Francia bulldog (beszélgetés)
Nem Vok Pesti, Érdi vok. Nekem nem mondott semmi ilyet a dokim. Mármint az állatorvora gondolok :)
Mert az enyémnél még én is többet tudok a betegségekről :)Én is remélem , hogy már jobban lesz, és főleg várom a ti eredményeteket, mert valszeg tök egyforma a problémánk!
Szakoroshoz még nem küldött el az orvosod?
Nekem amikor kiderült, hogy allergiás probléma lehet, egyből elküldött bőrgyógyász doktornőhöz (Ő csak ezzel foglalkozik nagyon jó és nagyon sok kutyát már meggyógyított).
Dr. Tarpataki Noéminek hívják, nyugodtan keress rá a neten.
Remélem mihamarabb meggyógyul a kutyusod!!!!
Pesti vagy?
Rendben, mindenképp írd meg! Mi is kínlódunk :(...az orvosokban bízok, már rég óta oda járok, csak jó lenne nekem is tudni már mi lehet a nagy gond! Mi is kezelésre jártunk, most jobb már, de most meg a gombája jött ki az antibiotikumtól!...amúgy már nem kell csak hét közepe fele menni. Azt mondja a doki, hogyha megint előjön....kezdődik az ami nállatok! Kaparékot vesznek, aztán ...
Enyémnek is nagyon hullik a szőre, eszméletlen :(
Jobbulást nekted! Aztán írj!
Hogy van a kutyusod?
Ha érdekel, akkor tudok egy nagyon jó állatorvost ajánlani Pesten...
Szia Pink1!
Jövő7en lesz meg az eredmény, de a doki szerint nagy annak a %-a, hogy ételallergia:(
Túl vagyunk egy szteroid kúrán, amitől nagyon jól volt és SZÉP (egy darab pötty sem volt rajta):)Ahogy befejeztük a kúrát ismét előjöttek a pöttyök, nem annyi, de vannak. Viszont a szőre nem hullik (lekopogom):) A doktornő azt mondta, hogy lehet, hogy bizonyos időközönként szteroidos injekciót kell kapnia:'( Ennek nagyon sok mellékhatása lehet....
De Én még reménykedek abban, hogy a teszt kimutatja, hogy pollen vagy valami más allergia, de nem étel!!
Jövő7en leírom, hogy ki lett az eredmény....
Köszi az érdeklődést.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni... van egy 12 hetes francia bulldogunk, Lola. Amikor elhoztuk a tenyésztőtől (aki inkább csak szaporító)fehér volt a bundája, csak az egyik füle-szeme körül, ill a hátán volt egy nagyon apró volt fekete folt. Az elmúlt hetekben azt vettük észre, hogy kezd bepöttyösödni.Inkább úgy néz ki mintha a bőre lenne fekete foltokkal tele, és a bundája fehér lenne, de egyre intenzívebben látszódnak a foltok, amiből rengeteg van. Konkrétan úgy néz ki mint egy dalmata... Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata: elmúlnak a foltok, vagy teljesen befeketednek? Előre is köszi!
Én ritkán szoktam neki főzni, de általában sertést, kacsát vagy nyúl húsit főzök rizzsel vagy főtt krumplival.
Az Én kutyusom sajnos bőrbeteg...
Ha nem tudok neki főzni, akkor hipoallergén tápot kap enni.
A szárnyasokról nekem azt mondta a dokim, hogy csak a csirkét mellőzzem.
Remélem tudtam segíteni.
Kedves Pamagocsi!
Nekem mindig azt ajánlták az állatorvosok, hogy inkább főzzek a kutyára. Áztatva is ez történik?
Valamelyik kutyában erősebb az ösztön. Anno az én kutyámat több kan kutya meg akartam mászni, pedog szintén fiú, és volt egy francia bulldog akivel összejártunk bandázni, és kicsi korától mindenre ráment ami mozgott, pedig kan kutyus volt, és nem számított, ha a másik kutya is az.
Még időben vagy vele, hogy leszoktasd róla!
Az én Laramnak is folyt a nozija még kicsinek, de nem nagyon tartottam fontosnak, mert akkor kezdődött az alergia szezon!...bizti azért volt. Sokszor ő is fullad, de ezt a levegő teheti. Én is két naponta viszem Larat kezelésre. Nem tudom mikor lesz vége :(...bár már a bőre szép eléggé hála!
Édességet tényleg ne adj neki, az méreg!
Lássa orvos, aztán reméljük minden renben lesz!!!Nagyon kis szépség :)...ne ess kétségbe, minden rendbe lesz!
Lehetőleg egy másik dokihoz vidd el.
Az allergia is ráhúzódhat a légzőszervekre, de nem érdemes találgatni.
A lényeg, hogy prémium tápot kapjon, mert amellé nem kell kiegészítő vitamin. Most olyanra van szüksége, ami aprókáknak való, pl junior, de egyes tápoknak van kifejezetten egész kicsiknek való tápja. Lehetőleg ne csirkés, bár látom, hogy váltottatok, de sok tápban, ami nem kifejezetten csirkés, van benne ettől függetlenül némi mennyiség, tehát legyen mondjuk bárányos, vagy halas.
Elképzelhető, hogy fog kapni antibiotikumot, és vitamint, aztán kontroll, de semmiképp ne te otthon akard kezelgetni.
Végül pedig még annyi, hogy ne tömd édességgel! Nem való kutyába, de ezt hangsúlyozzák is. Nyilván ha havi egyszer-kétszer kap, akkor nem lesz baja, de heti többször, vagy akár naponta, NE.
Gyógyuljon meg hamar a kicsi!!!
Én is csak 12 hetesen hozhatom el és várni kell rá sokat (amúgy is), mert a tenyésztő nem adja oda akárkinek.
(A JÓ/IGAZI tenyésztő...)