amit tettünk: 321-es 20.000ft-ost átváltottunk 324-es 16.000 ft-ra. Illetve, a hölgy felhívta a call centert, és ott azt mondták, h legyen 16.340 a havi megtakarítás, mivel nekem 4,3millióra van szükségem (ez már mindegy lett volna, de kötötte a callcenteres az ebet a karóhoz, h meg lehet így is, remélem igaza van)
Namármost: 37 hónapot fizettem be 20.000-al, most van még hátra 56 hónap, ami szerint 2015.nov.3-án lejárna a megtakarítási időszak. Erre az 56 hónapra fizetek 16340+26875 ft-ot, tehát kb 43e-t.
Három hónap kiutalási időszak alatt 26.875.
Ezt követően 100 hónapig fizetek 27520-at.
Két kérdés maradt csupán, amire nem tudtak választ adni: van nekem 148.000 túlfizetésem, mivel az eddig eltelt 37 hónapon át 20e-t fizettem. Ez hogyan vonódik le? Ezzel mi lesz?
Ha most 7.5%-al kötöm meg az áthidalót, akkor az elkövetkezendő 56 hónapban az lesz az érvényes? Tehát akkor én MINDIG ezt a 26.875ős kamatot fizetem? Vagy lehet h jövőre magasabb lesz?
Hát ennyi. Módosítottuk a szerződést, remélem nem tart sok ideig. Ha ezekre esetleg tudod a választ, imáimba foglallak :)
Köszönöm a gyors választ.Igen,a banknak a kamatot és a kezelési költséget fizetem,ez 38 ezer havonta,a biztosítónak pedig a tőketörlesztést,ez 14.500 most,ez emelkedik minden évben.
CHF alapú.
A 2 és félből gondoltuk fizetgetni a fundát.
A biztosítást is tovább kellene fizetni?
192 hónap van még hátra .
De akkor miért javasolták, hogy mondjam fel korábban?
Nekem azt mondták, hogy levonják az utolsó megtakarítást januárban, és mindjárt megszüntetik. Utána jön 3 hónap kiutalási időszak.
De ha korábban felmondom, akkor elméletileg a felmondási idő vége pont az utolsó rész levonásával esik egybe, és már márciusban itt lesz a pénz.
Az biztos, hogy nekünk május közepén mindent le kell rendezni, mert akkor megy ki külföldre a hölgy, akitől a lakást vesszük, így a május 30 már bőven rossz.... :S
legalább az első mondat legyen érthető:
MILYEN TIPUSÚ EZ A KOMBINÁLT HITEL? :))
Milyedn tipiusú e a kombinált hitel?
A banknak csak a kamatot fizeted, és a töketörlesztés helyett azt az összeget a biztosítónak fizeted? Azzal a megkötéssel, hogy, ha a biztosítás lejár, akkor az ott öszegyűlt összeget áttolják a banknak, a tőke törlesztésére?
Ráadásul CHF alapú hitelt kértél?
Számoljunk együtt:
érezhetően kisebb havi terhet elérni csak akkor tudsz, ha pl. a kettőtök nevén nyitott egy-egy ltp megtakarítási időszaka után elkérnétek a lakáskölcsönt is, és azt odaadni a banknak...
na, de ez legalább négy év... addig fizetni a kombihitelt is meg a fundát is?
Nem érdeklődted meg a banknál, tudsz-e előtörleszteni? (mennyit, és mennyiért?)
Lehet, hogy a két és fél milla segíteni a havi teher csökkentésében...
Ha most nyitnál egy-egy 722/14.000.- forintos ltp-t, akkor 7 millához jutnátok, (és 142 hónap alatt
kellene visszafizetni, végig, változatlanul havi 2x37.625 forinttal)akkor megszabdulhatnál a banki hiteltől, de közben a biztosítást tovább kellene fizetni... Ez mekkora havi terhet jelentene?
Ebből ki tudod számolni, hogy melyikkel jársz jobban. (a két és fél milla egy részéből lehetne fedezni a járulékos költségeket, folyósítási díj, értékbecslő, előtörlesztés díja, jelzálog bejegyzés, tulajdoni lap)
a 142 hónap kevesebb, mint ami most hátra van a banknál?
a kb. 75.000.- funda törlesztés, és a biztosítás együtt kevesebb-e a mostani havi terhelésnél?
