Francia bulldog (beszélgetés)
szia! egy tünemény a kutyád, nagyon aranyos. a mienknek nem volt semmi baja mikor váltotta a fogait, nála most indul be, h jé lánykutyák is vannak:)vigyázz ki sétáltat kit, én már lihegek egy séta után... :)
na megyek meccset nézni, remélem jól megverik az Intert. jóccakát mkinek.
hajrá AC MILAN!!!!
SZIA HAJINI!
NEKEM IS VAN EGY FRANCIA BULLDOG KUTYÁM 1 ÉVES ÉS MOST KEZDTE EL HÚZNI A LÁBÁT,AZ A KÉRDÉSEM HOGY MILYEN CALCIUMOT ADSZ NEKI
nem akarlak elkeseriteni, de ez még jó pár évig igy lesz.-))
mi is minden szőrhullatáskor megpróbálkozunk jól kikefélni a szőrt, de nem nagyon megy...
nem várom emiatt a tavaszt.. irtó nagy téli bundát növesztett Brooklyn.
szió!
a miénk mindennap eszik multit és 7 hónapos korától calciumot is.előtte húzta a lábát. pedig 15ezres tápot eszik.
mi egy olyan kefét vettünk neki, aminek egyik fele olyan, mint a régi hajkefék (fém, a tetején műanyag bütyök kicsit ferdén ez a z egész)a másik fele puhább (simogató sztem) kefe. arnie kifejezetten élvezi a dolgot.
képzeljétek beindultak nála az ösztönök, nagyfiúsodik, csak úgy teper a csajok után az utcán...
sziasztok!
Bocsi, ezt teljesen más téma, ezért elnézést kérek tőletek...
segítségeteket szeretném kérni... közületek valakinek nem kellett tanulmányai során üzleti tervet írni? Sokat segítene ha valaki tudna küldeni egyet...mert elég szarba vagyok:$
Köszönöm, s bocsi, hogy most nem kutya témában:$.
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszí!Nagyon hullik Dózika szőre milyen kefével lehet leszedni róla azt a részt amit amúgy az ágyba szőnyegbe stb...re rak:)?
Szia!
En jo dolognak tartom a csonterositot, artani nem arthat.Nekunk pont ez a problema,h a bal hatso laban gyenge dysplaziat allapitottak.Bulldogok termetukhoz kepest eleg nehez kutyusok, ezert is javasolnam.DE! Mar magyon jo tapok vannak, kinondottan csonterosito is van bennuk./royal canin-osteo & digest/En csak ezt adom a kilah-nak.Ez dietas is mert a gyomraval is gondok voltak.
Szia! Nekünk is így kezdődött. Ez szőratka. Kapott a nyakára egy cseppet, átmenetileg jó volt, nem vakarózott olyan erősen, s sűrűn. Aztán vagy 2 hétre rá, már semmit sem érte, kezdődött minden elölről, s a foltok gyarapodtak. Egyre több helyen kihullott a szőre, aztán elvittem ismét dokihoz. Akkor kaptunk egy szert a tak-tik-ot...igaz csak 10ml-t, s nem értettem a dolgot, mert azt mondta a doki, hogy 10ml-hez kell 5l víz, majd abban fürdessem meg olyan 5 naponta.
Na én máshogy csináltam, de hozzá teszem hogy bevált. Azóta vakarózás nincs, s a szőr is szépen elkezdett kinőni.
Az én taktikám:
5ml-hez 2 liter víz, majd beleállítottam a kutyust, s öblögettem kb. 10 percen keresztül, ugyan úgy mintha fürdetném, de nem használtam sampont csak a szert. Kivettem de nem öblítettem le róla, úgy hagytam megszáradni rajta. Aztán van az a fújos OFF! szunyogriasztó, annak a flakonjába tettem kb. 1 mili tak-tikot, a többi 1dl-t meg vízzel felhígítottam, s azzal két naponta fújkálom. Igaz hogy iszonyú büdös, de nagyon hatásos. Persze a fekvő helyét is sterilizáltam, kimostam a rongyait, mert elvileg az atka két napig elél, aztán elpusztul a gazdaszerv/kutya nélkül. Erre azért volt szükség, mert nehogy visszafertőződjön.
Elvileg az atka az ember kezén is megmarad pár óráig, szóval azért nehéz ennek a kezelése, mert mindig visszaterjed. Azért gondoltam úgy hogy hatásos az elején 2 naponta fújni. Jövő héttől én is visszaveszem heti egy alkalomra. Elvileg ez az atkás dolog hajlamos a kiújulásra, szóval nálam havi egyszer lesz azért kezelve hiába lesz tünetmentes. Biztos ami biztos.
Egyébként minden kutya atkás, csak amelyiknek kicsit gyengébb az immunrendszere, illetve nem megfelelő a táplálás azoknál a kutyáknál "uralkodik" el ez a fránya atka, ami szőrhullással, vakarózással jár, s elvileg el is fajulhat a dolog gennyes hólyagosodásig, illetve teljes szőrhullásig, s akár kopasz is lehet a kutyus.
Legjobb tudomásom szerint nem jelent veszélyt az emberre az atka, legalábbis én nem vettem észre magamon, illetve a családon semmit.
Nálam ez nagyon bevált, minden rendben nálunk. Én ennyit tudok segíteni...remélem hasznodra válik.
Azért ha a doki vmi okosat mondott, én is szívesen várom a további tippeket.
Minden jót!
sziasztok.
mindenkinek köszi az ötleteket. szerencsére elmúlt neki a popsifájás. de a biztonság kedvéért jövő hétfőn irány a dokibá. megkapja szépen a kullancsoltást is egyben. ma mentünk volna, de elfogyott az anyag. a mi kutyink kb.7hónaposan kezdte a nagyfiús pisilést, és azóta 2x olyan hosszú minden út.minden kis bokorka, fadarab megkapja az adagját. mi mikor meghoztuk 3 hónaops volt, elsóősétánk kb 500m volt, ott elfeküdt és kézbe kellett hazahozni:)de aztán egyre tovább bírta-most már én nem bírom a tempót:)
cirmike nagyon arik a képek:)
Köszönjük:).
Úgy elvinném én is egy bulldog találkozóra (képekről ítélve nagy buli lehet:) ), csak sajna itt nyiregyen ilyen nincs, legalábbis eddig nem volt. 3 ismerősöm van akinek bulldogja van...lehet bevezetjük erre felén is :D
Ti hova jártok állatorvoshoz?
Én eddig az állataimmal Dr.Graf rendelőjébe jártam Bp., Fehérvári útra (hatalmas prof. a doki)
Most viszont meg fogjuk nézni Dr. Zsargal-t Érden.
Róla is csak jót hallottam, ráadásul bulldogozik.
(Igaz Angol bulldog, de ők is hasonlóképpen érzékenyek, mint a franciák...)
Ha ti, vagy ismerőseitek szeretnének bulldogot, nézzétek meg kérlek a bulldogmentes.shp.hu c oldalt,
Van fent most két bulldog, aki gazdira vár.
:D:D
Nekünk Szasza 11 hónapos, és néha még mindig gugolva pisil, ha éppen nagyon sürgős:)