Ha mindkettőre igen a válasz, akkor ez a megoldás!
De a szerződéses összegekkel és a futamidőkkel még számos variáció lehetséges...
a megtakarítási időszak végétől ( a 93. vagy a 95. hónaptól) kezdődik a három hónapos kiutalási időszak. Ennek elteltét követő hónap (tkp. a negyedik) elő tíz napjában, többnyire az első hetében érkezik a pénz. E három hónapból az első kettő au "ügyfélé" hogy eldönthesse, mit akar a pénzével. A harmadik a Fundamentáé, hogy pénzzé tehesse az állampapírokat, (merthogy abba kellett fektetnie a pénzedet) rendezze az állami támogatás összegét az Államkincstárral, és intézkedjen a részedre történő kiutralásról.
Tehát, ha januárban kellett az utolsó megtakarítási összeget elhelyezned, akkor május első hetében számíthatsz a pénzedre. Én az adásvételiben a biztonság kedvéért május 30-at jelölném meg.
Az áthidaló kölcsön kamata elvileg valóban nem fix. A jelenlkegi gyakorlat szerint minden kölcsönszerződés-kötéskor az éppen érvényes kamattal megy VÉGIG - tehát egy futamidő alatt egyetlen kamatperiódus van, és a kamat ugyanakkora a végén is, mint az elején! Ezért, előfordulhat, hogy aki idén ősszel fogja elkérni az áthidalót, annak lehet 7,5%, de lehet, hogy több, vagy kevesebb. Viszont a teljes áthidaló időszak alatt változatlan.
DE VALAHOL ELBESZÉLTÜNK EGYMÁS MELLETT!
CSAK MOST FIGYELTEM FEL ARRA, HOGY NEKED VALÓSZÍNÜLEG NEM HÁRMAS, HANEM NÉGYES MÓDOZATOD LEHET...ABBÓL NEM TUDSZ AZ ÖTÖSBE ÁTVÁLTANI! MERT, MINT KORÁBBAN ÍRTAM AZ ÖTÖST PONT AZÉRT VEZETTÉK BE, HOGY A HÁRMASOK MAGASABB ÖSSZEGŰ LAKÁSKÖLCSÖNHÖZ JUTHASSANAK.
(úgy, mint a négyesek)
Nem kérdeztem, milyen módozatod van, csak példát írtam a hármas lehetőségeiről.
Végülis hanyas vagy?!? :)))
Ha ma félreértés lesz a takaréknál, azért ebből tisztázhatod...
Kedves Nagycigi!
Most találtam erre az oldalra és látom nagyon sok hasznos tanáccsal szolgálsz!Megkérnélek,hogy rám is szánj néhány percet!
A problémám a következő.4 éve felvettem egy életbiztosítással kombinált lakáshitelt,5.700.000 Ft-ot,20 évre,emelkedő törlesztőrésszel.Sajnos ez nagyon hamar megemelkedett,már most majdnem a dupláját fizetem az induló törlesztésnek.És hol van még a vége?Szeretnék ebből kiszállni valahogyan.A banknak most 7.000.000.(!)Ft-ot kellene fizetnem,ha ki akarnám fizetni a hitelemet.
A következőre gondoltam.A páromnak és nekem van 2.500.000 Ft megtakarított pénzünk,ezt be tudnánk rakosgatni lakáskasszába és az erre járó kamattal+hitellel együtt megszabadulhatnánk a mostani hiteltől.
Mit tudnál javasolni nekünk,mi lenne a legjobb megoldás?
Köszönöm előre is!
sziasztok!
December közepén felmondtam a szerződésem 3 hónapos határidővel.
8 éves lett januárban, és azt mondták, ha előtte picivel felmondom, akkor a lejártakor kell utalni.
Pénzt még nem kaptam.
Lakást szeretnék venni, de nem tudom, mikor kapom meg a pénzt, mit írhatunk az adásvételibe.
A központot felhívtam, de amint meghallották az adásvételi szót, semmit nem voltak hajlandóak mondani, mondván, ha csúszik a kifizetés, őket büntetik meg.
Akkor most honnan tudhatom meg, mikor kapom meg a pénzt?
Köszönöm, lényegében már majdnem mindent értek, hála neked. Van mára délre egy időpontom a takarékszövetkezetes fundamentás hölgynél, ő az utolsó esélyem, mert akikkel beszéltem személyi bankárok teljesen hozzá nemértőek voltak (2ővel beszéltem, a többiektől bocs, nem akarok általáonsítani...)
Szóval úgy tűnik, akkor ezt próbálom megvalósítani, ezt a csökkentett havi részletet, hosszabb futamidővel...amiért nem rajongok, dehát az 5,6 millió meg sok lenne.
Az áthidaló kamata viszont nem fix..előfordulhat szerinted jelentős emelés? Mert ebben a 93 hónapos konstrukcióban kicsit hosszabb időtartamot vállalok be áthidalónak.
Azt viszont jól számolom szerinted hogy alapvetően nem sokkal járok rosszabbul? Számításaim szerint, ha eddig 37 hónapot fizettem be (20e), akkor, ha a 4,340,000-es összegre 30 hónapig 49e-t, majd 88hónapig 34e-t fizettem volna, most az új variáció szerint pedig 4,210,000es összegre 56 hónapig 42e-t, majd 100 hónapig 26e-t, akkor durván 500e ft-al járok csak rosszabbul ebben a második esetben?
"ugye, abban egyetértünk, hogy előbb-utóbb mindenki költ a lakására...?!?" :))
Tehát sohasem késő... ha tudod, hogy hamarosan ráfér a lakásra egy festés-mázolás, ha a fürdőszobát fel kellene újítani, és a szőnyegpadlót únod a nappaliban, a linóleumot meg az előszobában, és a nejed sem hagy békén egy új, beépített konyhaszekrény miatt, akkor érdemes...! :))) Igen, megnevezhetsz kedveszményezettet is, és akkor egy csalában akár mindenki megkaphatja az állami támogatást - persze, ha birja a költségvetésetek a három-négy ltp számlára fizetni a vállalt (akár) húszezreket...A megtakarítási idő végén, ha szükséged van rá, igénybeveheted a kedvezményes kamatozású (3,9%) lakáskölcsönt, és ha hamarabb kellene a pénz, akkor áthidaló kölcsönként kérheted az egészet...
És a családi házad felújítására is használhatod, kerítés-építésére, a kerti járda kiépítésére, de akár a vízvezeték cseréjére is...
Szóval...mikor kezded? :)))
Szép napot!
Szerintetek késő már nekünk belevágni egy ilyen Fundamentás dologba? Elmúltunk már 40 évesek:(
Egyelőre van hol laknunk, de ki tudja, talán a jövőben még hasznát vehetnénk vagy mi, vagy a gyermekek a megtakarításnak. Vélemény?
Itt is van olyan hogy kedvezményezett?
Vagy csak az veheti fel a pénzt, aki a szerződést kötötte?
Ha van a nevemen egy családi ház (örököltem)-annak a felújítására is adják?
Ha én nem akarok nem "kötelező" áthidaló kölcsönt felvennem a lejáratkor:
Pl. ha nekem annyi pont elég, amit kapok.
Vagy rosszul értelmeztem valamit, segítenétek?
Előre is köszike, és bocs, a sok "ostobának tűnő" kérdésért:)
Köszönöm a gyors válaszodat Nagycigi!
Sejtettem , hogy nem lehet, de olyan jó ez a fórum, és Te nagyon jó válaszokat adsz gondoltam megpróbálom.
Még 1 kérdésem lenne: zártkerti ingatlan felújítására lehet használni, vagy csak belterületire?
Köszi a választ!
Kedves Nagycigi!
Ha kötnék ltp-t, idővel a megtakarításomat felhasználhatom-e szabadfelhasználású jelzáloghitelem előtörlesztésébe?
Mert kicsit elegem van ebből a svájci frankos hitelemből! Nem akarok még 16 évig szenvedni vele.
Válaszodat előre is köszi!
amit kiválasztottál, az megcsinálható...
próbálom érthetően...
Szóval, eddig fizettél havi huszat, és összegyűlt x összeg a számládon. Ha csak tizenhatot fizetttél volna, akkor ugye most kevesebb (y)lenne, tehát x>y
Namármost...az áthidaló kölcsön egyik jellemzője, hogy a teljes szerz.összeget megkapod a megtakarítási idő lejárta előtt. Megkapod mindazt a pénzt, amit még be sem fizettél, és az arra járó állami támogatást, és kamatokat, mind előre megkapod. Ja, és a szerz. összegbe foglalt lakáskölcsönt is, ami kb. a fele a szerz. összegnek.
Kiutalták, felhasználtad, és közben fizeted a havi megtakarítást, és az "előrehozott kiuatlásért" felszámított évi 7,5% kamatot.
A matekpéldám szerint még nem kezdted el törleszteni a LAKÁSKÖLCSÖNT (!) csak fizeted a megtakarításaidat, és a kamatot. A megtak. idő végére befizetted azt az összeget, amit vállaltál (és amit fentebb említettem, hogy előre megkaptad)
és kezdődik a lakáskölcsön rész törlesztése, tarifatáblázat szerint. (itt már az "eredeti" 6%-os kamattal)
Igenám, de mi módosítunk, (amiről eddig nem beszéltem) 322/52/20.000-ről (2,77 mFt sz.ö) 324/93/16.000-re (4,21 mFt) és ezt kértük el áthidaló kölcsönként.
A kiutalástól kezdve fizeted a havi tizenhatezret, és a 4,21 mFt évi 7,5% kamatát, a 93. hónapig.
Vagyis, mivel Te korábban (eddig) havi huszat fizettél, ezért hamarabb el fogod érni a szerz. összeg (4,21 mFt) 51%-át, mintha tizenatezerrel kezdtél volna. Amikor eléred, akkortól nem kell fizetned a havi tizenhatezreket, mert addigra összegyűlt a tizenhatezerhez tartozó "saját megtakarítás" és tkp. a saját részed a számládon van... a 93. hónapig (ill a +kiutalási időszak" további 3 hónapjáig még a kamtokat kell fizetned, majd a 97. hónaptól a rendes, tarifa szerinti, 26.944 forinttal törleszted a lakáskölcsönödet, száz hónapig...
sikerült érthetően...?!? :))
továbbá: fundamenta.hu; ott: "kínálatunk", azonbelül: "megtakarítási termékek", közülük a "bővítő" (szürke tégla) némileg tájékoztat...
Köszi a válaszod, ezt értem, de mért nem találok semmilyen leírást erről az 5ös tarifáról? Megtaláltam a 4es táblázatát, a 3-as táblázatát, de az ötösé nincs sehol :(
Tehát nem látom, h milyen konstrukciókkal válthatnék. Kb. 4 millió forint kéne, de nem tudom, hogy ebben az ötös módozatban milyenek az összegek, mennyi időre vannak, milyen törlesztőrészlettel.
Jelenleg az egyetlen dolog, amivel nekem 4millió körüli összeg jött ki, az a 322-es módozat megváltoztatása 324-re, úgy, hogy az eredeti 20ezres befizetési összeget 16ezerre csökkentem. Csak éppen azt nem tudom, h ezt lehet-e. Mi történik ilyenkor a már 3,5 éven keresztül befizetett 20ezrekkel? átkonvertálják 16ezressé? Csökken a befizetési időszak?
légyszi segítsetek!
CERETOLIOS KISSÉ MEGIJESZTETT...! :)))
Ha Neked a lakáscéljaid megoldása érdekében vab szükséged a magasabb összegre, és vállalod a megváltozott feltételeket, akkor áthidaló kölcsön érdekében módosíthatod a háromszázas szerződsédet a megfelelő szerz.összegű ötszázasra.
Az idézett szöveg csak a bürökrácia hivatalos nyelve....hármasról négyesre NEM LEHET!!! Alább írtam az okokat. Helyi vezetőt küldd hozzám, toávbbképzésre... (Bocs...!)
Megbolondulni felelsleges, és fárasztó...
További ajánlott fórumok:
- Mi a teendő Fundamenta, Lakáskassza lejárata esetén?
- OTP lakástakarék és Fundamenta lakástakarék. Vélemények, tapasztalatok? Melyiket válasszam?
- Van itt valaki, aki a Fundamentánál dolgozik ügyintézőként?
- Mennyi a Fundamenta hitelelbírálási idő?
- Valaki megtudja mondani mikor lehet felvenni a fundamentát?
- Férjemmel 2008-ban fundamentával kombinált hitelt vettünk fel. Ezzel kapcsolatban tudnátok válaszolni kérdésemre?